Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aanaa wrote:dziewczyny, czy mogłybyście mi wyjaśnić z listy wyprawki czym są podkłady porodowe a czym podkłady higieniczne seni? i to i to występuje w różnych rozmiarach i nie wiem co zamawiać i ile?
Poporodowe to takie duże podpaski, a higieniczne seni to dodatkowe zabezpieczenie na łóżko. Tak mi się wydaje
-
jaroszka wrote:Natalia i jak Ci sie pływa z brzuchem ? Szacun 36 basenów???
Tez chce sie przejśćbrakowało mi tchu żeby móc się zanurzyć i wynurzyć ( współgrać to z ciałem ) ale po paru metrach było ok, brzusio troche wisi ale nie przeszkadza mi
dzisiaj nie miałam surczy więc udało sie więcej przepłynąć
JESTEM Z SIEBIE DUMNAaanaa, jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie, prawdopodobnie za Malo jem i stad te problemy z ciałami ketanowymi.
Niestety dowiedziałam sie tez, ze pierwsze cc, nie jest wskazaniem do drugiego cc i mimo, ze mam zwężenie miednicy, to będę próbować Sn. Cudownie nie rozumiem po co się tak meczy te kobiety, jak i tak prawdopodobieństwo poród Sn jest marne -
aanaa wrote:Wredotka, na tej liście, którą zamieściła któraś z naszych dziewczyn podpaski są kolejnym punktem
Dlatego zgłupiałam
Zresztą właśnie szukam na gemini podpasek jakichś większych i też nie widzę. Starczą jakieś największe alwaysy?
Ale podkłady poporodowe są zdecydowanie większe i chłonniejsze od podpasek - z tego co czytałam, przydają się do dwóch tygodni po porodzie. Podkłady poporodowe można kupić właśnie pod taką nazwą chociażby firmy Bella czy Canpol
-
aagatkaa1984 wrote:Ja juz po wizycie, prawdopodobnie za Malo jem i stad te problemy z ciałami ketanowymi.
Niestety dowiedziałam sie tez, ze pierwsze cc, nie jest wskazaniem do drugiego cc i mimo, ze mam zwężenie miednicy, to będę próbować Sn. Cudownie nie rozumiem po co się tak meczy te kobiety, jak i tak prawdopodobieństwo poród Sn jest marne
Też tego nie rozumiem - ja z resztą wychodzę z założenia, że kobieta powinna mieć wybór, jak chce rodzić. To chyba też zależy od lekarza - znam ginekologa (ordynatora), który kieruje na cc, nawet bez medycznych wskazań (jeśli kobieta nie chce rodzić naturalnie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 12:26
-
Coś w tych burakach może być, może jakiś minerał, czy witamina, która wpływa na wchłanianie żelaza
Natalia, szacun za tyle basenówJa ostatnio popływałam w zalewie 3 dni i pod koniec trzeciego, to mnie tak plery nawalały, że siedzieć w aucie nie mogłam hehe
Zakocona, widzę, że podajesz grafikę z Akademii Witalności, mojej ulubionej strony dotyczącej zdrowianat_alia lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Juz mi brak słów, namęczę sie namęczę i i tak dupa z tego.
Z doświadczenia wiem, ze w tych podkladach poporodowych jest bardzo nie wygodnie. Alwaysow nie można, bo musza byc to wkladki bawelniane, ja polecam te duze podpaski bella
Bez sensu. Kurczę, może zmieni zdanie? Albo dziecko będzie duże? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?
-
nick nieaktualnyFatim wrote:Za poród SN szpital dostaje więcej kasy, poza tym w PL za dużo wykonuje się CC i wyszło jakieś rozporządzenie nakazujące zmianę tego faktu
ostatnie wieści były takie, że NFZ za poród SN bez znieczulenia daje dokładnie tyle, co za cc. więc szpital dostanie więcej tylko w wypadku porodu sn z ZZO. ale faktem jest, że nowe regulacje mają nakłaniać lekarzy (i kobiety) do stosowania porodów snz ZZO i ograniczać cc.IviQ lubi tę wiadomość
-
onka wrote:ostatnie wieści były takie, że NFZ za poród SN bez znieczulenia daje dokładnie tyle, co za cc. więc szpital dostanie więcej tylko w wypadku porodu sn z ZZO. ale faktem jest, że nowe regulacje mają nakłaniać lekarzy (i kobiety) do stosowania porodów snz ZZO i ograniczać cc.
agatka, a to zwężenie miednicy masz stwierdzone przez ortopedę?
Całe szczęście, że pierwsze cc nie jest wskazaniem do kolejnego cc. Kupa kobiet chce jednak po cc rodzić poten sn. -
O rany...jak mi sie nic nie chce...ząb mnie znowu boli...zjadłam loda i biorę się za obiadek
Ja dzisiaj będę zajęta popoludniem ale jutro ch e przestudiowac swoją listę z wyprawką i chyba zapytam wprost siostre cioci mojego R co od niej dostaniemy...spytam czy ciuszki bo nawet po dziewczynce na codzień ubrać po domku róż to wg mnie nic złego...nikt nie będzie widział a chłopięce na wyjścia czy do gości zostaną.
Może fotelik też dostane...pomaranczowo czarny więc też okno nic ide pichcic...
-
No niestety, nam na szkole rodzenia lekarz ostatnio mówił, że z tym znieczuleniem ZZO refundowanym przez NFZ też tak kolorowo nie będzie, bo refundują jakąś ilość i to czy nam pomoże zależy od tego, w którym momencie zostanie podane i w jakiej ilości a za większą ilość znieczulenia trzeba będzie dopłacać
-
Ale miałam spinę z brukarzami... Zrobili sobie trochę po swojemu bez konsultacji ze mną i wyszło koszmarnie - najładniejsze miejsce na działce. Kazałam im zmieniać i się mocno wk... Bo to takie płyty betonowe po 120 kg...
A aż 10 już położyli. No, ale powiedziałam, że premii nie będzie, to naprawili... Ech, jeszcze mi takie stresy potrzebne. Godzinę ich przekonywałam, że muszą zmienić plan.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, pokaż potem efekt koncowy
w tematach budowlano remontowych osttanio się kręcę
nam już kończą stawianie ścian na parterze
szybko idzie
dzis podjadę zobaczyc, bedzie juz taka jakby wizualizacja pomieszczeń
to,co innego niz zwykly projekt, ja az takiej wyobraxni przestrzennej nie mam
o matko, wypilam litr mleka...co mnie napadło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:10
-
melenaxoxox wrote:wczoraj oglądałam porodowke i nie jest tak źle dziewczyny :p
-
polkosia wrote:Ale miałam spinę z brukarzami... Zrobili sobie trochę po swojemu bez konsultacji ze mną i wyszło koszmarnie - najładniejsze miejsce na działce. Kazałam im zmieniać i się mocno wk... Bo to takie płyty betonowe po 120 kg...
A aż 10 już położyli. No, ale powiedziałam, że premii nie będzie, to naprawili... Ech, jeszcze mi takie stresy potrzebne. Godzinę ich przekonywałam, że muszą zmienić plan.
Super najlepiej zrobic po swojemu, czyli czytaj jak najprościej za ta sama kase