Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Własnie tak cos kojarzyłam, że nie mieszkasz sama
To czy zosatanie tak czy nie w sumie tez zalezy od Ciebie, ja nad swoja jędzowatościa pracuję od dawna, i kurde, dalej mi sie zdaża wbijac szpile, nie lubię sie za to! ale zycze, żeby Tobie juz tak zostało
kolezanka opowiadała mi, ze jej koleżance po ciązy włosy przestały sie kręcic, moze z charakterem jest podobnie, że pod wpływem hormonów moze sie zmienić !
Zakrecona, u mnie jest dokładnie jak u Ciebie! Mój juz nie może zniec jak mówie, że jest mi przykro bo costam....ale co ja mam zrobic jak jest mi przykro? ech...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 23:33
jaroszka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Madu ale co my biedne rozdraznione taka ilością hormonów możemy zrobić ? Poczekać do końca ciąży i starać się opanować bo teraz ciężko nawet jak się człowiek mocno stara ...
Kochane uciekam lulac , dobrej nocki , do juterka:)jaroszka, madu lubią tę wiadomość
-
Z pęcherzem mam to samo, kopie ciągle tam i co kilka minut latam na siku parę kropel wypuścić.
Jaroszka, z tego co wiem, to TSH nie jest obowiązkowym badaniem w ciąży. Mój ginekolog może ideałem nie jest, ale wszystkie badania mi zleca regularnie, więc jeśli TSH byłoby konieczne, to je na pewno też bym dostała. Wiem, że w ciąży lepiej jest mieć niższe niż wyższe, ale skoro przed ciążą nie miałam problemu i w normach się mieściłam, to wierzę, że teraz też jest OK. Ja tam dopraszać się o to badanie nie będę, bo niejednokrotnie czytałam, że w ciąży te hormony skaczą jak oszalałe.
Nasprzątałam się dziś strasznie, nawet pościel zmieniłam i wyprałam pokrowce. Tyle mamy kurzu przez ten "remont" podwórka, że zaczynam mieć dość.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakręcona w końcu my dwie świnki, to jakby mogło byc inaczej
Ja tez tego w sobie nie lubię i będę robić wszystko zeby mi jednak tak zostało !
Madu mieszkamy w bliźniaku, ja w jednej polowce, a rodzice z siostra w drugiej
Rozbawiłaś mnie z tymi włosami, ale to tylko przykład, ze wszystko jest możliwe!madu lubi tę wiadomość
-
Polkosia oczywiscie zgadzam sie z Tobą, ale widzisz ja tez przed ciaza miałam w normie, dopiero w ciazy sie spier****o...
Do mnie tez trochę lekarz inaczej podchodzi, bo ja jestem taka pacjentka specjalnej troski
W kwestii sprzątania to ja kończę z ta aktywnością, bo serio brzuch mi strasznie zaczął twardniec i boje sie...
-
No tak, rozumiem... A masz jakieś dolegliwości typowe dla tej niedoczynności?
Ja chyba zatrudnię panią do sprzątania niedługo. Za duży dom i ogród, żebym ogarniała sama. Na dodatek czeka nas zrobienie pokoju dla małej, a ja już ledwo żyję. Myślę, że jakby mnie odciążyła raz w tygodniu na kilka godzin, to byłoby superPrzy takiej ilości zwierzaków, to bywa naprawdę ciężko, a mój mąż to do sprzątania ma dwie lewe ręce
Już wolę bałagan niż jego "sprzątanie"
Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie zdarzylam mieć żadnych dolegliwości, bo od razu włączyli mi lek.
Jak tylko poszłam potwierdzić ciaze, był to 2 dzien od spodziewanej miesiączki, lekarz kazał mi zrobić m.in. Tsh i wtedy wyszło. Nie była to drastyczna różnica w sumie to mala, gdzieś czytałam, ze czasem tylko branie jodu wystarczy...i bądź tu mądry człowieku, co nie?
Polkosia Ty to normalnie wzorem jesteś....ja tez mam duży dom i ogród, ale Ty masz jeszcze duzo zwierzaków, wiec respekt!
To ja myśle o sprzątaczce, bo mi sie wydaje, ze nie daje rady....Ty jak tylko możesz sobie na to pozwolić to nie wahaj sie ani sekundy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 00:08
-
Eh zazdroszcze wam dziewczyny tego snu ja walcze ale nie ma szans nie zasne
kolejna noc nie przespana pozniej w dzien ze 2h pospie i to tyle..
kolega fizjoterapeuta powiedział mi ze te bole biodra promieniujace do kostki to prawdopodobnie rwa kulszowa juz kiedys niestety to mialam a teraz nie mam jak tego leczyc bo lekow brac nie moge cwiczen za duzo tez nie mozna robic wiec dupa
wzielam 2 tabletki apapu i kraze po domu ale poki co brak rezultatow
jestem juz tym bardzo zmeczona..
eh no to sie wyzalilam ;(
-
Hey hey.
Nie śpimy znowu od 4...R dawno w pracy...
Zauważyłam że nerwowe jesteście ale to chyba normalne w ciąży...mój jak coś zaczynam sapac to pyta czy mam jazdy...a ja odpowiadam tak i on mnie przytula i jest ok do następnego "ataku"matka R nie odzywa sie już miesiąc i śmiać mi sie chce że taka stara a takiego focha ebnela hehe
moja mama uznała że ma kryzys
Ja sie ciesze że ciąża pozwala mi pomóc przy remoncie naszego mieszkania choć trzeba uważać...musimy zacząć stawiać komin...chcę żeby był już październik ale czas za szybko ucieka i boje sie że nie zdążymy z remontem...a ogrzewanie najważniejsze...
Posmecilam i uciekam coś zjeść :*
Ewalika współczuje :* ja w sumie prawie codziennie zasypiam ok 1. Czasem nawet do 2nie śpię i jak R wstaje p 4 do pracy to zwykle śpię po 3-4godzinki. W sumie to R zrozumiał w końcu dlaczego taka zdenerwowana jestem przez cały czas...zamiast spać więcej to śpię tragicznie...wgl nie wiem co to ta rwa ale mnie czasem boli w górnej części posladka czasem pare razy dziennie lapie ból jak źle usiade czy położe sie buu
-
Witajcie
Ja to bym pospała, ale brukarze od 6 pracują. Dziś robią schody do domu, wszystko trzęsie, cały dom chodzi
Jaroszka, właśnie do tej pory to mi szkoda było kasy na taką pomoc i zawsze sobie coś kupiłam fajnego za te niby "zaoszczędzone" pieniądzeAle teraz to już coraz mi ciężej.
PauLLa, ja z jednej strony bym już chciała październik, a z drugiej to nie do końca - tyle jeszcze roboty koło domu, że musimy to przed narodzinami zrobić. No chyba, że październik i wszystko co było w planie, to jest zrobione
BTW, Jaroszka, ja jod biorę od dawien dawna, bo on troszkę zbija TSH niby, a że ja miałam 3 i w planach ciążę, to łykałam jakiś czas już. Może teraz trochę spadł, bo niby do ciąży to chyba koło 1 najlepiej mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 06:44
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Witam się z rana z koszmarnym bólem bioder po spaniu na bokach. Jezu jak ja będę spać jak juz teraz mnie biodra bolą
??
polkosia, najlepiej koło 1 mieć TSH przy staraniu, ale to nie znaczy, że się nie da zajść z innym wynikiempodałam str czy dwie temu że moja kol zaszła z TSH 300 a siostra L miala ponad 3. Ja miałam 0,40.
Ewalika, współczuję bólu rwy kulszoweja masażem nie da się pomóc jakoś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 06:55
-
Oj tak Polkosia
październik i już wszystko z glowy
my w niedziele może skończmy płytki w łazience...w sumie zostanie tylko sufit i tyle
a ogrzewanie to już inna bajka...no i taras jakiś...ale to za rok
Wiecie co?Mały tak mnie kopie jakby chciał wykopać mi żebra...o ile kopie a nie boksuje hehjakoś ciężko wstać na to śniadanie...wrrr
-
Zakocona, z tym spaniem na bokach to nie jest tak, że musisz spać całą noc na lewym. Czytałam artykuł, że te zalecenia są trochę na wyrost i najlepiej zmieniać pozycje. Byle nie na brzuchu
Mnie też biodro boli, jak całą noc się nie przekręcę, dlatego już chrzanię to i śpię jak mi wygodnie
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyZakocona, ja dzisiaj cala noc nie spalam... przez bole biodra wlasnie i kregoslupa. No myslalam, ze oszaleje. Ani na jednym, ani na drugim boku, nawet na plecach - nic mi nie przynosilo ulgi. Jeszcze ten moj nieszczesny kregoslup.
Troche rozchodzilam juz ten bol, ale dalej poruszam sie jak emerytka;/ -
To może zainwestuj w gąbkę termoelastyczną na materac? My mamy i śpi się dużo lepiej niż na stronie lateksowej. Teraz widziałam nawet w promocji w Jysk były
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 07:34
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn