X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam sie i ja:) fajne macie te historie poznania,uwielbiam je czytać:)
    Ja podobnie jak Blondik,studia,praca dziecko,ale dopiero teraz poczułam prawdziwy zew :) wiec kazda ma swój czas na dziecko:)
    Ja tez bylam imprezowa,ale jak poznałam męża to troche razem imprezowalismy,a potem powolne wyciszenie teraz juz jestesmy spokojni hehe;)
    A poznałam go na kursie gry na bębnach djembe:) to bylo zdecydowanie przeznaczenie:)
    Dzisiaj kolejny dzien plazowania,tez gdzies pojadę nad wode,nie mam niestety tak fajnie jak wy,żeby moc basen sobie rozłożyć,to musze gdzies pojechać. Wczoraj z tego upalu to Malo nie zemdlałam. Byliśmy na kinie letnim,siedzę sobie i nagle fala goraca,mroczki przed oczami i poczułam ze slabne i musze się natychmiast położyć. Chwile polezalam i w końcu wróciliśmy do domu i padlam;) masakra,przestraszyłam sie i nie wiem jak ja kolejny tydzień pójdę do pracy jak ma być jeszcze gorecej. Najwyżej nie pójdę,bo nie będę Balbinki narażać...

IviQ lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka miałam dziś to samo! Koszmarna noc. Do chyba godzin porannych ludzie chodzili i tak darli ryje, że mnie szlag trafiał. Głowę miałam w odległości może 50 cm od drzwi balkonowych i nie było czym oddychać, drzwi do sypialni otwarte, żeby jakiś przewiew był, ale zero wiatru :/ do tego teściu zaczął chrapać, później mój mąż (ale on jak tylko zaczął, to dostawał kopa i przestawał....jak ja nie mogę spać, to on też nie musi), ułożyć się nie mogłam, mała kopała jak szalona, pęcherz coś mnie wczoraj pobolewał i to też nie sprzyjało mojemu zaśnięciu. W pewnym momencie myślałam, że się z tych nerwów normalnie rozbeczę...

Dziś znowu duszno... oj, nie przepadam za upałami... jak niektóre z Was pisały, że przed ciążą mogły się opalać całymi dniami, tak ja po 5 minutach wymiękałam. Ale jakby tak siedzieć gdzieś nad wodą i się taplać, to wtedy zniosę ;)

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog to pewnie zaliczymy drzemke popoludniowa ;)
    Ja tam ciezko znosze upaly i tylko woda jest w stanie ochlodzic moj organizm . Niestety w basenie temp.32°C , wiec pewnie wieczorem bedzie morze .Teraz jede do sklepu ,bo dostalam smsa , ze przecena 90% .Oby klima dzialala na ful :)

Little Frog lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ja nie cierpię słońca i temperatury powyżej 20 stopni są już dla mnie męką, także jest dość ciężko :( Ale dziś zapowiada się fajny dzień, bo brat organizuje urodziny w restauracji, więc pewnie będzie tam klima ;)

Little Frog, Blondik, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ciezaroweczki :)

Ja na szczęście mam ciemna sypialnie od zachodu, która znajduje sie w rogu domu, wiec dwie ściany nie sąsiadują z żadnym innym pokojem, dodatkowo mamy rolety zaciemniajace i tutaj zawsze temperatura jest o conajmniej dwa stopnie niższa niż w całym domu. To powoduje, ze upały nas nie męczą :) poza tym ja je uwielbiam, wczoraj cały dzien spędziłam na dworzu i w basenie bawiąc sie z siostrzeńcem :)

Dzisiaj maz mi wyjeżdża na 5 dni :( i tak strasznie mi smutno....będę go zawozic pod TVN na 16 ( jedzie nagrywać program "bedzie Pan zadowolony" :p, dostał mała rolke! ). Potem jadę z siostra do kina na wiek adeline.
    Któraś z Was chyba była? Fajne to?

Natomiast jutro czeka mnie krzywa cukrowa.....przeraża mnie to bycie naczczo 12 godzin....szczególnie, ze kino mamy na 18....zjadlabym trochę popcornu :D najwyżej pójdę trochę pózniej na to badanie....trochę sie denerwuje....jeszcze muszę pobrać żelazo i wit b12...

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, myślę, że możesz spokojnie zjeść :) Ja o 21 jadłam pizzę ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jadłam normalnie, nikt mi nie mówił o 12 godzinach bez jedzenia
    lojkalojka, gzdie takie extra przeceny?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkoska dzieki, a pewnie ze zjem w takim razie :)

Blondik ja przeczytałam na stronie www.

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Nynusia uwielbiam tancowac: P
    Jakbym miała możliwość codziennie bym gdzieś tańczyła hahaha
    Blondik mówisz stabilizacja ok ... Ja ja mam wiec nie widzę problemu w zostaniu matka .
    Szkole skonczylam średnia , na dalsze nauki mam zamiar iść do Pl do szkoły jak wrocimy za kilka lat ( na naukę nigdy za późno) bo nadzwyczajnie nie stać mnie na studia w UK gdzie wyniosą mnie więcej niż nasza pensja roczna:) niestety ale na to trzeba mieć od ch** kasy tu: ( zresztą język mnie ogranicza ...
    Prace mamy , Ja teraz macierzyński potem wracam , mój D zarabia bardzo dużo i dajemy rade bez mniejszych problemów utrzymać siebie i dziecko tez damy , mieszkanie mamy , sami mieszkamy , jesteśmy odpowiedzialnymi osobami jak na swój dość młody wiek ( chociaż nie mam lat 15 ... ) i uważam ze gotowa jestem juz od dwóch lat na to dziecko , problemy zdrowotne itp trwały dwa lata ... Chorób zebralo się na mnie tysiące !!! Ale w końcu w wieku 22 lat prawie zostanę Mama i jestem z siebie dumna:) ze w tym wieku mam stabilizację życiową i wiem ze zapewnie dziecku wszystko co potrzeba , tak jak wczoraj napisalam miłość miłością ale dziecka i siebie ta miłością nie nakarmisz wiec zdaje z tego sobie sprawę .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też upał ale jak trzeba to lece do letniej wanny i idzie jakoś wytrzymac :)

Jaroszka powodzenia dla męża ! super sprawa!

Zakrecona to spoko mnie się zawsze podobało jak inni tańczą a ja patrzyłam hah chociaż nie jestem wstydliwa po prostu moje kompleksy brały górę :)

Co myślicie o tym? zakochałam się w tym i chyba zamówie
    http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i5193849895.html

jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo fajne wzory tych poscieli, ale nie wiem na ile praktyczne są te poduszeczki, chyba zwykły ochraniacz zajmuje mniej miejsca :0 wzory cudne...stronkę zapisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:05

Nynusia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mam podobne zastrzeżenia co Blondik do tego ochraniacza, zajmuje duzo miejsca....a jak dziecko wpadnie w nie twarzą i nie bedzie potrafiło sie wydostać?....nie wiem ja to mam bujna wyobraźnie i panikara ze mnie straszna :) wole tradycyjny ochraniacz, a tez sie zastanawiam czy od razu go założę, czy jednak poczekam do pół roku...muszę siostry podpytac.

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam inne aukcje tego użytkownika, ma normalne ochraniacze też :) wyydają mi się praktyczniejsze :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, Jaroszka no i właśnie tu się rodzi problem bo też się nad tym zastanawiałam

Ale mam alternatywę
    Zamówić osobno ozdobę
    http://allegro.pl/dekoracja-przywieszka-3d-girlanda-5-sztuk-komplet-i5432530708.html
    i Torbę
    http://allegro.pl/torba-na-drobiazgi-przybornik-we-wzorach-poscieli-i5390561325.html
    I pościel ze zwykłym ochraniaczem albo od tego samego sprzedawcy
    http://allegro.pl/baby-love-3-czesciowa-posciel-dla-dzieci-100x135-i5362497044.html
    albo od innego
    http://allegro.pl/posciel-3-el-100x135-do-lozeczka-120x60-nowa-grg-i5482564524.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:26

Magnosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zawsze mozna pokombinować :)

szkoda, że nie ma rożków do kompletu :)

jak amcie jeszcze jakies inne fajne pościele upatrzone wklejcie linki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 10:40

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    a tu się z Tobą nie zgodzę. Prawdziwy wędkarz nie je ryb tylko je łowi-adrenalinka. A j auwazam wyjazd z dzidzią na ryby i z tatusiem jako super relax. Tata sobie łowi a ja odpoczywam, Dzidzia na swierzym powietrzu wśród natury, cisza i spokói i 1000 razy lepsze od zatłoczonych plaż, parków i takich tam. Zarówno teraz w ciązy jak i w przyszłym roku będziemy jeżdzić pod namioty na nocki a jak pogoda nie bęzie sprzyjac to chociaż na nd. Pomijam ze starszym dzieciom już takim 2 latkom łowienie ryb sprawia niesamwitą frajdę, najpierw patrzą dotykają ryb, wpuszczają do wody a potem same łową i to niezależnie czy chłopcy czy dziewczynki

Hehe ja rozumiem LittleFrog, ale z Tobą też się zgodzę bo jak sobie przypomnę moje dzieciństwo.... to najlepsze były wypady z dziadkiem na rybki na łódkę :) My mieliśmy jakieś 8-10 lat i potrafiliśmy siedzieć od zaraz po obiedzie do samego wieczora na jeziorze i łowić taka frajda to była :) Ale właśnie - z dziadkiem, rodzice często nie będą mieli tyle czasu na takie atrakcje, praca, obowiązki... Także rozumiem Was obydwie :)

IviQ lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! :)
    Ja sie zgadzam z zakrecona mam tak samo wiec wie nie wypowiadam co do wieku bo juz mi sie nawet nie chce tego tematu włakowac :)

A u mnie pada i burza <3 no nie sadzilam ze kiedys sie uciesze z burzy ! Ale moze te moje mury od domu troche sie ochlodza i bedzie mozna normalnie oddychac :P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki w ten upalny poranek! Dzisiaj chyba będzie jeszcze goręcej niż wczoraj...

Wczoraj byliśmy nad Zalewem. W każde wakacje tam jeździmy, zawsze wsiadaliśmy w kajak i płynęliśmy po 2h.. ale w tym roku jednak odpuściłam. Ja to mogłabym cały dzień spędzić na opalaniu. Nad morzem to potrafiłam o 9-10 do 19 być na plaży z przerwą na obiad :P Niestety mój S. średnio za słońcem przepada. Nie dziwie mu się skoro w pracy cały dzień przebywa na słońcu. Nie mniej jednak poleżeliśmy trochę, nie wśród mnóstwa ludzi tylko poszliśmy w bardziej ustronne miejsce. :D

Blondik ja też mam 29. ;)

Nynusia fajne te zestawy. Widziałam że mają kliny pod główkę. Będziecie korzystać z takich klinów na początek??

I pytanko: czy któraś z Was zamiast pościeli zamawia otulacz i np. kocyki? gruby i cienki? :>

Nynusia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    No tak :) jeżeli to też taka pasja i tak jak Wy piszecie, to taka forma odpoczynku Wam odpowiada :) ja siedzę całymi dniami sama w domu, więc jedyne o czym marzę to się do kogoś odezwać. Poza tym mój mąż ma takie przejściowe zachcianki. No i nakupuje rzeczy, a później wszystko leży... kupił sobie cały strój do biegania i z niektórych rzeczy jeszcze metek nie oderwał. Bo to za ciepło, to za zimno, to nie ma siły, to nie ma czasu. Ok. Zmienił na siłownię. Ma wykupiony miesięczny karnet, ubrania (oczywiście nie te, które były do biegania), oczywiście jakieś odżywki uzupełniające witaminy i pomagające spalać tłuszcz (nie znam się na tym) i teraz wszystko leży. Do tego w międzyczasie jeszcze mówił, że będzie rzeźbił, bo on coś czuje, że dobrze by mu to szło. Do tego narzędzia - wkrętatki, mieszarki, wyrzynarki, klucze, śrubokręty itp.... bo on lubi mieć swoje i nie pożyczać od nikogo jak będzie wykańczał mieszkanie, ok ma rację. Ale teraz te wszystkie sprzęty leżą w Polsce i co chwilę ktoś z jego rodzeństwa sobie pożycza (często bez pytani) no to kurde, my oszczędzamy po to, żeby im kupować narzędzia? A jak się popsuje to nie będzie komu odkupić...już słyszałam, że maszynka do płytek coś kiepsko tnie :/

No i tak mnie nerwy czasami ponoszą mimo, że mężu mój to dobry człowiek i bardzo się stara. A z tymi rybami to może też mam taki uraz, bo jego szwagier to każdą wolną chwilę spędza na rybach, w domu nic nie robi, do tego jeszcze na tych rybach pił i szwagierka musiała go zawozić i przywozić, bo on prawka nie ma...

No to co napisałaś to zmienia postać rzeczy... Jakby mój który całymi dniami jest w pracy jeszcze wybywał w wolne dni na rybki to też by mi się to nie uśmiechało. Co innego razem tak jak IviQ pisała i nawet później z dzidzią to każdy może się zająć czym chce a jednak czas jest spędzony wspólnie... I jak ma takie chwilowe odchyłki to też nie za bardzo :/

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia wlasnie nadrobiłam cały wczorajszy dzien i Twoja fotka zapadła mi w pamięć!!! W pierwszej chwili sobie pomyślałam jejku co to za dziewczynka? Heh, a w powiększeniu juz było widać, ze to kobieta z ładnym biustem, tylko poprostu baaardzoooo młodo wyglada :) i powiedz gdzie Ty brzuch schowałas co ? :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ