X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, ech.. Ja naprawdę nie rozumiem takich ludzi. Ja tam zawsze staram się być uczynna, czy drzwi przytrzymam, czy przesunę wózek czy cokolwiek innego.

Ostatnio wracałam z zakupami, załadowane ręce kompletnie. Mamy podwójne drzwi na klatkę. Wychodzi koleś-listonosz. Otworzył mi drzwi jedne, owszem, ale już drugich nie łaskaw był :/ Musiałam odłożyć zakupy i sama sobie otworzyć, a on stał sobie dalej w pierwszych drzwiach..

zakręcona, coś ty narobiła! Dzisiaj też poszłam kupić leniwe, bo mi mózg nic innego nie trąbi, tylko, że mam leniwe znowu zjeść :D I kupiłam pół kilo, mam nadzieję, że zostanie na jutro albo dla L.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:33

IviQ, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to się z tej "uprzejmosci śmieje ;) najbardziej lubię jak wchodzę do metra albo autobusu a tam nagle śpiączka, wszysc śpią. ;)

Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja bym postawiła na grę, np.: planszową, jakąś fajną. W niedzielę na urodziny dla 7-latka dałam "Spadające małpki" i zrobiła furorę :D
    Spadające małpki są super :D Nie raz grałam w to z 3latkiem :D

polkosia, FreshMm lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm jak lekarz mówi ze ok to znaczy ze ok. U mnie podobna sytuacja też jestem niska i tak sobie mysle ze to logiczne nawet. Zreszta ludzie sa rózni i dzieci też. Zgdzam sie z zakoconą nie robilabym USG ponownego

WiedźmaMaKota to niesamowite słyszec serduszko prawda:)))))))))))))))))))))))))

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha faktycznie mega ta gra ! Ale zamiast chrzesniakowi to ja sobie chyba ja zamowie :)
    Zobaczcie jeszcze gre TABU ! Genialna !
    Losujesz np "DOM" i obok masz napisane jakis slow nie mozesz uzyc " balkon, drzwi, okno, itd zazwyczaj 5 slow i musisz uzyc innych opisac ta rzecz a ktos musi zgadnac , kupilismy ja siostrze mojego D , no ubaw niezly ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos gier. Mamy w domu Xboxa, aż się boję co się będzie działo za kilka lat :P Jak my potrafiliśmy się wybawić przy tym i porządnie zmęczyć to co dopiero dziecko :D Korzystamy z tego z reguły w okresie zimowym. Pamiętam jak po kilku głębszych grałam w golfa o 2 w nocy i za pierwszym razem trafiłam.

szczesliwa_mamusia21, polkosia, Little Frog lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wtedy najlepiej ! Rozbawilas mnie tym :D
    Najwazniejsze ze jest zabawa :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ nie ma chyba nic cudowniejszego dla ciężarnej ;)
    A i Diabłowi też się udało wczoraj usłyszeć - własnym uchem ;) pokazałam mu gdzie ma mniej więcej przyłożyć ucho i mówi, że słyszał pomiędzy moim pulsem, też się prawie popłakał ;)

Little Frog, IviQ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Bąbelek wtedy najlepiej ! Rozbawilas mnie tym :D
    Najwazniejsze ze jest zabawa :D
    Ojj jest i to niezła :) Dobrze, że pod nami nikt nie mieszka, bo tupot stóp jest wtedy nie do ogarnięcia :D

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Ojj jest i to niezła :) Dobrze, że pod nami nikt nie mieszka, bo tupot stóp jest wtedy nie do ogarnięcia :D

Oj tak jak juz czlowiek wczuje to koniec :D Ale jakie ekstra zajecie na zimowe dlugie wieczory :) Ja juz sie tak napalilam na ta gre TABU ze jak tylko przyjedziemy do PL od razu ja pozyczam i gram :D

polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona hahahaha sorka !
    Ciocia dzidziusia nakręciła i teraz wola: P

zakocona lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Okej , poprzegladam co w tych zestawach jest ! :) Dziekuje dziewczyny za pomoc, zawsze mozna na was polegac , jak juz cos kupie dam znac :)

Mogę Ci polecić gierkę zręcznościową BOP IT. Są różne wersje tego i ja kupowałam ją moim chrześniakom na Gwiazdkę - zrobiła furorę a chłopaki zawzięcie pobijali rekordy rozwijając swoją zręczność i szybkość kojarzenia. Tu masz link do przykładowego filmiku z zabawy tą gierką (wciąga nie tylko dzieci, ale i dorosłych):
    https://www.youtube.com/watch?v=8CUJqvXDGwg

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć teraz na czasie są Minionki ;) Tutaj coś dla mam a raczej ich pociech ;) http://kreatywnik.bloog.pl/id,349322411,title,Minionki-DIY,index.html?smoybbtticaid=6152df

atdc6iyehd9qphks.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z gier dla dorosłych polecam OSADĘ lub Activity ) takie jakby kalambury :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia z porodu domowego w Portugalii:
    https://www.facebook.com/annavargas8/media_set?set=a.824975450942802.1073741835.100002910636673&type=3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 15:40

madu, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wystraszyłam się, że to te z łożyskiem na plaży. o ile nie mam nic do fotografowania porodów o tyle juz upublicznianie ich to dla mnie przesada, nawet jak są takie piękne jak ten.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zdjęć z porodu nie chcę, a po co? Dziecku nie będę pokazywać przecież. Gdyby moja mama mi teraz pokazywała, to bym jakoś dziwnie się czuła.

ZakręconaOna, IviQ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko mam wrażenie , ze popuszcze zaraz , mały tak kopie nisko ze poczulam jakby mi siuski wypchnąć chcial :P
    Co on tak nisko osadzony ostatnio , masakra ?!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z porodu chcemy. Nie takie dosłowne, gdzie widać dzieciaka wychodzącego, ale cały proces I fazy porodu, gdzie się rodzice niesamowicie wspierają nawzajem, i poporodowe, gdzie są już razem z dzieckiem.

o takie http://fotosister.eu/cud-narodzin/ sesje nam się podobają. Dla mnie to przepiękna pamiątka, z mnóstwem przepięknych emocji.

kasiulka87 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    My z porodu chcemy. Nie takie dosłowne, gdzie widać dzieciaka wychodzącego, ale cały proces I fazy porodu, gdzie się rodzice niesamowicie wspierają nawzajem, i poporodowe, gdzie są już razem z dzieckiem.

o takie http://fotosister.eu/cud-narodzin/ sesje nam się podobają. Dla mnie to przepiękna pamiątka, z mnóstwem przepięknych emocji.
    Pamiątka owszem dla rodziców :) i chyba tylko dla nich a nie dla całego świata ;)

Laski ale mi moja przyjaciółka wysłała super listę, sama niedawno urodziła 2 córeczki (jena ma 1,5 roku a druga miesiąc):
    http://abcmaluszka.com/wyprawka-dla-niemowlaka

PIELĘGNACJA DZIECKA:

gaziki jałowe – 5-10 blistrów/op głównie do higieny pępka, pielęgnacji oczu
    gaziki niejałowe -1 op. do przemywania dziąseł i języka np. w przypadku występowania pleśniawek
    preparat do przemywania pępka: polecamy Octenisept lub gaziki nasączone spirytusem lub spirytus rozrobiony wg właściwych proporcji.
    płatki kosmetyczne 1op.
    patyczki kosmetyczne 1op.
    krem przeciw odparzeniom
    chusteczki nawilżane
    pieluchy do przewijania wielorazowe lub jednorazowe wg uznania
    zaokrąglone nożyczki do obcinania paznokci lub opcjonalnie cążki, dzieci rodzą się z długimi pazurkami, a one na początku bardzo szybko rosną
    szczoteczka do włosów włosie miękkie naturalne lub miękkie sztuczne, codzienne czesanie pobudza cebulki włosów, zresztą czesanie pomaga również w pielęgnacji ciemieniuchy
    aspirator do nosa (NoseFrida, Sopelek, Abakus, Cleanoz) niestety katar dziecka nie ominie, lepiej mieć aspirator od razu pod ręką
    sól fizjologiczna- kilka ampułek do pielęgnacji noska i oczu niemowlaka
    spray do nosa np. NoseFrida lub inna sól morska
    podkład do przewijania dziecka jednorazowy lub wielorazowy, dobry podkład wielorazowy jest naprawdę bardzo praktyczny

KĄPIEL:

oliwka lub płyn do kąpieli z oliwką
    mydełko
    płyn do mycia ciała i włosów, ale dopiero powyżej 1 miesiąca
    myjka frotte lub mała gąbka
    wanienka
    gąbka-materacyk do wanienki, fotelik-leżaczek kąpielowy dla Rodziców, dla których kąpiel dziecka może wywoływać niepotrzebny stres

POKÓJ DZIECIĘCY:

pielucha tetrowa biała lub kolorowa ok. 15 szt
    pielucha flanelowa kolorowa ok. 5 szt
    przewijak, nadstawka na łóżeczko, komodę (sztywny lub miękki)
    pokrowiec na przewijak
    łóżeczko drewniane lub turystyczne z wyposażeniem, turystyczne polecane z bogatym wyposażeniem
    materac do łóżeczka
    karuzela do łóżeczka
    2 komplety pościeli, najbardziej praktyczne 3 el (ochraniacz, poszewka na poduszkę, poszewka na kołdrę, lub 2 el (poszewka na poduszkę, poszewka na kołdrę).
    wypełnienie pościelowe( płaska poduszka i kołdra)
    prześcieradło z gumką frotte lub jersey- 2 szt
    podkład ceratowy lub podkład z gumką na materac zapobiegający przemoczeniu materaca
    koce x 2 szt jeden cieńszy mikrofibra lub plusz, drugi grubszy akrylowy
    rożek, becik 1-2 szt. przynajmniej lekko usztywniany
    okrycie kąpielowe z kapturem frotte 2 szt- jedno mniejsze 80x80 cm, drugie większe 100x100cm
    pielucha tetrowa biała lub tetrowa drukowana kolorowa 15 szt (może się przydać do przewijania dziecka, jako podkład na ramię do odbicia, w trakcie karmienia piersią, jako przytulanka do spania, cieniutkie przykrycie dziecka, zasłona przeciwsłoneczna do wózka, wyścielenie w wózku czy foteliku samochodowym)
    pielucha flanelowa 3-5 szt (może się przydać do jako podkład na ramię do odbicia, w trakcie karmienia piersią, jako przytulanka do spania, cieniutkie przykrycie dziecka, wyścielenie w wózku czy foteliku samochodowym, wkładana w krocze dziecka po kontroli bioderek)

KARMIENIE DZIECKA:

butelka mała o pojemności 125 ml/150 ml z najmniejszym smoczkiem dla noworodka, większa butelka będzie potrzebna nieco później
    smoczek uspokajający najmniejszy rozmiar 2 szt.
    łańcuszek, zawieszka do smoczka uspokajacza
    termoopakowanie na butelkę dla podtrzymania temperatury picia
    pojemniki lub woreczki do przechowywania odciągniętego mleka

UBRANKA:

proszek do prania lub balsam do prania odzieży dziecięcej, artykułów pościelowych (do koloru, do białego) np. Lovella
    2 czapeczki wiązane
    1 czapeczka tzw. smerfetka wkładana do połowy ucha
    2 pary rękawiczek niedrapek
    2-3 pary skarpetek
    2 pary rajstop
    8 kompletów ubranek w rozmiarach 56 i 62, jeżeli po ostatnim USG wychodzi, że dziecko może być duże sugerujemy zakup ubranek począwszy od rozmiaru 62
    Kompletem może być :
    kaftanik + śpiochy
    body + półśpiochy
    pajacyk

Pamiętajmy, aby kupować ubranka dobrej jakości, najlepiej polskie produkty ze 100% bawełny, lub nieco cieplejsze z tkanin mających certyfikaty Bezpieczny dla dziecka. Unikajmy uciskowych gumek, drapiących haftów, przeszyć.

Jeżeli nie chcemy wkładać ubranek przez głowę dziecka, to zdecydowanie polecam te rozpinane przez środek tj kaftanik lub zapinane kopertowo tzw. reglowane z napkami z boku ubranka. Najlepsze body mają również napki na ramieniu, zapobiega to ich rozciąganiu w okolicy szyi. Najlepsze śpiochy są rozpinane w kroku, wtedy przy zmianie pieluchy nie trzeba ich całych ściągać.

PODRÓŻ Z DZIECKIEM:

fotelik samochodowy od 0kg
    wózek głęboki tzw. gondola, kupując wózek kierujmy się wygodą dziecka, a nie aktualną modą. Pamiętajmy, że w wózku głębokim dziecko podróżuje do momentu aż nauczy się siedzieć. Czasem jest to nawet ok. 7-8 miesięcy. Dlatego kupmy wózek z większą gondolą.

OPCJONALNIE przydają są również:

Te produkty warto kupić jednak na samym początku, tak aby z nich skorzystać jak najdłużej.

sterylizator do butelek i smoczków
    podgrzewacz do butelek i słoików
    niania elektroniczna
    poduszka klin przeciw ulewaniu
    poduszka do karmienia dziecka
    komoda na ubranka dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:02

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ