Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton Ja nie robię masażu bo nawet nie wiem jak: o
    Ja mam ogólnie dlugie paznokcie ale w ciąży są bajecznie cudowne i OH boże mogę je chwalić godzinami: P
    Ja nie spiluje za żadne skarby , mam szpony i kocham szpony paznokcie: D
    Powiem Ci , ze Ja porodu się nie boje ani naturalnego ani cc , bynajmniej jak narazie się nie boje bo może się zmienić przed samym spotkaniem z Oskarkiem hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, kalendarz mówi zeby masaż zaczac coś kolo 34 tc, wtedy też mam zamiar, ale rozważam jescze opcję Anniballa, poczytałam opinie i opcja jest to dla mnie na prawdę kusząca, bo popękac tez sie boję, i nacinania tez sie boję, w ogóle boję sie o krocze;p

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Mój pęcherz na razie jest nieposzkodowany, za to żołądek i jelita są solidnie okladane, może to tez sprawia ze mam mniejsze problemy z zatwardzeniami ;p Ale ale ze dwa razy młody nie wiem co robił ale mnie tak zadrapało/swędziało/nie wiem jak to nazwac, tak strasznie nisko jakby przy samej szyjce, jak by rekę/nogę chiał tam wkręcić na siłę:) miała któras z Was coś takiego?
    Hahahahaha Ja miałam , swedzialo mnie tez tak i to ze dwa razy: D a mały Tikal ciągle i pytalam się o to lekarki kiedyś powiedziała ze mały musiał się bawić po prostu i tam gilac mnie hahaha ( gilgotac)
    Ja miałam tez kopy na jelita i żołądek parę razy aż bolalo ale na zaparcia nie pomogło hehe: D za to żołądek bolal i jeść nie mogłam: p

madu lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09bfd3af3b68.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f32211c0f16e.jpg
    To tylko 3 sztuki,a kupiłam chyba z 12 rzeczy:)
    Ale są w świetny stanie,a pingwin byl nawet z metkami:)

Zakręcona, ja to myślałam,ze może rękawiczki lateksowe jednorazowe kupie haha żeby oszczedzic paznokcie,ale najpierw musze spróbować,czy dosięgnę:P

lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, ss, Natka88, Little Frog, Lexie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Agaton, kalendarz mówi zeby masaż zaczac coś kolo 34 tc, wtedy też mam zamiar, ale rozważam jescze opcję Anniballa, poczytałam opinie i opcja jest to dla mnie na prawdę kusząca, bo popękac tez sie boję, i nacinania tez sie boję, w ogóle boję sie o krocze;p
    Właśnie tez wydawało mi się , ze trochę później niż w naszych tygodniach teraz powinno się zacząć ten masaż ale nie wypowiadam się za mocno bo się zwyczajnie nie znam na tym:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu to musze poczytac o tym czymś;) ja się tak bólu nie boje jak pękania,tzn najbardziej tego, ze to będzie bolalo,jak sie będzie goilo i przy sikaniu i przy dwójce, no strach jednym słowem;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton sliczne ! Boniu Ja tak uwielbiam kupować ciuszki i oglądać dla małych dzieci ze szok a jak mam kupować dla swojego dziecka teraz to mam szal pizdziochy hahaha
    Ja mam taki brzuch ze narazie dosiegam ale coraz ciężej z goleniem mam np hahaha: P
    Matko Ty jutro juz 30 tydzień zaczynasz szok !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super,ze nie teraz, bo mi sie nie chce:P smarować brzucha mi sie nie chce,a co dopiero masażu;)

madu lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton i ostatnia prosta jak to się mówi przed Toba !
    No przy dwojeczce może szczypnac po takim peknieciu ale wydaje mi się , ze lekarze jak cos w porę zadzialaja i Cie natna jak będzie potrzeba a nóż nie będzie:) spokojnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No to super,ze nie teraz, bo mi sie nie chce:P smarować brzucha mi sie nie chce,a co dopiero masażu;)
    Oj kuzwa mnie tez się nie chce ale zmuszam się do smarowania chociaż raz dziennie a czasem zdarza się i dwa:) ale w każdym badz razie robię to by nie marudzic potem ze o Jezu jaka ja brzyda i wstydzić się:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,ale ten czas zapitala...
    Ja tez mam szal u sie boje,ze nakupuje niepotrzebnych rzeczy, bo tak mnie świerzbi;)

Tez sie ogolić nie mogę, bo zawsze wieczorem mam brzuch większy, tak,ze nic nie widze w tym zakamarkach intymnych;) na czuja zostaje, bo jednak zlecać mężowi nie chce, bo jakos wole, by ta czynność pozostala miedzy mną i moja pipka ;)

ZakręconaOna, madu, Little Frog, aanaa, nick nieaktualny, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja sobie trochę poczytałam o tym bo serio, bólu się nie boję, ale krocze chciałabym zachować w niezmienionym kształcie ;p I tak masaż tak jak mówi belly, wczesniej to chyba nie ma sensu, raz że można nabawić sie jakiejś infekcji dwa że trzebabyłoby sie masować do terminu niemalże, a to mi sie tak długo nie chce, dwa jest opcja własnie Annibala który rozciąga tam wszytsko do rozmiarów główki i dodatkowo jest spoko ćwiczeniem na mięśnie kegla i trzy można robic same ćwiczenia mięśni kegla żeby bardziej skutecznie mogły wypchać dziecko i nie miec potem problemow z nietrzymaniem moczu i takie tam.

W sumie to taka moja rzecz co mi spędza sen z powiek więc kombinuję i podczytuje conieco ;)

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Madu to musze poczytac o tym czymś;) ja się tak bólu nie boje jak pękania,tzn najbardziej tego, ze to będzie bolalo,jak sie będzie goilo i przy sikaniu i przy dwójce, no strach jednym słowem;)

Agaton mam dokłdnie te same obawy!

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero dowiem się wszystkiego w poniedziałek na wizycie, nawet nie mam pojęcia ile waży moja dzidzia :/. Chyba Kasiulka pisała że ostatnie badanie miała II prenatalne i właśnie ja też.

No i jeżeli chodzi o ruchy to czuję je po obu stronach brzucha (zwłaszcza jak leżę np. na boku), czasem nawet blisko bioder i w jednym momencie więc myślę że leży sobie poprzecznie. Ucisk nisko na szyjkę też czuję i kopy ponad pępkiem ale z pewnością nie kopie w żebra. Ciekawe jak będzie w poniedziałek :).

Onka - czy Ty czasem dziś nie masz badania III trymestru? czy coś pomyliłam? :)

Kasia - śliczne zdjęcia :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No,ale ten czas zapitala...
    Ja tez mam szal u sie boje,ze nakupuje niepotrzebnych rzeczy, bo tak mnie świerzbi;)

Tez sie ogolić nie mogę, bo zawsze wieczorem mam brzuch większy, tak,ze nic nie widze w tym zakamarkach intymnych;) na czuja zostaje, bo jednak zlecać mężowi nie chce, bo jakos wole, by ta czynność pozostala miedzy mną i moja pipka ;)
    Ja mojego jeszcze o pomoc nie prosilam bo na razie na oślep walne ale walne haha
    No zapitala strasznie , Ja pamiętam jak dziś dzień robilam test:)
    A tu jutro 26 tydzień zaczynam: D
    Mnie tez swierzbi , wszystko bym kupiła ale próbuje się okiełznać haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jelitka fajnie też działa winogron - tylko trzeba jeść koniecznie z pestkami, bo te pestki właśnie "wymiatają" jelita. No i jabłka - o ile na kogoś działają, starte najlepiej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia to mój mąż już dwa razy mnie golił :P za pierwszym razem bałam się, że mnie pozacina i w ogóle, ale za drugim już było ok. Ale to tylko przed wizytami u ginekologa, tak to sama na oślep :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze wasze dzieciaczki takie zdrowe i duze a wizyty w pełni udane:)

agaton super łowy ! :)

Ja z ułożeniem Małego jestem na bieżąco kiedy jestem na USG i aktualnie mam wgląd :P A potem to już młody zyje własnym życiem :D mam zaufanie do swojego lekarza i jego doswiadczeniu zostawiam pilnowanie Nikodema kiedy i czy się przekręcił :)

Wczoraj Maluch szalał tak bardzo jak nigdy ze aż brzuchol sie odkształcał :) wreszcie mój K. mógł poczuć go samą ręką a nie policzkiem :)

a z witamin biorę Biofer Folic wit.D3, wapń, magnez i codziennie jem Danonka z wapniem dla dzieci :)

madu lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu no właśnie , taki masaz ciut później bo jak rozciąga to żeby nie wywołać porodu przedwczesnego .
    Agania na mnie zawsze działały jabłka z herbatka ale wole nie ruszać aż tak swoich jelit bo Ja mam takie bóle wtedy , ze skręca mnie a wiem , ze moge nabawic się skurczy . Jestem chyba nie do naprawienia bez jaj: p

madu lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze brzucholek nie przeszkadza w goleniu się, ale tez nie dam męzowi bo sie boje ze mnie potnie ;p juz szybciej z lusterkiem będe działać ;)

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ