X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz robię 1x w miesiącu, a krew 1x na 2 miesiące.

Battinka, ja bym chyba wprost zapytała, skoro to przyjaciółka? Nienawidzę takich niedomówień.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    cukrzyca - jestem zdania że jeżeli wynik wychodzi dziwnie (poza normę), to ja osobiście nie odpuściłabym tematu tylko poszłabym do apteki po glukometr (ja np. dostałam za darmo) i zrobiłabym sobie test czy faktycznie coś jest na rzeczy - ale to tylko moje zdanie :). Mój wynik 3-ci był poza normą bo 163 i leczę się dietą cukrzycową.

Zgadzam się, cukrzyca to kiepska sprawa, warto to skontrolować, chociażby glukometrem z własnej ciekawości. U mnie w aptece kosztuje 5 zł.

ola.321 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia mnie tak samo jeśli chodzi o naukę ...
    A co do tarczycy no Ja muszę niestety badania i kontrole robić w ciąży częściej tak jak mowie ze wzgledu na wczesniejsze leczenie , to nie mój wymysł . :)
    Battinka spokojnie , zaczekaj do poniedziałku a później zwyczajnie napisz ze zablalo cie to

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię i to strasznie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Hej
    Jaroszka moje wyniki glukozy to na czczo: 83
    po 1 h - 118
    po 2h - 127.

Polkosia i miałaś rację, że błąd glukometru, dosyć duży jednak (z 95 na 83...)
    Ale nie jest to dziwne, że ten wynik po 2 h jest wyzszy od tego po godzinie?

To są bardzo dobre wyniki :) A po 2h wychodzi nieraz wyższy w zależności od organizmu, zupełnie się tym nie sugeruj :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja tez nie lubię i to strasznie

Ja w ogóle jestem zdania, że jak ktoś jest prawdziwym przyjacielem, to takich sytuacji nie ma. I w ogóle niedomówień. Rozmowa, rozmowa, rozmowa ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka poczekaj jeszcze trochę, mam nadzieje ze dostaniesz to zaproszenie! ale wiem co czujesz, kilka lat temu nie dostałam zaproszenia na ślub mojej najlepszej przyjaciolki, mało osób w ogóle dostało, ale jej wtedy najbliższe koleżanki dostały. Żal mam do dziś.

Niedoczynnosc może ale nie musi powodować zaburzenia rozwojowe. Wniosek z tego taki, ze lepiej dmuchac na zimne.

ZakręconaOna, jaroszka, BATTINKA lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwile, bi spędzam wieczor z J. ;) dzis pierwszy dzien na glukometrze i powiem Wam, ze poza śniadaniem mam wyniki w normie;) ale to daje powera :)
    Olu, ja 23 lipca mam usg III trymestru i też nie moge sie doczekać;) Usciski
    P.s. "Za jakie grzechy dobry Boże", również polecam;)

jaroszka, ola.321, IviQ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, najgorsze jest to, że jego nie ma w domu i ch wie o której wróci, bo poszedł na siłownię, a potem z kolegą się dowiedziałam, że się umówił. Mnie się nigdzie wychodzić nie chce i nudzi mi się jak cholera jakoś nie mogę znaleźć sobie miejsca i zajęcia przez to :/

Ja III trymestru będę miała 30.07 :)

edit:
    i na dodatek powitałam zgagę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:42

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, może jakiś film jak Jaroszka??? Moj R niby jest w domu, ale nic sie nie odzywa, bo się uczy, wiec tak jakby go nie było;/

Oprócz proponowanego wyżej, polecam, jeśli któraś z Was lubi kulinarne kilamty "Chef" i "Podróż na 100 stóp" to z komedii.

jaroszka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batinka dzwon i sie pytaj.

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, na razie wałkuję "Masterchef Australia" :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do tarczycy, to ile lekarzy, tyle opinii - mój akurat nie zlecał, bo mówił, że hormony w ciąży wariują i tego się trzymam. Oczywiście, to nie endo, ale gdyby uznał, że to konieczne, to zrobiłby i ew. skierował do endo. Ja sama nie będę sobie robić, bo więcej nerwów niż pożytku zapewne. U mnie przy TSH równym 3 czuję się bardzo dobrze, a widełki od prawie 0 do 4 czy 5 są chyba po to, że widocznie taka niektórych "uroda" ;) FT3 i FT4 zawsze miałam także w normach, więc sądzę, że nie ma co panikować :P A czy to, że dziecko ma problemy z nauką przez TSH matki jest jakoś udowodnione? Bo trochę mi to wygląda nad nadinterpretację...

Te normy tsh, o których piszesz to sa nie dla kobiet w ciazy.
    Z reszta nie ważne, jak lekarz Cię tak pokierował to on sie lepiej zna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:56

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    madu, na razie wałkuję "Masterchef Australia" :P

Wolę się nie wkręcac ;) przymerzam się do 6 sezonu mc usa:)

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona nawet nie wiesz jak dobrze Cie rozumiem ...
    Kiedyś juz tu pisalam , ze Ja tak na prawdę z moim D widuje się w weekendy
    On od poniedziałku do soboty pracuje na nocki , wstaje to obiad , siłownia a jak wraca to kąpiel i praca ... Jestem samotna w swoim związku ale cos za cos ...
    Teraz dziecko będzie to będzie próbował zmianę zmienić po prostu żeby więcej z nami być . Ciężko jest nie ma co ...
    Polkosia Ja tez w przyjaźni nie uważam takich akcji , serio.
    Madu oczywiscke ze lepiej dmuchac na zimne niż później płakać ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, współczuję :(. Nie umiem sobie wyobrazić życia z partnerem w systemie zmianowym szczerze mówiąc.. Mam nadzieję, że twojemu się uda zmianę zmienić, żeby więcej z wami być!

madu, my to się śmiejemy, że ja tyle tego oglądam, że kucharzem jeszcze zostanie :P ;) AU wersja jest najlepsza. Nie dość, że duuużo więcej gotują i mają zadań, to jeszcze master classes są, gdzie sporo się można nauczyć. No i odcinków zawsze ponad 60 w sezonie :P
    choć i tak najlepszy to jest MC junior. dla mnie to szok, co te dzieciaki potrafią zrobić!

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ... Kochana a co innego mamy zrobić ? On pracuje tak od dwóch lat , jest mi przykro bardziej niż źle ze ciągle tak sama jestem ale cos za cos , kasę mamy z tego świetną ! Także wiesz wiemy ze na wszystko nas stać bez odmawiania większego .. Ale dziecko teraz będzie to juz gadal z szefem i ma weekendowa pracę mieć tylko za ta sama place i tyle samo h ale ze weekendowo , piątek sobota niedziela liczą podwójnie prawie to wychodzi to samo co zarabia teraz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam kilka odcinków na tlc bodajże i wlasnie spodobało mi sie, ale my z R mamy tyle seriali zaczętych, że nam się już myli, co kiedy, tabelko mamy w excelu porobione, kiedy się sezony zaczynają, a i tak ledwo wyrabiamy, jeszcze filmy ;p Wiec jak by jeszcze do tego to doszło, to ja juz nie wiem ;)

Zakręcona, myśmy kiedyś tez tak funkcjonowali, więc wiem jak to jest... Mam nadzieję, że wszytsko się jakoś ułoży.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tarczycy mozna poczytac tutaj:

https://parenting.pl/portal/niedoczynnosc-tarczycy-a-ciaza

Oto zdanie z tego artykulu "Ponadto, u dzieci matek z niedoczynnością tarczycy w ciąży często stwierdza się zaburzenia neuropsychologiczne, obniżenie ilorazu inteligencji i trudności z nauką" wiec to chyba nie jest wyssane z palca...

No ale to moje zdanie, kazdy wierzy w co chce...

• zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona, to życzę ci, żeby się po waszej myśli ułożyło!

madu, my też mamy pozaczynane seriale :) ostatnio wałkowaliśmy "modern family". genialny serial :D!

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ