X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Zakrecona, a bierzesz jakies witaminy? Bo ja tez mialam problemy z zaparciami, az mnie nie tchnelo zeby odstawic witaminy (dha biore nadal) i jest duzo lepiej, choc nie idealnie. Wszelkie lny, czopki, kawy, itp. nie pomagaly:/
    Wiesz co nie biorę żadnych witamin dla ciężarnych , jedyne co to mam leki na tarczycę , magnez , duphaston 1x1 bo zmniejszyłam juz dawkę i kwas foliowy ...
    Mnie pomaga sok Łowicza malinowy ten co do wody się dodaje , kuzwa szklanka i rozwolnienie calodniowe ale wole tak aż nie szalec sama rozumiesz chyba:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to się nie doszukuj po prostu. Nie walę wykrzyknikami i wielkimi literami, żeby tutaj kogoś siedzieć i karcić. Ale nie walę też " ;) " itp po każdym zdaniu, gdzie wyrażam swoje zdanie

PS. ja się nie boję, że mi się dziecko nie obróci, nigdzie nic takiego nie napisałam. to tak w kwestii wyjaśnienia.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona a dużo wody pijesz?

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dziękuję za zwrócenie uwagi - to w sumie miłe uczucie jak ktoś się za Ciebie wstawia - mam swojego bodyguarda :D :*, ale nie chce żebyście się przeze mnie sprzeczały! Zakocona ja też troszkę dziwnie odebrałam Twój post...ale już wyjaśnione i to jest najważniejsze. Znowu wracamy do wątku o tym, że niestety tak to wszystko wygląda jak nie można podyskutować w cztery oczy. Takich sytuacji będzie na pewno jeszcze wiele...

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 , dzięki za info :)

Cudną kruszynę nosisz pod sercem. Mam nadzieję, że i u mnie niedługo mały się w końcu ładnie odwróci do zdjęcia ;)

Kasia82 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i ja z tym sokiem Łowicz spróbuje, bo uż płakać mi się chce...niestety mój patent przestał działać....kawa sypana na czczo + jogurt naturalny z siemieniem lnianym...:(:(:(

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam jeszcze siemię lniane ale za mocno nic nie dawało: (
    Jaroszka sprobuj być może i na Ciebie podziala bo mnie to mowie strasznie czyści po nim ... Tak samo jak po plackach ziemniaczanych bez jaj wtedy pogrom jest hahaha
    Madu hm ... Pije tak normalnie , nie umiem dokładnie określić ile alemdo tego sporo herbaty , kawka się czasem zdarzy jakiś soczek wiesz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety jelita lubią się przyzwyczajać do takich jednorazowych wspomagaczy trawienia, wydaje mi się i tak mi też kiedyś pani w aptece powiedziała i myślę, że ciąży też się to tyczy, że trzeba systematycznie nad jelitami pracować;/ Jakk mam gorsze dni w jedzeniu warzyw to tez potem płacze...;/ Ja się staram do każdego posiłku przegryzac jakieś warzywo, duuuuzo wody i ruch... po kilku dniach skutkuje, ale tak jak mowię, wystarczy na chwilę przestać i znów problem wraca;/

Nynusia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona no bardzo dziwne haha a najlepsze jest to ze lecę szybko siusiu a tu nic nie leci :D :D

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie , jak nie urok to sraczka madu jak to się mówi: (
    No muszę jakoś sobie poradzić , gazy mnie mecza a nic nie wylata :P
    Nynusia dokładnie ! No cóż jeszcze trochę i kopy przestaną nas męczyć po pęcherzu bo ogólnie kopniaczki chce co chwile mieć serio hehe:)
    Chyba będzie mi brakować ich po ciąży ?! Ale cos za cos , będę miała juz mojego babelka przy sobie a nie s sobie hehe

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo moze powodować zaparcia,wiec moze to bym m in od witamin mysle...
    Współczuję Jaroszka,bo najgorsza sraczka lepsza od zaparć hehe:)

Ja tez mysle,ze trzeba tu więcej luzu,a najlepsze jest zawsze niereagowanie na posty które nas denerwują;)
    Moja dzidzia jest nadal posladkowo ulozona wiec mi info od Jaroszki sie przydalo:) tez się ostatnio zastanawiałam ile ma jeszcze czasu na zmianę pozycji, bo widzę ze na siedząco jest wygodnie,a ze ja się urodziłam dupa hehe to mnie to ciekawi;) zakładam,ze jednak Balbina ulozy sie prawidłowo,a jak nie to będzie cc,ale wolałabym jednak urodzić sama żeby mi dali dzidzie od razu na brzuch:) jak oglądam te Porody to sie tak wzruszam jak juz jest po wszystkim ze szok:) Laski,juz niedługo my tak przytulimy nasze niunie,no nie mogę uwierzyć:) będzie super:)

jaroszka, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa,ale okazja z tym nosidelkiem, no super!
    Ja ostatnio,korzytajac z wolnego,na ktorym jest mi btw wspaniale,poszlam do ciucholandu i takie cuda kupiłam,ze co chwile ide do pokoju i na nie patrzę hehe:) wrzucę wam później jak będę miała czas;)
    A wszystko po 1 zl;)
    Natalia,moze tak na karcie napisali,bo przyszłaś z jakimś problemem i dopóki nie wyjaśnia to zakladaja taka opcje w razie czego... Mam nadzieje,ze się nie stresujesz bardzo,a jak sie czujesz?
    Szczesliwa,ja się znów powtórzę,ze mocze nogi w magnezie i w calej ciąży nie miałam żadnego drgania powieki i skurczu,a przed miewalam:) takze ja polecam sol epsom do nóg moczenia;)

madu, aanaa lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton nooooo ! Ja to samo , oglądam porody , widzę jak mamuski odrazu przytulaja dzieciaszki ah <3
    Chcialabym tez SN rodzic ale jak Oskarek się nie przekreci to tez cesareczka ale cóż ... Najważniejsze by szczęśliwie podor się zakocznyl nie ważne w jaki sposób:)
    Ah jak Ja chce juz październik , nie mogę doczekać się dnia porodu !

agaton, Kasia82 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie melduję, że Madzia sporo przybrała - wazy już 1234g :) ( 4 tyg temu 510 ) i juz zwisa głową w dół :) niesttey była odwrócona plecami i nie dało sie zrobić żadnego fajnego zdjęcia :)

szczesliwa_mamusia21, madu, lili_madlen, ~Rewianka~, jaroszka, Little Frog, estrella, IviQ, Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy brzucha tez nic ?
    Kurcze to kupie takie cos jak będę w Pl jeżeli chwalisz :)
    Ja nosidlo pierwsze będę miała z wózka bo kupujemy 3w1 później będziemy zmieniać.
    Wgle moja Teściowa strasznie milo wczoraj mnie zaskoczyła ...
    Cala wyprawke chcieliśmy kupić sami itp bo niespodziewalismy się ze ktoś weźmie na siebie kupienie wózka za 1500 zł a tu bach , moja tesciowa w weekend jak byłam u niej oglądała że mną wózek i pokazalam jej ze podoba mi się Camarelo Sevilla niebiesko szary ona pochwaliła ze piękny a wczoraj napisała ze chce adres polski mojej mamy i ze zamawia nam wózek <3 tak się ucieszylam ale na poczatku nie chciałam się zgodzić bo to kupa kasy jednak ale ona powiedziała ze damy rade ,stać ja wiec kupuje:) bardzo się cieszę a ja 1500 zł mam na cos innego do wykorzystania dla dziecka:)

madu, agaton, Natka88, jaroszka, estrella, stokrotka25, BATTINKA, Magnosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik w 4 tyg aż 700 gram prawie ? Olala super:) kobiecinka Ci rośnie cudna .
    Bardzo fajnie ze wszystko ok

Blondik lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super , dobrze ze rosnie ! :)

Dziewczyny ja tez mam z pecherzem to co wy :D

Agaton jestem ciekawa tych rzeczy czekam na foto :)

ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona,ja się tez nie mogę doczekać,ale boje sie jak cholera:P najbardziej tego,ze popekam... Musze zaczac robic masaż krocza,ale nie wiem ja sobie tam dostane z takim brzucholem.. A poza tym w ciąży mam takie wspaniale paznokcie i aż żal spilowac hehe bo tak normalnie to mam slabe zawsze i krótkie,ale chyba je poswiece;)
    Masujecie sie juz?
    Szczeliwa, ja je co chwila oglądam hehe takie te ciuszki malutkie są słodkie:)

Zakręcona,brzuch mi twardnieje,ale nie boleśnie, tak kilka razy na dzien i na krótko,takze mysle,ze w normie:)

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik duza ta Twoja Madzia:) zuch dziewczyna,ze juz zwisa Glowa w dół:)

ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pęcherz na razie jest nieposzkodowany, za to żołądek i jelita są solidnie okladane, może to tez sprawia ze mam mniejsze problemy z zatwardzeniami ;p Ale ale ze dwa razy młody nie wiem co robił ale mnie tak zadrapało/swędziało/nie wiem jak to nazwac, tak strasznie nisko jakby przy samej szyjce, jak by rekę/nogę chiał tam wkręcić na siłę:) miała któras z Was coś takiego?

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ