X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :) ja właśnie wracam z pierwszego ktg, serducho bije jak dzwon :) po drodze wstapilam do ciucholandu i trafiłam na noaidelko chicco za 15 zl. Wygląda jak nowe :) glupi to ma szczęście :D

Natka88, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Nynusia, Little Frog, jaroszka, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, puls mam na myśli :) a miałyście takie tętno w spoczynku? bo owszem w ciąży może być wyższe i przy niskim ciśnieniu tym bardziej, ale powyżej pewnych wartości to już nie jest najzdrowiej ;)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka ja taki mialam przed wizyta , wiec mysle ze to normalne ze serducho mi tak walilo :)

aana ekstra ! Uwielbiam takie okazje ! :) Miałas szczescie faktycznie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się tak zdarzało sporadycznie, przyniosłam ginekolog pomiary z całego miesiąca i powiedziała, że jest ok. Najczęściej do południa mam wyżej, wieczorami 70-80.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio tętno 110,niby w ciąży to normalne ale oto co wyczytałam:

Nawet u zdrowych ciężarnych obserwuje się objawy typowe dla niewydolności krążenia, jak duszność, łatwe męczenie się , obrzęki kończyn dolnych . Często stwierdza się też szmer skurczowy.

Jednakże dodatkowej ( poza rutynową ) oceny przez kardiologa wymagają takie objawy duszność ograniczająca wysiłek fizyczny , omdlenia po wysiłku , napadowa duszność nocna ,krwioplucie , tętno powyżej 100 uderzeń/min lub poniżej 40-60 uderzeń/min , zaburzenia rytmu serca , szmer skurczowy , sinica , palce pałeczkowate.

Zapytam o to na kolejnej wizycie.

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka właśnie tego się boję bo wiem, że nie dam rady drugi raz wypić co prawda nawet nie wiem czy zwymiotowałam 1/5 tego co wypiłam ale powiem lekarzowi i zobaczymy jak bede musiała to powtórzę.

Aanaa super ! ale okazja!

Ja mam tętno praktycznie zawsze około 75

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia, przed wizyta to ja zawsze mam tysiac piecset ;) a tak serio, to tak jak mowimy, wzrost tetna jest normalny w ciazy, ale trzeba kontrolowac sprawe. moja pani kardiolog mowila, ze po prostu bedziemy sprawdzac i jak juz bedzie tak, ze zacznie mi to tetno przeszkadzac w funkcjonowaniu, to rozwazymy leki. ale ja tam nie chce, po prostu sie poloze, spadnie tetno i jesli znowu nie bedzie szalec, to nie chce lekow.

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak , przed wizyta to nie ma co porownywac, masz racje :D

A co do lekow, hm no moze faktycznie zobacz czy odpoczynek powoduje zmiejszenie i najwyzej troszke zwolnij tetno , juz jesteś prawie na finiszu , dasz rade ! :)

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że w karcie ciąży jest miejsce na konsultację stomatologiczną, bo ubytki to poważna sprawa, szczególnie w ciąży i podczas karmienia należy bardzo dbać o zęby. Ja na szczęście nie mam większych problemów. Obawiałam się, że przy karmieniu "posypią" mi się zęby, a karmiłam długo i często. Mała wyciągała ze mnie wszystko, cały czas wisiała przy cycu. Na szczęście w tym czasie nie miałam żadnego problemu z zębami, ale na pewno warto to kontrolować i umawiać się do stomatologa.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tętnem mam problemy i ja. Już i przed ciążą. Właściwie cały czas miałam koło 90, w ciąży tak samo. I czuję, że mam napady pikawki, muszę wtedy oddychać głęboko, najlepiej się położyć (ale ciężko to np w sklepie wykonać ;). Łapią mnie pikawy z duchoty i duszności.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Hej piękne :) ja właśnie wracam z pierwszego ktg, serducho bije jak dzwon :) po drodze wstapilam do ciucholandu i trafiłam na noaidelko chicco za 15 zl. Wygląda jak nowe :) glupi to ma szczęście :D
    Anaa juz ktg?
    Co do nosidelka, to staraj sie używać rzadko ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Anaa juz ktg?
    Co do nosidelka, to staraj sie używać rzadko ;)
    Ciąża z cukrzyca to podobno ciąża podwyższonego ryzyka wiec ktg zaczynają sprawdzać wcześniej, przynajmniej u mnie :)
    Co do nosidełka, to nad nowym bym myslala, bo nie wiem jakie będę miec dziecko, czy da mi cos w domu zrobić, ale jak znalazłam o 100 zl taniej to nawet na jedno założenie albo jedna wycieczkę warto bylo :D

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest nosidełko ergonomiczne czy z cyklu "dziecko w tym wisi"?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek padłam! kalafior ciążowy :) hahaha

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, z tymi dusznościami mam tak samo (i wysokie tętno przed ciążą też, tylko teraz rośnie, do tego arytmie, ale na szczęście na holterze wyszła na granicy normy).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nuda bo mąż w pracy, obiad zrobiłam wczoraj na dwa dni, pranie się suszy więc kolejnego nie zrobię, mieszkanie wysprzątane... Tylko mała dziś szaleje w brzuszku :)

Z tej nudy postanowiłam zrobić zdjęcie domku mojego maleństwa, w końcu jutro zaczynamy 29 tydzień <3

1d3aadc9ae86405fmed.jpg

Trochę mi spodenki zjechały :P na szczęście tylko trochę :P

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, polkosia, madu, stokrotka25, Little Frog, Misiowa, onka, Bąbelek, BATTINKA, ~Rewianka~, Nynusia, Lexie, agaton, Blondik, lili_madlen, annggela, IviQ, Magnosia, Muffinka1019, Lucy7 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny ten domek ! <3

A maluszki to sie chyba zgadaly moj cala noc wczoraj tak szalal , ze az go kolysalam zeby zasnal , dzis tez daje czadu :D A nad ranem tak wystawil noge/reke ze aż D zrobil wiekie oczy tak bylo widac ! :D

estrella, jaroszka, madu lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio potrafi tak kopnąć, że cały brzuch mi faluje :P

madu, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Piekny ten domek ! <3

A maluszki to sie chyba zgadaly moj cala noc wczoraj tak szalal , ze az go kolysalam zeby zasnal , dzis tez daje czadu :D A nad ranem tak wystawil noge/reke ze aż D zrobil wiekie oczy tak bylo widac ! :D

Dziękuję :*

haha coś w tym może być bo moja zazwyczaj w nocy spokojna a tej nocy szalała :)
    Teraz też od rana się wierci bo brzuszek faluje :D i co jakiś czas sprzedaje mamie kopniaka <3

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj odkrył ze fajnie jest się ruszać i tak buszowal po brzuchu ze jak R przyłożył rękę to tak dostał ze aż się przestraszył. Pierwszy raz tak;-)
    Ja już po wizycie, wszystko jak trzeba i umowilam się na usg 3 trymestru na 3 sierpnia:-)

estrella, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ