X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja nie świętuję tzn w tym roku mam obiecane zamiast jednej róży dwie róże ale jakoś szczególnie nigdy nie przywiązywaliśmy uwagi do tego święta.

Chciałam iść do kina na 50 twarzy Greya a tu psikus nie ma biletów ;o;o

Dziś musiałam się zadowolić pączkami z biedry.. w tym roku są bleee chyba, że mój smak znów na kolejną rzecz się zmienił :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nie jedz pączków sklepowych, bo to sama chemia. Kup sobie pączka w cukierni ;) ja na śniadanie zjadłam już dwa :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa śliczne pieski :)

Fatim cieszę się, że wszystko się u Ciebie wyjaśniło powodzenia życzę :):)
    A po drodze do pracy nie miałam gdzie zahaczyć cukierni więc z czystej pazerności kupiłam w Biedronce po pracy czegoś smaczniejszego poszukam co prawda po 17tej pewno już wszystkie mi wykupią :):)

Ania24 co prawda ja się nie znam ale faktycznie dziewczyny mają rację, z tego co zerknęłam na necie to jeszcze niczego nie przesądza jestem z Tobą i trzymam bardzo mocno kciuki !!!

Małgorzatka, Fatim lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Nynusia nie jedz pączków sklepowych, bo to sama chemia. Kup sobie pączka w cukierni ;) ja na śniadanie zjadłam już dwa :)
    robicie smaki ja tu nie mam gdzie kupić pączucha heh nie chciało mi się jechać do polskiego sklepu :P chrust miałam robić ale jak maz karpatkę piekł to musiałam wyjść bo masakra :D :D przeżyjemy tłusty czwartek bez tłuszczu :P zdrowiej heh ;)

polkosia lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mój Mąż pojechał już do 2 cukierni i brak pączków! Co jest w tym roku?

Dziękuję, wszystkim za miłe słowa o moich babiszonkach.
    Blisko, Polkosia też syberyjska rasa- Samoyedy. Też zaprzegowce tylko charakterki całkiem odmienne. Samoyedzi (jeden z ludów zamieszkujących Syberię) stworzyli sobie rase ogólnoużytkową, pracowały w zaprzęgu, przy wypasie reniferów, na polowaniach i... do wychowania małych dzieci. Samoyedzi zbijali kojce z desek i wkładali tam dzieci i spokojniejsze suki, chroniły one maluchy od drapiezników i wychowywały :P W odróżnieniu od innych ras północnych zamieszkiwały z ludźmi w domostwach zamiast piecyka elektrycznego :D
    Starsza z moich suniek pochodzi z Polskiej hodowli, młodszą importowałam z Łotwy.

A walentynki obchodzimy jak co roku :P W Bydgoszczy :D Na Walentynkowej Wystawie Psów Rasowych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:48

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zajadam sie w pracy arbuzem :D pychotka :D
    a paczusie zrobiłam swoje w piekarniku wiec za tłusto też nie będzie :)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja też trzymam kciuki! ;*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa nawet nie strasz z tymi pączkami :) ja tu czekam na męża aż wróci z pracy i mi przywiezie :)

aanaa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę może sobie daruję dziś a w sobotę zrobię domowe pączki, ale znając mnie to zapewne ogarnie mnie leń sobotni :D

Jedynie rano idziemy wybierać obrączki, aż się nie mogę doczekać :) :) :)

Ursa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mu się nie uda upolować pączków, to niech piecze :)

Betti-85, Małgorzatka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Dokładnie :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:

Hahaha chyba nie potrafi. Mój misiu i tak przechodzi przyspieszony kurs gotowania ale nie każę mu pączków smażyc :D

Nynusia a kiedy macie ślub? Robicie wesele?

polkosia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pochrupała jeszcze faworki :D

Arielka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Hahaha chyba nie potrafi. Mój misiu i tak przechodzi przyspieszony kurs gotowania ale nie każę mu pączków smażyc :D

Nynusia a kiedy macie ślub? Robicie wesele?

No właśnie wesele miało być ale ze względów na niespodziankę w brzuszku wolimy kaskę przeznaczyć na dzidzi. Nie sądziliśmy, że tak szybko mi się uda zajść w ciążę :)
    Muszę się zadowolić ślubem cywilnym i małą uroczystością po.
    Wymyśliliśmy, że wesele zrobimy w następnym roku łączone razem z chrzcinami ale życie zapewne zweryfikuje plany :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mój mąż robi obrączki i pierścionki z brylantami więc jak cośmogę dać ci namiar, bo on zajmuje się produkcją i dystrybucją do salonów jubilerskich więc robi taniej niż sklepy a są w stanie każdy wzór wykonać nawet innej firmy jak apart,kruk itd. Z kamieniami szlachetnymi mają certyfikaty podpisane przez eksperta ,wszystkie posiadają próby nabite przez państwowy urząd pobierczy.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo nie chciałam wesela. No ale cały czas mi mówiono, że ślub i kasa są dla młodych a wesele dla gości.
    A obrączki dostaliśmy od mojej mamy. Rodzinne ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie : jak to jest z tym lataniem w pierwszym trymestrze?Za miesiąc mamy wykupioną wycieczkę z mężem do Paryża, miał to być prezent na moje 30ste urodziny. Oczywiście bilety kupiliśmy zanim się dowiedziałam że jestem w ciązy i teraz nie wiem czy powinnam rezygnować? Lekarz powiedział, że jak to jest tylko na weekend to on nie widzi przeciwskazań, natomaist nic nie mówił o samym locie i zmianach ciśnienia z tym związanych. Wiecie coś więcej na ten temat?

Betti, tak Was podczytuje czasami. Jak nie wiedziałam, ze jestem w ciąży, byłam samolotem w Anglii, na dwa tygodnie, w październiku. Dopiero po powrocie zrobiłam test i okazało się, ze to juz 5 tydzień. Maleńkiej nic się nie stało, rozwija się prawidłowo i ma juz 21 tygodni :) Moja siostra w druga stronę. Z Anglii przyleciała do Polski i tutaj zobaczyła Groszka w 6 tygodniu. W 10 tym wróciła do Anglii, a Mały urodził się zdrów jak ryba :)

Betti-85, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sista za wiadomość i pocieszające wieści :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim jasne dawaj dawaj :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Ja bardzo nie chciałam wesela. No ale cały czas mi mówiono, że ślub i kasa są dla młodych a wesele dla gości.
    A obrączki dostaliśmy od mojej mamy. Rodzinne ;)

No właśnie tak na prawdę mnie zależy chyba jak większości kobiet na tym żeby założyć białą suknię, na weselu nie bo nie jestem osobą, która lubi tańczyć więc bym "podpierała ściany" ale że jak już ślub kościelny no to gości trzeba ugościć, wymyśliłam więc obiad weselny-dużo tańszy wymagający mniej wkładu itp ale rodzina pomysł zbojkotowała więc zadecydowałam, że weźmiemy cywilny z mega najbliższymi gośćmi i z małym poczęstunkiem a kaskę przeznaczymy na dzidzi a kościelny przy okazji i już

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ