X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne :) ja właśnie wracam z pierwszego ktg, serducho bije jak dzwon :) po drodze wstapilam do ciucholandu i trafiłam na noaidelko chicco za 15 zl. Wygląda jak nowe :) glupi to ma szczęście :D

Natka88, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Nynusia, Little Frog, jaroszka, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, puls mam na myśli :) a miałyście takie tętno w spoczynku? bo owszem w ciąży może być wyższe i przy niskim ciśnieniu tym bardziej, ale powyżej pewnych wartości to już nie jest najzdrowiej ;)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka ja taki mialam przed wizyta , wiec mysle ze to normalne ze serducho mi tak walilo :)

aana ekstra ! Uwielbiam takie okazje ! :) Miałas szczescie faktycznie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się tak zdarzało sporadycznie, przyniosłam ginekolog pomiary z całego miesiąca i powiedziała, że jest ok. Najczęściej do południa mam wyżej, wieczorami 70-80.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio tętno 110,niby w ciąży to normalne ale oto co wyczytałam:

Nawet u zdrowych ciężarnych obserwuje się objawy typowe dla niewydolności krążenia, jak duszność, łatwe męczenie się , obrzęki kończyn dolnych . Często stwierdza się też szmer skurczowy.

Jednakże dodatkowej ( poza rutynową ) oceny przez kardiologa wymagają takie objawy duszność ograniczająca wysiłek fizyczny , omdlenia po wysiłku , napadowa duszność nocna ,krwioplucie , tętno powyżej 100 uderzeń/min lub poniżej 40-60 uderzeń/min , zaburzenia rytmu serca , szmer skurczowy , sinica , palce pałeczkowate.

Zapytam o to na kolejnej wizycie.

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka właśnie tego się boję bo wiem, że nie dam rady drugi raz wypić co prawda nawet nie wiem czy zwymiotowałam 1/5 tego co wypiłam ale powiem lekarzowi i zobaczymy jak bede musiała to powtórzę.

Aanaa super ! ale okazja!

Ja mam tętno praktycznie zawsze około 75

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia, przed wizyta to ja zawsze mam tysiac piecset ;) a tak serio, to tak jak mowimy, wzrost tetna jest normalny w ciazy, ale trzeba kontrolowac sprawe. moja pani kardiolog mowila, ze po prostu bedziemy sprawdzac i jak juz bedzie tak, ze zacznie mi to tetno przeszkadzac w funkcjonowaniu, to rozwazymy leki. ale ja tam nie chce, po prostu sie poloze, spadnie tetno i jesli znowu nie bedzie szalec, to nie chce lekow.

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak , przed wizyta to nie ma co porownywac, masz racje :D

A co do lekow, hm no moze faktycznie zobacz czy odpoczynek powoduje zmiejszenie i najwyzej troszke zwolnij tetno , juz jesteś prawie na finiszu , dasz rade ! :)

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że w karcie ciąży jest miejsce na konsultację stomatologiczną, bo ubytki to poważna sprawa, szczególnie w ciąży i podczas karmienia należy bardzo dbać o zęby. Ja na szczęście nie mam większych problemów. Obawiałam się, że przy karmieniu "posypią" mi się zęby, a karmiłam długo i często. Mała wyciągała ze mnie wszystko, cały czas wisiała przy cycu. Na szczęście w tym czasie nie miałam żadnego problemu z zębami, ale na pewno warto to kontrolować i umawiać się do stomatologa.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tętnem mam problemy i ja. Już i przed ciążą. Właściwie cały czas miałam koło 90, w ciąży tak samo. I czuję, że mam napady pikawki, muszę wtedy oddychać głęboko, najlepiej się położyć (ale ciężko to np w sklepie wykonać ;). Łapią mnie pikawy z duchoty i duszności.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Hej piękne :) ja właśnie wracam z pierwszego ktg, serducho bije jak dzwon :) po drodze wstapilam do ciucholandu i trafiłam na noaidelko chicco za 15 zl. Wygląda jak nowe :) glupi to ma szczęście :D
    Anaa juz ktg?
    Co do nosidelka, to staraj sie używać rzadko ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Anaa juz ktg?
    Co do nosidelka, to staraj sie używać rzadko ;)
    Ciąża z cukrzyca to podobno ciąża podwyższonego ryzyka wiec ktg zaczynają sprawdzać wcześniej, przynajmniej u mnie :)
    Co do nosidełka, to nad nowym bym myslala, bo nie wiem jakie będę miec dziecko, czy da mi cos w domu zrobić, ale jak znalazłam o 100 zl taniej to nawet na jedno założenie albo jedna wycieczkę warto bylo :D

iv09hdge6yql001e.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest nosidełko ergonomiczne czy z cyklu "dziecko w tym wisi"?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek padłam! kalafior ciążowy :) hahaha

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, z tymi dusznościami mam tak samo (i wysokie tętno przed ciążą też, tylko teraz rośnie, do tego arytmie, ale na szczęście na holterze wyszła na granicy normy).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś nuda bo mąż w pracy, obiad zrobiłam wczoraj na dwa dni, pranie się suszy więc kolejnego nie zrobię, mieszkanie wysprzątane... Tylko mała dziś szaleje w brzuszku :)

Z tej nudy postanowiłam zrobić zdjęcie domku mojego maleństwa, w końcu jutro zaczynamy 29 tydzień <3

1d3aadc9ae86405fmed.jpg

Trochę mi spodenki zjechały :P na szczęście tylko trochę :P

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, polkosia, madu, stokrotka25, Little Frog, Misiowa, onka, Bąbelek, BATTINKA, ~Rewianka~, Nynusia, Lexie, agaton, Blondik, lili_madlen, annggela, IviQ, Magnosia, Muffinka1019, Lucy7 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny ten domek ! <3

A maluszki to sie chyba zgadaly moj cala noc wczoraj tak szalal , ze az go kolysalam zeby zasnal , dzis tez daje czadu :D A nad ranem tak wystawil noge/reke ze aż D zrobil wiekie oczy tak bylo widac ! :D

estrella, jaroszka, madu lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio potrafi tak kopnąć, że cały brzuch mi faluje :P

madu, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Piekny ten domek ! <3

A maluszki to sie chyba zgadaly moj cala noc wczoraj tak szalal , ze az go kolysalam zeby zasnal , dzis tez daje czadu :D A nad ranem tak wystawil noge/reke ze aż D zrobil wiekie oczy tak bylo widac ! :D

Dziękuję :*

haha coś w tym może być bo moja zazwyczaj w nocy spokojna a tej nocy szalała :)
    Teraz też od rana się wierci bo brzuszek faluje :D i co jakiś czas sprzedaje mamie kopniaka <3

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj odkrył ze fajnie jest się ruszać i tak buszowal po brzuchu ze jak R przyłożył rękę to tak dostał ze aż się przestraszył. Pierwszy raz tak;-)
    Ja już po wizycie, wszystko jak trzeba i umowilam się na usg 3 trymestru na 3 sierpnia:-)

estrella, onka, Nynusia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ