Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatim wrote:U mnie teściowa by się obraziła na śmierć jak bym jej dała taką listę a przydałoby się

Fatim, ja mojej nie dałabym za nic - byłaby wściekła i na pewno dostałabym mega kazanie... Ale teść jak przeczyta to na bank jej pokaże
A ja to jako żart wrzuciłam, ale może zrozumieją
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To chyba od szpitala zależy. W moim od kilku lat znieczulenie jest darmowe.
Fatim wrote:No niestety, nam na szkole rodzenia lekarz ostatnio mówił, że z tym znieczuleniem ZZO refundowanym przez NFZ też tak kolorowo nie będzie, bo refundują jakąś ilość i to czy nam pomoże zależy od tego, w którym momencie zostanie podane i w jakiej ilości a za większą ilość znieczulenia trzeba będzie dopłacać
-
Hehe, postulaty genialne!
wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.
Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.
Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina. -
Polkosia wybacz, ale ubawiłam sie po pachy czytając Twojego posta, bo tak to wszystko wspaniałe opisałeś, ze mogłabys byc komikiem
:)oczywiscie przykro mi, ze miałaś kiepski wieczór i ominęły Cię gofry, ale za to męża masz w dechę
polkosia lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Little Frog wrote:Hehe, postulaty genialne!
wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.
Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.
Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina.
Nie wiem jakie masz relacje z teściową, sle to normalne, ze chce zobaczyc wnczka i tak podala normalny termin, a nie np październik, listopad

-
Ja dzisiaj tez mam nerwowy dość dzień wiec każda z Was rozumiem serio ...
Co do odwiedzin to nie wiem jak będzie po porodzie ale na pewno nie chce prócz mamy,siostry,taty i mojego D w szpitalu nikogo bo to moje naaaaaaajblizsze mi osoby , w domu owszem dziadkowie dziecka ,pradziadkowie mogą wpaść zobaczyc bardzo chętnie
ale na tyle są ludzie rozsądnie bynajmniej u mnie ze wpadają do dziecka po narodzinach jakiś czas godzinka , dwie i pa:)
Znajomi jakiś czas później mogą wpaść a bardziej moje najbliższe trzy przyjaciółki bo dziecko to nie wystawa pokazowa:)
A co do rad to juz uprzedzilam i teściową i mamę od samego poczatku ze jak będę potrzebowac to zapytam i poproszę o pomoc ale nie ma wtrącania sie i nie obraziła się na szczęście żadna , zrozumiały bo same by?y w takich sytuacjach kiedyś jak pierwsze dziecko i wiadomo ze każda mama chce po swojemu robić .
-
Moje już zapowiadały, że będą codziennie obiady przywozić i wpadać na weekendy, ale ja nie zamierzam tego tolerować. Powiem wprost co myślę, a niech się obrażają - spokój będzie
Ale może to takie gadanie tylko.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Możliwe:) chyba nie będzie im się chciało i nie zawsze czas znajdą na codzienne przewożenie ci zarelka:)
Ja teściową w Anglii mam godzinę drogi od siebie ale ona cały czas u nas nie będzie bo ma swój dom prace i 9 letnie dziecko którym tez zająć się musi:)
A moja rodzinka w Pl mieszka: ( ale pierwszy miesiąc dziecka będę w pl wiec Staś te spotkania rodzinne -
w moim szpitalu też od dawna jest za darmo znieczulenie zzo, chodzi tu o to, że każdy "darmowe znieczulenie" ma wyliczone co do milimetra i jeśli ból jest większy, dłuższy lub po prostu kobieta jest większa to musi dopłacić lub znieczulenie puszcza, tak to w praktyce działa niestety. nie dostaje się od tak dawki skutecznej, NFZ refunduje wszystkim taką samą, która innym pomoże mniej a drugim bardziej jeśli nie jest dostosowana
-
Ale u mnie w szpitalu dodatkowe znieczulenia tez są darmowe wiem bo moja znajoma ostatnio a dokładnie dwa tyg temu rodziła i najpierw została znieczulenie które po prostu nie pomogło wiec dostała większe jakieś ale nie dala rady urodzić naturalnie wiec miała cesarke , nic nie doplacala
Nie wiem nie znam się ale za nic nie doplacala nic a nic
Kasia82 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Ech, ale co się nadenerwowałam to moje...