X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki jak najbardziej ok, przy czym po wymiotowaniu są średnio miarodajne. Tak przynajmniej mówiła moja znajoma położna ;)

Ja miałam wyniki 73-99-90 i ginekolog powiedziała, że raczej w ogóle cukrzyca mi nie grozi.

Co do łososia nie mogłam na niego patrzeć w pierwszym trymestrze :D A makrelę wędzoną raz zjadłam, potem dopiero doczytałam, że nie powinnam. Wychodzę z założenia, że jak mam ochotę to jem, oczywiście z umiarem.

Blondik - mi moja wspominała o stomatologu i okuliście. U tego drugiego byłam, do stomatologa jakoś mi nie po drodze.

Dziewczyny, miałyście kiedyś takie dziwne drgania i pulsowania jednej powieki? Pierwszy raz tak mam i się zastanawiam czy nie zmienia mi się ciśnienie w oczach przez ciążę :/ I nie wiem czy iść to skonsultować, byłam miesiąc temu i wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:24

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zwymiotowalas, powinnaś powtórzy badanie...niestety

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie weszłam na wagę z duszą na ramieniu i okazało się, że mam 9,6 kg na plusie, a nie 10,5 jak myślałam. Niby tylko kilogram mniej, ale cieszy. :) Przez ostatnie trzy tygodnie przytyłam 1,3 kg, więc niewiele w porównaniu z tym, ile wcześniej przybierałam. Oby tak już zostało, niech ta waga dramatycznie nie wzrasta. :) I tak będzie co zrzucać. Jutro wizyta u gina i odebranie wyników krzywej cukrowej. Miłego dnia, dziewczynki!

Little Frog, onka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, latała mi powieka kilka razy. Przy braniu magnezu już mi nie lata.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, nie patrzyłam. Konsultacji z internistą nie potrzebuję, a u stomatologa byłam w ubiegłym tygodniu z małym ubytkiem i na pewno go jeszcze w ciąży odwiedzę. Nie przypuszczałam, że to kiedykolwiek napiszę, ale uwielbiam mojego dentystę. Wizyty u niego to przyjemność i zero stresu. :)

Little Frog lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wredotka, latała mi powieka kilka razy. Przy braniu magnezu już mi nie lata.

Od początku ciąży biorę magnez dwa razy dziennie, ale może to za mało. Hm, zapytam mojej ginekolog. W każdym razie dzięki :)

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byliście na tych warsztatach bezpieczny maluch, warto? A moze wiecie czy sa jakoes warsztaty inne organizowane w wawie niedługo?

km5st5odymuuq2ts.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    jaroszka, ale one są do wykorzystania w ciągu 1 roku.. Ja mocz + krew oraz mój L tak samo robiliśmy w grudniu i wykorzystaliśmy po 1. na zeszły rok. To się odnawia co roku ;)

jadłam na początku drugiego trymestru brzuszki wędzonego łososia, ale miałam straszne wzdęcia, więc olałam. W ogóle nie toleruję łososia w ciąży. Pamiętam jak jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem, a mnie odrzuciło baaardzo od łososia w papilotach, którego L zrobił. Wciskałam w siebie mega na siłę :P

haha no i glupota ciazowa takze i mnie sie udzielila :) no coz...logiczne w sumie...dzieki Zakocona :D
    nie zmienia to jednak faktu, ze w tym roku napewno raz oddawalam na zyczenie

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny byliście na tych warsztatach bezpieczny maluch, warto? A moze wiecie czy sa jakoes warsztaty inne organizowane w wawie niedługo?

WARTO!!!!! bardzo bardzo bardzo! maszeruj!

madu, Magnosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja mam w karcie ciąży rubrykę internisty i stomatologa. Chyba powinno być w każdej karcie ciąży.
    Natalia , no 'dietetyczny' ten zestaw dla kobiety w ciąży.. ;) Niektóre szpitale w PL przechodzą same siebie :| Niech jeszcze do zestawu puszkę coli dorzucą albo kubełek KFC.

nat_alia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam 27 tydz i 4 dni Zuzia ma 1.1 kg...jak wasze malenstwa?

Lexie, polkosia, szczesliwa_mamusia21, paula1 lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Ale mialam dziś sen! Urodziłam w nim naszego chłopczyka,był piękny,śniada cera,czarne długie włoski i zielono-niebieskie oczy! :) Dziwilam się tylko,ze urodzony w 7 miesiącu jest taki duży-wyglądał juz na 3 miesiecznego niemowlaka! No i zastanawiałam się potem jak mi Go włożą z powrotem zeby dotrwał do 9 miesiąca! :D

Natalia,cóż za śniadanie.. salceson..bleee.. Zyczę Ci szybkiego powrotu do domku w dwupaku oczywiście! Przecież obie musimy doczekać 5.10 :)

szczesliwa_mamusia21, nat_alia, annggela lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka - to żadna głupota tylko tak zwany "kalafior ciążowy" :D
    Poczytaj tu http://manyhappymums.blogspot.com/2014/11/kalafior-zespo-ciazowego-uposledzenia.html

Mnie niestety też dopada :D

Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie , w ciąży są cudowne sny :)

Lexie lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! :)
    Lexie fajny sen tez czesto mi sie dzidzia sni , chyba nie mozemy sie juz doczekac :D

Dziewczyny jaki bierzecie magnez po ktorym widzicie poprawe ?
    Bo ja biore swoj taki niemiecki tutaj ale coraz bardziej mnie bola nogi no ! :(
    Moze w Pl sobie jakis kupie ale potrzebuje opini zeby na prawde pomogl , moze ktoras cos podpowie :)

Lexie lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu, ja nie biorę magnezu, ale na początku ciąży miałam przez tydzień skurcze łydek i wtedy pomógł mi MagneB6. Chociaż na ile pomógł, a na ile "samo przeszło", to nie wiem, bo brałam tylko jedną tabletkę dziennie. Poprawa następowała bardzo szybko i po tygodniu już całkowicie przeszło.

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez - ja biore Aspargin. Latająca powieka - mi się to zdarzało w niedoborach magnezu, ale jesli nie było najgorzej, to nie zwiększałam dawki tylko odstawiałam rzeczy wypłukujące magnez (np. herbatę).

Blondik, faktycznie w karcie ciazy mam badanie stomatologiczne ale nic mi jeszcze lekarz nie mówił.

Sny... u mnie dziś był atak terrorystyczny...

A tak btw to ja dziś zwalniam obroty, zaczęłam dzień z tętnem 110...

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny ! Kupie w Polsce i zobaczymy czy bedzie poprawa :)

Onka w sensie taki miałaś puls ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę MagneB6 Max i do tej pory byłam zadowolona - żadnych skurczy itp. Dzięki onka, spróbuję odstawić herbatę, bo sporo jej piję.

U mnie na początku ciąży puls dochodził nawet do 120, dziś też mam wysoki - za to ciśnienie niskie.

lprkg7rfsh1vaeeq.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj mialam 127 :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ