X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, Zakrecona, Iviq, stokrotka i Polkosia dzieki za komentarz :*

Macie racje, ważny jest efekty końcowy ;) ale nerwow i stresów było co nie miara....prawie sie z mężem rozstałam, bo taka napięta atmosfera juz była....

Iviq dostałam od hematologa 12 badań do zrobienia i juz w pierwszych 6 wyszło, ze mam mutacje leiden i mthfr....przez to nie mogłam zajść i poronilam dwie ciaze, bo była nieprawidłowa implementacja zwrodka....dlatego teraz clexane stosuje zeby uniknąć powstania zakrzepu.

Stokrotka prawda? Jak mozna ludzi od razu zaklasyfikowac do nieplodnych i walić inseminację....jestem totalnie zniesmaczona tymi klinikami....

Polkosia jesteś kolejnym przykładem na to,moze te kliniki to tylko pralnia pieniędzy!!!!
    Współczuje, ze Cię tak nastraszyli, ale Ty sie nie dałaś i Klementyna jest!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa stokrotko trzymam kciuki za wyniki !!!! Przechodziłam przez to samo wczoraj, wiec wiem co czujesz....z reszta każda z nas zna ten stres :*

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    według nfz, nie ma różnicy jaką drogą przyszło dziecko na świat.
    Za sn i cc szpital dostawał tyle samo kasy - irracjonalne, bo taka pacjentka kosztuje więcej. Teraz SN będzie wyżej punktowane przez nfz jeżeli pacjentka otrzyma znieczulenie
    aha. dzięki za wyjaśnienie.
    to ja mam nadzieję, że nie będą zmuszać pacjentki do zzo, zamiast pomóc naturalnie urodzić i zastosować niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu, dla tych, które zzo nie chcą.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona obejrzałam biznes porodowy, bardzo mi sie podobał :)
    Zaczęłam sie zastanawiać nad domem narodzin :)
    Dasz mi jeszcze jakieś sprawdzone materiały?

zakocona lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki to sie poruszałam :) w basenie rewelacja, woda cieplutka, super, tylko pod koniec pływania już mnie skurcze łydek i palców u stóp brały ale 20 razy przepłynęłam basen :D

madu, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, "biznes niepłodnościowy" chyba wiele z nas dotknął. nie będę opowiadać o sobie, szczególnie, że dzisiaj mija rok od poronienia i na każde wspomnienie robi mi się smutno. ale nie jest to chyba rzadkością, że lekarze nie trafiają w sedno sprawy.

mnie dzisiaj strasznie kości w miednicy bolą i ciągnie dół brzucha jak chodzę, chyba się dziś nie będę ruszać.

trzymajcie się ciepło, miłego dnia!

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topię się...głow amnie boli...kręci mi się...słaba jestem jak jakiś flap...:(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ;)
    ja dziś standardowo o 6 rano z niemężem wstałam, uszykowałam mu śniadanko do pracy po czym jak wyszedł to położyłam się do łóżka i zasnęłam, obudziłam się o 11 :D teraz czuję się taka jakaś wypluta i wiem, że dziś nic konkretnego nie zrobię w mieszkaniu po za gołąbkami na obiad :)
    A w ogóle to zjadłabym fasolowej sobie...

Jaroszka już nie raz spotykałam ludzi na swojej drodze co mieli podobne przeżycia do twoich i jak nam nie wychodziło przez ponad pół roku to byłam przerażona, że też będziemy musieli szukać pomocy u lekarzy i pewnie trafimy na konowałów co to szukać problemu będą gdzieś gdzie go nie ma, na szczęście w szczęśliwym cyklu odpuściłam sobie myślenie, jedyne co to temperaturę mierzyłam ale nawet na seks nie naciskałam "bo się opłaca" i zaskoczyło :)

szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, też mam taką nadzieję...

Jaroszka, u mnie droga do zajścia w ciążę była jeszcze łatwiejsza niż się okazało. Endo kazała mi 5 kg zrzucić i wtedy "wdrożymy leczenie", a ja dokładnie po schudnięciu 5 kg zaszłam :) Czarownica jakaś czy co :P

jaroszka, zakocona, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie jakos wielce ne starałam ale 2 lata odstawiłam pigułki i czekałam i nic az w końcu lekaka mi mówiła co tak długo? prosze brać kolagen naturalny i 2 miesiace i zaszłam. Ale ne wiem czy to zbieg okoliczności czy pomogło

polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma , fajnie napisalas z tym niemezem :D

Ja wlasnie wcinam zupke pomidorowa :)

Nie bede sie wypowiadac o tych klinikach bo wiedzy to mam zero o tym wiec nawet bym nie wiedziala co pisac, szczerze, moge tylko gratulowac ze wszystko sie tak skonczylo , jak u Ciebie Polkosiu i Klementysia sie pojwaila !

Kochane wiem ze to moze nie na temat ale moze ktos ma pomysl na prezent dla 6 letniego chrzesniaka ? Dodam ze posiada on raczej wiekszosc rzeczy , interesuje sie budowa i wedkarstwem :) Ale wszystko co z tym zwiazane juz ma , koparki dzwigi betoniarki , wedki splawiki nawet sam lowi ! A przeciez nie przyjde na urodziny z robakami na przynete ... nie mam kompletnie pomyslu ... rower ma , biegowy tez ma , basen ma , ost na dzien dziecka kupilam mu bramki zeby strzelal gole , no ratujcie !!! :( moze ktoras ma jakis pomysl ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym postawiła na grę, np.: planszową, jakąś fajną. W niedzielę na urodziny dla 7-latka dałam "Spadające małpki" i zrobiła furorę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:18

szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wypasiony zestaw lego?

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego też super! Można znaleźć coś w klimatach zainteresowań ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rok starania... ale trafilam na dobrą lekarkę... najpierw wyleczyła u mnie krwotoki... dała skierowania do szpitala na badania hormonalne.. wszystko u mnie przebadali... udrożnili jajowody... no ale nie miałam dalej owulacji, zaczełam brać Clostylbegyt i za pierwszym razem się udało... trzeba bylo wywołać owulke :)

jaroszka, zakocona lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszalam o tych malpkach ! Wlasnie Lego ! tylko czy on bedzie to ukladal ?
    On ma strasznie duzo energi ciezko mu usiedziec w miejscu ale to doslownie , on najlepiej to by biegal po drzewach sie wspinal ganial strzelal rzucal wiec boje sie ze takie lego po prostu rzuci bo nie bedzie mu sie chcialo siedziec, a to juz za 20 dni a ja w kropce ...

natala super ! najwazniejsze ze sie udalo i maluszek jest z wami :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:23

nat_alia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomych syn też nie potrafi usiedzieć w miejscu ale lego uwielbia :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego jest dobre dla każdego dziecka i mega rozwija wyobraźnię :)

szczesliwa_mamusia21, Blondik, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnym pomysłem są również drewniane pojazdy/ samoloty / zwierzeta do składania - ja coś takiego ostatnio dałam i młody był bardzo zadowolony (6 lat ) tylko wołał wujka żeby mu pomagal to poskładac i oboje mieli frajde :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Wracam dziś z usg.
    Zastnawiam się nad zrobieniem kolejnego dodatkowego usg, bo między rozmiarem głowy (27t6d) a brzuszka i nóg (25t3d) dziecka wyszła różnica 2 tygodni. Doktorek twierdzi, że wszystko jest w porządku, bo ja i partner jesteśmy niewysocy, ale ja się trochę martwię.
    Czy któraś z Was zna i może polecić jakiegoś gina na Śląsku (Katowice i okoliczne miasta), na którego fachowej poradzie można polegać i który ma dobry sprzęt? Bo chcę na prawdę czegoś się dowiedzieć.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ