Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatim wrote:Dziewczyny słabo mi Mam wynik dzisiejszej bety
Dzisiaj wynik 4174 a przedwczorajszy to 2876
HCG podwaja się co 3 dni 17 godzin (89 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 4174 mlU/ml (45.1%) (poniżej normy).
Jestem załamana a w horoskopie pisali, że to będzie pechowy dzień. W piątek mam dopiero ginekolog państwową
http://www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php
Nie nakręcaj się kochana bo stres Najgorszy!!!! Jest dobrze :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:03
Fatim lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Katarzyna to pocieszylad kolezanke. Fatim bez stresu. Wszystko bedzie dobrze. Trzymamy kciuki
Zauważ jakie u mnie były "wzrosty", Fatim teraz ma 45% ja miałam 29%. Nie brałam dupka, lekarz mnie olał. Ona po 1 bierze lekki na podtrzymanie, a po 2 jutro ma wizytę. Celowo je napisałam, żeby było porównanie.
Pisałam, że czytałam dużo zagranicznych - przede wszystkim - artykułów i ten 45% przyrost jest ok.
Czasami po za "wszystko będzie dobrze" trzeba patrzeć realnie. Poczytać publikacje, posprawdzać inne serwisy, inne kalkulatory przyrostów - belly jest najprostszym, gdzie w domyśle ustawili - beta x 2, a tak nie jest. -
Małgorzatka wrote:Jeśli nie możesz skopiować linku wpisz w Google calculator betaHCG count down to pregnancy
Też korzystam z tego kalkulatora, jest tam bardzo ważna informacja:
"Normalny" czas podwajania się beta HCG
Wartość Bety Czas podwajania
Poniżej 1200 mIU/ml: 31-72 h
pomiędzy 1200 - 6000 mIU/ml: 72-96 h
Powyżej 6000 mIU/ml: więcej niż 96 h -
Katarzyna nie powiedzialam tego w zlym sensie, aczkolwiek to forum ostatnio dziala na nas tylko jak jakas zla wrizba, wzajemne nakrecanie... Ja choc dzisiaj mam fatalny dzien juz od rana to przepraszam za moja uszczypliwosc. Na jakis czas sie wycofuje, musze na spokojnie wszystko sobie poukladac. Nawet nie mialam sie kiedy cieszyc fasolka a przeciez ona jest q żyje wciaz jakby to byl sen. Tylko navforum jedtem w ciazy a w zyciu nic sie nie zmienilo. Pora cos z tym zrobic. Trzymam za wszystkie kciuki i do uslyszenis.
-
Cześć, ja siedzę w pracy i przegryzam faworki ogórkami kiszonymi i baaardzo żałuję, że nie wzięłam sobie całego słoika. I to nie chodzi, że mam zachciankę na takie połączenie, tylko ogórek fajnie eliminuje słodkość cukru pudru Kolega przy biurku obok nie komentuje na razie nic Ja zawsze byłam trochę wariatka, więc pewnie moje zachowanie go jeszcze nie dziwi
-
Fatim wrote:Dziewczyny słabo mi Mam wynik dzisiejszej bety
Dzisiaj wynik 4174 a przedwczorajszy to 2876
HCG podwaja się co 3 dni 17 godzin (89 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 4174 mlU/ml (45.1%) (poniżej normy).
Jestem załamana a w horoskopie pisali, że to będzie pechowy dzień. W piątek mam dopiero ginekolog państwową
Fatim nie stresuj się, ważne że beta przyrasta - ja się tyle naczytałam w poprzednich ciążach że wiem że nie ma reguły, bywa że przy niższych przyrostach wszystko jest ok! poza tym jak już wiesz powyżej 1200 może przyrastać troszkę wolniej :*
Teraz najważniejsze żebyś się nie stresowała, dużo odpoczywaj i daj dzidziusiowi troszkę czasuaanaa lubi tę wiadomość
-
Ja dziś pierwszy raz się zrzygałam Na podjeździe taty na podwórku, nie zdążyłam dolecieć do domu tak mnie zemdliło... Ale to dobrze w sumie, wiadomo, że ciąża
Słodkości dziś nie jem, słabo mi na samą myśl. Za to wieczorem będzie grany fast-foodFreshMm lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny,
ja również kilka dni temu wycofałam się na całe 5 dni ponieważ musiałam trochę odsapnąć. Nadrabiałam Was codziennie ale nie udzielałam się i dobrze mi to zrobiło.
Jeżeli więc potrzebujecie przerwę to zawsze sobie można zrobić tylko nie wprowadzajmy nerwowej atmosfery.
Jesteśmy to po to aby się wzajemnie słuchać, pocieszać i dzielić wiedzą. Lekarzami nie jesteśmy więc możemy jedynie być wsparciem i opowiadać o swoich doświadczeniach.
Moja gin na ostatniej wizycie jak ją zapytałam czy myśli, że tym razem będzie już ok powiedziała - ona tego nie wie, ważne że teraz jest dobrze tym należy cię cieszyć - i to była bardzo mądra odpowiedź. Nikt nie wie co będzie, ważne żeby wierzyć że się uda .
Dziewczyny a ja właśnie zjadłam meeeega pysznego pączka! chociaż też do słodkiego mnie nie ciągnie ale był przepyszny
Miłego dnia!!
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Spokojnie, niektóre osoby są trochę nadwrażliwe na to, co się pisze Ja jestem totalnie wyluzowana Też czasem coś palnę i nie uważam tego za złe, a zostanie tak odebrane, więc trzeba z dystansem do tego podchodzić
Świętujecie Walentynki?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej! Ja dalej w łóżku... My tez raczej nie świętujemy walentynek. Chociaż chciałabym na ta okazje zamówić sobie pudełko od chińczyka ( ten makaron z ich specjałami), ale mi R. Nie pozwoli, bo nie wiadomo jak "stare" produkty się tam znajdują. W sumie ma racje. Dzis mdłości mnie znowu dopadły. Trzeba jeszcze troche wytrzymać. Ja to jestem ciekawa kiedy w końcu udostępnia tą galerie brzuszków...
-
My nie świętujemy, nie obchodzimy Oczywiście całkiem fajne to święto jest, ale dla mnie trochę za dużo hałasu. Nawet, jakby człowiek chciał iść do knajpki się wyluzować, to nie ma szans... Trzeba tydzień wcześniej rezerwować miejsca W kinie też sajgon, pewnie przez tego gniota Greya Pewnie do domku sobie jakąś szamkę zamówimy i pooglądamy seriale
Muffinka, chętnie pooglądam brzuchy też Ale swojego to raczej nie będę wrzucać, nie ma co ludzi straszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 11:03
Muffinka1019 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn