X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie : jak to jest z tym lataniem w pierwszym trymestrze?Za miesiąc mamy wykupioną wycieczkę z mężem do Paryża, miał to być prezent na moje 30ste urodziny. Oczywiście bilety kupiliśmy zanim się dowiedziałam że jestem w ciązy i teraz nie wiem czy powinnam rezygnować? Lekarz powiedział, że jak to jest tylko na weekend to on nie widzi przeciwskazań, natomaist nic nie mówił o samym locie i zmianach ciśnienia z tym związanych. Wiecie coś więcej na ten temat?

Beti lecę do Paryża na weekend za 3tygodnie ;) Też kupione przed II kreskami ;)

Miasto miłości :) Będziemy kiedyś dzieciom opowiadać, że były w Paris Paris :D

Możesz spokojnie lecieć, polecam się doubezpieczyć na te parę dni.

polkosia, Betti-85 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja tych zębów w ciąży to się boję. Mojej mamie psuły się strasznie w ciąży, przez 5 lat (3 ciąże) straciła wszystkie 7 i 8. Na szczęście teraz "lepsze" czasy stomatologiczne ;) Ursa, nosiłaś może aparat?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie też jestem jabłko, nawet nie wiedziałam :) żeby było okrąglej w tych okolicach to mam jeszcze nieszczęsne boczki :( Tego się wciągnąć nie da :P
    Strasznie się cieszę dziewczyny z Waszych wyników USG i bijących serduszek. Daję stówę, że jak usłyszę moją fasolkę to będę ryczeć jak bóbr :) Wy płakałyście?

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się chyba poryczę, bo ja ogólnie płaczliwa jestem i nad pozytywnym testem i pierwszą betą szlochałam jak jakaś stuknięta :P

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam gore szczupłą a dół masywniejszy. Móje nogi od zawsze byly moim mankamentem. I ovu nam tutaj będzie obliczać a i tak wszystko okaże się u gina. Ja jeszcze 3 dni i będę wiedziała co i jak. Ale nie stresuje się przed badaniem, bardziej sie na te badanie cieszę!
    Mysle. Ze dziewczyny z nami zostaną :) oby!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 12:13

wnid9vvjodizjocx.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia owulkę miałam 7-8 dc, ja też jestem typ jabłka, zazdroszczę klepsydrom :)

Ursa ja też raczej październik obstawiam :)

Kasia dzięki za info :) Na jak długo lecicie?

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    To ja w takim razie też jestem jabłko, nawet nie wiedziałam :) żeby było okrąglej w tych okolicach to mam jeszcze nieszczęsne boczki :( Tego się wciągnąć nie da :P
    Strasznie się cieszę dziewczyny z Waszych wyników USG i bijących serduszek. Daję stówę, że jak usłyszę moją fasolkę to będę ryczeć jak bóbr :) Wy płakałyście?

Ja tak płakałam wczoraj że mało co widziałam na monitorze :)

Dziewczyny to chyba niespodziewanie ja mam najstarszą ciążę :) to może ja będę wrześniówką bo wczoraj moja gin mi wyliczyła 7t2d :)

aanaa lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem mieliśmy łzy w oczach, ale w gabinecie się nie poryczeliśmy. Ja wogóle byłam tak zestresowana, że jak mi lekarz mierzył ciśnienie to puls miałam 111, niewiele mniej od fasolki :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę płakała, chyba że zobaczę łzy u małża, wtedy na pewno się rozczulę :)

Betti lecimy na 4 dni i już nie mogę się doczekać, a Wy na jak długo?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze drugi trymestr jest najbezpieczniejszy jezeli chodzi o latanie. Wiadomo, kazda zna swoje ciało i widzi co się z nim dzieje i jak się czuje. Ja akurat z latania zrezygnowałam. Wszystkie najdrobniejsze niedogodności i "ryzyko" usuwam. Długo sie staraliśmy, od lekarza usłyszeliśmy ze naturalnie nie ma szans. Czekaliśmy na in vitro, w tym momencie pewnie juz jestesmy skreśleni z listy wiec ja po prostu się za bardzo boje. Nie oznacza to ze mam rację, być może jestem nadwrażliwa.

wnid9vvjodizjocx.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia miałam dwa aparaty bo miałam bardzo skomplikowana wadę. Nie dość że, zeby przednie pod kątem stały, to jeszcze były krzywe, ściśnięte i poskręcane. No i miałam cofniętą dolną szczękę. Wiem, że mój przypadek mój ortodonta wziął sobie do portfolio :D Poustawianie wszystkiego na miejsca trwało prawie 3 lata. Zrobiłam wszystko by zadbac o zęby przez ostatnie lata... nie mam żadnych dziur ani nic ale niestety strasznie krwawią mi dziąsła nawet przy szczotkowaniu więc... może byc różnie.

Spoko dziewczyny niedługo wszystkie będziemy jabłuszka :D

aanaa, Betti-85 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na 100% będę płakać przy USG, znam się :) a Paryż piękny, udalo się nam zwiedzić w sierpniu. I jeszcze raz bym się wybrała!

wnid9vvjodizjocx.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po moje obawy sie sprawdziły. Diagnoza lekarza obserwacja poronienia zatrzymanego- puste jajo płodowe... w poniedziałek powtórka usg i we wtorek do szpitala dal tylko 2% szans ze do poniedziałku coś się zmieni....
    tak więc jestem załamana totalnie

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana, będę się za was modlić... nie myśl na razie o najgorszym... myśl pozytywnie... KOchana ściskam Cię gorąco i jestem z Tobą pewnie tak jak wszystkie dziewczyny z forum...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja nie będę płakała, chyba że zobaczę łzy u małża, wtedy na pewno się rozczulę :)

Betti lecimy na 4 dni i już nie mogę się doczekać, a Wy na jak długo?

My też 4 dni :)

Muffinka rozumiem Cię, nam też nie dawali dużych szans naturalnie. Właśnie też mnie to trochę martwi, bo z tego co czytałam to niewielkie ryzyko zawsze jest, będziemy musieli to jeszcze przemyśleć.

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tule i sciskam. Jeszcze nadzieja jest. Postaraj się tym jak najmniej stresować :****

wnid9vvjodizjocx.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana jesteśmy z Tobą. Tak jak Dziewczyny piszą jest jeszcze nadzieja :*

• Ursa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania :( Nie za szybka ta diagnoza? Skonsultuj to z innym ginem. Pojedź tam gdzie sprzet jest dobry. Na zarodek i serce niektórzy czekają do 7-8 tygodnia!

Wierzę w Was z całego serca i mocno ściskam kciuki!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    A ja juz po moje obawy sie sprawdziły. Diagnoza lekarza obserwacja poronienia zatrzymanego- puste jajo płodowe... w poniedziałek powtórka usg i we wtorek do szpitala dal tylko 2% szans ze do poniedziałku coś się zmieni....
    tak więc jestem załamana totalnie

Ania tak mi przykro... :( te 2% to mało ale jeszcze może jest jakaś nadzieja... jestem myślami z Tobą to straszne uczucie :(.
    Będę trzymała kciuki za te 2% szansy!

Małgorzatka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, myślę tak jak Ursa, że jeszcze może być za wcześnie na taką diagnozę :*

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ