Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey hey...
My dziś robiliśmy pierożki z jagodami i mojemu baaaardzo smakowały co rekompensuje te całą mękę stania przy garach
Często odpoczwalam i patrzyłam na Syncia jak szaleje w brzuszku
Gratuluje udanych wizyt :*
Jaroszka super że wszystko ok
Wredota witajgratuluję synka
Zakocona odpoczywaj sb
Madu omg spokojniej troszke :* podloga nie zając:)
Aaaa jak u nas skwar i upał daje popalić...jestem tak zmęczona i wydeta...musze od mamy pożyczyć ciśnieniomierz bo chyba słabe mam ciagle...ahh jest super chłodno...uciekam spać.:*
jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość
-
Kasia82 wrote:Ja jutro idę na badanie krzywej. Zastanawiam się czy wziąć cytrynę. W pierwszej ciąży nie było takiej potrzeby, ale może warto mieć w zanadrzu.
Kasia82, jacusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę, te komody które wklejacie fajne, tylko akurat producent nie robi szaf.. A ja chciałam od razu kupić całość - szafę, regał, komode - białe albo dębowe. Lóżeczko się zawsze dobierze, ale wbrew pozorom dostać te 3 elementy, tanio i w prostym i uniwersalnym designie nie tak łatwo. Wszędzie albo brakujeelementu albo kolor to dąb sonoma, czyli żaden dąb, nic nie pasuje
-
Witam pierwsza...
Mam jechac do gin zarejestrować sie ale burza jest i leje i chyba zadzwonie i na przyszły tydzień sie umowie...nie śpię juz od 2:30 bo obudziła mnie owa burza...kot chce siku a na dwór nie wyjdzie bo pada i tak śmiesznie się lasi do drzwi a jak otworzę to uciekana moje nieszczęście R na rano cały tydzień i taka klapa bo sama siedze
prąd wyłączyli hmmmm więc chyba zostane dziś w domku...
-
zakocona wrote:Wredotka, dopiszę już jutro, bo idę się dalej położyć.
Ciśnienie mam właściwie zawsze idealne. Mam czasem kołatanie serca tylko i tętno szybkie. Nie wiem skąd ani dlaczego. Teraz mam wielkie brzucho wzdęte po całym dniu (dzień jak co dzień), więc mi napiera na przepone strasznie i pewnie dlatego mi tak słabo.
Witam sie i ja z rana. Coś nie mogę spać a pogoda jest pochrzaniona dzis pochmurnie a wczoraj byl gorąc i takie to lato w naszej Pl.
Zakocona kochana mi mój dr powiedział ze te kołatania serca to mam od leżenia na wznak ( u mnie sie to sprawdza bo nie ma się co oszukiwać ale często tak leżę i wtedy czuję to kołatanie). Ale cały czas usilnie walczę z tym przyzwyczajeniem i tak juz zrezygnowałam ze spania na prawym boku...wiec może i u Ciebie stąd te kołatania?
-
Cześć
Kasia82 powodzenia na krzywej :> Ja na pewno wezmę cytrynę na wszelki wypadek, ale to jeszcze trochę dni przede mną.
Paula , mądry ten Twój kot. Nie wychodzi w byle pogodęU mnie też w nocy zaczęło padać i to porządnie, do tego burza. Leje do tej pory
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny !
Jak ja tez bym chciala zobaczyc troche deszczu i moja ulubiona burze
Kasia82 powdzenia na glukozie . Pewnie juz siedzisz w laboratorium.
Nie wiem czy jeszcze moge dozucic jakas zabawke lub gre , ale u nas furrore robi KAPLA .U nas kroluje od dawna.
http://www.dadum.pl/kapla-200szt-z-ksiazka-drewniane-klocki-deseczki-kapla.html
Kasia82, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Witam się w 28 tyg i 3. trymestrze
Ostatnia prosta!
Usnelam trochę po 22, wstałam o 7 (nie licząc wstawania na siku, zamknięcia i otwarcia okien na i po burzy). Dawno tyle nie przespalam. Duchota nadal mnie męczy
Battinka, ja wysokie tętno miałam też przed ciążą. W pierwszym trymestrze kołatanie było dość uciążliwe, alw położna powiedziała, że to nic nienormalnego w ciąży i zresztą w necie o pierwszym trymestrze też o tym pisali. Teraz mi się wydaje że mam po prostu z duchoty, bo mi brzuch napiera na przepone i ciężko mi oddychać, a co za tym idzie, serce zaczyna pompowac mocniej. Ale fakt na plecach jest gorzej już oddychać, ale znowu tylko na biodrach spać (w sensie na boku) to też ciężko, bo bolą -
Przechowywanie tego to dla nas kosmos cenowy. To samo tyczy się pakietu pobraniowego. Rozwazalismy, ale nas na to nie stać.
Poza tym dalej nie wiemy jak wygląda procedura i koszt, jeśli będzie się chciało krwi użyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 07:55
-
znalazłam coś takiego:
Już samo pobranie krwi pępowinowej to wydatek ok. 2 tys. zł. Do tego dochodzi coroczna opłata za jej przetrzymywanie w wysokości ok. 400 zł. Można również od razu wnieść opłatę na dłuższy okres, np. na 18 lat – wyniesie ona ok. 5 tys. zł., a dożywotnio – nawet dwa razy tyle.
Wydawało mi się że jest to droższe więc nie wiem czy te informacje są prawdziwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 07:57
-
No wlasnie koszt jest duży pobranie to koszt okolo 1600 zl +roczne przechowywanie 600, czyli tak wychodzi 50zl na miesiąc. Czytam dobre opinie, jak i takie, ze dziecko rodzi się jz z komórkami nowotworowymi i ze podanie moze powodować poglebienie choroby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 07:58
-
Dziękuję, dziewczynki.
Ja już prawie 30 min. po wypiciu glukozy. W razie czego wcisnęłam cytrynę, a teraz siedzę i czekam na kolejne pobranie. Roztwór słodki, ale bardzo dobrze się po nim czuję i już mnie nie ssie w żołądku. W poczekalni znów trafiłam na przemiłe starsze osoby, które kazały mi wejść przed sobą, bo od rana jak na złość byłam strasznie głodna. A jaki przyjemny chłodek - siedzę przy otwartym oknie i jedna z lekarek wyniosła duży wentylator dla pacjentów. Mam dobrą miejscówkę i aż nie chce mi się do domu wracać.
aanaa, lojkalojka, ~Rewianka~, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, ewwiel, IviQ lubią tę wiadomość
-
Witam sie
Kasiu powodzenia!
Też myśleliśmy nad pobraniem krwi pepowinowej ale właśnie koszty są jak dla nas za duże.jak wstane cykne Wam zdjęcie tabelek z opłatami z broszurki która dostałam na warsztatach bezpieczny maluch. Obilo mi się gdzieś o oczy, czytałam, że można te krew potem sprzedać w szpitalu i koszty się zwracaj, ale nie drazylam tematu:-) u
U nas też była burza ale nic nie słyszałam:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:09
Kasia82 lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Diagnostyka (najtańszy pakiet):
- opłata wstępna - 670
- opłata właściwa - 1970
- pakiet transplantacyjny - 250
- rocznie - 490zł
Czyli najtańsza opcja to 3380zł, z opłatą roczną i przechowaniem tylko 1. kasety.
PBKM (najtańszy pakiet):
- opłata wstępna - 680
- opłata właściwa - 1690
- opłata za przechowanie na rok - 550
Czyli najtańsza opcja 2920zł, z opłatą roczną i przechowaniem tylko 1. kasety.
Można też oddać do banku publicznego po pobraniu, ale ja bym nie chciała, jak mam bulić za pobranie, to po kiego mam komuś innemu później to oddać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:23