X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej , poprzegladam co w tych zestawach jest ! :) Dziekuje dziewczyny za pomoc, zawsze mozna na was polegac , jak juz cos kupie dam znac :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm skoro jesteście niewysocy, to pewnie maluch tez będzie niski. U nas w pierwszej ciąży byla taka różnica, ale w druga stronę, ze kość udowa byla dużo dluzsza niz reszta ciała i wszyscy pytali czy mąż jest wysoki i faktycznie mala urodziła sie dluga 56cm i do tej pory ma takie długie nozki

FreshMm lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się pochwalić - wczoraj byłam u położnej i po raz pierwszy słyszałam serduszko mojego maleństwa :) prawie się popłakałam ze wzruszenia :)

Blondik, zakocona, jaroszka, nat_alia, Magnosia, ZakręconaOna, FreshMm, IviQ, lojkalojka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh, ja bym nie panikowała i nie robiła dodatkowego USG :)

Właśnie wróciłam ze spaceru dłuższego + z zakupami (o matko jak się zmęczyłam). Byłam m.in. w biedrze. Stoję sobie w kolejce normalnie, za mną stoi facet i tak czekam na swoją kolej (koło nas zawsze niezłe kolejki w biedrze są), nagle palnęłam się w głowę, że zapomniałam czegoś i szybko poleciałam. Wracam, oczywiście mój wózek nie przesunięty i kolejne osoby zdążyły się w kolejkę ustawić przede mnie. Dobra, myślę sobie, nie zamierzam się denerwować. Pani z kasy mnie zawołała jednak :) Dziękowałam jej oczywiści. Rany boskie co za ludzie. No widzi, że stoję i że czegoś zapomniałam, to się wpierdziela jednak przede mnie i nie łaskaw przesunąć mój wózek :/ :/

Wiedźma, dopiero? Wow!
    Ja podczas pierwszego usg z serduchem (oglądaniem czy bije) w 8 tyg przebeczałam całą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:45

FreshMm lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, gratuluję :) w połowie ciąży się doczekałaś :)

z tymi rozmiarami i pomiarami nie ma co panikować. niby do 3 tyg moze byc rozbieznosc
    jakbys chciała w Gyncentrum są bardzo dobrzy lekarze od usg - dr Ilski i dr Szwaczka... gadają tyle i wyjasniaja tyle, że nawet nie zadasz dodatkowych pytań :)

Lego uwielbiają każde dzieci, potwierdzam :)Albo kup mu bilet do kina na Minionki i np koszulkę lub piżamkę z bohaterami filmu :)

też mnie takie "kolejkowe zachowanie" wnerwia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:42

WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Wiedzma , fajnie napisalas z tym niemezem :D

Ja wlasnie wcinam zupke pomidorowa :)

Nie bede sie wypowiadac o tych klinikach bo wiedzy to mam zero o tym wiec nawet bym nie wiedziala co pisac, szczerze, moge tylko gratulowac ze wszystko sie tak skonczylo , jak u Ciebie Polkosiu i Klementysia sie pojwaila !

Kochane wiem ze to moze nie na temat ale moze ktos ma pomysl na prezent dla 6 letniego chrzesniaka ? Dodam ze posiada on raczej wiekszosc rzeczy , interesuje sie budowa i wedkarstwem :) Ale wszystko co z tym zwiazane juz ma , koparki dzwigi betoniarki , wedki splawiki nawet sam lowi ! A przeciez nie przyjde na urodziny z robakami na przynete ... nie mam kompletnie pomyslu ... rower ma , biegowy tez ma , basen ma , ost na dzien dziecka kupilam mu bramki zeby strzelal gole , no ratujcie !!! :( moze ktoras ma jakis pomysl ??

Szczęśliwa ja swojemu chrzesniakowi kupiłam grę zręcznościowa squap - zerknij w necie co to, ale super sami w to gramy :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona w Szkocji się to zupełnie inaczej odbywa niż w PL. Pewnie na USG moga włączyć ale po co skoro widzą, że wszystko ok?

Swoją droga piękną szkocką pogodę mamy dziś, wychodząc z domu nie zapomnij o okularach przeciwsłonecznych i parasolu ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jest taka gra 5minut, bardzo fajna ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka kochana dokładnie liczy się efekt końcowy hehehe:)
    Nat alia zazdroszcze baseniku:):) my w niedziele mamy iść

nat_alia, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, ja tak kochałam lego (i nadal kocham), że nie mogę się doczekać zabaw nim z dzieckiem :D

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma super :)
    Zakocona- ale mialas "przygode" ... dobrze ze trafila sie dobra kasjerka !
    Fresh na pewno wszystko jest dobrze skoro jestescie oboje niewysocy, ale jak masz byc spokojniejsza poszukaj jakis gin w necie i poczytaj opinie , pojdziesz i nie bedziesz sie zamartwiac !

Blondik , Jaroszka dziekuje , na pewno sprawdze ! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh spokojnie do 3 dokładnie może być rozbierznosc tym bardziej właśnie jak jesteście nie wysocy !
    Szczęśliwa mamusia ja na LEGO bym stawiala , teraz bym się pobawila hahaha: D
    Wiedźma u mnie dziś w Anglii pochmurno lecz tak Milo przyjemnie , w nocy padało i troszkę w dzień teraz spokoj

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anglia to ma bardzo wysokie temperatury w porównaniu ze Szkocja tutaj to na palcach mogłabym policzyć dni kiedy nie potrzebowałam żakietu/sweterka/lekkiej kurtki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:55

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę ? Aż tak ?
    Myslalam ze mniej więcej takie same są , no tu ostatnio po 37 stopni było nawet w cieniu , porażka. Nareszcie trochę spokoju od skwaru

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Fresh, ja bym nie panikowała i nie robiła dodatkowego USG :)

Właśnie wróciłam ze spaceru dłuższego + z zakupami (o matko jak się zmęczyłam). Byłam m.in. w biedrze. Stoję sobie w kolejce normalnie, za mną stoi facet i tak czekam na swoją kolej (koło nas zawsze niezłe kolejki w biedrze są), nagle palnęłam się w głowę, że zapomniałam czegoś i szybko poleciałam. Wracam, oczywiście mój wózek nie przesunięty i kolejne osoby zdążyły się w kolejkę ustawić przede mnie. Dobra, myślę sobie, nie zamierzam się denerwować. Pani z kasy mnie zawołała jednak :) Dziękowałam jej oczywiści. Rany boskie co za ludzie. No widzi, że stoję i że czegoś zapomniałam, to się wpierdziela jednak przede mnie i nie łaskaw przesunąć mój wózek :/ :/

Wiedźma, dopiero? Wow!
    Ja podczas pierwszego usg z serduchem (oglądaniem czy bije) w 8 tyg przebeczałam całą wizytę :)

Ja w sklepie miałam identyczną sytuację. W kauflandzie czasami blisko kas są półki promocyjne. Za mną nikogo nie było. Zostawiłam koszyk no może na 30 sekund, wracam i babka kolo 50 się wepchała mimo tego że mój mały kosz pełny. Zwróciłam jej uwagę a ta z kwaśną miną: " aha no dobrze". Co za tupet!

atdc6iyehd9qphks.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za poradę i informacje, które mnie bardzo uspokoiły :)
    kontakt Gyncentrum zapisałam, ale może poczekam cierpliwie do następnego usg 3 sierpnia - dzięki Waszemu wsparciu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj pewnie , ze tak:) bez stresu kochana wszystko jest ok .
    Matko no ludzie tacy są na prawdę , okropni

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, 5 sekund? Odlot!!! Graliśmy całe wieczory, dopóki pytania nie zaczęły się powtarzać :P Ale chyba jednak 6-latek to za mały do niej? Chociaż chyba są wersje dla juniorów :D Super, super. Kupa śmiechu ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia jest 5sekund junior
    http://m.agito.pl/trefl-5-sekund-junior-pl-1038592-1138/pd/D9GPKMBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=11580268

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa no wlasnie 5 sekund a nie minut....a ja szukam i szukam znaleźć nie mogłam! :)

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ