X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy mogłybyście mi wyjaśnić z listy wyprawki czym są podkłady porodowe a czym podkłady higieniczne seni? i to i to występuje w różnych rozmiarach i nie wiem co zamawiać i ile?

iv09hdge6yql001e.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    dziewczyny, czy mogłybyście mi wyjaśnić z listy wyprawki czym są podkłady porodowe a czym podkłady higieniczne seni? i to i to występuje w różnych rozmiarach i nie wiem co zamawiać i ile?

Poporodowe to takie duże podpaski, a higieniczne seni to dodatkowe zabezpieczenie na łóżko. Tak mi się wydaje :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Natalia i jak Ci sie pływa z brzuchem ? Szacun 36 basenów???
    Tez chce sie przejść :)
    jak byłam pierwszy raz to musiałam sie skupić na oddychaniu - mialam z tym problem :) brakowało mi tchu żeby móc się zanurzyć i wynurzyć ( współgrać to z ciałem ) ale po paru metrach było ok, brzusio troche wisi ale nie przeszkadza mi :) dzisiaj nie miałam surczy więc udało sie więcej przepłynąć
    JESTEM Z SIEBIE DUMNA :)

aanaa, jaroszka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, na tej liście, którą zamieściła któraś z naszych dziewczyn podpaski są kolejnym punktem :) Dlatego zgłupiałam :)
    Zresztą właśnie szukam na gemini podpasek jakichś większych i też nie widzę. Starczą jakieś największe alwaysy?

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, prawdopodobnie za Malo jem i stad te problemy z ciałami ketanowymi.
    Niestety dowiedziałam sie tez, ze pierwsze cc, nie jest wskazaniem do drugiego cc i mimo, ze mam zwężenie miednicy, to będę próbować Sn. Cudownie nie rozumiem po co się tak meczy te kobiety, jak i tak prawdopodobieństwo poród Sn jest marne

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Wredotka, na tej liście, którą zamieściła któraś z naszych dziewczyn podpaski są kolejnym punktem :) Dlatego zgłupiałam :)
    Zresztą właśnie szukam na gemini podpasek jakichś większych i też nie widzę. Starczą jakieś największe alwaysy?

Ale podkłady poporodowe są zdecydowanie większe i chłonniejsze od podpasek - z tego co czytałam, przydają się do dwóch tygodni po porodzie. Podkłady poporodowe można kupić właśnie pod taką nazwą chociażby firmy Bella czy Canpol

voo2v6.jpg

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja juz po wizycie, prawdopodobnie za Malo jem i stad te problemy z ciałami ketanowymi.
    Niestety dowiedziałam sie tez, ze pierwsze cc, nie jest wskazaniem do drugiego cc i mimo, ze mam zwężenie miednicy, to będę próbować Sn. Cudownie nie rozumiem po co się tak meczy te kobiety, jak i tak prawdopodobieństwo poród Sn jest marne

Też tego nie rozumiem - ja z resztą wychodzę z założenia, że kobieta powinna mieć wybór, jak chce rodzić. To chyba też zależy od lekarza - znam ginekologa (ordynatora), który kieruje na cc, nawet bez medycznych wskazań (jeśli kobieta nie chce rodzić naturalnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 12:26

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi brak słów, namęczę sie namęczę i i tak dupa z tego.
    Z doświadczenia wiem, ze w tych podkladach poporodowych jest bardzo nie wygodnie. Alwaysow nie można, bo musza byc to wkladki bawelniane, ja polecam te duze podpaski bella

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tych burakach może być, może jakiś minerał, czy witamina, która wpływa na wchłanianie żelaza :)

Natalia, szacun za tyle basenów :) Ja ostatnio popływałam w zalewie 3 dni i pod koniec trzeciego, to mnie tak plery nawalały, że siedzieć w aucie nie mogłam hehe :P

Zakocona, widzę, że podajesz grafikę z Akademii Witalności, mojej ulubionej strony dotyczącej zdrowia :)

nat_alia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Juz mi brak słów, namęczę sie namęczę i i tak dupa z tego.
    Z doświadczenia wiem, ze w tych podkladach poporodowych jest bardzo nie wygodnie. Alwaysow nie można, bo musza byc to wkladki bawelniane, ja polecam te duze podpaski bella

Bez sensu. Kurczę, może zmieni zdanie? Albo dziecko będzie duże? Chodzisz prywatnie czy na NFZ?

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za poród SN szpital dostaje więcej kasy, poza tym w PL za dużo wykonuje się CC i wyszło jakieś rozporządzenie nakazujące zmianę tego faktu ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Za poród SN szpital dostaje więcej kasy, poza tym w PL za dużo wykonuje się CC i wyszło jakieś rozporządzenie nakazujące zmianę tego faktu ;)

ostatnie wieści były takie, że NFZ za poród SN bez znieczulenia daje dokładnie tyle, co za cc. więc szpital dostanie więcej tylko w wypadku porodu sn z ZZO. ale faktem jest, że nowe regulacje mają nakłaniać lekarzy (i kobiety) do stosowania porodów snz ZZO i ograniczać cc.

IviQ lubi tę wiadomość

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj oglądałam porodowke i nie jest tak źle dziewczyny :p

IviQ lubi tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    ostatnie wieści były takie, że NFZ za poród SN bez znieczulenia daje dokładnie tyle, co za cc. więc szpital dostanie więcej tylko w wypadku porodu sn z ZZO. ale faktem jest, że nowe regulacje mają nakłaniać lekarzy (i kobiety) do stosowania porodów snz ZZO i ograniczać cc.
    ja mam nadzieję, że NIE będzie nakłaniać na stosowanie zzo. już widzę, że kolejny bubel prawny się szykuje i wywalczone jedno, będzie zaraz zamienione na nagminne stosowanie przez drugie :/

agatka, a to zwężenie miednicy masz stwierdzone przez ortopedę?
    Całe szczęście, że pierwsze cc nie jest wskazaniem do kolejnego cc. Kupa kobiet chce jednak po cc rodzić poten sn.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany...jak mi sie nic nie chce...ząb mnie znowu boli...zjadłam loda i biorę się za obiadek ;)

Ja dzisiaj będę zajęta popoludniem ale jutro ch e przestudiowac swoją listę z wyprawką i chyba zapytam wprost siostre cioci mojego R co od niej dostaniemy...spytam czy ciuszki bo nawet po dziewczynce na codzień ubrać po domku róż to wg mnie nic złego...nikt nie będzie widział a chłopięce na wyjścia czy do gości zostaną. ;)

Może fotelik też dostane...pomaranczowo czarny więc też ok :) no nic ide pichcic...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, nam na szkole rodzenia lekarz ostatnio mówił, że z tym znieczuleniem ZZO refundowanym przez NFZ też tak kolorowo nie będzie, bo refundują jakąś ilość i to czy nam pomoże zależy od tego, w którym momencie zostanie podane i w jakiej ilości a za większą ilość znieczulenia trzeba będzie dopłacać :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam spinę z brukarzami... Zrobili sobie trochę po swojemu bez konsultacji ze mną i wyszło koszmarnie - najładniejsze miejsce na działce. Kazałam im zmieniać i się mocno wk... Bo to takie płyty betonowe po 120 kg... :P A aż 10 już położyli. No, ale powiedziałam, że premii nie będzie, to naprawili... Ech, jeszcze mi takie stresy potrzebne. Godzinę ich przekonywałam, że muszą zmienić plan.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, pokaż potem efekt koncowy :) w tematach budowlano remontowych osttanio się kręcę :) nam już kończą stawianie ścian na parterze :) szybko idzie :) dzis podjadę zobaczyc, bedzie juz taka jakby wizualizacja pomieszczeń :) to,co innego niz zwykly projekt, ja az takiej wyobraxni przestrzennej nie mam :)

o matko, wypilam litr mleka...co mnie napadło... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:10

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    wczoraj oglądałam porodowke i nie jest tak źle dziewczyny :p
    W sensie program czy miejsce? Tutaj nie chodzi o to, ze ja sie boje bólu, bo kilka godzin i po sprawie, ale z moja wada miednicy ja wiem, ze nie urodzę, za dużo widziała i a dużo przeszlam

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale miałam spinę z brukarzami... Zrobili sobie trochę po swojemu bez konsultacji ze mną i wyszło koszmarnie - najładniejsze miejsce na działce. Kazałam im zmieniać i się mocno wk... Bo to takie płyty betonowe po 120 kg... :P A aż 10 już położyli. No, ale powiedziałam, że premii nie będzie, to naprawili... Ech, jeszcze mi takie stresy potrzebne. Godzinę ich przekonywałam, że muszą zmienić plan.

Super najlepiej zrobic po swojemu, czyli czytaj jak najprościej za ta sama kase

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ