Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
~Rewianka~ wrote:Hej Dziewczyny,
Chciałabym bardzo prosić o pomoc te z Poznania i okolic
Gdzie polecacie wykonać badanie USG III trymestru? W jakim gabinecie i u jakiego lekarza? Zależy mi na dobrym lekarzu i sprzęcie.
Poprzednie dwa robiłam w innym mieście, ale na to muszę się umówić gdzieś w Poznaniu.
Będę baaaaardzo wdzięczna za pomoc!
Premedicare na Druzbickiego przy Plazie, fantastyczny lekarz i bardzo dobry sprzet. Moze byc jednak problem z terminem, bo jak ja sie umawialam w poniedziałek to mialam juz tylko dwa terminy do wyboru.
Moja "kruszynka" po dzisiejszej wizycie wazy 1445g i nadal chce przyjsc na swiat dwa tygodnie wczesniej- juz jej tak chyba zostanieonka, PauLLa, estrella, Nynusia, madu, ewwiel, ~Rewianka~, lili_madlen, Little Frog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aanaa wrote:Zakocona, wgl się na ty nie znam
takie o:
http://allegro.pl/chicco-go-2015-nosidelko-3-5-kg-9-kg-6kol-nosidlo-i5347854951.html
jest też o tym sporo w necie
noszenie przodem w ogóle odpada, to nie jest dobre dla dziecka.
polkosia, to źle ci się kojarzyw chuście dzieci nie wiszą, bo są mocno otulone chustą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:59
jacusianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyonka wrote:Rewianka, ja robię u dr Makles - Medikor lub NeoMedica (oba miejsca w Poz). Tylko może nie być miejsc.
Onka i Natka88 WIELKIE DZIĘKI!Jesteście mega-kochane!
Umówiłam się do dr Makles w neoMedice na 13.08, to będzie 30t6d, ale lekarz mi kazał robić to badanie w 30+, więc mam nadzieję, że będzie OK
W tej placówce co prawda nie mają przewidzianego w cenniku "USG III trymestru", tylko "USG 3D/4D", ale myślę, że jak powiem Pani doktor o co mi chodzi, to się dogadamy
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję. Rzeczywiście, oboje lekarze mają same dobre opinie, więc będę się czuć pewnieNatka88 lubi tę wiadomość
-
Estrella, wiem, że mała ma niby czas na przekręcenie do około 36 tyg., ale ja jestem "porównującą" matką. Moja Dominika już od połówkowego leżała główką w dół i na każdym USG od tego czasu leżała w tej samej pozycji, więc byłam spokojniejsza.
Jaroszka, ja nie pytam lekarza jak mała jest ułożona. On sam z siebie mówi, a nawet gdy nie wspomni, to mam to ułożenie wpisane na każdym opisie USG. Z każdego badania mam bardzo szczegółowy opis.
Battinko, bardzo dziękuję za miłe słowa. A Ty, moja droga, absolutnie nie przejmuj się obrazem USG. On zawsze jest nieco zniekształcony. Moja dziewięciolatka miała na USG 3d duży nosek. Wszyscy twierdzili, że będzie miała "kulfon po tatusiu", a urodziła się z malutkim i zadartym. Taki też jej pozostał do dnia dzisiejszego.Także dużym noskiem się nie sugeruj, może będzie tak jak u nas?
A duże oczy u dziewczynki mogą zostać, bo to kobiecy atut. Znajdę na którejś stronie zdjęcia Twojej malutkiej? To napiszę Ci, co ja o tym sądzę.
Dziewczyny, tak ładnie i szczupło wyglądacie w tej ciąży, że zaczynam popadać w kompleksy. Kasiulka, ja mam 9,5 kg na plusie i gdy porównuję swój wygląd z tym sprzed ciąży, to bardzo widać wzrost wagi. A przecież jeszcze trochę tych kilogramów do końca przybędzie.
Wkleję jeszcze jedno moje ulubione zdjęcie z wczorajszego badania. Chyba najbardziej wyraźne. Jak tak sobie porównuję badania moich dziewczynek z tego okresu, to są podobne do siebie, ale może wszystkie dzieci są podobne w tym czasie?
madu, Nynusia, Bąbelek, Natka88, Lexie, lili_madlen, annggela, estrella, IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Kochane, jak będziecie miały fotki swoich maluszków, to też koniecznie wstawiajcie. Pamiętam, że niektóre z Was wybierały się na USG 4d ok. 28-30 tyg. Mam nadzieję, że wstawicie. Uwielbiam oglądać takie fotki i ciekawa jestem różnicy w odbiorze twarzyczki, bo na pewno wygląda ona wyraźniej ok. 30 tyg. My poszliśmy pod koniec 26 tyg., bo tak samo byliśmy z córą i chciałam mieć porównanie.
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Dziewcyzny co się wagą martwią, nie marwcie sie ja mam 12+
widzę ze coś tam przytyłam, ale że 12 to nie wiem gdzie sie to mieści, zawsze sobie wyobrażałam że jak będe wazyć ponad 70 to przy moich 164 cm będe wyglądac gorzej
A tak to nie jest źle, mężu się podobam, lustro mam wyszczuplające, winda gdzie jest lustro prawde pokazujące staram się nie jezdzić, 3 miesiące jeszcze wytrzymam w tym zaprzeczeniu, że nie jest tak źle
Ale ale mam sukces przez miesiąc przytyłam tylko 1 kg
Bardziej smucą mnie rozstępy, które powoli powstają na boczkach...
Kasiu cudowną ma buźkę Twoja córeczka<3 ja planuję na usg 3d isc w 32 tc, mam nadzieję że młody będzie miał ochote się pokazac z buzinki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 16:29
Nynusia, Kasia82 lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Hej
Miałam nic nie pisać ale krew mnie zalewa jak czytam takie napady na niektóre dziewczyny o każde słowo , lubię Was laski na prawdę i generalnie nie mam nic do Was ... Pisze mi się dobrze ale ostatnio zakocona masz chyba problem jakiś ze sobą ?!
Co ktoras nie napisze krytykujesz , jaroszka wrzuciła tylko głupi zwyczajny tekst z internetu o polozeniu dzieci a Ty juz na nią naskoczylas ze jak to po co itp ... Czy cos takiego złego Ci zrobiła tym wpisem ?
Na prawdę nie rozumiem takiego zachowania , rozumiem hormony buzuja w ciąży ale nie przesadzajmy ! Możecie na mnie o to najechać teraz , trudno mam gdzieś ... Mam prawo wyrazić własne zdanie i to właśnie robię , jestem osoba ktora mówi wprost , nie boje się tego powiedzieć !
Co do ułożenia dziecka moje leży od samego poczatku ciąży poprzecznie i lekarz wczoraj na USG powiedział ze będą kontrolować bo mały wcale nie ma aż tak dużo czasu juz na przekrecenie się i jak się nie przekreci do ok 34 tyg to cc będzie bo jest ułożony jak nie do porodu a ma coraz mniej miejsca , stad tez ruchy czuje po oby stronach ale zachacza mnie nogami albo raczkami w pęcherz bo momentami mam wrażenie ze sikam w majtki: DWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 16:39
jaroszka, aanaa, ss, estrella lubią tę wiadomość
-
Matko ale wam zazdroszcze ! Ja mam plus 17 juz: ( najgorsze jest to jeszcze ze wgle załatwić się nie mogę wiec z 1,2 kg dodatkowe bo kupa zalega , wybaczcie za doslownosc.
Ja na USG trzeciego trymestru IDE jakoś po połowie sierpnia jak będę w pl:) dokładnie nie ustalilam jeszcze -
ZakręconaOna wrote:Pisze mi się dobrze ale ostatnio zakocona masz chyba problem jakiś ze sobą ?!
Co ktoras nie napisze krytykujesz , jaroszka wrzuciła tylko głupi zwyczajny tekst z internetu o polozeniu dzieci a Ty juz na nią naskoczylas ze jak to po co itp ... Czy cos takiego złego Ci zrobiła tym wpisem ?Naskoczenie to nie było, wypowiedziałam swoje zdanie. Dla mnie nie jest dobrym pomysłem straszenie takimi wpisami, kiedy ktoś się martwi, że dziecko ma nieprzekręcone. Jeden to odbierze normalnie, jako WYPOWIEDŹ, a inny, że naskoczyłam. Więc moja droga, może ty masz jakiś problem z odbiorem po prostu
Poza tym nie lubię siania paniki i tyle. Żadnej to nie służy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 16:47
-
Oczywiscie , ze nie służy ale jakoś żadna dziewczyna prócz Ciebie skarbie nie napisała ze " o Jezu boje się teraz bardziej" moje dziecko tez nie jest ułożone jak do porodu na ta chwile i zastanawiam się czy się przekręca wgle ale nie panikuje i nie odebralam np. Postu jaroszki jako " straszny"
Nie ma co dalej dyskutować , ja takie wpisy jak Twoje niektóre czasami odbieram jako naskok bo sama juz miałam kiedyś do czynienia z tym z Twojej strony ale nie ma do czego wracać , każda wyraziła zdanie i po sprawie .zakocona lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Zakrecona witaj w klubie ja też często mam wrażenie że sikam w majty hah a to mała siedzi na pęcherzu hah
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Zakrecona, a bierzesz jakies witaminy? Bo ja tez mialam problemy z zaparciami, az mnie nie tchnelo zeby odstawic witaminy (dha biore nadal) i jest duzo lepiej, choc nie idealnie. Wszelkie lny, czopki, kawy, itp. nie pomagaly:/