X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Wredotka witaj, gratuluję synka :)

Jezuuu zaraz pękne! Piekłam gofry z własnej roboty dżemiorem truskawkowym :o

Bąbelek o nieee ! Ja tez chcę:D
    Mniam.... Nieładnie tak o tej porze smaka robić;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey...

My dziś robiliśmy pierożki z jagodami i mojemu baaaardzo smakowały co rekompensuje te całą mękę stania przy garach ;)

Często odpoczwalam i patrzyłam na Syncia jak szaleje w brzuszku :)

Gratuluje udanych wizyt :*

Jaroszka super że wszystko ok :)

Wredota witaj ;) gratuluję synka :)

Zakocona odpoczywaj sb :)

Madu omg spokojniej troszke :* podloga nie zając:)

Aaaa jak u nas skwar i upał daje popalić...jestem tak zmęczona i wydeta...musze od mamy pożyczyć ciśnieniomierz bo chyba słabe mam ciagle...ahh jest super chłodno...uciekam spać.:*

jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lece , dobranoc

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na badanie krzywej. Zastanawiam się czy wziąć cytrynę. W pierwszej ciąży nie było takiej potrzeby, ale może warto mieć w zanadrzu.

IviQ lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja jutro idę na badanie krzywej. Zastanawiam się czy wziąć cytrynę. W pierwszej ciąży nie było takiej potrzeby, ale może warto mieć w zanadrzu.
    na wszelki wypadek zabierz, najwyżej nie wykorzystasz :)

Kasia82, jacusianka lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, te komody które wklejacie fajne, tylko akurat producent nie robi szaf.. A ja chciałam od razu kupić całość - szafę, regał, komode - białe albo dębowe. Lóżeczko się zawsze dobierze, ale wbrew pozorom dostać te 3 elementy, tanio i w prostym i uniwersalnym designie nie tak łatwo. Wszędzie albo brakujeelementu albo kolor to dąb sonoma, czyli żaden dąb, nic nie pasuje :/

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pierwsza...

Mam jechac do gin zarejestrować sie ale burza jest i leje i chyba zadzwonie i na przyszły tydzień sie umowie...nie śpię juz od 2:30 bo obudziła mnie owa burza...kot chce siku a na dwór nie wyjdzie bo pada i tak śmiesznie się lasi do drzwi a jak otworzę to ucieka :D na moje nieszczęście R na rano cały tydzień i taka klapa bo sama siedze :( prąd wyłączyli hmmmm więc chyba zostane dziś w domku...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wredotka, dopiszę już jutro, bo idę się dalej położyć.
    Ciśnienie mam właściwie zawsze idealne. Mam czasem kołatanie serca tylko i tętno szybkie. Nie wiem skąd ani dlaczego. Teraz mam wielkie brzucho wzdęte po całym dniu (dzień jak co dzień :/), więc mi napiera na przepone strasznie i pewnie dlatego mi tak słabo.

Witam sie i ja z rana. Coś nie mogę spać a pogoda jest pochrzaniona dzis pochmurnie a wczoraj byl gorąc i takie to lato w naszej Pl.

Zakocona kochana mi mój dr powiedział ze te kołatania serca to mam od leżenia na wznak ( u mnie sie to sprawdza bo nie ma się co oszukiwać ale często tak leżę i wtedy czuję to kołatanie). Ale cały czas usilnie walczę z tym przyzwyczajeniem i tak juz zrezygnowałam ze spania na prawym boku...:P wiec może i u Ciebie stąd te kołatania?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Kasia82 powodzenia na krzywej :> Ja na pewno wezmę cytrynę na wszelki wypadek, ale to jeszcze trochę dni przede mną.

Paula , mądry ten Twój kot. Nie wychodzi w byle pogodę :P U mnie też w nocy zaczęło padać i to porządnie, do tego burza. Leje do tej pory ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    Jak ja tez bym chciala zobaczyc troche deszczu i moja ulubiona burze :)
    Kasia82 powdzenia na glukozie . Pewnie juz siedzisz w laboratorium.

Nie wiem czy jeszcze moge dozucic jakas zabawke lub gre , ale u nas furrore robi KAPLA .U nas kroluje od dawna.
    http://www.dadum.pl/kapla-200szt-z-ksiazka-drewniane-klocki-deseczki-kapla.html

Kasia82, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 28 tyg i 3. trymestrze :D Ostatnia prosta!

Usnelam trochę po 22, wstałam o 7 (nie licząc wstawania na siku, zamknięcia i otwarcia okien na i po burzy). Dawno tyle nie przespalam. Duchota nadal mnie męczy :/

Battinka, ja wysokie tętno miałam też przed ciążą. W pierwszym trymestrze kołatanie było dość uciążliwe, alw położna powiedziała, że to nic nienormalnego w ciąży i zresztą w necie o pierwszym trymestrze też o tym pisali. Teraz mi się wydaje że mam po prostu z duchoty, bo mi brzuch napiera na przepone i ciężko mi oddychać, a co za tym idzie, serce zaczyna pompowac mocniej. Ale fakt na plecach jest gorzej już oddychać, ale znowu tylko na biodrach spać (w sensie na boku) to też ciężko, bo bolą :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczny, mam do Wss pytanie. Czy któraś z Was rozważa pobranie krwi pepowinowej? Ja sie nad tym zastanawiam, ale czytam różne opinie i trudno mi sie zdecydowac

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym myślałam, ale coś mi się obiło, że potem drogie przechowywanie jest?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechowywanie tego to dla nas kosmos cenowy. To samo tyczy się pakietu pobraniowego. Rozwazalismy, ale nas na to nie stać.

Poza tym dalej nie wiemy jak wygląda procedura i koszt, jeśli będzie się chciało krwi użyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 07:55

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego:
    Już samo pobranie krwi pępowinowej to wydatek ok. 2 tys. zł. Do tego dochodzi coroczna opłata za jej przetrzymywanie w wysokości ok. 400 zł. Można również od razu wnieść opłatę na dłuższy okres, np. na 18 lat – wyniesie ona ok. 5 tys. zł., a dożywotnio – nawet dwa razy tyle.
    Wydawało mi się że jest to droższe więc nie wiem czy te informacje są prawdziwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 07:57

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie koszt jest duży pobranie to koszt okolo 1600 zl +roczne przechowywanie 600, czyli tak wychodzi 50zl na miesiąc. Czytam dobre opinie, jak i takie, ze dziecko rodzi się jz z komórkami nowotworowymi i ze podanie moze powodować poglebienie choroby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 07:58

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczynki. :) Ja już prawie 30 min. po wypiciu glukozy. W razie czego wcisnęłam cytrynę, a teraz siedzę i czekam na kolejne pobranie. Roztwór słodki, ale bardzo dobrze się po nim czuję i już mnie nie ssie w żołądku. W poczekalni znów trafiłam na przemiłe starsze osoby, które kazały mi wejść przed sobą, bo od rana jak na złość byłam strasznie głodna. A jaki przyjemny chłodek - siedzę przy otwartym oknie i jedna z lekarek wyniosła duży wentylator dla pacjentów. Mam dobrą miejscówkę i aż nie chce mi się do domu wracać. :)

aanaa, lojkalojka, ~Rewianka~, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, ewwiel, IviQ lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie

Kasiu powodzenia!:-)

Też myśleliśmy nad pobraniem krwi pepowinowej ale właśnie koszty są jak dla nas za duże.jak wstane cykne Wam zdjęcie tabelek z opłatami z broszurki która dostałam na warsztatach bezpieczny maluch. Obilo mi się gdzieś o oczy, czytałam, że można te krew potem sprzedać w szpitalu i koszty się zwracaj, ale nie drazylam tematu:-) u

U nas też była burza ale nic nie słyszałam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:09

Kasia82 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyka (najtańszy pakiet):
    - opłata wstępna - 670
    - opłata właściwa - 1970
    - pakiet transplantacyjny - 250
    - rocznie - 490zł
    Czyli najtańsza opcja to 3380zł, z opłatą roczną i przechowaniem tylko 1. kasety.

PBKM (najtańszy pakiet):
    - opłata wstępna - 680
    - opłata właściwa - 1690
    - opłata za przechowanie na rok - 550
    Czyli najtańsza opcja 2920zł, z opłatą roczną i przechowaniem tylko 1. kasety.

Można też oddać do banku publicznego po pobraniu, ale ja bym nie chciała, jak mam bulić za pobranie, to po kiego mam komuś innemu później to oddać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:23

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, za darmo do banku publicznego chętnie oddam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ