Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyniki jak najbardziej ok, przy czym po wymiotowaniu są średnio miarodajne. Tak przynajmniej mówiła moja znajoma położna
Ja miałam wyniki 73-99-90 i ginekolog powiedziała, że raczej w ogóle cukrzyca mi nie grozi.
Co do łososia nie mogłam na niego patrzeć w pierwszym trymestrzeA makrelę wędzoną raz zjadłam, potem dopiero doczytałam, że nie powinnam. Wychodzę z założenia, że jak mam ochotę to jem, oczywiście z umiarem.
Blondik - mi moja wspominała o stomatologu i okuliście. U tego drugiego byłam, do stomatologa jakoś mi nie po drodze.
Dziewczyny, miałyście kiedyś takie dziwne drgania i pulsowania jednej powieki? Pierwszy raz tak mam i się zastanawiam czy nie zmienia mi się ciśnienie w oczach przez ciążęI nie wiem czy iść to skonsultować, byłam miesiąc temu i wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:24
-
A ja właśnie weszłam na wagę z duszą na ramieniu i okazało się, że mam 9,6 kg na plusie, a nie 10,5 jak myślałam. Niby tylko kilogram mniej, ale cieszy.
Przez ostatnie trzy tygodnie przytyłam 1,3 kg, więc niewiele w porównaniu z tym, ile wcześniej przybierałam. Oby tak już zostało, niech ta waga dramatycznie nie wzrasta.
I tak będzie co zrzucać. Jutro wizyta u gina i odebranie wyników krzywej cukrowej. Miłego dnia, dziewczynki!
Little Frog, onka lubią tę wiadomość
-
Blondik, nie patrzyłam. Konsultacji z internistą nie potrzebuję, a u stomatologa byłam w ubiegłym tygodniu z małym ubytkiem i na pewno go jeszcze w ciąży odwiedzę. Nie przypuszczałam, że to kiedykolwiek napiszę, ale uwielbiam mojego dentystę. Wizyty u niego to przyjemność i zero stresu.
Little Frog lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:jaroszka, ale one są do wykorzystania w ciągu 1 roku.. Ja mocz + krew oraz mój L tak samo robiliśmy w grudniu i wykorzystaliśmy po 1. na zeszły rok. To się odnawia co roku
jadłam na początku drugiego trymestru brzuszki wędzonego łososia, ale miałam straszne wzdęcia, więc olałam. W ogóle nie toleruję łososia w ciąży. Pamiętam jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem, a mnie odrzuciło baaardzo od łososia w papilotach, którego L zrobił. Wciskałam w siebie mega na siłę
haha no i glupota ciazowa takze i mnie sie udzielilano coz...logiczne w sumie...dzieki Zakocona
nie zmienia to jednak faktu, ze w tym roku napewno raz oddawalam na zyczenie -
Blondik, ja mam w karcie ciąży rubrykę internisty i stomatologa. Chyba powinno być w każdej karcie ciąży.
Natalia , no 'dietetyczny' ten zestaw dla kobiety w ciąży..Niektóre szpitale w PL przechodzą same siebie
Niech jeszcze do zestawu puszkę coli dorzucą albo kubełek KFC.
nat_alia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny!
Ale mialam dziś sen! Urodziłam w nim naszego chłopczyka,był piękny,śniada cera,czarne długie włoski i zielono-niebieskie oczy!Dziwilam się tylko,ze urodzony w 7 miesiącu jest taki duży-wyglądał juz na 3 miesiecznego niemowlaka! No i zastanawiałam się potem jak mi Go włożą z powrotem zeby dotrwał do 9 miesiąca!
Natalia,cóż za śniadanie.. salceson..bleee.. Zyczę Ci szybkiego powrotu do domku w dwupaku oczywiście! Przecież obie musimy doczekać 5.10szczesliwa_mamusia21, nat_alia, annggela lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny !
Lexie fajny sen tez czesto mi sie dzidzia sni , chyba nie mozemy sie juz doczekac
Dziewczyny jaki bierzecie magnez po ktorym widzicie poprawe ?
Bo ja biore swoj taki niemiecki tutaj ale coraz bardziej mnie bola nogi no !
Moze w Pl sobie jakis kupie ale potrzebuje opini zeby na prawde pomogl , moze ktoras cos podpowieLexie lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusiu, ja nie biorę magnezu, ale na początku ciąży miałam przez tydzień skurcze łydek i wtedy pomógł mi MagneB6. Chociaż na ile pomógł, a na ile "samo przeszło", to nie wiem, bo brałam tylko jedną tabletkę dziennie. Poprawa następowała bardzo szybko i po tygodniu już całkowicie przeszło.
szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagnez - ja biore Aspargin. Latająca powieka - mi się to zdarzało w niedoborach magnezu, ale jesli nie było najgorzej, to nie zwiększałam dawki tylko odstawiałam rzeczy wypłukujące magnez (np. herbatę).
Blondik, faktycznie w karcie ciazy mam badanie stomatologiczne ale nic mi jeszcze lekarz nie mówił.
Sny... u mnie dziś był atak terrorystyczny...
A tak btw to ja dziś zwalniam obroty, zaczęłam dzień z tętnem 110...