Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przywiózł mi czekoladę i arbuza <3 Ech, ale co się nadenerwowałam to moje...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    U mnie teściowa by się obraziła na śmierć jak bym jej dała taką listę a przydałoby się :/

Fatim, ja mojej nie dałabym za nic - byłaby wściekła i na pewno dostałabym mega kazanie... Ale teść jak przeczyta to na bank jej pokaże :P A ja to jako żart wrzuciłam, ale może zrozumieją :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może ja też wrzucę bliżej terminu tak z przymrużeniem oka :P
    kurza afera, u mnie to od 2-3 dni Ikeowska afera się kręci...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba od szpitala zależy. W moim od kilku lat znieczulenie jest darmowe.
    Fatim wrote:
    No niestety, nam na szkole rodzenia lekarz ostatnio mówił, że z tym znieczuleniem ZZO refundowanym przez NFZ też tak kolorowo nie będzie, bo refundują jakąś ilość i to czy nam pomoże zależy od tego, w którym momencie zostanie podane i w jakiej ilości a za większą ilość znieczulenia trzeba będzie dopłacać :/

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, postulaty genialne! :) wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.

Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.

Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no dziwna sytuacja z Mama i nie dziwie Ci się bo sama pewnie bym nie wytrzymala , tez nie lubię takich akcji o byle" gówno" :p
    Ale ważne ze juz uspokoilas się . :)

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    To chyba od szpitala zależy. W moim od kilku lat znieczulenie jest darmowe.
    U mnie w szpitalu normalnie znieczulenia są darmowe tak samo

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wybacz, ale ubawiłam sie po pachy czytając Twojego posta, bo tak to wszystko wspaniałe opisałeś, ze mogłabys byc komikiem :) :) :)oczywiscie przykro mi, ze miałaś kiepski wieczór i ominęły Cię gofry, ale za to męża masz w dechę :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znikam, wlasnie męża przywiozłam i jestem wniebowzięta :D
    Buzki kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:07

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A ja znikam, wlasnie męża przywiozłam i jestem wniebowzięta :D
    Buzki kochane :*
    Korzystaj z obecności męża kochana , dobranoc :*:*

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, o rany, współczuję nerwów :/ dzisiaj rozumiem nerwy jak nigdy wcześniej :/

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Hehe, postulaty genialne! :) wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.

Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.

Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina.

Nie wiem jakie masz relacje z teściową, sle to normalne, ze chce zobaczyc wnczka i tak podala normalny termin, a nie np październik, listopad ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mam nerwowy dość dzień wiec każda z Was rozumiem serio ...
    Co do odwiedzin to nie wiem jak będzie po porodzie ale na pewno nie chce prócz mamy,siostry,taty i mojego D w szpitalu nikogo bo to moje naaaaaaajblizsze mi osoby , w domu owszem dziadkowie dziecka ,pradziadkowie mogą wpaść zobaczyc bardzo chętnie :) ale na tyle są ludzie rozsądnie bynajmniej u mnie ze wpadają do dziecka po narodzinach jakiś czas godzinka , dwie i pa:)
    Znajomi jakiś czas później mogą wpaść a bardziej moje najbliższe trzy przyjaciółki bo dziecko to nie wystawa pokazowa:)
    A co do rad to juz uprzedzilam i teściową i mamę od samego poczatku ze jak będę potrzebowac to zapytam i poproszę o pomoc ale nie ma wtrącania sie i nie obraziła się na szczęście żadna , zrozumiały bo same by?y w takich sytuacjach kiedyś jak pierwsze dziecko i wiadomo ze każda mama chce po swojemu robić . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje już zapowiadały, że będą codziennie obiady przywozić i wpadać na weekendy, ale ja nie zamierzam tego tolerować. Powiem wprost co myślę, a niech się obrażają - spokój będzie ;) Ale może to takie gadanie tylko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe:) chyba nie będzie im się chciało i nie zawsze czas znajdą na codzienne przewożenie ci zarelka:)
    Ja teściową w Anglii mam godzinę drogi od siebie ale ona cały czas u nas nie będzie bo ma swój dom prace i 9 letnie dziecko którym tez zająć się musi:)
    A moja rodzinka w Pl mieszka: ( ale pierwszy miesiąc dziecka będę w pl wiec Staś te spotkania rodzinne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim szpitalu też od dawna jest za darmo znieczulenie zzo, chodzi tu o to, że każdy "darmowe znieczulenie" ma wyliczone co do milimetra i jeśli ból jest większy, dłuższy lub po prostu kobieta jest większa to musi dopłacić lub znieczulenie puszcza, tak to w praktyce działa niestety. nie dostaje się od tak dawki skutecznej, NFZ refunduje wszystkim taką samą, która innym pomoże mniej a drugim bardziej jeśli nie jest dostosowana ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie w szpitalu dodatkowe znieczulenia tez są darmowe wiem bo moja znajoma ostatnio a dokładnie dwa tyg temu rodziła i najpierw została znieczulenie które po prostu nie pomogło wiec dostała większe jakieś ale nie dala rady urodzić naturalnie wiec miała cesarke , nic nie doplacala
    Nie wiem nie znam się ale za nic nie doplacala nic a nic

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może niektóre szpitale w ten sposób oszczędzają albo załapała się na swoją "pełną porcję" refundowaną :) wywęszę temat :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywesz hehe bo mowie ci w tym szpitalu u mnie serio nie jedna nie doplacala a miała na prawdę solidne znieczulenie a jak potrzeba było to dodane ze tak powiem :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest podobnie jak u Zakręconej. Moja położna mówiła, że dostaje się taką dawkę, która ma pomóc i mowy nie ma o dopłacaniu. Mój gin potwierdził.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ