Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej , poprzegladam co w tych zestawach jest ! :) Dziekuje dziewczyny za pomoc, zawsze mozna na was polegac , jak juz cos kupie dam znac :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm skoro jesteście niewysocy, to pewnie maluch tez będzie niski. U nas w pierwszej ciąży byla taka różnica, ale w druga stronę, ze kość udowa byla dużo dluzsza niz reszta ciała i wszyscy pytali czy mąż jest wysoki i faktycznie mala urodziła sie dluga 56cm i do tej pory ma takie długie nozki

FreshMm lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się pochwalić - wczoraj byłam u położnej i po raz pierwszy słyszałam serduszko mojego maleństwa :) prawie się popłakałam ze wzruszenia :)

Blondik, zakocona, jaroszka, nat_alia, Magnosia, ZakręconaOna, FreshMm, IviQ, lojkalojka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ja bym nie panikowała i nie robiła dodatkowego USG :)

Właśnie wróciłam ze spaceru dłuższego + z zakupami (o matko jak się zmęczyłam). Byłam m.in. w biedrze. Stoję sobie w kolejce normalnie, za mną stoi facet i tak czekam na swoją kolej (koło nas zawsze niezłe kolejki w biedrze są), nagle palnęłam się w głowę, że zapomniałam czegoś i szybko poleciałam. Wracam, oczywiście mój wózek nie przesunięty i kolejne osoby zdążyły się w kolejkę ustawić przede mnie. Dobra, myślę sobie, nie zamierzam się denerwować. Pani z kasy mnie zawołała jednak :) Dziękowałam jej oczywiści. Rany boskie co za ludzie. No widzi, że stoję i że czegoś zapomniałam, to się wpierdziela jednak przede mnie i nie łaskaw przesunąć mój wózek :/ :/

Wiedźma, dopiero? Wow!
    Ja podczas pierwszego usg z serduchem (oglądaniem czy bije) w 8 tyg przebeczałam całą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:45

FreshMm lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, gratuluję :) w połowie ciąży się doczekałaś :)

z tymi rozmiarami i pomiarami nie ma co panikować. niby do 3 tyg moze byc rozbieznosc
    jakbys chciała w Gyncentrum są bardzo dobrzy lekarze od usg - dr Ilski i dr Szwaczka... gadają tyle i wyjasniaja tyle, że nawet nie zadasz dodatkowych pytań :)

Lego uwielbiają każde dzieci, potwierdzam :)Albo kup mu bilet do kina na Minionki i np koszulkę lub piżamkę z bohaterami filmu :)

też mnie takie "kolejkowe zachowanie" wnerwia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:42

WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Wiedzma , fajnie napisalas z tym niemezem :D

Ja wlasnie wcinam zupke pomidorowa :)

Nie bede sie wypowiadac o tych klinikach bo wiedzy to mam zero o tym wiec nawet bym nie wiedziala co pisac, szczerze, moge tylko gratulowac ze wszystko sie tak skonczylo , jak u Ciebie Polkosiu i Klementysia sie pojwaila !

Kochane wiem ze to moze nie na temat ale moze ktos ma pomysl na prezent dla 6 letniego chrzesniaka ? Dodam ze posiada on raczej wiekszosc rzeczy , interesuje sie budowa i wedkarstwem :) Ale wszystko co z tym zwiazane juz ma , koparki dzwigi betoniarki , wedki splawiki nawet sam lowi ! A przeciez nie przyjde na urodziny z robakami na przynete ... nie mam kompletnie pomyslu ... rower ma , biegowy tez ma , basen ma , ost na dzien dziecka kupilam mu bramki zeby strzelal gole , no ratujcie !!! :( moze ktoras ma jakis pomysl ??

Szczęśliwa ja swojemu chrzesniakowi kupiłam grę zręcznościowa squap - zerknij w necie co to, ale super sami w to gramy :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona w Szkocji się to zupełnie inaczej odbywa niż w PL. Pewnie na USG moga włączyć ale po co skoro widzą, że wszystko ok?

Swoją droga piękną szkocką pogodę mamy dziś, wychodząc z domu nie zapomnij o okularach przeciwsłonecznych i parasolu ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest taka gra 5minut, bardzo fajna ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka kochana dokładnie liczy się efekt końcowy hehehe:)
    Nat alia zazdroszcze baseniku:):) my w niedziele mamy iść

nat_alia, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, ja tak kochałam lego (i nadal kocham), że nie mogę się doczekać zabaw nim z dzieckiem :D

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma super :)
    Zakocona- ale mialas "przygode" ... dobrze ze trafila sie dobra kasjerka !
    Fresh na pewno wszystko jest dobrze skoro jestescie oboje niewysocy, ale jak masz byc spokojniejsza poszukaj jakis gin w necie i poczytaj opinie , pojdziesz i nie bedziesz sie zamartwiac !

Blondik , Jaroszka dziekuje , na pewno sprawdze ! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh spokojnie do 3 dokładnie może być rozbierznosc tym bardziej właśnie jak jesteście nie wysocy !
    Szczęśliwa mamusia ja na LEGO bym stawiala , teraz bym się pobawila hahaha: D
    Wiedźma u mnie dziś w Anglii pochmurno lecz tak Milo przyjemnie , w nocy padało i troszkę w dzień teraz spokoj

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anglia to ma bardzo wysokie temperatury w porównaniu ze Szkocja tutaj to na palcach mogłabym policzyć dni kiedy nie potrzebowałam żakietu/sweterka/lekkiej kurtki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:55

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę ? Aż tak ?
    Myslalam ze mniej więcej takie same są , no tu ostatnio po 37 stopni było nawet w cieniu , porażka. Nareszcie trochę spokoju od skwaru

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Fresh, ja bym nie panikowała i nie robiła dodatkowego USG :)

Właśnie wróciłam ze spaceru dłuższego + z zakupami (o matko jak się zmęczyłam). Byłam m.in. w biedrze. Stoję sobie w kolejce normalnie, za mną stoi facet i tak czekam na swoją kolej (koło nas zawsze niezłe kolejki w biedrze są), nagle palnęłam się w głowę, że zapomniałam czegoś i szybko poleciałam. Wracam, oczywiście mój wózek nie przesunięty i kolejne osoby zdążyły się w kolejkę ustawić przede mnie. Dobra, myślę sobie, nie zamierzam się denerwować. Pani z kasy mnie zawołała jednak :) Dziękowałam jej oczywiści. Rany boskie co za ludzie. No widzi, że stoję i że czegoś zapomniałam, to się wpierdziela jednak przede mnie i nie łaskaw przesunąć mój wózek :/ :/

Wiedźma, dopiero? Wow!
    Ja podczas pierwszego usg z serduchem (oglądaniem czy bije) w 8 tyg przebeczałam całą wizytę :)

Ja w sklepie miałam identyczną sytuację. W kauflandzie czasami blisko kas są półki promocyjne. Za mną nikogo nie było. Zostawiłam koszyk no może na 30 sekund, wracam i babka kolo 50 się wepchała mimo tego że mój mały kosz pełny. Zwróciłam jej uwagę a ta z kwaśną miną: " aha no dobrze". Co za tupet!

atdc6iyehd9qphks.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za poradę i informacje, które mnie bardzo uspokoiły :)
    kontakt Gyncentrum zapisałam, ale może poczekam cierpliwie do następnego usg 3 sierpnia - dzięki Waszemu wsparciu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj pewnie , ze tak:) bez stresu kochana wszystko jest ok .
    Matko no ludzie tacy są na prawdę , okropni

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, 5 sekund? Odlot!!! Graliśmy całe wieczory, dopóki pytania nie zaczęły się powtarzać :P Ale chyba jednak 6-latek to za mały do niej? Chociaż chyba są wersje dla juniorów :D Super, super. Kupa śmiechu ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia jest 5sekund junior
    http://m.agito.pl/trefl-5-sekund-junior-pl-1038592-1138/pd/D9GPKMBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=11580268

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa no wlasnie 5 sekund a nie minut....a ja szukam i szukam znaleźć nie mogłam! :)

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ