X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jaki film polecacie na samotny wieczór ?

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona , on zleca i akurat się pokrywa z kalendarzem. Poza tym za każdym razem morfologie mam idealną i myślę nie ma sensu się kłóć co miesiąc. Ciśnienie ok, żadnej anemii, Tokso przebyta wczesniej. Przysługują 3-4 badania morfologii, które opłaca NFZ, i jeśli są wskazania to dodatkowe.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczynki jaki film polecacie na samotny wieczór ?

"Za jakie grzechy dobry Boże" - francuska, lekka komedia. Ściągałam z chomika ;)

estrella, jaroszka, nenka2, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miala któraś z Was Ciala ketanowe w moczu? Czyżby znowu cukrzyca? :/

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    "Za jakie grzechy dobry Boże" - francuska, lekka komedia. Ściągałam z chomika ;)

Dzieki juz odpalam, moze bedzie na CDA :)

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no tak Ty musisz badac czesciej skoro od poczatku sa problemy. Co innego jak jest ok to kontrola co 3 mce wystarczy :-)

Wredotka ma racje, rowniez polecam te komedie bo jest bardzo fajna :-)

jaroszka lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widziałam zwiastun SUPER nie oglądam dzisiaj, poczekam na męża bedzie weselej :)

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak dzisiaj leżę i rozmyślam i pomimo tego że wiem ze to forum o ciąży przede wszystkim to chce Was prosić o radę.
    Byłam dziś u przyjaciółki K. Przyjaźnimy się od szkoły średniej gdzieś jakieś 13lat i jest jeszcze przyjaciółka A.
    Otóż K.pochwaliła mi się dziś ze dostała zaproszenie na Mini przyjęcie do A. i sie zdziwiła ze ja nie dostałam
    Kuźwa czuję się jakbym dostała w pysk caly dzień chodzę osowiała i zaglądam do skrzynki szok. Jak mogla mnie tak potraktować?
    Tyle żeśmy we 3 spędziły miłych chwil tych dobrych i tych złych. Tyle imprez,tańców,urodziny wspólne,rozmowy długie i płacze pocieszenia itd. a teraz się czuje taka zdradzona.
    Wiem ze nie mogę od niej tego wymagać ale czuję ze się na nią obrażę bo nie potrafię inaczej :( mam żal i tyle :( myślicie ze mam rację?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, a może jeszcze nie dotarło?

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Battinka, a może jeszcze nie dotarło?

Zakocona tak bardzo bym chciała w to wierzyć moja przyjaciółka K. Mieszka dwie ulice ode mnie i dostala wczoraj :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 20:11

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ja tez co miesiąc mam tarczycę badana ze wzgledu na niedoczynność moja , Ja od 2,5 roku mecze się z tarczyca także i przed ciąża jak widać .
    A Tarczyca nie leczona w ciąży wpływa na rozwój płodu a nie na późniejsza naukę itp jak któras z dziewczyn napisała ... Płód może się nie rozwijać prawidłowo z nie leczą natrczyca lecz nie musi to nie jest przesadzone owszem .
    Ja krew i mocz tez mam co miesiąc robione .
    A co do Bartinki to dokładnie , może nie dotarło jeszcze ?!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do filmu jaroszka to zaraz w TV stara ale fajna będzie" mały"

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny miala któraś z Was Ciala ketanowe w moczu? Czyżby znowu cukrzyca? :/

Ile tych ciał masz, Agatka? Ja mam co 2 miesiąc ciała ketonowe w ilości 50 i to normalne. Wystarczy, że poprzedniego dnia wysilisz się bardziej lub zjesz zbyt mało w stosunku do tego, ile potrzebuje organizm i już trochę ciał się pokaże.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ale pokłóciłaś się jakoś z tą przyjaciółką ostatnio? Jakie miałaby podstawy, żeby ci zaproszenia nie dać?

A ja się pożalę, że my dzisiaj z L cały dzień pokłóceni :/ :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mnie dzisiaj mój tez wkurzyl , aż wrzasnelam bo nie wytrzymalam ale wyszlam na zakupy się przewietrzyc i wrocilam z innym humorem aż .
    Będzie ok kochana , ciche dni się zdarzają ! :(

zakocona lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka poczekaj jeszcze pare dni może dostaniesz, może wysłała pozniej

BATTINKA lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie , może wysyłała Tobie zaproszenie po wyslaniu znajomej i dojdzie na dniach:)

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

trochę mnie nie było,
    dużo tematów poruszałyście więc nie odniosę się do wszystkich ale może z tego co pamiętam:

cukrzyca - jestem zdania że jeżeli wynik wychodzi dziwnie (poza normę), to ja osobiście nie odpuściłabym tematu tylko poszłabym do apteki po glukometr (ja np. dostałam za darmo) i zrobiłabym sobie test czy faktycznie coś jest na rzeczy - ale to tylko moje zdanie :). Mój wynik 3-ci był poza normą bo 163 i leczę się dietą cukrzycową.

Moje cukry z glukometru są dobre, w sumie to czasem zjem coś smażonego lub lekko słodkiego, makaron biały, ziemniaki, chleb i odpukać cukry ok i mam nadzieję że tak zostanie. Oczywiście pilnuję posiłków i staram się nie grzeszyć.

aagatkaa - ja nigdy wcześniej w moczu nie miałam ketonów, a teraz mam paski do mierzenia i w sumie ciężko mi ten kolor sklasyfikować ale raczej też nie mam. Może to nie cukrzyca jednak tylko nie jadłaś nic długo przed pobraniem moczu...

krew pępowinowa - ja raczej się zdecyduję, a co do tego czy komuś to pomogło - jak pytałam w diagnostyce to kobieta mówiła że ona zna przypadki że krew była potrzebna nie dla dziecka ale dla członka rodziny - ale czy się udało nie wiem.

niedoczynność tarczycy - leczę już od czasu starania o dzidziusia, teraz wynik mam ok 1,3 a miałam na granicy normy (dla osoby nie starającej się). Badanie robię teraz co ok 6 tyg.

Co więcej :)
    W poniedziałek 20-go lipca mam USG III trymestru! :) Już bym chciała zobaczyć maluszka bo ostatnim razem widziałam go na USG II trym :/. Teraz moja gin bada tylko szyjkę więc nie widziałam go długo :/.

to chyba tyle, troszkę się rozpisałam...
    buziaki! :)

polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona nie pokłóciłam się absolutnie mamy kontakt na What Sapie ciągle gadamy ze sobą bo ona mieszka teraz w Niemczech.

Ach dziewczyny obyście miały rację i list doszedł w co wątpię.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tarczycy, to ile lekarzy, tyle opinii - mój akurat nie zlecał, bo mówił, że hormony w ciąży wariują i tego się trzymam. Oczywiście, to nie endo, ale gdyby uznał, że to konieczne, to zrobiłby i ew. skierował do endo. Ja sama nie będę sobie robić, bo więcej nerwów niż pożytku zapewne. U mnie przy TSH równym 3 czuję się bardzo dobrze, a widełki od prawie 0 do 4 czy 5 są chyba po to, że widocznie taka niektórych "uroda" ;) FT3 i FT4 zawsze miałam także w normach, więc sądzę, że nie ma co panikować :P A czy to, że dziecko ma problemy z nauką przez TSH matki jest jakoś udowodnione? Bo trochę mi to wygląda nad nadinterpretację...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ