Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej piękne
ja właśnie wracam z pierwszego ktg, serducho bije jak dzwon
po drodze wstapilam do ciucholandu i trafiłam na noaidelko chicco za 15 zl. Wygląda jak nowe
glupi to ma szczęście
Natka88, szczesliwa_mamusia21, Lexie, Nynusia, Little Frog, jaroszka, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie ostatnio tętno 110,niby w ciąży to normalne ale oto co wyczytałam:
Nawet u zdrowych ciężarnych obserwuje się objawy typowe dla niewydolności krążenia, jak duszność, łatwe męczenie się , obrzęki kończyn dolnych . Często stwierdza się też szmer skurczowy.
Jednakże dodatkowej ( poza rutynową ) oceny przez kardiologa wymagają takie objawy duszność ograniczająca wysiłek fizyczny , omdlenia po wysiłku , napadowa duszność nocna ,krwioplucie , tętno powyżej 100 uderzeń/min lub poniżej 40-60 uderzeń/min , zaburzenia rytmu serca , szmer skurczowy , sinica , palce pałeczkowate.
Zapytam o to na kolejnej wizycie. -
Agatka właśnie tego się boję bo wiem, że nie dam rady drugi raz wypić co prawda nawet nie wiem czy zwymiotowałam 1/5 tego co wypiłam ale powiem lekarzowi i zobaczymy jak bede musiała to powtórzę.
Aanaa super ! ale okazja!
Ja mam tętno praktycznie zawsze około 75 -
nick nieaktualnyszczesliwa mamusia, przed wizyta to ja zawsze mam tysiac piecset
a tak serio, to tak jak mowimy, wzrost tetna jest normalny w ciazy, ale trzeba kontrolowac sprawe. moja pani kardiolog mowila, ze po prostu bedziemy sprawdzac i jak juz bedzie tak, ze zacznie mi to tetno przeszkadzac w funkcjonowaniu, to rozwazymy leki. ale ja tam nie chce, po prostu sie poloze, spadnie tetno i jesli znowu nie bedzie szalec, to nie chce lekow.
-
Myślę, że w karcie ciąży jest miejsce na konsultację stomatologiczną, bo ubytki to poważna sprawa, szczególnie w ciąży i podczas karmienia należy bardzo dbać o zęby. Ja na szczęście nie mam większych problemów. Obawiałam się, że przy karmieniu "posypią" mi się zęby, a karmiłam długo i często. Mała wyciągała ze mnie wszystko, cały czas wisiała przy cycu. Na szczęście w tym czasie nie miałam żadnego problemu z zębami, ale na pewno warto to kontrolować i umawiać się do stomatologa.
-
Z tętnem mam problemy i ja. Już i przed ciążą. Właściwie cały czas miałam koło 90, w ciąży tak samo. I czuję, że mam napady pikawki, muszę wtedy oddychać głęboko, najlepiej się położyć (ale ciężko to np w sklepie wykonać
. Łapią mnie pikawy z duchoty i duszności.
-
aanaa wrote:Hej piękne
ja właśnie wracam z pierwszego ktg, serducho bije jak dzwon
po drodze wstapilam do ciucholandu i trafiłam na noaidelko chicco za 15 zl. Wygląda jak nowe
glupi to ma szczęście
Co do nosidelka, to staraj sie używać rzadko -
aagatkaa1984 wrote:Anaa juz ktg?
Co do nosidelka, to staraj sie używać rzadko
Co do nosidełka, to nad nowym bym myslala, bo nie wiem jakie będę miec dziecko, czy da mi cos w domu zrobić, ale jak znalazłam o 100 zl taniej to nawet na jedno założenie albo jedna wycieczkę warto bylo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dziś nuda bo mąż w pracy, obiad zrobiłam wczoraj na dwa dni, pranie się suszy więc kolejnego nie zrobię, mieszkanie wysprzątane... Tylko mała dziś szaleje w brzuszku
Z tej nudy postanowiłam zrobić zdjęcie domku mojego maleństwa, w końcu jutro zaczynamy 29 tydzień
Trochę mi spodenki zjechałyna szczęście tylko trochę
jaroszka, szczesliwa_mamusia21, polkosia, madu, stokrotka25, Little Frog, Misiowa, onka, Bąbelek, BATTINKA, ~Rewianka~, Nynusia, Lexie, agaton, Blondik, lili_madlen, annggela, IviQ, Magnosia, Muffinka1019, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Piekny ten domek !
A maluszki to sie chyba zgadaly moj cala noc wczoraj tak szalal , ze az go kolysalam zeby zasnal , dzis tez daje czaduA nad ranem tak wystawil noge/reke ze aż D zrobil wiekie oczy tak bylo widac !
estrella, jaroszka, madu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczesliwa_mamusia21 wrote:Piekny ten domek !
A maluszki to sie chyba zgadaly moj cala noc wczoraj tak szalal , ze az go kolysalam zeby zasnal , dzis tez daje czaduA nad ranem tak wystawil noge/reke ze aż D zrobil wiekie oczy tak bylo widac !
Dziękuję :*
haha coś w tym może być bo moja zazwyczaj w nocy spokojna a tej nocy szalała
Teraz też od rana się wierci bo brzuszek falujei co jakiś czas sprzedaje mamie kopniaka
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Mój wczoraj odkrył ze fajnie jest się ruszać i tak buszowal po brzuchu ze jak R przyłożył rękę to tak dostał ze aż się przestraszył. Pierwszy raz tak;-)
Ja już po wizycie, wszystko jak trzeba i umowilam się na usg 3 trymestru na 3 sierpnia:-)estrella, onka, Nynusia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon