Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja tam w pierwszej ciąży żadnych ruchów nie liczyłam tak jak i w te liczyć nie zamierzam. Zwariowała bym chyba ze strachu. Rusza się i tyle po co sie nakręcać a tak bym przez 3 mce chodziła i sie wsłuchiwała.
to nie dla mnie zdecydowanie.
Wiecie co Pola jednak nie będzie. Mam zagwozdkę o niewiem czy ją szybko rozwiąże,tak mało czasu zostało a ja chyba na porodówce się zdecyduje na imię
Wiedźma dzieki za wklejenie wyprawki przeczytałam i uważam ze jest ok. Tzn nie jest przesadzona jak co nie które jak czytałam na innych wątkach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:22
zakocona, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Też właśnie byłam ciekawa,co z liczeniem ruchów..i też mi się to nie widzi,bo to różnie jest..Mały raz jest bardziej,a raz mniej aktywny i boję się,że jak zacznę liczyć to sfiksuję..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:25
IviQ, BATTINKA, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Estrella ja myślałam ze moja córcia to kolos ale twoja to juz prawdziwy klocuszek:)
A chciałam się pochwalić,że mam juz dziewczyny złożoną komodę (dziś przyszła) łóżeczko też mam rozłożone (ale jeszcze bez pościeli po co ma się kurzyć).
I ciągle robię pranie,jeszcze ze 2-3 pralki (a ze 4 juz zrobiłam) a potem prasowanko i układanko:) ....ta i wiem ze moje dziecko nie zdąży znosić tych ciuszków:)IviQ, estrella, Little Frog, Magnosia lubią tę wiadomość
-
karmar wrote:Też właśnie byłam ciekawa,co z liczeniem ruchów..i też mi się to nie widzi,bo to różnie jest..Mały raz jest bardziej,a raz mniej aktywny i boję się,że jak zacznę liczyć to sfiksuję..
Też tak myślę ze aktywność dziecka to raz a dwa,ze nie zawsze będę miała dzień spokojny tylko bardziej aktywny czyli będę w ruchu i nie zawsze te ruchy będą dla mnie wyczuwalne i wtedy co?? Stres....karmar lubi tę wiadomość
-
lojkalojka cieszę się że u lekarza wszystko ok
Jaroszka nooo to nie masz sie juz czym martwic:))) błedy jak widać się zdarzaja:)
estrella masz juz kawał człoweczka w sobiesuper
karmar tez chyba sfiksuje jak mi np 8 wyjdzie... tak jak teraz w ta pogode Młody jest mmniej aktywny i już się stresuje a co będzie jak będe miala liczyc...
co do gier to co prawda nie dla 6 latka ale na imrezy dla dorosłych polecam Alias połączenie tabu pantonimy itd. W sumie 5 dyscyplin i zawsze jest kupa śmiechu.
BATTINKA zazdroszcze komody. Gdzie zamawialas? bo janic cekawego nie moge znalezc ale czekamy bo za miesiac ikea otwieraja u nas i licze na promocje:)
estrella, lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Co do gier planszowych, to wiek często nie ma reguły. Moja córka ma dziewięć lat, a w gry 10+ i 12+ gramy już od jakichś dwóch - trzech lat. Myślałam, że będą dla niej za trudne, ale ona tak kombinuje, że aż się w głowie nie mieści. Tylko może to też zależy od dziecka i od tego czy rodzice grają. My młodą dość wcześnie wciągnęliśmy w planszówki i kto wie, może dzięki temu tak szybko łapie zasady nowych gier.
-
nick nieaktualnylojkalojka wrote:Ja juz po usg. Moj synek wazy juz 822g
jak mowi lekarz wszystko jest w porzadku . Zastanawia mnie tylko jeden pomiar bo jest prawie na gornej granicy , a mianowicie mozdzek .Dobrze , ze jutro rano wizyta to wypytam sie o wszystko.
A i miesiac temu lozysko mialam na dole , a dzisiaj jest na przediej scianie brzucha . Myslalam , ze juz nie wedruje !
Mój Synek tydzień temu w poniedziałek ważył podobno 972 g (+/-145 g), a to sporoW piątek idę jeszcze prywatnie na takie "dobre" usg, to sobie go dokładnie pomierzymy
Estrella, gratuluję córeczki, faktycznie to już spora dziewczynka!
Jaroszka, ja też się bardzo cieszę, że ten wczorajszy wynik jest jednak w porządku. Tak jak pisałaś, że ta pielęgniarka była zakręcona, to może coś pomyliłaWażne, że nie musisz powtarzać glukozy, bo to wątpliwa przyjemność
Iviq, ja też mebelków ciągle szukam... Ostatnio zastanawiam się nad serią Pinio Lara, wyglądają pięknie. Myślę, żeby kupić teraz łóżeczko i komodę, a za jakiś czas dodatkowe meble, żeby Małemu własny pokój urządzić. Wydaje się, że te meble "rosną" z dzieckiem i mam nadzieję, że będzie pożytek na lataA może jestem naiwna?
IviQ, annggela, Magnosia, lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość
-
nie wątpię ale w aliasie jest konkurencja znane postacie która wynmaga wiedzy jakiej dziecko nie ma niestety i owszem grać moze ale na tej konkurencji polegnie, pozostałe są jak najbardziej bezwiekowe:) przerabiana 1000 razy:)
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualny
-
~Rewianka~ wrote:Fajny temat z tymi grami, podsunęłyście mi trochę pomysłów na prezenty
Ja z gier zdecydowanie uwielbiam Rummikub (7+). Świetna gra, przy której można spędzić całą noc (zwłaszcza, jeżeli lubi się rywalizację)!
A nigdy nie słyszałam o tej grze? Nawet niewiem na czym polega muszę poczytać o tej grze. Moja młoda lubi grać w planszówki juz ich tyle ma...
-
IviQ wrote:nie wątpię ale w aliasie jest konkurencja znane postacie która wynmaga wiedzy jakiej dziecko nie ma niestety i owszem grać moze ale na tej konkurencji polegnie, pozostałe są jak najbardziej bezwiekowe:) przerabiana 1000 razy:)
IviQ, z takimi grami to pewnie, ale my nie lubimy gier bazujących na wiedzy. Po jakimś czasie zna się odpowiedzi i nudna jest dla nas taka powtarzalność. Lubimy takie, w których trzeba właśnie trochę pokombinować i każda rozgrywka jest inna i zaskakująca. Szczególnie lubimy Osadników z Catanu, Carcassonne (ta już trochę się małej znudziła), Rummikub, Magię i Miecz. Może jeszcze Kolejkę kupimy.~Rewianka~ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBATTINKA wrote:A nigdy nie słyszałam o tej grze? Nawet niewiem na czym polega muszę poczytać o tej grze. Moja młoda lubi grać w planszówki juz ich tyle ma...
Battinka, to jest taka gra liczbowa, kiedyś występowała też pod nazwą RUMMY (było chyba dwóch różnych producentów). Jest super, bo nigdy się nie nudzi, a jak się wpadnie w wir gry, to można rozegrać kilka super partii. Trochę szczęścia i duuuuuużo myślenia, kombinowania; moim zdaniem ta gra mega rozwija umysłowoJak byłam dzieckiem, to grałam z siostrą i kuzynami przez całe wakacje!
Kasia82, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Rewianka, my też uwielbiamy Rummikub, choć od jakiegoś czasu królują u nas Osadnicy z Catanu. Polecam, jeśli jeszcze nie miałyście styczności.
Moja mała lubi też Wsiąść do pociągu. Europa, ale mąż średnio za tą grą przepada, bo trasy do zbudowania są powtarzalne i nie ma aż takich kombinacji jak w Osadnikach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:35
~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość
-
mnie tam to cieknięcie, choć małe jest na szczęście, denerwuje. mam nadzieję, że do końca ciąży tylko tak będzie..
ciąża to dziwny okres.. zjadłam bób zagryzając czereśniami, popijając activią podjadając fasolkę szparagową..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:53
IviQ, ~Rewianka~, nat_alia, Bąbelek, jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:IviQ wiesz co ja zamawiałam komodę kolor wenge czyli taki kolor jak mam w pokoju zamawiałam na allegro jest wąska ale dłuższa 5 szuflad mi taka odpowiada bo nie mam za dużo miejsca w pokoju/domu a najpotrzebniejsze rzeczy będę miała pod ręką
[/link]
-
Kasia82 wrote:IviQ, z takimi grami to pewnie, ale my nie lubimy gier bazujących na wiedzy. Po jakimś czasie zna się odpowiedzi i nudna jest dla nas taka powtarzalność. Lubimy takie, w których trzeba właśnie trochę pokombinować i każda rozgrywka jest inna i zaskakująca. Szczególnie lubimy Osadników z Catanu, Carcassonne (ta już trochę się małej znudziła), Rummikub, Magię i Miecz. Może jeszcze Kolejkę kupimy.
Kasia82 lubi tę wiadomość
[/link]