X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma u mnie się nie pokazuje , jest napisane ze własność prywatna: (
    Co do fotek z porodu to jeżeli rodzice maja życzenie to niech robią pewnie ale dla samych siebie a nie dla rodziny nawet ! :)
    Ja osobiście bym nie zrobiła:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma baja ! Juz czytam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam kocham oglądać takie foty i filmiki z porodów naturalnych. one mnie tam motywują i dodają otuchy+siły, że ja też dam radę. dla mnie są niesamowicie wzruszające :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, no z ta kultura to czasami są jaja. Ja babcince otworzyła drzwi do mięsnego i się mi wryla w kolejke i wymyśliła, a ją tylko jakiś jeden kawałek mięsa chciałam kupić... Myslalam, że się wsciekne ;)

Xboxa też mamy :) ją teraz nie skacze przed tv, ale jak tylko urodze, to koniecznie muszę w jakąś taką grę sobie zagrać :):)

Co do sesji porodowej, to nie krytykuje ani nie zachęcam. Dla mnie jest obojętna ;) a nawet nigdy się nad tym nie zastanawiałam czy bym chciała czy nie :) nie czuje takiej potrzeby :)

Teraz co wydarzenie, to sesja, a ją zdjęć nienawidzę :D nawet się zastanawiam nad sesja niemowlęca, bo w sumie mam zaproszenie na sesje od znajomej (dostała w prezencie ślubnym). Może mi się uda zrobić kilka ładnych zdjęć ;) pomyśle jeszcze ;)

szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleiłam ją, żeby nie trzeba było linkiem wchodzić ;)

Od dziś mam już liczyć ruchy dziecka, najlepsze jest to, że dziś daje mi popalić, brzuch faluje i podskakuje więc nie ma się co martwić :) nawet specjalnie nie wiem jak to liczyć bo mam wrażenie, że cały dzień jest aktywne to moje małe szczęście :)

szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam ruchów nie liczę. Rusza się mniej więcej tyle samo codziennie mniej więcej w tych samych godzinach. Jak zjem/wypiję coś słodkiego, to w brzuchu total party.
    tylko bym się pewnie stresowała, jakbym liczyć zaczęła :P

Bąbelek, BATTINKA, karmar lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ruchy podobno liczy się od 28 tyg bo wczesniej nie ma sensu bo maluch ma dużo miejsca i fika sobie ciągle i wszędzie:)
    Mój mały dziś od samego rana lata tak ze podbrzusze cale mi skacze , na razie nic nie licze :) nawet bym rady nie dala haha

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiedzma ruchy podobno liczy się od 28 tyg bo wczesniej nie ma sensu bo maluch ma dużo miejsca i fika sobie ciągle i wszędzie:)
    Mój mały dziś od samego rana lata tak ze podbrzusze cale mi skacze , na razie nic nie licze :) nawet bym rady nie dala haha
    Położna mi kazała a ja robię co mi każą.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źródła różnie podają z tym liczeniem. Średnio 25-28tygodzień przyjmuje się na rozpoczęcie liczenia ruchów. Najlepiej o tej samej porze dnia, np. wieczorem. Są dwie metody liczenia:
    1) Do 10 – czyli zaczynamy od spojrzenia na zegarek i patrzymy ile czasu zajęło dziecku wykonanie 10 ruchów
    2) 60 minut – liczymy ile dziecko wykonało ruchów w ciągu godziny. Liczy się obrót, kopnięcie, drgnięcie.

Musi być przynajmniej 10 ruchów. Wiadomo, że czasami dziecko jest bardziej lub mniej aktywne. Z ciekawości pisząc tego posta naliczyłam 7 ruchów! Antoś jest dziś nad wraz aktywny!:D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:53

~Rewianka~, Little Frog, estrella, IviQ lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ok ! Przecież nie narzucam Ci swojego zdania tylko mowie co wiem ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie liczyłam ruchów. Mała była tak aktywna, że nawet lekarz kręcił głową z niedowierzaniem. :) Od razu bym zauważyła, gdyby coś było nie tak.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg. Moj synek wazy juz 822g <3 jak mowi lekarz wszystko jest w porzadku . Zastanawia mnie tylko jeden pomiar bo jest prawie na gornej granicy , a mianowicie mozdzek .Dobrze , ze jutro rano wizyta to wypytam sie o wszystko.
    A i miesiac temu lozysko mialam na dole , a dzisiaj jest na przediej scianie brzucha . Myslalam , ze juz nie wedruje !

Little Frog, zakocona, ZakręconaOna, onka, Bąbelek, estrella, IviQ, nat_alia, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędruje podobno dalej do 30 któregoś tyg dopóki macica nie przestanie do końca rosnąć:)
    Moje się przykleilo od poczatku na przedniej i tak się trzyma hhehe
    Fajnie , duzzzzy synus . <3

lojkalojka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma jeszcze fazy, że jednego dnia daje czadu, a innego leniwie 2x po kilka puknięć, więc nie liczę. W karcie ciąży mam stronę, żeby od 30 tc zapisywać, to wtedy zacznę :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tylko na chwilkę powiedzieć jak na wizycie, bo mam gości na noc.

Wszystko ok! Lekarz mi powiedział, ze ta glukoza po godzinie to błąd laboratorium i ze nie mam sie czym martwić i nie muszę powtarzać badania :)

Wielkie uffff!

Dzieki za wsparcie kochane :*

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, lojkalojka, zakocona, ~Rewianka~, IviQ, Blondik, Little Frog, annggela, polkosia, nat_alia, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka super rosnie Leonek :*
    Jaroszka widzisz wszystko dobrze ! :) Ciesze sie bardzo ! :)

lojkalojka, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie :)

Wszystko jest dobrze, a moja córeczka nie jest już taka malutka bo waży 1252 g <3
    Lekarka mówi, że raczej będzie dużym dzieckiem (wdała się chyba w tatusia, który urodził się z wagą 4,5 kg) dlatego mam uważać z witaminami, które endokrynolog kazała mi brać ze względu na zawartość jodu... Ja i tak się zdrowo odżywiam, a w połączeniu z tymi witaminami lekarka się śmiała, że mogę dobić do 5 kg :P mam jednak nadzieję, że tak się nie stanie :)

Co więcej ja od dziś też mam liczyć ruchy więc skoro lekarka zaleciła to będę to robić :)

Szkoda tylko, że mała jest ciągle odwrócona główką w stronę kręgosłupa i dodatkowo zasłaniała twarzyczkę rączkami, lekarka pukała ale to nic nie dawało i nie mam ładnych fotek :/ może za miesiąc się uda... chociaż ona od połówkowego ciągle tak samo ułożona więc wątpię żeby się coś zmieniło... I teraz zastanawiam się nad sensem robienia 4d i nagrywania filmu, skoro pewnie będzie widać tak jak dziś :/ Mały uparciuch :)

zakocona, lojkalojka, annggela, Bąbelek lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella super ze wszystko dobrze , mala rosnie to najwazniejsze :)
    Uparciuszek faktycznie :)

estrella lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzatalam wszystko , pomylam mikrofale nie mikrofale , ciasto się piecze:) odpoczynku !!! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Estrella, jaka duża :)! Ciekawe ile przy porodzie będzie miała w takim razie :D

Jaroszka, to dobrze, że wszystko ok :)
    Jutro powinnam mieć czas, to poszukam :)

Tadek tak się kręci, że szok. Jakie mega wybrzuszenia mi robi! Kopie tak, że aż L był zdumiony :P a ja się trochę na L wkurzylam, bo wrócił z pracy w złym humorze i jeszcze próbuje costam zainstalować na laptopie i się wscieka, że nie może :/

estrella, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ