Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaton, jasne, ale konsultowanie wujka Google z konkretnym problemem to inna kwestia niż wyszukiwanie informacji na temat chorób ogólnie, kiedy nic Ci nie dolega
Agania, ja miałam przykaz, że maksymalnie 12-14h przed pobraniem ostatni posiłek.agaton lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agania wrote:Dziewczyny w sobotę o 9:00 planuję pójść sobie na glukozę. Do której godziny mogę jeść w piątek?
Najlepiej nie jeść koło 8-10 godzin. Choć każde źródła podają inaczejJa nie jadłam jakieś 10 i glukoza idealna.
Myślę, że nie ma co się stresować i po prostu ufać swojemu ginekologowi. Jakbym miała sprawdzać wszystko z literaturą, to bym zwariowała, bo każdy artykuł podaje inaczej
-
Ja nie jadłam 14h, ale to specjalnie przeciagnęłam, bo na kolację jadłam pizzę i piłam słodki napój
Ale i tak wyszła dość niska na czczo, więc wystarczyłoby też 12h. Po 8h po takiej kolacji raczej bym się nie odważyła
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Oby agania, trzymamy kciuki
Ja jestem dziś mega happy - siostra mojego M. zaoferowała nam swój wózek więc pewnie skorzystamy. Do tego dała nam trzy wory ubranek 56-68 więc nic już nie dokupuje.
Dziewczyny, pierzecie ubranka w proszku i płynie, czy sam proszek? Bo różnie piszą i już nie wiem czy kupić też płyn?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:49
-
A grrrr ! Napisałam długiego posta i mi skasowało
Ja codziennie o 6 biorę euthyrox, mam tak jakby niedoczynność pomimo ft3 i ft4 w normie. Mam problemy hormonalne m.in za wysoki androstendion i prolaktynę.
Do mojej codziennej apteczki dołączył ostatnio cyclo3fort, lioton 1000, poza tym niorę aspargin, jod, wit D, DHA
W mojej rodzinie jest wiele chorób autoimmunologicznych, siostra miała nowotwór tarczycy, mama nowotwór macicy, mama i siostra ojca RZS, siostra ojca Hashimoto, babcia Alzheimer, jest tego trochę...
Co do rogala mam Matherhood (mięciutki) i bardzo sobie chwalę
Ja narzekam na potworne bóle żeber przechodzące na plecy, ale tylko z prawej stronyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:47
-
polkosia wrote:Ja nie jadłam 14h, ale to specjalnie przeciagnęłam, bo na kolację jadłam pizzę i piłam słodki napój
Ale i tak wyszła dość niska na czczo, więc wystarczyłoby też 12h. Po 8h po takiej kolacji raczej bym się nie odważyła
W sumie, to też zależy od tego co się jada wieczorami - ja raczej jem lekkie kolacjepolkosia lubi tę wiadomość
-
Fatim, ty masz ten droższy z motherhood? Bo ja mam ten w kwiatki i jest do niczego
matko boska po raz pierwszy w ogóle widzę taką nazwę jak "androstendion"co to w ogóle jest? Jaki miałaś wynik TSH przed ciążą czy w ciąży dopiero ci niedoczynność wyszła?
DHA biorę i ja od 2. trymestru, bo są w Femibionie Natal 2. -
Leki na tarczycę zaczęłam brać na kilka miesięcy przed ciążą jak próbowali mnie zdiagnozować. Nie pamiętam już jakie miałam tsh, ale chyba naprzemian 4,7 i 5,3
Mój rogal kupowałam na allegro i płaciłam za niego 139zł więc nie wiem czy to droższa czy tańsza wersja. Kojec w kształcie litery C -
nick nieaktualnyDzień dobry Paniom
Z tą tarczycą to mi się wydaje, że są pewne rozbieżności pomiędzy opiniami ginekologów i endokrynologów. Moi ginekolodzy twierdzili, że wystarczy badać TSH i, że przy zajściu w ciążę warto mieć TSH do 2,5 - mi zawsze wszystko dobrze wychodziło, tylko miałam problemy z zajściem w ciążę i pierwszą ciążę straciłam. I dopiero po kilku miesiącach na sugestię kardiologa (!) poszłam zrobić na własną rękę cały panel badań. Okazało się, że TSH za wysokie, ft3 i ft4 nienajlepsze, do tego przewciała tarczycowe. Jest prawdopodobne, że pierwszą ciążę straciłam przez niedoczynność tarczycy. Ja wierzę endokrynologom i w ciąży jestem utrzymywana na poziomie TSH ok. 1, biorę Letrox 75 i 100 na zmianę. Badanie TSH, ft3, ft4 miałam dotychczas chyba 3 albo 4 razy w ciąży.
Rogal - ja mam pożyczony od koleżanki taki miękki i bardzo mi pasuje. Co prawda mimo spania w nim w zeszłym tygodniu bolały mnie biodra i spojenie łonowe, ale w tym tygodniu mniej chodzę i mniej boli.
A z innych tematów - miałam dzisiaj paskudny sen, że dziecko się nie ruszało. Obudziłam się po 6tej i przez dobre pół godziny czekałam, żeby dał znać. W końcu lekko kopnął i zasnęłam. Za to od rana jest prawie cisza w brzuchuale raz na jakiś czas smyrnie. Dlatego ja też nie będę raczej liczyć ruchów, mój Synek ma taki tryb, że parę dni świruje, a potem parę dni spokój - chyba bym umarła z nerwów wtedy, że coś jest nie tak...
Blondik lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ja nie jadłam 14h, ale to specjalnie przeciagnęłam, bo na kolację jadłam pizzę i piłam słodki napój
Ha no właśnie, muszę się przypilnować co będę jadła w piątekżeby nie przesadzić z kaloriami
-
U mnie z ubrankami jest tak, że koleżanka urodziła w poniedziałek córeczkę i już mówi, że te pierwsze ubranka mi odłoży. Wczoraj rozmawiałam z kolei z inną koleżanką, która urodziła w maju i mówi, że nie ma co zrobić z ubrankami po swojej córce i z chęcią mi wyśle żeby się pozbyć. Mojego męża brat ma córeczkę roczną, ale u nich nie zapowiada się jak na razie żeby coś nam dali/pożyczyli, bo już by mówili. A ja nie zamierzam się dopominać, bo jeśli zdecydowaliśmy się na dziecko to znaczy, że stać nas na kupno wyprawki dla dziecka. A oni są raczej tacy (czyt. bratowa), że chciałaby żeby ją prosić o te ubranka
a ja jestem zdania, że jak chcesz coś komuś dać to to po prostu dajesz i to wychodzi od Ciebie
więc niech sobie je wsadzi...
Bąbelek lubi tę wiadomość
-
hej
Wredotka - ja też dostanę wózek Roan bo to chyba Roan jest? więc nie kupuję - jeden minus że koła nie są skrętne ale gondola jest bardzo duża i na sezon zimowy będzie super. A dostaniesz również fotelik do samochodu? bo ja zastanawiam się nad tym żeby fotelik nowy kupić i widziałam że do niego pasuje maxi cosi (trzeba kupić adapter).
A jesteście w stanie coś powiedzieć o fotelikach maxi cosi?
I zastanawiałam się nad produktami Motherhood bo widziałam że mają dobre opinie: np. rożki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:29
-
Dziewczyny ginekolog przepisała mi tabletki na dostarczenie żelaza "Tardyferon" a chodzi o to ze nie wiem jaki jest sens to brać skoro nie mam anemii, a w dodatku tuż przed ciążą robiłam morfologie i mam zbyt wysokie żelazo, także nie wiem co robić...
-
melenaxoxox wrote:Dziewczyny ginekolog przepisała mi tabletki na dostarczenie żelaza "Tardyferon" a chodzi o to ze nie wiem jaki jest sens to brać skoro nie mam anemii, a w dodatku tuż przed ciążą robiłam morfologie i mam zbyt wysokie żelazo, także nie wiem co robić...
Melena, a jaki masz poziom hemoglobiny ? -
ola.321 wrote:hej
Wredotka - ja też dostanę wózek Roan bo to chyba Roan jest? więc nie kupuję - jeden minus że koła nie są skrętne ale gondola jest bardzo duża i na sezon zimowy będzie super. A dostaniesz również fotelik do samochodu? bo ja zastanawiam się nad tym żeby fotelik nowy kupić i widziałam że do niego pasuje maxi cosi (trzeba kupić adapter).
A jesteście w stanie coś powiedzieć o fotelikach maxi cosi?
I zastanawiałam się nad produktami Motherhood bo widziałam że mają dobre opinie: np. rożki.
Tak, to Roan Marita Prestige. Ja go prowadziłam, koła 14-stki, świetnie daje radę nawet na kiepskich powierzchniach, mnie brak skrętu nie przeszkadzał. Super do czyszczenia, bo to ekoskóraFotelik dostanę i chyba Babies Milo - ten fotelik i tak jest na chwilę, potem trzeba kupić większy i pewnie w ten zainwestujemy.
Ja kupię rogala od Makszki - bardzo podobają mi się te rzeczy z pluszu minky
melena - też zażywam Tardyferon od tygodnia - morfologię mam w normie, ale spada z miesiąca na miesiąc. Do tego codziennie sok z buraków
-
Taka ciekawostka: w burakach prawie w ogóle nie ma żelaza, tylko sam cukier
Moja hematolog mi powiedziała, ze nie wie po co kobiety w ciazy zajadają sie tymi burakami heh....ja tez pierwsze słyszę!
Najwiecej żelaza jest w natce pietruszki i wołowinie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:41
IviQ lubi tę wiadomość