Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona, Zakrecona, Iviq, stokrotka i Polkosia dzieki za komentarz :*
Macie racje, ważny jest efekty końcowyale nerwow i stresów było co nie miara....prawie sie z mężem rozstałam, bo taka napięta atmosfera juz była....
Iviq dostałam od hematologa 12 badań do zrobienia i juz w pierwszych 6 wyszło, ze mam mutacje leiden i mthfr....przez to nie mogłam zajść i poronilam dwie ciaze, bo była nieprawidłowa implementacja zwrodka....dlatego teraz clexane stosuje zeby uniknąć powstania zakrzepu.
Stokrotka prawda? Jak mozna ludzi od razu zaklasyfikowac do nieplodnych i walić inseminację....jestem totalnie zniesmaczona tymi klinikami....
Polkosia jesteś kolejnym przykładem na to,moze te kliniki to tylko pralnia pieniędzy!!!!
Współczuje, ze Cię tak nastraszyli, ale Ty sie nie dałaś i Klementyna jest!!!! -
aagatkaa1984 wrote:według nfz, nie ma różnicy jaką drogą przyszło dziecko na świat.
Za sn i cc szpital dostawał tyle samo kasy - irracjonalne, bo taka pacjentka kosztuje więcej. Teraz SN będzie wyżej punktowane przez nfz jeżeli pacjentka otrzyma znieczulenie
to ja mam nadzieję, że nie będą zmuszać pacjentki do zzo, zamiast pomóc naturalnie urodzić i zastosować niefarmakologiczne metody łagodzenia bólu, dla tych, które zzo nie chcą. -
dziewczynki to sie poruszałam
w basenie rewelacja, woda cieplutka, super, tylko pod koniec pływania już mnie skurcze łydek i palców u stóp brały ale 20 razy przepłynęłam basen
madu, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaroszka, "biznes niepłodnościowy" chyba wiele z nas dotknął. nie będę opowiadać o sobie, szczególnie, że dzisiaj mija rok od poronienia i na każde wspomnienie robi mi się smutno. ale nie jest to chyba rzadkością, że lekarze nie trafiają w sedno sprawy.
mnie dzisiaj strasznie kości w miednicy bolą i ciągnie dół brzucha jak chodzę, chyba się dziś nie będę ruszać.
trzymajcie się ciepło, miłego dnia! -
Dzień dobry dziewczynki
ja dziś standardowo o 6 rano z niemężem wstałam, uszykowałam mu śniadanko do pracy po czym jak wyszedł to położyłam się do łóżka i zasnęłam, obudziłam się o 11teraz czuję się taka jakaś wypluta i wiem, że dziś nic konkretnego nie zrobię w mieszkaniu po za gołąbkami na obiad
A w ogóle to zjadłabym fasolowej sobie...
Jaroszka już nie raz spotykałam ludzi na swojej drodze co mieli podobne przeżycia do twoich i jak nam nie wychodziło przez ponad pół roku to byłam przerażona, że też będziemy musieli szukać pomocy u lekarzy i pewnie trafimy na konowałów co to szukać problemu będą gdzieś gdzie go nie ma, na szczęście w szczęśliwym cyklu odpuściłam sobie myślenie, jedyne co to temperaturę mierzyłam ale nawet na seks nie naciskałam "bo się opłaca" i zaskoczyło
szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Zakocona, też mam taką nadzieję...
Jaroszka, u mnie droga do zajścia w ciążę była jeszcze łatwiejsza niż się okazało. Endo kazała mi 5 kg zrzucić i wtedy "wdrożymy leczenie", a ja dokładnie po schudnięciu 5 kg zaszłamCzarownica jakaś czy co
jaroszka, zakocona, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
a ja sie jakos wielce ne starałam ale 2 lata odstawiłam pigułki i czekałam i nic az w końcu lekaka mi mówiła co tak długo? prosze brać kolagen naturalny i 2 miesiace i zaszłam. Ale ne wiem czy to zbieg okoliczności czy pomogło
polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Wiedzma , fajnie napisalas z tym niemezem
Ja wlasnie wcinam zupke pomidorowa
Nie bede sie wypowiadac o tych klinikach bo wiedzy to mam zero o tym wiec nawet bym nie wiedziala co pisac, szczerze, moge tylko gratulowac ze wszystko sie tak skonczylo , jak u Ciebie Polkosiu i Klementysia sie pojwaila !
Kochane wiem ze to moze nie na temat ale moze ktos ma pomysl na prezent dla 6 letniego chrzesniaka ? Dodam ze posiada on raczej wiekszosc rzeczy , interesuje sie budowa i wedkarstwemAle wszystko co z tym zwiazane juz ma , koparki dzwigi betoniarki , wedki splawiki nawet sam lowi ! A przeciez nie przyjde na urodziny z robakami na przynete ... nie mam kompletnie pomyslu ... rower ma , biegowy tez ma , basen ma , ost na dzien dziecka kupilam mu bramki zeby strzelal gole , no ratujcie !!!
moze ktoras ma jakis pomysl ??
-
Ja bym postawiła na grę, np.: planszową, jakąś fajną. W niedzielę na urodziny dla 7-latka dałam "Spadające małpki" i zrobiła furorę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:18
szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
u mnie rok starania... ale trafilam na dobrą lekarkę... najpierw wyleczyła u mnie krwotoki... dała skierowania do szpitala na badania hormonalne.. wszystko u mnie przebadali... udrożnili jajowody... no ale nie miałam dalej owulacji, zaczełam brać Clostylbegyt i za pierwszym razem się udało... trzeba bylo wywołać owulke
jaroszka, zakocona lubią tę wiadomość
-
Słyszalam o tych malpkach ! Wlasnie Lego ! tylko czy on bedzie to ukladal ?
On ma strasznie duzo energi ciezko mu usiedziec w miejscu ale to doslownie , on najlepiej to by biegal po drzewach sie wspinal ganial strzelal rzucal wiec boje sie ze takie lego po prostu rzuci bo nie bedzie mu sie chcialo siedziec, a to juz za 20 dni a ja w kropce ...
natala super ! najwazniejsze ze sie udalo i maluszek jest z wami :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:23
nat_alia lubi tę wiadomość
-
fajnym pomysłem są również drewniane pojazdy/ samoloty / zwierzeta do składania - ja coś takiego ostatnio dałam i młody był bardzo zadowolony (6 lat ) tylko wołał wujka żeby mu pomagal to poskładac i oboje mieli frajde
szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Wracam dziś z usg.
Zastnawiam się nad zrobieniem kolejnego dodatkowego usg, bo między rozmiarem głowy (27t6d) a brzuszka i nóg (25t3d) dziecka wyszła różnica 2 tygodni. Doktorek twierdzi, że wszystko jest w porządku, bo ja i partner jesteśmy niewysocy, ale ja się trochę martwię.
Czy któraś z Was zna i może polecić jakiegoś gina na Śląsku (Katowice i okoliczne miasta), na którego fachowej poradzie można polegać i który ma dobry sprzęt? Bo chcę na prawdę czegoś się dowiedzieć.