Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehehe, no z ta kultura to czasami są jaja. Ja babcince otworzyła drzwi do mięsnego i się mi wryla w kolejke i wymyśliła, a ją tylko jakiś jeden kawałek mięsa chciałam kupić... Myslalam, że się wsciekne
Xboxa też mamyją teraz nie skacze przed tv, ale jak tylko urodze, to koniecznie muszę w jakąś taką grę sobie zagrać
Co do sesji porodowej, to nie krytykuje ani nie zachęcam. Dla mnie jest obojętnaa nawet nigdy się nad tym nie zastanawiałam czy bym chciała czy nie
nie czuje takiej potrzeby
Teraz co wydarzenie, to sesja, a ją zdjęć nienawidzęnawet się zastanawiam nad sesja niemowlęca, bo w sumie mam zaproszenie na sesje od znajomej (dostała w prezencie ślubnym). Może mi się uda zrobić kilka ładnych zdjęć
pomyśle jeszcze
szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Wkleiłam ją, żeby nie trzeba było linkiem wchodzić
Od dziś mam już liczyć ruchy dziecka, najlepsze jest to, że dziś daje mi popalić, brzuch faluje i podskakuje więc nie ma się co martwićnawet specjalnie nie wiem jak to liczyć bo mam wrażenie, że cały dzień jest aktywne to moje małe szczęście
szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Ja tam ruchów nie liczę. Rusza się mniej więcej tyle samo codziennie mniej więcej w tych samych godzinach. Jak zjem/wypiję coś słodkiego, to w brzuchu total party.
tylko bym się pewnie stresowała, jakbym liczyć zaczęłaBąbelek, BATTINKA, karmar lubią tę wiadomość
-
Wiedzma ruchy podobno liczy się od 28 tyg bo wczesniej nie ma sensu bo maluch ma dużo miejsca i fika sobie ciągle i wszędzie:)
Mój mały dziś od samego rana lata tak ze podbrzusze cale mi skacze , na razie nic nie liczenawet bym rady nie dala haha
polkosia lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Wiedzma ruchy podobno liczy się od 28 tyg bo wczesniej nie ma sensu bo maluch ma dużo miejsca i fika sobie ciągle i wszędzie:)
Mój mały dziś od samego rana lata tak ze podbrzusze cale mi skacze , na razie nic nie liczenawet bym rady nie dala haha
Robimy drugiego Dziedzica
-
Źródła różnie podają z tym liczeniem. Średnio 25-28tygodzień przyjmuje się na rozpoczęcie liczenia ruchów. Najlepiej o tej samej porze dnia, np. wieczorem. Są dwie metody liczenia:
1) Do 10 – czyli zaczynamy od spojrzenia na zegarek i patrzymy ile czasu zajęło dziecku wykonanie 10 ruchów
2) 60 minut – liczymy ile dziecko wykonało ruchów w ciągu godziny. Liczy się obrót, kopnięcie, drgnięcie.
Musi być przynajmniej 10 ruchów. Wiadomo, że czasami dziecko jest bardziej lub mniej aktywne. Z ciekawości pisząc tego posta naliczyłam 7 ruchów! Antoś jest dziś nad wraz aktywny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:53
~Rewianka~, Little Frog, estrella, IviQ lubią tę wiadomość
-
Ja juz po usg. Moj synek wazy juz 822g
jak mowi lekarz wszystko jest w porzadku . Zastanawia mnie tylko jeden pomiar bo jest prawie na gornej granicy , a mianowicie mozdzek .Dobrze , ze jutro rano wizyta to wypytam sie o wszystko.
A i miesiac temu lozysko mialam na dole , a dzisiaj jest na przediej scianie brzucha . Myslalam , ze juz nie wedruje !Little Frog, zakocona, ZakręconaOna, onka, Bąbelek, estrella, IviQ, nat_alia, jaroszka lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Dziewczynki ja tylko na chwilkę powiedzieć jak na wizycie, bo mam gości na noc.
Wszystko ok! Lekarz mi powiedział, ze ta glukoza po godzinie to błąd laboratorium i ze nie mam sie czym martwić i nie muszę powtarzać badania
Wielkie uffff!
Dzieki za wsparcie kochane :*szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, lojkalojka, zakocona, ~Rewianka~, IviQ, Blondik, Little Frog, annggela, polkosia, nat_alia, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się po wizycie
Wszystko jest dobrze, a moja córeczka nie jest już taka malutka bo waży 1252 g
Lekarka mówi, że raczej będzie dużym dzieckiem (wdała się chyba w tatusia, który urodził się z wagą 4,5 kg) dlatego mam uważać z witaminami, które endokrynolog kazała mi brać ze względu na zawartość jodu... Ja i tak się zdrowo odżywiam, a w połączeniu z tymi witaminami lekarka się śmiała, że mogę dobić do 5 kgmam jednak nadzieję, że tak się nie stanie
Co więcej ja od dziś też mam liczyć ruchy więc skoro lekarka zaleciła to będę to robić
Szkoda tylko, że mała jest ciągle odwrócona główką w stronę kręgosłupa i dodatkowo zasłaniała twarzyczkę rączkami, lekarka pukała ale to nic nie dawało i nie mam ładnych fotekmoże za miesiąc się uda... chociaż ona od połówkowego ciągle tak samo ułożona więc wątpię żeby się coś zmieniło... I teraz zastanawiam się nad sensem robienia 4d i nagrywania filmu, skoro pewnie będzie widać tak jak dziś
Mały uparciuch
zakocona, lojkalojka, annggela, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Wow Estrella, jaka duża
! Ciekawe ile przy porodzie będzie miała w takim razie
Jaroszka, to dobrze, że wszystko ok
Jutro powinnam mieć czas, to poszukam
Tadek tak się kręci, że szok. Jakie mega wybrzuszenia mi robi! Kopie tak, że aż L był zdumionya ja się trochę na L wkurzylam, bo wrócił z pracy w złym humorze i jeszcze próbuje costam zainstalować na laptopie i się wscieka, że nie może
estrella, jaroszka lubią tę wiadomość