X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa ale mnie ubawiłaś tym spoconym tyłkiem hahahhahahahha

aanaa lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, masz na obecnym etapie ciąży USG dopochwowe?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po glukozie :/

Jutro będę miała dopiero wyniki, ale przed pierwszym pobraniem pani w laboratorium zmierzyła mi poziom cukru glukometrem i miałam 95 ...
    Boję się pozostałych wyników, może któraś z Was miała taki wysoki wynik na czczo a kolejne dwa w normie??

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocono dopochwoow robi sie, aby sprawdzić stan szyjki.
    Dobra idę po te testy bo zeswiruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 10:42

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie , Ja mam za każdym razem w Pl jak mam USG najpierw dopochwowo sprawdza szyjkę a później brzucha USG:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie ma nigdzie tych testów, braki w hurtowni, a ja nie wiem co robić...
    może jak mąż wróci z pracy to podjechać na IP? Czy nie panikować?

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Witam Was po glukozie :/

Jutro będę miała dopiero wyniki, ale przed pierwszym pobraniem pani w laboratorium zmierzyła mi poziom cukru glukometrem i miałam 95 ...
    Boję się pozostałych wyników, może któraś z Was miała taki wysoki wynik na czczo a kolejne dwa w normie??

Stokrotka, ja miałam w domu 100 glukometrem, a z żyły 80, więc się w ogóle nie przejmuj! Zazwyczaj glukometr podwyższa o 10-15% wynik.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana chcesz to jedź jak poczujesz się bezpiecznie , Ja pierwszy raz jak miałam zalewanie wodnistym śluzem pojechałam bo się balam ale babeczka posprawdzała i było ok , powiedziała ze w ciąży nasila się wydzielina i zmienia wiec może być różną a także ilości jej różne :)
    Testy na necie znajdziesz ale to juz lepiej jechać na IP za darmo na kontrole niż czekać parę dni na przesyłkę i ponad Stowe wybulic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam czasem dopochwowo i wtedy mierzą długość szyjki.

Agatka, myślę, że to jednak pot może być.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG dopochwowo miałam robione 2x. Żeby zrobić USG pęcherzyka i potem w 8. tyg. Tak to szyjkę mam sprawdzaną jedynie palcami.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ojej a ja sie napocilam przy wpisie i nikt nawet nie zauważył co napisałam :(
    Albo dobra moze nie ma czego komentować ....

Jaroszka ja zauważyłam i chciałam polubić, ale pierwszą część posta bo druga już nie jest taka fajna... współczuję, że od razu nie trafiliście na dobrego lekarza i tak samo uważam, że nie ważne czy gin ma sprzęt taki czy owaki tylko ważniejsze co ma w głowie! I że myśli i zastanawia się nad ludźmi którzy przychodzą do niego z problemami. A nie kupi drogi sprzęt, robi 5 sekundowe USG, kasuje i do widzenia.
    Jak można zaczynać od inseminacji i takich cyrków jak u Was bez wykonania najpierw bardziej podstawowych badań... Ale oni od tego są, że mają wiedzieć lepiej i my im wierzymy.
    Cieszę się, że też trafiłaś na swojego lekarza i najważniejsze, że się udało :*

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tak jak pokłosi, zależało na usg jak nie czułam ruchów, teraz jest mi to obojętne.
    Szczerze to nie przepadam za usg jak już mam duży brzuch, bo mam cienką skórę i mnie to po prostu boli

km5st5odymuuq2ts.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Stokrotka, ja miałam w domu 100 glukometrem, a z żyły 80, więc się w ogóle nie przejmuj! Zazwyczaj glukometr podwyższa o 10-15% wynik.

A właśnie ja przy tym standardowym badaniu na poziom cukru na początku też tak miałam robione i był wynik identyko, też się zdziwiłam ale tak było i dlatego teraz trochę się stresuję... Ale jak tak mówisz, że Tobie tak wyszło to mam nadzieję tym razem na ten błąd pomiaru :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, my już dostaliśmy diagnozę, że tylko invitro - w Invimedzie. I wtedy jakoś odechciało mi się starań... Nie robiłam testów, nie patrzyłam kiedy był seks ani nie planowałam go i nie minęło kilka cykli i zaskoczyło samo. Też byłam zła na tą klinikę, bo dużo kasy tam zostawiliśmy, a poprawy nie było.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u mnie tez juz babeczka mówiła o in Vitro , w tym cyklu w którym zaszlam dostalam pierwsza owulację nieświadomie naturalna , nie było starań i poszło:)

IviQ, polkosia, PauLLa, Magnosia, zakocona, lili_madlen, jaroszka, Little Frog, madu lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 25 tyg. ! :)

Doczytuje sobie Was codziennie ale od kilku dni moja uwaga poświęcona jest głównie nauce, ale już niedługo bo w najblizszy piątek obrona a potem juz ulga i wakacje.. :) Tak że juz potem bede 100% na bierząco a póki co licze na wasza wyrozumiałość :P I oczywiscie zaciśnięte mocno kciuki :)

Dopiero dziś doczytałam o ustawie znieczulen dla wszystkich rodzących .. bardzo dobra wiadomość :) Oby tylko rozsądek lekarzy brał góre i dla większych pieniążków nie dążyli na siłe do naturalnych porodów ze znieczuleniem kiedy będą np wskazania med. do "tańszej " cesarki...;/

:)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej ustawie, rozumiem dostęp do darmowych znieczuleń, ale teraz też jest. Tylko że w mojej okolicy nie ma kto ich podawać, bo jest problem z anestezjologami. Czy to znaczy, że ustawa wymusza żeby każda pacjentka miała dostęp czyli i możliwość czyli właśnie tego anestezjologa? Orientujecie się może? Mam nadzieję że nie zamotałam :D

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen, a w jaki sposób poród SN miałby być droższy od CC?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej ustawie, rozumiem dostęp do darmowych znieczuleń, ale teraz też jest. Tylko że w mojej okolicy nie ma kto ich podawać, bo jest problem z anestezjologami. Czy to znaczy, że ustawa wymusza żeby każda pacjentka miała dostęp czyli i możliwość czyli właśnie tego anestezjologa? Orientujecie się może? Mam nadzieję że nie zamotałam :D

Anaa dokłanie to samo sobie pomyślałam :)
    Wygląda to tak, że teraz większość szpitali za znieczulenir nir pobiera pieniędzy, nie może też podanego znieczulenia rozliczyć do nfz, rozliczają tylko poród za 1800zł, teraz jak podadzą znieczulenie otrzymają 400zł.
    Problem jest tylko w tym, że nie ma anestezjologów, często jest jeden, dwóch anestezjologów, którzy nie mogą być i na cc i u 5 rodzących, więc mogą poprosić, ale lekarza nie ma

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    madlen, a w jaki sposób poród SN miałby być droższy od CC?
    według nfz, nie ma różnicy jaką drogą przyszło dziecko na świat.
    Za sn i cc szpital dostawał tyle samo kasy - irracjonalne, bo taka pacjentka kosztuje więcej. Teraz SN będzie wyżej punktowane przez nfz jeżeli pacjentka otrzyma znieczulenie

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ