X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przywiózł mi czekoladę i arbuza <3 Ech, ale co się nadenerwowałam to moje...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    U mnie teściowa by się obraziła na śmierć jak bym jej dała taką listę a przydałoby się :/

Fatim, ja mojej nie dałabym za nic - byłaby wściekła i na pewno dostałabym mega kazanie... Ale teść jak przeczyta to na bank jej pokaże :P A ja to jako żart wrzuciłam, ale może zrozumieją :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może ja też wrzucę bliżej terminu tak z przymrużeniem oka :P
    kurza afera, u mnie to od 2-3 dni Ikeowska afera się kręci...

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba od szpitala zależy. W moim od kilku lat znieczulenie jest darmowe.
    Fatim wrote:
    No niestety, nam na szkole rodzenia lekarz ostatnio mówił, że z tym znieczuleniem ZZO refundowanym przez NFZ też tak kolorowo nie będzie, bo refundują jakąś ilość i to czy nam pomoże zależy od tego, w którym momencie zostanie podane i w jakiej ilości a za większą ilość znieczulenia trzeba będzie dopłacać :/

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, postulaty genialne! :) wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.

Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.

Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no dziwna sytuacja z Mama i nie dziwie Ci się bo sama pewnie bym nie wytrzymala , tez nie lubię takich akcji o byle" gówno" :p
    Ale ważne ze juz uspokoilas się . :)

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    To chyba od szpitala zależy. W moim od kilku lat znieczulenie jest darmowe.
    U mnie w szpitalu normalnie znieczulenia są darmowe tak samo

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wybacz, ale ubawiłam sie po pachy czytając Twojego posta, bo tak to wszystko wspaniałe opisałeś, ze mogłabys byc komikiem :) :) :)oczywiscie przykro mi, ze miałaś kiepski wieczór i ominęły Cię gofry, ale za to męża masz w dechę :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znikam, wlasnie męża przywiozłam i jestem wniebowzięta :D
    Buzki kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:07

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A ja znikam, wlasnie męża przywiozłam i jestem wniebowzięta :D
    Buzki kochane :*
    Korzystaj z obecności męża kochana , dobranoc :*:*

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, o rany, współczuję nerwów :/ dzisiaj rozumiem nerwy jak nigdy wcześniej :/

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Hehe, postulaty genialne! :) wiem też, że dużo osób może najzwyczajniej w świecie nie rozumieć, że ktoś chce mieć spokój i oswoić się z nową sytuacja... Ale z drugiej strony to moja kumpela w szpitalu właśnie zrobiła taką "kawiarnie". Po porodzie cały czas ją ktoś odwiedzał, bo sama zapraszała.

Ja w sumie mieszkam daleko od rodziny, ale jak usłyszała, że w styczniu lub lutym tesciowa będzie chciała przyjechać odwiedzić wnusie, to aż mnie ciarki przeszły i myśle, że jej powiem, że początkiem marca przyjedziemy, żeby się bez sensu nie wybierała.

Ze mnie to ogólnie chyba będzie matka wariatka. Jak właśnie u tej znajomej, o której wspomnialam byłam z inną kumpela i jej 4-letnia córka, to aż się przeraziłam. Bo ta 4latka nie mówiła tylko krzyczala/piszczala, do tego koniecznie chciała ją na rączki i tu po główce glaskala, tu za nóżkę pociagla. Ojjj...cieszę się, że mnie te pielgrzymki omina.

Nie wiem jakie masz relacje z teściową, sle to normalne, ze chce zobaczyc wnczka i tak podala normalny termin, a nie np październik, listopad ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mam nerwowy dość dzień wiec każda z Was rozumiem serio ...
    Co do odwiedzin to nie wiem jak będzie po porodzie ale na pewno nie chce prócz mamy,siostry,taty i mojego D w szpitalu nikogo bo to moje naaaaaaajblizsze mi osoby , w domu owszem dziadkowie dziecka ,pradziadkowie mogą wpaść zobaczyc bardzo chętnie :) ale na tyle są ludzie rozsądnie bynajmniej u mnie ze wpadają do dziecka po narodzinach jakiś czas godzinka , dwie i pa:)
    Znajomi jakiś czas później mogą wpaść a bardziej moje najbliższe trzy przyjaciółki bo dziecko to nie wystawa pokazowa:)
    A co do rad to juz uprzedzilam i teściową i mamę od samego poczatku ze jak będę potrzebowac to zapytam i poproszę o pomoc ale nie ma wtrącania sie i nie obraziła się na szczęście żadna , zrozumiały bo same by?y w takich sytuacjach kiedyś jak pierwsze dziecko i wiadomo ze każda mama chce po swojemu robić . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje już zapowiadały, że będą codziennie obiady przywozić i wpadać na weekendy, ale ja nie zamierzam tego tolerować. Powiem wprost co myślę, a niech się obrażają - spokój będzie ;) Ale może to takie gadanie tylko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe:) chyba nie będzie im się chciało i nie zawsze czas znajdą na codzienne przewożenie ci zarelka:)
    Ja teściową w Anglii mam godzinę drogi od siebie ale ona cały czas u nas nie będzie bo ma swój dom prace i 9 letnie dziecko którym tez zająć się musi:)
    A moja rodzinka w Pl mieszka: ( ale pierwszy miesiąc dziecka będę w pl wiec Staś te spotkania rodzinne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim szpitalu też od dawna jest za darmo znieczulenie zzo, chodzi tu o to, że każdy "darmowe znieczulenie" ma wyliczone co do milimetra i jeśli ból jest większy, dłuższy lub po prostu kobieta jest większa to musi dopłacić lub znieczulenie puszcza, tak to w praktyce działa niestety. nie dostaje się od tak dawki skutecznej, NFZ refunduje wszystkim taką samą, która innym pomoże mniej a drugim bardziej jeśli nie jest dostosowana ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie w szpitalu dodatkowe znieczulenia tez są darmowe wiem bo moja znajoma ostatnio a dokładnie dwa tyg temu rodziła i najpierw została znieczulenie które po prostu nie pomogło wiec dostała większe jakieś ale nie dala rady urodzić naturalnie wiec miała cesarke , nic nie doplacala
    Nie wiem nie znam się ale za nic nie doplacala nic a nic

Kasia82 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może niektóre szpitale w ten sposób oszczędzają albo załapała się na swoją "pełną porcję" refundowaną :) wywęszę temat :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywesz hehe bo mowie ci w tym szpitalu u mnie serio nie jedna nie doplacala a miała na prawdę solidne znieczulenie a jak potrzeba było to dodane ze tak powiem :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest podobnie jak u Zakręconej. Moja położna mówiła, że dostaje się taką dawkę, która ma pomóc i mowy nie ma o dopłacaniu. Mój gin potwierdził.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ