Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ola.321 wrote:cukrzyca - jestem zdania że jeżeli wynik wychodzi dziwnie (poza normę), to ja osobiście nie odpuściłabym tematu tylko poszłabym do apteki po glukometr (ja np. dostałam za darmo) i zrobiłabym sobie test czy faktycznie coś jest na rzeczy - ale to tylko moje zdanie
. Mój wynik 3-ci był poza normą bo 163 i leczę się dietą cukrzycową.
Zgadzam się, cukrzyca to kiepska sprawa, warto to skontrolować, chociażby glukometrem z własnej ciekawości. U mnie w aptece kosztuje 5 zł.ola.321 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia mnie tak samo jeśli chodzi o naukę ...
A co do tarczycy no Ja muszę niestety badania i kontrole robić w ciąży częściej tak jak mowie ze wzgledu na wczesniejsze leczenie , to nie mój wymysł .
Battinka spokojnie , zaczekaj do poniedziałku a później zwyczajnie napisz ze zablalo cie to -
stokrotka25 wrote:Hej
Jaroszka moje wyniki glukozy to na czczo: 83
po 1 h - 118
po 2h - 127.
Polkosia i miałaś rację, że błąd glukometru, dosyć duży jednak (z 95 na 83...)
Ale nie jest to dziwne, że ten wynik po 2 h jest wyzszy od tego po godzinie?
To są bardzo dobre wynikiA po 2h wychodzi nieraz wyższy w zależności od organizmu, zupełnie się tym nie sugeruj
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ZakręconaOna wrote:Ja tez nie lubię i to strasznie
Ja w ogóle jestem zdania, że jak ktoś jest prawdziwym przyjacielem, to takich sytuacji nie ma. I w ogóle niedomówień. Rozmowa, rozmowa, rozmowaZakręconaOna lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Battinka poczekaj jeszcze trochę, mam nadzieje ze dostaniesz to zaproszenie! ale wiem co czujesz, kilka lat temu nie dostałam zaproszenia na ślub mojej najlepszej przyjaciolki, mało osób w ogóle dostało, ale jej wtedy najbliższe koleżanki dostały. Żal mam do dziś.
Niedoczynnosc może ale nie musi powodować zaburzenia rozwojowe. Wniosek z tego taki, ze lepiej dmuchac na zimne.ZakręconaOna, jaroszka, BATTINKA lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ja tylko na chwile, bi spędzam wieczor z J.
dzis pierwszy dzien na glukometrze i powiem Wam, ze poza śniadaniem mam wyniki w normie;) ale to daje powera
Olu, ja 23 lipca mam usg III trymestru i też nie moge sie doczekaćUsciski
P.s. "Za jakie grzechy dobry Boże", również polecam;)jaroszka, ola.321, IviQ lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Zakręcona, najgorsze jest to, że jego nie ma w domu i ch wie o której wróci, bo poszedł na siłownię, a potem z kolegą się dowiedziałam, że się umówił. Mnie się nigdzie wychodzić nie chce i nudzi mi się jak cholera jakoś nie mogę znaleźć sobie miejsca i zajęcia przez to
Ja III trymestru będę miała 30.07
edit:
i na dodatek powitałam zgagęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:42
-
Zakocona, może jakiś film jak Jaroszka??? Moj R niby jest w domu, ale nic sie nie odzywa, bo się uczy, wiec tak jakby go nie było;/
Oprócz proponowanego wyżej, polecam, jeśli któraś z Was lubi kulinarne kilamty "Chef" i "Podróż na 100 stóp" to z komedii.jaroszka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
polkosia wrote:Co do tarczycy, to ile lekarzy, tyle opinii - mój akurat nie zlecał, bo mówił, że hormony w ciąży wariują i tego się trzymam. Oczywiście, to nie endo, ale gdyby uznał, że to konieczne, to zrobiłby i ew. skierował do endo. Ja sama nie będę sobie robić, bo więcej nerwów niż pożytku zapewne. U mnie przy TSH równym 3 czuję się bardzo dobrze, a widełki od prawie 0 do 4 czy 5 są chyba po to, że widocznie taka niektórych "uroda"
FT3 i FT4 zawsze miałam także w normach, więc sądzę, że nie ma co panikować
A czy to, że dziecko ma problemy z nauką przez TSH matki jest jakoś udowodnione? Bo trochę mi to wygląda nad nadinterpretację...
Te normy tsh, o których piszesz to sa nie dla kobiet w ciazy.
Z reszta nie ważne, jak lekarz Cię tak pokierował to on sie lepiej zna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:56
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Zakocona nawet nie wiesz jak dobrze Cie rozumiem ...
Kiedyś juz tu pisalam , ze Ja tak na prawdę z moim D widuje się w weekendy
On od poniedziałku do soboty pracuje na nocki , wstaje to obiad , siłownia a jak wraca to kąpiel i praca ... Jestem samotna w swoim związku ale cos za cos ...
Teraz dziecko będzie to będzie próbował zmianę zmienić po prostu żeby więcej z nami być . Ciężko jest nie ma co ...
Polkosia Ja tez w przyjaźni nie uważam takich akcji , serio.
Madu oczywiscke ze lepiej dmuchac na zimne niż później płakać ...
-
Zakręcona, współczuję
. Nie umiem sobie wyobrazić życia z partnerem w systemie zmianowym szczerze mówiąc.. Mam nadzieję, że twojemu się uda zmianę zmienić, żeby więcej z wami być!
madu, my to się śmiejemy, że ja tyle tego oglądam, że kucharzem jeszcze zostanieAU wersja jest najlepsza. Nie dość, że duuużo więcej gotują i mają zadań, to jeszcze master classes są, gdzie sporo się można nauczyć. No i odcinków zawsze ponad 60 w sezonie
choć i tak najlepszy to jest MC junior. dla mnie to szok, co te dzieciaki potrafią zrobić!madu lubi tę wiadomość
-
Ah ... Kochana a co innego mamy zrobić ? On pracuje tak od dwóch lat , jest mi przykro bardziej niż źle ze ciągle tak sama jestem ale cos za cos , kasę mamy z tego świetną ! Także wiesz wiemy ze na wszystko nas stać bez odmawiania większego .. Ale dziecko teraz będzie to juz gadal z szefem i ma weekendowa pracę mieć tylko za ta sama place i tyle samo h ale ze weekendowo , piątek sobota niedziela liczą podwójnie prawie to wychodzi to samo co zarabia teraz
-
Oglądałam kilka odcinków na tlc bodajże i wlasnie spodobało mi sie, ale my z R mamy tyle seriali zaczętych, że nam się już myli, co kiedy, tabelko mamy w excelu porobione, kiedy się sezony zaczynają, a i tak ledwo wyrabiamy, jeszcze filmy ;p Wiec jak by jeszcze do tego to doszło, to ja juz nie wiem
Zakręcona, myśmy kiedyś tez tak funkcjonowali, więc wiem jak to jest... Mam nadzieję, że wszytsko się jakoś ułoży.21.10.2015 Leon -
nick nieaktualnyO tarczycy mozna poczytac tutaj:
https://parenting.pl/portal/niedoczynnosc-tarczycy-a-ciaza
Oto zdanie z tego artykulu "Ponadto, u dzieci matek z niedoczynnością tarczycy w ciąży często stwierdza się zaburzenia neuropsychologiczne, obniżenie ilorazu inteligencji i trudności z nauką" wiec to chyba nie jest wyssane z palca...
No ale to moje zdanie, kazdy wierzy w co chce...