Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya mi właśnie przyjechali wymienić pralkę (4 naprawy, 7 wizyt serwisu)... nie dość, że przywieźli inny model (na szczęście nowszy, mam nadzieję, że lepszy), to jeszcze mi nie podłączyli pralki. nakrzyczałam na gościa, że jak on to sobie wyobraża, że ja mam wnosić i podłączać pralkę z takim brzuchem, a on że to nie w jego obowiązkach leży, bo on mi w ogóle powinien podstawić te pralkę tylko pod drzwi i to nasza wina, że mamy pralkę w rogu górnej łazienki. to dopisałam zastrzeżenie roszczeń związanych z innym modelem i brakiem podłączenia do protokołu i chciałam zrobić zdjęcie - a on na to "niech se pani robi i tak to pani nic nie da". a ja, że z racji wykonywanego zawodu akurat wiem, co to daje, po czym zaprowadziłam do drzwi i powiedziałam "żegnam".. a on mi jeszcze odwrzeszczał coś o moim poziomie kultury...
ja pierdziele, mam teraz nową pralkę i jak znów mi przyjdzie z tym serwisem się pałować to chyba wymięknę!!! to już nie pierwsza taka akcja...
nie kupujcie sprzętów LG...
jaroszka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ale miałam spinę z brukarzami... Zrobili sobie trochę po swojemu bez konsultacji ze mną i wyszło koszmarnie - najładniejsze miejsce na działce. Kazałam im zmieniać i się mocno wk... Bo to takie płyty betonowe po 120 kg...
A aż 10 już położyli. No, ale powiedziałam, że premii nie będzie, to naprawili... Ech, jeszcze mi takie stresy potrzebne. Godzinę ich przekonywałam, że muszą zmienić plan.
on pięknie granitową układa
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecie, tu chodzi o kilka spraw. po pierwsze odłączyli i wyjęli mi starą pralkę, więc moim zdaniem wymiana polega na tym, że wkładają również nową i podłączają. po drugie, jak mi nie podłączyli, to ja nie mogę sprawdzić wad sprzętu. po trzecie, trzeba (1) zdjąć plomby (2) wstawić tę pralkę do wnęki (3) podłączyć ją. do wstawienia są potrzebne 2 osoby (trzeba podnieść pralkę)...
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagania wrote:onka - Z jednej strony ich rozumiem, że tego wnosić nie chcą i tak dalej, ale bez przesady widząc kobietę w ciąży jeszcze ją denerwować. No, ale przecież ciąża to nie choroba
może się tak wściekłam, bo po tylu naprawach i kłótniach z tym serwisem to już mnie trafia każde ich zachowanie... -
Bo za podłączenia dziewczyny się płaci..
Co prawda serwis, jeśli odłączył, to powinien podłączyć, ale tak naprawdę to nie ma takiego obowiązku. Jak przywieźli nam pralkę, to też nam nie podłączyli, tylko postawili mniej więcej tam, gdzie miała stać, a resztę ogarniał L.
onka, sorry, ale co ich obchodzi, że potrzebne są do tego 2 osoby? Nam naprawiali rury w ścianie za umywalką połączoną na stałe z szafką. Musieli ją odciąć od ściany, bo była przyklejona silikonem, wyciągnąć zza rur cieplnych (bo mamy zostawione rury, które na część szafki nachodzą) i potem to tak zostawili. Również w ciąży byłam i nie robiłam pretensji, że tego nie wstawili z powrotem. Wstawiał L razem ze swoim kolegą, bo musiały to robić 2 osoby, bo ciężkie to jak cholera i cholernie ciężkie do wmanewrowania na miejsce przez te rury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:39
Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondik wrote:onka, mąż Ci podłączy, ja tam rozumiem takich gości...weź tu wnoś ludziom po 20 pralek dzinennie i jeszcze im ustawiaj zgodnie z ich "widzimisię" wg aranżacji.
a ja uważam, że to był ich obowiązek w ramach gwarancyjnej wymiany sprzętu, za darmo nie robiąno ale każy może interpretować to inaczej.
-
Bąbelek, na przyszłość będę wiedzieć
Agatka, dosłownie tak to wyglądało. A co najlepsze źle wymierzyli i wyszłoby na to, że by musieli 4 rząd płyt ciąć, a miały być 3 rzędy. No już od tygodnia robią, zmęczeni są
Efekt na pewno pokażę!Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyzakocona wrote:Zdjęcie plomb wchodzi w cenę podłączenia, czyli jak nie masz podłączenia opłaconego, to ich nie interesuje zdejmowanie ich. To samo tyczy się ustawiania pralki (czy tam innego sprzętu).
ja nie mówię o przywiezieniu nowokupionego sprzętu ze sklepu, lecz o wymianie sprzętu w ramach gwarancji. oczywiście za przywiezienie pierwszej pralki i jej podłączenie już raz zapłaciłam. moim zdaniem wymiana tej pralki obejmuje doprowadzenie do stanu pierwotnego = niewadliwa pralka, przywieziona i podłączona. ale jak mówię, każdy ma swoje racje. -
Okna, jeśli to z gwarancji, to wymagałabym wniesienia i rozumiem w pełni, ale z drugiej strony to pewnie przywiózł ją zwykły kurier, któremu to wszystko jedno.
Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Onka - ja Cię rozumiem, to nie jest nowy zakup tylko wymieniony za którego podłączenie już zapłaciłaś... ale wiadomo jakie są realia
.
polkosia - mam pytanko, Tobie wyniki cukru wyszły ok ale wiem że masz glukometr i chciałam zapytać czy mimo to badasz się glukometrem? i jeżeli tak to czy wyniki zawsze wychodzą Ci idealne?
-
Onka - ja Cię rozumiem, to nie jest nowy zakup tylko wymieniony za którego podłączenie już zapłaciłaś... ale wiadomo jakie są realia
.
polkosia - mam pytanko, Tobie wyniki cukru wyszły ok ale wiem że masz glukometr i chciałam zapytać czy mimo to badasz się glukometrem? i jeżeli tak to czy wyniki zawsze wychodzą Ci idealne?
onka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Okna, jeśli to z gwarancji, to wymagałabym wniesienia i rozumiem w pełni, ale z drugiej strony to pewnie przywiózł ją zwykły kurier, któremu to wszystko jedno.
przywiozlo dwoch pracownikow serwisu"fachowców".
a Tobie też współczuję akcji z brukiem.