Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatim wrote:U mnie teściowa by się obraziła na śmierć jak bym jej dała taką listę a przydałoby się
Fatim, ja mojej nie dałabym za nic - byłaby wściekła i na pewno dostałabym mega kazanie... Ale teść jak przeczyta to na bank jej pokażeA ja to jako żart wrzuciłam, ale może zrozumieją
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To chyba od szpitala zależy. W moim od kilku lat znieczulenie jest darmowe.
Fatim wrote:No niestety, nam na szkole rodzenia lekarz ostatnio mówił, że z tym znieczuleniem ZZO refundowanym przez NFZ też tak kolorowo nie będzie, bo refundują jakąś ilość i to czy nam pomoże zależy od tego, w którym momencie zostanie podane i w jakiej ilości a za większą ilość znieczulenia trzeba będzie dopłacać -
Hehe, postulaty genialne!
wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.
Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.
Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina. -
Polkosia wybacz, ale ubawiłam sie po pachy czytając Twojego posta, bo tak to wszystko wspaniałe opisałeś, ze mogłabys byc komikiem
:)oczywiscie przykro mi, ze miałaś kiepski wieczór i ominęły Cię gofry, ale za to męża masz w dechę
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Little Frog wrote:Hehe, postulaty genialne!
wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.
Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.
Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina.
Nie wiem jakie masz relacje z teściową, sle to normalne, ze chce zobaczyc wnczka i tak podala normalny termin, a nie np październik, listopad -
Ja dzisiaj tez mam nerwowy dość dzień wiec każda z Was rozumiem serio ...
Co do odwiedzin to nie wiem jak będzie po porodzie ale na pewno nie chce prócz mamy,siostry,taty i mojego D w szpitalu nikogo bo to moje naaaaaaajblizsze mi osoby , w domu owszem dziadkowie dziecka ,pradziadkowie mogą wpaść zobaczyc bardzo chętnieale na tyle są ludzie rozsądnie bynajmniej u mnie ze wpadają do dziecka po narodzinach jakiś czas godzinka , dwie i pa:)
Znajomi jakiś czas później mogą wpaść a bardziej moje najbliższe trzy przyjaciółki bo dziecko to nie wystawa pokazowa:)
A co do rad to juz uprzedzilam i teściową i mamę od samego poczatku ze jak będę potrzebowac to zapytam i poproszę o pomoc ale nie ma wtrącania sie i nie obraziła się na szczęście żadna , zrozumiały bo same by?y w takich sytuacjach kiedyś jak pierwsze dziecko i wiadomo ze każda mama chce po swojemu robić . -
Moje już zapowiadały, że będą codziennie obiady przywozić i wpadać na weekendy, ale ja nie zamierzam tego tolerować. Powiem wprost co myślę, a niech się obrażają - spokój będzie
Ale może to takie gadanie tylko.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Możliwe:) chyba nie będzie im się chciało i nie zawsze czas znajdą na codzienne przewożenie ci zarelka:)
Ja teściową w Anglii mam godzinę drogi od siebie ale ona cały czas u nas nie będzie bo ma swój dom prace i 9 letnie dziecko którym tez zająć się musi:)
A moja rodzinka w Pl mieszka: ( ale pierwszy miesiąc dziecka będę w pl wiec Staś te spotkania rodzinne -
w moim szpitalu też od dawna jest za darmo znieczulenie zzo, chodzi tu o to, że każdy "darmowe znieczulenie" ma wyliczone co do milimetra i jeśli ból jest większy, dłuższy lub po prostu kobieta jest większa to musi dopłacić lub znieczulenie puszcza, tak to w praktyce działa niestety. nie dostaje się od tak dawki skutecznej, NFZ refunduje wszystkim taką samą, która innym pomoże mniej a drugim bardziej jeśli nie jest dostosowana
-
Ale u mnie w szpitalu dodatkowe znieczulenia tez są darmowe wiem bo moja znajoma ostatnio a dokładnie dwa tyg temu rodziła i najpierw została znieczulenie które po prostu nie pomogło wiec dostała większe jakieś ale nie dala rady urodzić naturalnie wiec miała cesarke , nic nie doplacala
Nie wiem nie znam się ale za nic nie doplacala nic a nicKasia82 lubi tę wiadomość