Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu tulę, nie załamuj się, bo nie o takich dobrze zakończonych historiach się czytało!
Co do lotu, do Paryża lot jest krótki - 2h. Najlepiej zająć miejsce przy przejściu, by w czasie lotu móc się przejść. Choć ja nie mam problemu z usiedzeniem 2h, bo w pracy też cały czas siedzę
Moja gin wspominała, żeby wziąć lek rozkurczowy przy locie np Nospę, ale jak będę u niej to się dopytam.
a porpos lotów: http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/czy-podrozowanie-samolotem-jest-bezpieczne-dla-kobiet-w-ciazy/7257.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 12:42
-
Aniu będę trzymać kciuki by lekarz się mylił. Ja dzisiaj dostałam się do swojego ginekologa. Uspokoił mnie, żebym tym kwasem foliowym się nie przejmowała, betą też, bo na USG wszystko jest wporządku i mam nie powtarzać bety by się nie denerwować. Żadnych zagrożeń nie widać a 45% jest w okolicach 50% przyrostu więc kiedy usg pokazuje, że jest dobrze to tak jest pomimo bety piękny pęcherzyk było widać, ciałko żółte i 1,6mm dziecko ciąża umiejscowiona po prawej stronie jednak daleko od szyjki więc prawidłowo. Ulżyło mi. Powiedział, żebym wypisała się z wizyty 20.02 tylko przyszła w międzyczasie na podgląd serducha tego dnia bez zapisu dla mojego spokoju a kolejna wizyta za 3 tygodnie. Co do sportu to w I trymestrze sa wskazane nie meczace spacery wiec nordic walking tez odpada no i moge uprawiac sex z mezem, ale bez szalenstw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:50
Katarzyna87, ola.321, polkosia, Betti-85, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
A ja niestety będę musiała zrezygnowac z mojego ukochanego sportu na czas ciąży...
Tutaj ja z moimi laseczkami, dzień przed zrobieniem testu:
https://lh4.googleusercontent.com/-pqsrtsv3Ub8/VNyWxSaaAfI/AAAAAAAACJ4/kqSugNwskXA/w600-h450-no/P1050762.JPG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:05
-
Ursa wrote:A ja niestety będę musiała zrezygnowac z mojego ukochanego sportu na czas ciąży...
https://lh4.googleusercontent.com/-pqsrtsv3Ub8/VNyWxSaaAfI/AAAAAAAACJ4/kqSugNwskXA/w600-h450-no/P1050762.JPG
jakie piękne pieski!!! cudowneUrsa lubi tę wiadomość
-
Fatim, super wieści
Ania, nie załamuj się! Ze staraczek pamiętam kilka historii, że lekarz już na zabieg kierował, a tu 2 tygodnie później serducho jak dzwonFatim lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzieki, Ola
Fatim ja ani razu bety nie zrobiłam. Dwa testy jedynie. Generalnie staram się całkowicie odsunąć wszystkie stresujące sytuacje Planowałam też tylko jedną wizytę (dla mnie to ogromny stres, aż się trzęsę) do 10 tygodnia no ale niestety nie wyszło.ola.321, Fatim lubią tę wiadomość
-
Ania24 wrote:2,05cm
Ania znalazłam parę wpisów, przytoczę jeden "W poprzedniej ciąży u mnie zarodek pojawił się w 7 tygodniu i tez wyrokowano, że pewnie puste jajo. Do tego krwawiłam więc szans mi nie dawano. A synek mój ma już 16 miesięcysmile Teraz prawdopodobnie jestem w drugiej ciąży i czekam z wizytą. Nie chce przeżywać tego co za pierwszym razem."
Ogólnie przyjmuje sie, ze zarodek powinien pojawic najpozniej, gdy pecherzyk osiągnie 25mm.ola.321 lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:A ja niestety będę musiała zrezygnowac z mojego ukochanego sportu na czas ciąży...
Ursa, to jakieś malamuty? Wyglądają haskopodobnie Ja mam 2 suki husky, też białe. Wariatki...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Aniu kochana nic przesądzonego, nie chcę Ci dawać złudnych nadziei ale poczekaj jeszcze kilka dni i zrób ponownie usg ... Nie masz możliwości sprawdzenia u kogoś innego ?? Czasem sprzęt zawodzi na tak wczesnym etapie ciąży ... Również czytałam kilka historii dziewczyn którym lekarz dał wyrok puste jajo płodowe a po tygodniu było już inaczej ... Jeszcze powalcz proszę
Fatim widzisz właśnie po przeczytaniu waszych postów miałam pisać nie świrujmy i nie przesadzajmy z betą jako laiki w tym temacie właśnie nie potrzebnie się nakręcamy .... Cieszę się że jest okej i tego się trzymaj kochana :* :* :* :* :* :* :*Fatim lubi tę wiadomość
-
miska2503 wrote:Witam się z rana. Dzisiaj po pracy planujemy jechać do naszych rodziców i powiedzieć im o ciąży.ciekawe co powiedzą? Ponieważ mieliśmy na sierpień wyznaczoną datę ślubu a tu taka niespodzianka. A co tam u was z rana?
My też mieliśmy w sierpniu brać ślub, przesuwamy na maj lub czerwiec z racji tak szybkiej niespodziankimiska2503 lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Ania znalazłam parę wpisów, przytoczę jeden "W poprzedniej ciąży u mnie zarodek pojawił się w 7 tygodniu i tez wyrokowano, że pewnie puste jajo. Do tego krwawiłam więc szans mi nie dawano. A synek mój ma już 16 miesięcysmile Teraz prawdopodobnie jestem w drugiej ciąży i czekam z wizytą. Nie chce przeżywać tego co za pierwszym razem."
Ogólnie przyjmuje sie, ze zarodek powinien pojawic najpozniej, gdy pecherzyk osiągnie 25mm.
Zgadzam się, też czytałam, że do 25mm powinien pojawić się zarodek. Nie wiem Ania jakim sprzętem dysponuje Twój ginekolog, ale może warto byłoby się skonsultować z jeszcze jednym...?Małgorzatka lubi tę wiadomość