X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki jak najbardziej ok, przy czym po wymiotowaniu są średnio miarodajne. Tak przynajmniej mówiła moja znajoma położna ;)

Ja miałam wyniki 73-99-90 i ginekolog powiedziała, że raczej w ogóle cukrzyca mi nie grozi.

Co do łososia nie mogłam na niego patrzeć w pierwszym trymestrze :D A makrelę wędzoną raz zjadłam, potem dopiero doczytałam, że nie powinnam. Wychodzę z założenia, że jak mam ochotę to jem, oczywiście z umiarem.

Blondik - mi moja wspominała o stomatologu i okuliście. U tego drugiego byłam, do stomatologa jakoś mi nie po drodze.

Dziewczyny, miałyście kiedyś takie dziwne drgania i pulsowania jednej powieki? Pierwszy raz tak mam i się zastanawiam czy nie zmienia mi się ciśnienie w oczach przez ciążę :/ I nie wiem czy iść to skonsultować, byłam miesiąc temu i wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:24

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zwymiotowalas, powinnaś powtórzy badanie...niestety

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie weszłam na wagę z duszą na ramieniu i okazało się, że mam 9,6 kg na plusie, a nie 10,5 jak myślałam. Niby tylko kilogram mniej, ale cieszy. :) Przez ostatnie trzy tygodnie przytyłam 1,3 kg, więc niewiele w porównaniu z tym, ile wcześniej przybierałam. Oby tak już zostało, niech ta waga dramatycznie nie wzrasta. :) I tak będzie co zrzucać. Jutro wizyta u gina i odebranie wyników krzywej cukrowej. Miłego dnia, dziewczynki!

Little Frog, onka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, latała mi powieka kilka razy. Przy braniu magnezu już mi nie lata.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, nie patrzyłam. Konsultacji z internistą nie potrzebuję, a u stomatologa byłam w ubiegłym tygodniu z małym ubytkiem i na pewno go jeszcze w ciąży odwiedzę. Nie przypuszczałam, że to kiedykolwiek napiszę, ale uwielbiam mojego dentystę. Wizyty u niego to przyjemność i zero stresu. :)

Little Frog lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wredotka, latała mi powieka kilka razy. Przy braniu magnezu już mi nie lata.

Od początku ciąży biorę magnez dwa razy dziennie, ale może to za mało. Hm, zapytam mojej ginekolog. W każdym razie dzięki :)

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byliście na tych warsztatach bezpieczny maluch, warto? A moze wiecie czy sa jakoes warsztaty inne organizowane w wawie niedługo?

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    jaroszka, ale one są do wykorzystania w ciągu 1 roku.. Ja mocz + krew oraz mój L tak samo robiliśmy w grudniu i wykorzystaliśmy po 1. na zeszły rok. To się odnawia co roku ;)

jadłam na początku drugiego trymestru brzuszki wędzonego łososia, ale miałam straszne wzdęcia, więc olałam. W ogóle nie toleruję łososia w ciąży. Pamiętam jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem, a mnie odrzuciło baaardzo od łososia w papilotach, którego L zrobił. Wciskałam w siebie mega na siłę :P

haha no i glupota ciazowa takze i mnie sie udzielila :) no coz...logiczne w sumie...dzieki Zakocona :D
    nie zmienia to jednak faktu, ze w tym roku napewno raz oddawalam na zyczenie

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny byliście na tych warsztatach bezpieczny maluch, warto? A moze wiecie czy sa jakoes warsztaty inne organizowane w wawie niedługo?

WARTO!!!!! bardzo bardzo bardzo! maszeruj!

madu, Magnosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja mam w karcie ciąży rubrykę internisty i stomatologa. Chyba powinno być w każdej karcie ciąży.
    Natalia , no 'dietetyczny' ten zestaw dla kobiety w ciąży.. ;) Niektóre szpitale w PL przechodzą same siebie :| Niech jeszcze do zestawu puszkę coli dorzucą albo kubełek KFC.

nat_alia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam 27 tydz i 4 dni Zuzia ma 1.1 kg...jak wasze malenstwa?

Lexie, polkosia, szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Ale mialam dziś sen! Urodziłam w nim naszego chłopczyka,był piękny,śniada cera,czarne długie włoski i zielono-niebieskie oczy! :) Dziwilam się tylko,ze urodzony w 7 miesiącu jest taki duży-wyglądał juz na 3 miesiecznego niemowlaka! No i zastanawiałam się potem jak mi Go włożą z powrotem zeby dotrwał do 9 miesiąca! :D

Natalia,cóż za śniadanie.. salceson..bleee.. Zyczę Ci szybkiego powrotu do domku w dwupaku oczywiście! Przecież obie musimy doczekać 5.10 :)

szczesliwa_mamusia21, nat_alia, annggela lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka - to żadna głupota tylko tak zwany "kalafior ciążowy" :D
    Poczytaj tu http://manyhappymums.blogspot.com/2014/11/kalafior-zespo-ciazowego-uposledzenia.html

Mnie niestety też dopada :D

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie , w ciąży są cudowne sny :)

Lexie lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! :)
    Lexie fajny sen tez czesto mi sie dzidzia sni , chyba nie mozemy sie juz doczekac :D

Dziewczyny jaki bierzecie magnez po ktorym widzicie poprawe ?
    Bo ja biore swoj taki niemiecki tutaj ale coraz bardziej mnie bola nogi no ! :(
    Moze w Pl sobie jakis kupie ale potrzebuje opini zeby na prawde pomogl , moze ktoras cos podpowie :)

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, ja nie biorę magnezu, ale na początku ciąży miałam przez tydzień skurcze łydek i wtedy pomógł mi MagneB6. Chociaż na ile pomógł, a na ile "samo przeszło", to nie wiem, bo brałam tylko jedną tabletkę dziennie. Poprawa następowała bardzo szybko i po tygodniu już całkowicie przeszło.

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez - ja biore Aspargin. Latająca powieka - mi się to zdarzało w niedoborach magnezu, ale jesli nie było najgorzej, to nie zwiększałam dawki tylko odstawiałam rzeczy wypłukujące magnez (np. herbatę).

Blondik, faktycznie w karcie ciazy mam badanie stomatologiczne ale nic mi jeszcze lekarz nie mówił.

Sny... u mnie dziś był atak terrorystyczny...

A tak btw to ja dziś zwalniam obroty, zaczęłam dzień z tętnem 110...

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ! Kupie w Polsce i zobaczymy czy bedzie poprawa :)

Onka w sensie taki miałaś puls ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę MagneB6 Max i do tej pory byłam zadowolona - żadnych skurczy itp. Dzięki onka, spróbuję odstawić herbatę, bo sporo jej piję.

U mnie na początku ciąży puls dochodził nawet do 120, dziś też mam wysoki - za to ciśnienie niskie.

lprkg7rfsh1vaeeq.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj mialam 127 :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ