X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też szaleje, ale brzuch mi nie faluje, bo mała jest ułożona miednicowo i większość kopnięć skupia się na pęcherzu. W brzuch też mnie boksuje i to widać, ale na pewno nie tak mocno jak kopnięcia nóżkami. Ech, mam nadzieję, że Emilka zdąży się jeszcze przekręcić.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey.
    Po wizycie Mały waży 896g i mamy wymiary odpowiadające 26tc ;)
    Zdjęcie mamy ale nie wyrazne więc nie wrzucam. Gin stwierdziła,że czysty tata :D oczywiście pytała o wypis ze szpitala a ja jeszcze go nie odebrałam :p stwierdziłaz że odbierze za mnie bo mam tam wyniki pewne :)

Ogólnie mam dziś super humor i każdy taki życzliwy był jak się uśmiechnęłam i miłego dnia życzyłam.. :D niestety swoje w kolejkach musiałam postać :p

polkosia, estrella, jaroszka, onka, szczesliwa_mamusia21, Nynusia, Lexie, lili_madlen, IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam iść około 31 tc dopiero na to USG, ale już skierowanie mam :) Wizyta następna u gin 11.08.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nie martw się, mała ma jeszcze trochę czasu na przekręcenie się :)

Moja mała ułożona jest główką w dół więc nóżki ma pod moimi żebrami z prawej strony i tam uwielbia mnie kopać, a to boli... ojjj boli ;) a z pęcherza ma chyba poduszkę :D

U mnie nie było widać rączki ani nóżki, może to dlatego, że skierowana jest twarzą w stronę kręgosłupa więc rozpycha się bardziej do środka niż na zewnątrz? hmm...

Dziewczyny, a co będziecie mieć badane podczas usg 3 trymestru? Bo moja ginka wcale o tym nie wspomina i nie wiem czy umawiać się gdzieś dodatkowo... Ja co miesiąc na wizycie mam sprawdzane wymiary główki, brzuszka, uda, a dodatkowo ginka ogląda kręgosłup, czaszkę, organy wewnętrzne...

Kasia82 lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaobserwowalam, ze duzo z Was martwi sie o ulozenie dziecka w brzuchu...
    dziewczyny przeciez dzidzia ma na to jeszcze 3 miesiace....teraz lezy jak jej wygodnie, gdy bedzie chciala wyjsc to sie przekreci...
    ja nawet nie wiem jak moje dziecko jest ulozone w brzuchu, na usg mi nie mowia, a sama sie w ogole nie pytam, bo i po co?

Po za tym czesto nie mamy na to wplywu, to tez nie wina naszego dzieciątka:

Położenie miednicowe może być spowodowane niekorzystnym skręceniem pępowiny uniemożliwiającym obrócenie się dziecka do pozycji potylicowej albo niewłaściwym ułożeniem łożyska w okolicy wewnętrznego ujścia szyjki macicy. Innymi przyczynami mogą być mięśniaki lub wadliwa budowa macicy. W ponad 50 % przypadków trudno znaleźć powody dla których dziecko się nie odwróciło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:03

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytam, bo lubię wiedzieć czym mnie kopie mniej więcej. Dzisiaj jestem dość przekonana, że leży poprzecznie bo mi po bokach z obu stron wypychało jak leżałam.

Położenie miednicowe na tym etapie ciąży nie jest niczym złym, przecież jaroszka sama dopiero napisałaś, że dziecko ma 3 msce na zmianę pozycji. Po co takie opisy od razu dawać i straszyć?

estrella, nie wiem, co będę miała badane. Mi nic nie mierzą na zwykłym USG.

Ja III trymestru mam 30.07

Misiowa, Blondik, Magnosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój leży głowa e dol, nietoperz, ale czasem też poprzecznie. Generalnie wszystkie jego ruchy nogami czuje w jelitach i żołądku albo po bokach brzucha.

Ja na wizytach nie mam sprawdzanego niczego oprócz szyjki stąd te 3 duże usg, ja jescze chodzę prywatnie więc mam 6.

21.10.2015 Leon <3
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ułożeniem glowkowym to jeszcze dużo czasu dzievi mają. Dowodem jedt moje dziecko, ktore na kazdym usg jest inaczej ułożone. Teraz jest akurat główkowo ale tydzień temu była miednicowe, 1.5 tyg temu poprzecznie... i na następnym vadaniu znów pewnie inaczej. Dzieci mają jeszcze dużo miejsca w brzuszku więc się kręcą ile mogą

madu, Magnosia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Jaroszka mówisz 3mce do obrócenia sie? Nie nie....
    Dziecko ma czas(jak dobrze pamiętam z wizyty) do 32tc lub cos ok.tego. Jak się nie obróci to raczej Male prawdopodobieństwo. Później raz ze dziecko duże dwa ze ma mało miejsca więc....pole manewru nie za bardzo :)
    Ale racja nie ma się co martwić. Moja to leży w poprzek ale narazie siw tym niw przejmuje skoro dr mówi ze bobo ma dużo miejsca i sie kręci jak mu się podoba.

Paula synek twój duży chłopiec juz 890gr. Będziesz miała co trzymać na rękach:)

Estrella brzuszek juz masz fest... fajny ten apartament :)

Kasia82 chyba ci wczoraj nie napisałam ale widziałam fotki twojej córci i cóż muszę stwierdzić ze ma naprawdę ładne rysy twarzy taka proporcjonalna i drobniutka,kochane maleństwo!!!(jak porównałam do mojej to naprawdę jest różnica u mojej to tylko duży nos i oczy,mam nadzieję ze się zmieni). :P

Wy tu dziewczyny piszecie ,,o tym i o tamtym,, a ja? A ja tęsknię za moim mężem :( kurza stopa...nie ma go kilka dni a ja już nie mogę :( a prawdopodobnie wyjechał na uhuhu...i jeszcze trochę:( takie to życie ze trzeba za chlebem jechać i rodzine zostawiać! Sprawiedliwości na świecie nie było i nie będzie:(. O sie wyżaliłam:(

estrella, szczesliwa_mamusia21, Kasia82 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Misiowa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do magnezu podaja mi Aspargin jak wszystkim ciezarnym wiec może warto go kupić? Nie jest chyba drogi a biore 3 x 2 tabl

madu, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • madu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że mogą fiknac przed samym porodem, a na razie mają dużo miejsca więc pływają jak chcą:)

Bąbelek, polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Moja Mała mnie kopie po lewej pod żebrami właśnie. Już lepiej niech kopie cały dzień, niż miałyby się powtórzyć takie 2 dni posuchy jak ostatnio :P

Wredotka, moim zdaniem powieka lata najlprędzej z niedoboru magnezu, tak jak mówią dziewczyny. Ja biorę2 x 1 Magne B6 (przerzuciłam się z Magnezinu bo podobno lepszy), pamiętaj tylko żebyś nie brała razem z żelazem i potasem (wszystkie w odstępach kilkugodzinnych). Generalnie białko i laktoza zwiększają przyswajanie magnezu, wit B6 tak samo- więc pewnie dlatego ginekolodzy zalecają ten MagneB6.

Jaroszka, mi gin mówiła że wędzonego łososia nie wolno. Ja zjadłam raz- w 1 trymestrze i to po obróbce cieplnej na patelni- wszystko zwymiotowałam :P Do tej pory pamiętam ten smak i mnie odrzuca :P A wcześniej byłam fanką łososia ! :)

Ja jutro się wybiorę na glukozę nieszczęsną… Brr!

Wstawiam moje zdjęcie :) Zmierzyłam się dziś dokładnie i niestety w udach też mi przybyło :( A jem niby zdrowo, ech :/ Chyba najwięcej z Was przytyłam…

Od 5.08. zaczynamy szkołę rodzenia :D ale się cieszę :D A wcześniej tydzień urlopu nad morzem ! :D

Buziole ;*

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f670a4b6198f7b02.html

PS. Kurcze skąd można było wrzucać zdjęcia tak żeby je od razu było widać na forum?

EDIT: Już mam :)

f670a4b6198f7b02m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:24

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, onka, Little Frog, madu, Kasia82, Kasia82, lili_madlen lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja mam z tyłu karty ciąży miejsce na konsultację stomatologiczną, internistyczną i specjalistyczną. Lekarz mnie uczulał na to, że mam mieć te sprawy załatwione do czasu porodu. Więc dentystę już zaliczyłam, został tylko internista. Nie wiem tylko o co chodzi z konsultacją specjalistyczną za bardzo :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82, nic się nie martw. Mój maluch na ostatnim USG był tez położony miednicowo. Lekarz uspokaja, że dziecko ma na prawdę jeszcze dużo czasu do zmiany położenia. Wizytę mam 10 sierpnia i ciekawa jestem czy zmienił pozycję.

jaroszka , no kalafior wymiata ;) Nie byłam nawet świadoma, ze istnieje takie określenie i ponoć to udowodnione naukowo haaha. Dopiero znajoma mi się zapytała, czy udziela mi się kalafior ciążowy to wywaliłam oczy jak 5zł :P

jaroszka, Kasia82 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, to nieprawda. Bez problemu może się do 36 obrócić, a potem i tak może fiknąć sobie z dnia na dzień (choć z mniejszym prawdopodobieństwem). Są naturalne metody podobno na pomoc w odwróceniu (ch wie czy działają jednak) i położna wyszkolona odpowiednio umie również obrócić dziecko.

U mnie też się zmieniało położenie. W czerwcu na wizycie poprzecznie, dwa dni później na USG 4D już główkowo.

kasiula, brzucha prawie nie widać :P Kurcze mój a twój w tym samym czasie, to tak, jakbym ja bliżniaki nosiła :P ;) Ale ofc to nie ma znaczenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:23

Kasia82 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 , mam bardzo podobny brzuszek wielkościowo i kształtnie do Twojego :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja się pytam, bo lubię wiedzieć czym mnie kopie mniej więcej. Dzisiaj jestem dość przekonana, że leży poprzecznie bo mi po bokach z obu stron wypychało jak leżałam.

Położenie miednicowe na tym etapie ciąży nie jest niczym złym, przecież jaroszka sama dopiero napisałaś, że dziecko ma 3 msce na zmianę pozycji. Po co takie opisy od razu dawać i straszyć?

estrella, nie wiem, co będę miała badane. Mi nic nie mierzą na zwykłym USG.

Ja III trymestru mam 30.07

Zakocona o rany...przeciez nie napisalam, ze to polozenie jest zle...raczej odnosilam sie do pozniejszego etapu ciazy i wrzucilam to tylko po to zeby zauwazyc iz nie mamy na to wplywu, wiec po co sie na zapas zamartwiac...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie na to: http://vod.pl/programy-tv/matura-to-bzdura-mapa-swiata/ymggm?utm_source=onetsg_fb_direct_direct&utm_medium=onetsg_fb_onet&utm_campaign=onetsg_fb

żenada

relgh371crdcdbv2.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że brzuch duży- w porównaniu z tym co było przed ciążą :P No właśnie, ale czy tu widać te potworne prawie 11 kg? Mam wrażenie że brzuch wygląda tak jak u niektórych z Was które przytyły 6 np., no ale waga nie kłamie :/ Boże, przeraża mnie to :P Pewnie do 20 dobiję lekko ;-)

PS. Ja myślę, że moja córa się obróciła właśnie i dlatego kopie po żebrach :P Ale też z tego co wiem maluchy mają czas do 30-któregoś tygodnia na to żeby uzyskać ułożenie główkowe :)

Muszę stworzyć jakiś obiad a pustki w lodówce :P Wczoraj zrobiłam tartę ze szpinakiem i pomidorami :) Z ciasta francuskiego 3 dni po terminie :P I przeżyłam :P

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi co do magnezu ! Na was można zawsze liczyć !
    Brzusio super :)

Battinka kochana wiem co czujesz... No niestety tak to w życiu bywa , ale mam nadzieje ze szybko Ci z leci ten czas i juz będziesz cieszyć się mężem! Trzymaj się i zał ile tylko chcesz i kiedy potrzebujesz!

Paula super ze wizyta udana :) Juz prawie kilogramek osiągnięty:)

PauLLa, BATTINKA lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ