Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też szaleje, ale brzuch mi nie faluje, bo mała jest ułożona miednicowo i większość kopnięć skupia się na pęcherzu. W brzuch też mnie boksuje i to widać, ale na pewno nie tak mocno jak kopnięcia nóżkami. Ech, mam nadzieję, że Emilka zdąży się jeszcze przekręcić.
-
Hey.
Po wizycie Mały waży 896g i mamy wymiary odpowiadające 26tc
Zdjęcie mamy ale nie wyrazne więc nie wrzucam. Gin stwierdziła,że czysty tataoczywiście pytała o wypis ze szpitala a ja jeszcze go nie odebrałam :p stwierdziłaz że odbierze za mnie bo mam tam wyniki pewne
Ogólnie mam dziś super humor i każdy taki życzliwy był jak się uśmiechnęłam i miłego dnia życzyłam..niestety swoje w kolejkach musiałam postać :p
polkosia, estrella, jaroszka, onka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Lexie, lili_madlen, IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiu nie martw się, mała ma jeszcze trochę czasu na przekręcenie się
Moja mała ułożona jest główką w dół więc nóżki ma pod moimi żebrami z prawej strony i tam uwielbia mnie kopać, a to boli... ojjj bolia z pęcherza ma chyba poduszkę
U mnie nie było widać rączki ani nóżki, może to dlatego, że skierowana jest twarzą w stronę kręgosłupa więc rozpycha się bardziej do środka niż na zewnątrz? hmm...
Dziewczyny, a co będziecie mieć badane podczas usg 3 trymestru? Bo moja ginka wcale o tym nie wspomina i nie wiem czy umawiać się gdzieś dodatkowo... Ja co miesiąc na wizycie mam sprawdzane wymiary główki, brzuszka, uda, a dodatkowo ginka ogląda kręgosłup, czaszkę, organy wewnętrzne...Kasia82 lubi tę wiadomość
-
Zaobserwowalam, ze duzo z Was martwi sie o ulozenie dziecka w brzuchu...
dziewczyny przeciez dzidzia ma na to jeszcze 3 miesiace....teraz lezy jak jej wygodnie, gdy bedzie chciala wyjsc to sie przekreci...
ja nawet nie wiem jak moje dziecko jest ulozone w brzuchu, na usg mi nie mowia, a sama sie w ogole nie pytam, bo i po co?
Po za tym czesto nie mamy na to wplywu, to tez nie wina naszego dzieciątka:
Położenie miednicowe może być spowodowane niekorzystnym skręceniem pępowiny uniemożliwiającym obrócenie się dziecka do pozycji potylicowej albo niewłaściwym ułożeniem łożyska w okolicy wewnętrznego ujścia szyjki macicy. Innymi przyczynami mogą być mięśniaki lub wadliwa budowa macicy. W ponad 50 % przypadków trudno znaleźć powody dla których dziecko się nie odwróciło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:03
-
Ja się pytam, bo lubię wiedzieć czym mnie kopie mniej więcej. Dzisiaj jestem dość przekonana, że leży poprzecznie bo mi po bokach z obu stron wypychało jak leżałam.
Położenie miednicowe na tym etapie ciąży nie jest niczym złym, przecież jaroszka sama dopiero napisałaś, że dziecko ma 3 msce na zmianę pozycji. Po co takie opisy od razu dawać i straszyć?
estrella, nie wiem, co będę miała badane. Mi nic nie mierzą na zwykłym USG.
Ja III trymestru mam 30.07Misiowa, Blondik, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Mój leży głowa e dol, nietoperz, ale czasem też poprzecznie. Generalnie wszystkie jego ruchy nogami czuje w jelitach i żołądku albo po bokach brzucha.
Ja na wizytach nie mam sprawdzanego niczego oprócz szyjki stąd te 3 duże usg, ja jescze chodzę prywatnie więc mam 6.21.10.2015 Leon -
Dziewczyny z ułożeniem glowkowym to jeszcze dużo czasu dzievi mają. Dowodem jedt moje dziecko, ktore na kazdym usg jest inaczej ułożone. Teraz jest akurat główkowo ale tydzień temu była miednicowe, 1.5 tyg temu poprzecznie... i na następnym vadaniu znów pewnie inaczej. Dzieci mają jeszcze dużo miejsca w brzuszku więc się kręcą ile mogą
madu, Magnosia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Nie no Jaroszka mówisz 3mce do obrócenia sie? Nie nie....
Dziecko ma czas(jak dobrze pamiętam z wizyty) do 32tc lub cos ok.tego. Jak się nie obróci to raczej Male prawdopodobieństwo. Później raz ze dziecko duże dwa ze ma mało miejsca więc....pole manewru nie za bardzo
Ale racja nie ma się co martwić. Moja to leży w poprzek ale narazie siw tym niw przejmuje skoro dr mówi ze bobo ma dużo miejsca i sie kręci jak mu się podoba.
Paula synek twój duży chłopiec juz 890gr. Będziesz miała co trzymać na rękach:)
Estrella brzuszek juz masz fest... fajny ten apartament
Kasia82 chyba ci wczoraj nie napisałam ale widziałam fotki twojej córci i cóż muszę stwierdzić ze ma naprawdę ładne rysy twarzy taka proporcjonalna i drobniutka,kochane maleństwo!!!(jak porównałam do mojej to naprawdę jest różnica u mojej to tylko duży nos i oczy,mam nadzieję ze się zmieni).
Wy tu dziewczyny piszecie ,,o tym i o tamtym,, a ja? A ja tęsknię za moim mężemkurza stopa...nie ma go kilka dni a ja już nie mogę
a prawdopodobnie wyjechał na uhuhu...i jeszcze trochę
takie to życie ze trzeba za chlebem jechać i rodzine zostawiać! Sprawiedliwości na świecie nie było i nie będzie:(. O sie wyżaliłam:(
estrella, szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki,
Moja Mała mnie kopie po lewej pod żebrami właśnie. Już lepiej niech kopie cały dzień, niż miałyby się powtórzyć takie 2 dni posuchy jak ostatnio
Wredotka, moim zdaniem powieka lata najlprędzej z niedoboru magnezu, tak jak mówią dziewczyny. Ja biorę2 x 1 Magne B6 (przerzuciłam się z Magnezinu bo podobno lepszy), pamiętaj tylko żebyś nie brała razem z żelazem i potasem (wszystkie w odstępach kilkugodzinnych). Generalnie białko i laktoza zwiększają przyswajanie magnezu, wit B6 tak samo- więc pewnie dlatego ginekolodzy zalecają ten MagneB6.
Jaroszka, mi gin mówiła że wędzonego łososia nie wolno. Ja zjadłam raz- w 1 trymestrze i to po obróbce cieplnej na patelni- wszystko zwymiotowałamDo tej pory pamiętam ten smak i mnie odrzuca
A wcześniej byłam fanką łososia !
Ja jutro się wybiorę na glukozę nieszczęsną… Brr!
Wstawiam moje zdjęcieZmierzyłam się dziś dokładnie i niestety w udach też mi przybyło
A jem niby zdrowo, ech
Chyba najwięcej z Was przytyłam…
Od 5.08. zaczynamy szkołę rodzeniaale się cieszę
A wcześniej tydzień urlopu nad morzem !
Buziole ;*
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f670a4b6198f7b02.html
PS. Kurcze skąd można było wrzucać zdjęcia tak żeby je od razu było widać na forum?
EDIT: Już mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:24
szczesliwa_mamusia21, jaroszka, onka, Little Frog, madu, Kasia82, Kasia82, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Blondik ja mam z tyłu karty ciąży miejsce na konsultację stomatologiczną, internistyczną i specjalistyczną. Lekarz mnie uczulał na to, że mam mieć te sprawy załatwione do czasu porodu. Więc dentystę już zaliczyłam, został tylko internista. Nie wiem tylko o co chodzi z konsultacją specjalistyczną za bardzo
-
Kasia82, nic się nie martw. Mój maluch na ostatnim USG był tez położony miednicowo. Lekarz uspokaja, że dziecko ma na prawdę jeszcze dużo czasu do zmiany położenia. Wizytę mam 10 sierpnia i ciekawa jestem czy zmienił pozycję.
jaroszka , no kalafior wymiataNie byłam nawet świadoma, ze istnieje takie określenie i ponoć to udowodnione naukowo haaha. Dopiero znajoma mi się zapytała, czy udziela mi się kalafior ciążowy to wywaliłam oczy jak 5zł
jaroszka, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Battinka, to nieprawda. Bez problemu może się do 36 obrócić, a potem i tak może fiknąć sobie z dnia na dzień (choć z mniejszym prawdopodobieństwem). Są naturalne metody podobno na pomoc w odwróceniu (ch wie czy działają jednak) i położna wyszkolona odpowiednio umie również obrócić dziecko.
U mnie też się zmieniało położenie. W czerwcu na wizycie poprzecznie, dwa dni później na USG 4D już główkowo.
kasiula, brzucha prawie nie widaćKurcze mój a twój w tym samym czasie, to tak, jakbym ja bliżniaki nosiła
Ale ofc to nie ma znaczenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:23
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Ja się pytam, bo lubię wiedzieć czym mnie kopie mniej więcej. Dzisiaj jestem dość przekonana, że leży poprzecznie bo mi po bokach z obu stron wypychało jak leżałam.
Położenie miednicowe na tym etapie ciąży nie jest niczym złym, przecież jaroszka sama dopiero napisałaś, że dziecko ma 3 msce na zmianę pozycji. Po co takie opisy od razu dawać i straszyć?
estrella, nie wiem, co będę miała badane. Mi nic nie mierzą na zwykłym USG.
Ja III trymestru mam 30.07
Zakocona o rany...przeciez nie napisalam, ze to polozenie jest zle...raczej odnosilam sie do pozniejszego etapu ciazy i wrzucilam to tylko po to zeby zauwazyc iz nie mamy na to wplywu, wiec po co sie na zapas zamartwiac...
-
Mi się wydaje że brzuch duży- w porównaniu z tym co było przed ciążą
No właśnie, ale czy tu widać te potworne prawie 11 kg? Mam wrażenie że brzuch wygląda tak jak u niektórych z Was które przytyły 6 np., no ale waga nie kłamie
Boże, przeraża mnie to
Pewnie do 20 dobiję lekko
PS. Ja myślę, że moja córa się obróciła właśnie i dlatego kopie po żebrachAle też z tego co wiem maluchy mają czas do 30-któregoś tygodnia na to żeby uzyskać ułożenie główkowe
Muszę stworzyć jakiś obiad a pustki w lodówceWczoraj zrobiłam tartę ze szpinakiem i pomidorami
Z ciasta francuskiego 3 dni po terminie
I przeżyłam
-
Dzięki za odpowiedzi co do magnezu ! Na was można zawsze liczyć !
Brzusio super
Battinka kochana wiem co czujesz... No niestety tak to w życiu bywa , ale mam nadzieje ze szybko Ci z leci ten czas i juz będziesz cieszyć się mężem! Trzymaj się i zał ile tylko chcesz i kiedy potrzebujesz!
Paula super ze wizyta udanaJuz prawie kilogramek osiągnięty:)
PauLLa, BATTINKA lubią tę wiadomość