Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Was po glukozie
Jutro będę miała dopiero wyniki, ale przed pierwszym pobraniem pani w laboratorium zmierzyła mi poziom cukru glukometrem i miałam 95 ...
Boję się pozostałych wyników, może któraś z Was miała taki wysoki wynik na czczo a kolejne dwa w normie?? -
stokrotka25 wrote:Witam Was po glukozie
Jutro będę miała dopiero wyniki, ale przed pierwszym pobraniem pani w laboratorium zmierzyła mi poziom cukru glukometrem i miałam 95 ...
Boję się pozostałych wyników, może któraś z Was miała taki wysoki wynik na czczo a kolejne dwa w normie??
Stokrotka, ja miałam w domu 100 glukometrem, a z żyły 80, więc się w ogóle nie przejmuj! Zazwyczaj glukometr podwyższa o 10-15% wynik.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kochana chcesz to jedź jak poczujesz się bezpiecznie , Ja pierwszy raz jak miałam zalewanie wodnistym śluzem pojechałam bo się balam ale babeczka posprawdzała i było ok , powiedziała ze w ciąży nasila się wydzielina i zmienia wiec może być różną a także ilości jej różne
Testy na necie znajdziesz ale to juz lepiej jechać na IP za darmo na kontrole niż czekać parę dni na przesyłkę i ponad Stowe wybulic -
jaroszka wrote:Ojej a ja sie napocilam przy wpisie i nikt nawet nie zauważył co napisałam
Albo dobra moze nie ma czego komentować ....
Jaroszka ja zauważyłam i chciałam polubić, ale pierwszą część posta bo druga już nie jest taka fajna... współczuję, że od razu nie trafiliście na dobrego lekarza i tak samo uważam, że nie ważne czy gin ma sprzęt taki czy owaki tylko ważniejsze co ma w głowie! I że myśli i zastanawia się nad ludźmi którzy przychodzą do niego z problemami. A nie kupi drogi sprzęt, robi 5 sekundowe USG, kasuje i do widzenia.
Jak można zaczynać od inseminacji i takich cyrków jak u Was bez wykonania najpierw bardziej podstawowych badań... Ale oni od tego są, że mają wiedzieć lepiej i my im wierzymy.
Cieszę się, że też trafiłaś na swojego lekarza i najważniejsze, że się udało :*jaroszka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Stokrotka, ja miałam w domu 100 glukometrem, a z żyły 80, więc się w ogóle nie przejmuj! Zazwyczaj glukometr podwyższa o 10-15% wynik.
A właśnie ja przy tym standardowym badaniu na poziom cukru na początku też tak miałam robione i był wynik identyko, też się zdziwiłam ale tak było i dlatego teraz trochę się stresuję... Ale jak tak mówisz, że Tobie tak wyszło to mam nadzieję tym razem na ten błąd pomiaru -
Jaroszka, my już dostaliśmy diagnozę, że tylko invitro - w Invimedzie. I wtedy jakoś odechciało mi się starań... Nie robiłam testów, nie patrzyłam kiedy był seks ani nie planowałam go i nie minęło kilka cykli i zaskoczyło samo. Też byłam zła na tą klinikę, bo dużo kasy tam zostawiliśmy, a poprawy nie było.
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia u mnie tez juz babeczka mówiła o in Vitro , w tym cyklu w którym zaszlam dostalam pierwsza owulację nieświadomie naturalna , nie było starań i poszło:)
IviQ, polkosia, PauLLa, Magnosia, zakocona, lili_madlen, jaroszka, Little Frog, madu lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 25 tyg. !
Doczytuje sobie Was codziennie ale od kilku dni moja uwaga poświęcona jest głównie nauce, ale już niedługo bo w najblizszy piątek obrona a potem juz ulga i wakacje..Tak że juz potem bede 100% na bierząco a póki co licze na wasza wyrozumiałość
I oczywiscie zaciśnięte mocno kciuki
Dopiero dziś doczytałam o ustawie znieczulen dla wszystkich rodzących .. bardzo dobra wiadomośćOby tylko rozsądek lekarzy brał góre i dla większych pieniążków nie dążyli na siłe do naturalnych porodów ze znieczuleniem kiedy będą np wskazania med. do "tańszej " cesarki...;/
-
Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej ustawie, rozumiem dostęp do darmowych znieczuleń, ale teraz też jest. Tylko że w mojej okolicy nie ma kto ich podawać, bo jest problem z anestezjologami. Czy to znaczy, że ustawa wymusza żeby każda pacjentka miała dostęp czyli i możliwość czyli właśnie tego anestezjologa? Orientujecie się może? Mam nadzieję że nie zamotałam
-
aanaa wrote:Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej ustawie, rozumiem dostęp do darmowych znieczuleń, ale teraz też jest. Tylko że w mojej okolicy nie ma kto ich podawać, bo jest problem z anestezjologami. Czy to znaczy, że ustawa wymusza żeby każda pacjentka miała dostęp czyli i możliwość czyli właśnie tego anestezjologa? Orientujecie się może? Mam nadzieję że nie zamotałam
Anaa dokłanie to samo sobie pomyślałam
Wygląda to tak, że teraz większość szpitali za znieczulenir nir pobiera pieniędzy, nie może też podanego znieczulenia rozliczyć do nfz, rozliczają tylko poród za 1800zł, teraz jak podadzą znieczulenie otrzymają 400zł.
Problem jest tylko w tym, że nie ma anestezjologów, często jest jeden, dwóch anestezjologów, którzy nie mogą być i na cc i u 5 rodzących, więc mogą poprosić, ale lekarza nie ma -
zakocona wrote:madlen, a w jaki sposób poród SN miałby być droższy od CC?
Za sn i cc szpital dostawał tyle samo kasy - irracjonalne, bo taka pacjentka kosztuje więcej. Teraz SN będzie wyżej punktowane przez nfz jeżeli pacjentka otrzyma znieczulenie