Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona , on zleca i akurat się pokrywa z kalendarzem. Poza tym za każdym razem morfologie mam idealną i myślę nie ma sensu się kłóć co miesiąc. Ciśnienie ok, żadnej anemii, Tokso przebyta wczesniej. Przysługują 3-4 badania morfologii, które opłaca NFZ, i jeśli są wskazania to dodatkowe.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tak dzisiaj leżę i rozmyślam i pomimo tego że wiem ze to forum o ciąży przede wszystkim to chce Was prosić o radę.
Byłam dziś u przyjaciółki K. Przyjaźnimy się od szkoły średniej gdzieś jakieś 13lat i jest jeszcze przyjaciółka A.
Otóż K.pochwaliła mi się dziś ze dostała zaproszenie na Mini przyjęcie do A. i sie zdziwiła ze ja nie dostałam
Kuźwa czuję się jakbym dostała w pysk caly dzień chodzę osowiała i zaglądam do skrzynki szok. Jak mogla mnie tak potraktować?
Tyle żeśmy we 3 spędziły miłych chwil tych dobrych i tych złych. Tyle imprez,tańców,urodziny wspólne,rozmowy długie i płacze pocieszenia itd. a teraz się czuje taka zdradzona.
Wiem ze nie mogę od niej tego wymagać ale czuję ze się na nią obrażę bo nie potrafię inaczejmam żal i tyle
myślicie ze mam rację?
-
Jaroszka Ja tez co miesiąc mam tarczycę badana ze wzgledu na niedoczynność moja , Ja od 2,5 roku mecze się z tarczyca także i przed ciąża jak widać .
A Tarczyca nie leczona w ciąży wpływa na rozwój płodu a nie na późniejsza naukę itp jak któras z dziewczyn napisała ... Płód może się nie rozwijać prawidłowo z nie leczą natrczyca lecz nie musi to nie jest przesadzone owszem .
Ja krew i mocz tez mam co miesiąc robione .
A co do Bartinki to dokładnie , może nie dotarło jeszcze ?! -
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny miala któraś z Was Ciala ketanowe w moczu? Czyżby znowu cukrzyca?
Ile tych ciał masz, Agatka? Ja mam co 2 miesiąc ciała ketonowe w ilości 50 i to normalne. Wystarczy, że poprzedniego dnia wysilisz się bardziej lub zjesz zbyt mało w stosunku do tego, ile potrzebuje organizm i już trochę ciał się pokaże.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Battinka poczekaj jeszcze pare dni może dostaniesz, może wysłała pozniej
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
hej Dziewczynki
trochę mnie nie było,
dużo tematów poruszałyście więc nie odniosę się do wszystkich ale może z tego co pamiętam:
cukrzyca - jestem zdania że jeżeli wynik wychodzi dziwnie (poza normę), to ja osobiście nie odpuściłabym tematu tylko poszłabym do apteki po glukometr (ja np. dostałam za darmo) i zrobiłabym sobie test czy faktycznie coś jest na rzeczy - ale to tylko moje zdanie. Mój wynik 3-ci był poza normą bo 163 i leczę się dietą cukrzycową.
Moje cukry z glukometru są dobre, w sumie to czasem zjem coś smażonego lub lekko słodkiego, makaron biały, ziemniaki, chleb i odpukać cukry ok i mam nadzieję że tak zostanie. Oczywiście pilnuję posiłków i staram się nie grzeszyć.
aagatkaa - ja nigdy wcześniej w moczu nie miałam ketonów, a teraz mam paski do mierzenia i w sumie ciężko mi ten kolor sklasyfikować ale raczej też nie mam. Może to nie cukrzyca jednak tylko nie jadłaś nic długo przed pobraniem moczu...
krew pępowinowa - ja raczej się zdecyduję, a co do tego czy komuś to pomogło - jak pytałam w diagnostyce to kobieta mówiła że ona zna przypadki że krew była potrzebna nie dla dziecka ale dla członka rodziny - ale czy się udało nie wiem.
niedoczynność tarczycy - leczę już od czasu starania o dzidziusia, teraz wynik mam ok 1,3 a miałam na granicy normy (dla osoby nie starającej się). Badanie robię teraz co ok 6 tyg.
Co więcej
W poniedziałek 20-go lipca mam USG III trymestru!Już bym chciała zobaczyć maluszka bo ostatnim razem widziałam go na USG II trym
. Teraz moja gin bada tylko szyjkę więc nie widziałam go długo
.
to chyba tyle, troszkę się rozpisałam...
buziaki!
polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Co do tarczycy, to ile lekarzy, tyle opinii - mój akurat nie zlecał, bo mówił, że hormony w ciąży wariują i tego się trzymam. Oczywiście, to nie endo, ale gdyby uznał, że to konieczne, to zrobiłby i ew. skierował do endo. Ja sama nie będę sobie robić, bo więcej nerwów niż pożytku zapewne. U mnie przy TSH równym 3 czuję się bardzo dobrze, a widełki od prawie 0 do 4 czy 5 są chyba po to, że widocznie taka niektórych "uroda"
FT3 i FT4 zawsze miałam także w normach, więc sądzę, że nie ma co panikować
A czy to, że dziecko ma problemy z nauką przez TSH matki jest jakoś udowodnione? Bo trochę mi to wygląda nad nadinterpretację...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn