X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie przyjechali wymienić pralkę (4 naprawy, 7 wizyt serwisu)... nie dość, że przywieźli inny model (na szczęście nowszy, mam nadzieję, że lepszy), to jeszcze mi nie podłączyli pralki. nakrzyczałam na gościa, że jak on to sobie wyobraża, że ja mam wnosić i podłączać pralkę z takim brzuchem, a on że to nie w jego obowiązkach leży, bo on mi w ogóle powinien podstawić te pralkę tylko pod drzwi i to nasza wina, że mamy pralkę w rogu górnej łazienki. to dopisałam zastrzeżenie roszczeń związanych z innym modelem i brakiem podłączenia do protokołu i chciałam zrobić zdjęcie - a on na to "niech se pani robi i tak to pani nic nie da". a ja, że z racji wykonywanego zawodu akurat wiem, co to daje, po czym zaprowadziłam do drzwi i powiedziałam "żegnam".. a on mi jeszcze odwrzeszczał coś o moim poziomie kultury...

ja pierdziele, mam teraz nową pralkę i jak znów mi przyjdzie z tym serwisem się pałować to chyba wymięknę!!! to już nie pierwsza taka akcja...

nie kupujcie sprzętów LG...

jaroszka lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, mąż Ci podłączy, ja tam rozumiem takich gości...weź tu wnoś ludziom po 20 pralek dzinennie i jeszcze im ustawiaj zgodnie z ich "widzimisię" wg aranżacji.

zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ale miałam spinę z brukarzami... Zrobili sobie trochę po swojemu bez konsultacji ze mną i wyszło koszmarnie - najładniejsze miejsce na działce. Kazałam im zmieniać i się mocno wk... Bo to takie płyty betonowe po 120 kg... :P A aż 10 już położyli. No, ale powiedziałam, że premii nie będzie, to naprawili... Ech, jeszcze mi takie stresy potrzebne. Godzinę ich przekonywałam, że muszą zmienić plan.
    Kochana trzeba było mojego męża brać do roboty ;D on pięknie granitową układa :P

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka , co za gbur z tego serwisanta...
    U nas za podłączenie wołali 70zł :/ Mąż sam podłączył i wszystko śmiga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:25

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, tu chodzi o kilka spraw. po pierwsze odłączyli i wyjęli mi starą pralkę, więc moim zdaniem wymiana polega na tym, że wkładają również nową i podłączają. po drugie, jak mi nie podłączyli, to ja nie mogę sprawdzić wad sprzętu. po trzecie, trzeba (1) zdjąć plomby (2) wstawić tę pralkę do wnęki (3) podłączyć ją. do wstawienia są potrzebne 2 osoby (trzeba podnieść pralkę)...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka - Z jednej strony ich rozumiem, że tego wnosić nie chcą i tak dalej, ale bez przesady widząc kobietę w ciąży jeszcze ją denerwować. No, ale przecież ciąża to nie choroba :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    onka - Z jednej strony ich rozumiem, że tego wnosić nie chcą i tak dalej, ale bez przesady widząc kobietę w ciąży jeszcze ją denerwować. No, ale przecież ciąża to nie choroba :)

może się tak wściekłam, bo po tylu naprawach i kłótniach z tym serwisem to już mnie trafia każde ich zachowanie...

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo za podłączenia dziewczyny się płaci..

Co prawda serwis, jeśli odłączył, to powinien podłączyć, ale tak naprawdę to nie ma takiego obowiązku. Jak przywieźli nam pralkę, to też nam nie podłączyli, tylko postawili mniej więcej tam, gdzie miała stać, a resztę ogarniał L.

onka, sorry, ale co ich obchodzi, że potrzebne są do tego 2 osoby? Nam naprawiali rury w ścianie za umywalką połączoną na stałe z szafką. Musieli ją odciąć od ściany, bo była przyklejona silikonem, wyciągnąć zza rur cieplnych (bo mamy zostawione rury, które na część szafki nachodzą) i potem to tak zostawili. Również w ciąży byłam i nie robiłam pretensji, że tego nie wstawili z powrotem. Wstawiał L razem ze swoim kolegą, bo musiały to robić 2 osoby, bo ciężkie to jak cholera i cholernie ciężkie do wmanewrowania na miejsce przez te rury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:39

Blondik lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    onka, mąż Ci podłączy, ja tam rozumiem takich gości...weź tu wnoś ludziom po 20 pralek dzinennie i jeszcze im ustawiaj zgodnie z ich "widzimisię" wg aranżacji.

a ja uważam, że to był ich obowiązek w ramach gwarancyjnej wymiany sprzętu, za darmo nie robią :) no ale każy może interpretować to inaczej.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie plomb wchodzi w cenę podłączenia, czyli jak nie masz podłączenia opłaconego, to ich nie interesuje zdejmowanie ich. To samo tyczy się ustawiania pralki (czy tam innego sprzętu).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek, na przyszłość będę wiedzieć :P

Agatka, dosłownie tak to wyglądało. A co najlepsze źle wymierzyli i wyszłoby na to, że by musieli 4 rząd płyt ciąć, a miały być 3 rzędy. No już od tygodnia robią, zmęczeni są :P

Efekt na pewno pokażę!

Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zdjęcie plomb wchodzi w cenę podłączenia, czyli jak nie masz podłączenia opłaconego, to ich nie interesuje zdejmowanie ich. To samo tyczy się ustawiania pralki (czy tam innego sprzętu).

ja nie mówię o przywiezieniu nowokupionego sprzętu ze sklepu, lecz o wymianie sprzętu w ramach gwarancji. oczywiście za przywiezienie pierwszej pralki i jej podłączenie już raz zapłaciłam. moim zdaniem wymiana tej pralki obejmuje doprowadzenie do stanu pierwotnego = niewadliwa pralka, przywieziona i podłączona. ale jak mówię, każdy ma swoje racje.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okna, jeśli to z gwarancji, to wymagałabym wniesienia i rozumiem w pełni, ale z drugiej strony to pewnie przywiózł ją zwykły kurier, któremu to wszystko jedno.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka - ja Cię rozumiem, to nie jest nowy zakup tylko wymieniony za którego podłączenie już zapłaciłaś... ale wiadomo jakie są realia :/.

polkosia - mam pytanko :), Tobie wyniki cukru wyszły ok ale wiem że masz glukometr i chciałam zapytać czy mimo to badasz się glukometrem? i jeżeli tak to czy wyniki zawsze wychodzą Ci idealne?

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka - ja Cię rozumiem, to nie jest nowy zakup tylko wymieniony za którego podłączenie już zapłaciłaś... ale wiadomo jakie są realia :/.

polkosia - mam pytanko :), Tobie wyniki cukru wyszły ok ale wiem że masz glukometr i chciałam zapytać czy mimo to badasz się glukometrem? i jeżeli tak to czy wyniki zawsze wychodzą Ci idealne?

onka lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Okna, jeśli to z gwarancji, to wymagałabym wniesienia i rozumiem w pełni, ale z drugiej strony to pewnie przywiózł ją zwykły kurier, któremu to wszystko jedno.

przywiozlo dwoch pracownikow serwisu :/ "fachowców".

a Tobie też współczuję akcji z brukiem.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też awanturniczy i płaczliwy dzień. Masakra jakaś...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy się po wczorajszej kłótni dopiero dzisiaj rano pogodzili.. W ramach przeprosin idziemy wieczorem do kina.

BATTINKA lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co idziecie ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spektakularna burza...szkoda, że akurat wyszłam z psem..ja mokra, a pies rozsiewa swój psi aromat teraz, hehe :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ