X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton Ja nie robię masażu bo nawet nie wiem jak: o
    Ja mam ogólnie dlugie paznokcie ale w ciąży są bajecznie cudowne i OH boże mogę je chwalić godzinami: P
    Ja nie spiluje za żadne skarby , mam szpony i kocham szpony paznokcie: D
    Powiem Ci , ze Ja porodu się nie boje ani naturalnego ani cc , bynajmniej jak narazie się nie boje bo może się zmienić przed samym spotkaniem z Oskarkiem hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, kalendarz mówi zeby masaż zaczac coś kolo 34 tc, wtedy też mam zamiar, ale rozważam jescze opcję Anniballa, poczytałam opinie i opcja jest to dla mnie na prawdę kusząca, bo popękac tez sie boję, i nacinania tez sie boję, w ogóle boję sie o krocze;p

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Mój pęcherz na razie jest nieposzkodowany, za to żołądek i jelita są solidnie okladane, może to tez sprawia ze mam mniejsze problemy z zatwardzeniami ;p Ale ale ze dwa razy młody nie wiem co robił ale mnie tak zadrapało/swędziało/nie wiem jak to nazwac, tak strasznie nisko jakby przy samej szyjce, jak by rekę/nogę chiał tam wkręcić na siłę:) miała któras z Was coś takiego?
    Hahahahaha Ja miałam , swedzialo mnie tez tak i to ze dwa razy: D a mały Tikal ciągle i pytalam się o to lekarki kiedyś powiedziała ze mały musiał się bawić po prostu i tam gilac mnie hahaha ( gilgotac)
    Ja miałam tez kopy na jelita i żołądek parę razy aż bolalo ale na zaparcia nie pomogło hehe: D za to żołądek bolal i jeść nie mogłam: p

madu lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09bfd3af3b68.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f32211c0f16e.jpg
    To tylko 3 sztuki,a kupiłam chyba z 12 rzeczy:)
    Ale są w świetny stanie,a pingwin byl nawet z metkami:)

Zakręcona, ja to myślałam,ze może rękawiczki lateksowe jednorazowe kupie haha żeby oszczedzic paznokcie,ale najpierw musze spróbować,czy dosięgnę:P

lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, ss, Natka88, Little Frog, Lexie, estrella lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Agaton, kalendarz mówi zeby masaż zaczac coś kolo 34 tc, wtedy też mam zamiar, ale rozważam jescze opcję Anniballa, poczytałam opinie i opcja jest to dla mnie na prawdę kusząca, bo popękac tez sie boję, i nacinania tez sie boję, w ogóle boję sie o krocze;p
    Właśnie tez wydawało mi się , ze trochę później niż w naszych tygodniach teraz powinno się zacząć ten masaż ale nie wypowiadam się za mocno bo się zwyczajnie nie znam na tym:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu to musze poczytac o tym czymś;) ja się tak bólu nie boje jak pękania,tzn najbardziej tego, ze to będzie bolalo,jak sie będzie goilo i przy sikaniu i przy dwójce, no strach jednym słowem;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton sliczne ! Boniu Ja tak uwielbiam kupować ciuszki i oglądać dla małych dzieci ze szok a jak mam kupować dla swojego dziecka teraz to mam szal pizdziochy hahaha
    Ja mam taki brzuch ze narazie dosiegam ale coraz ciężej z goleniem mam np hahaha: P
    Matko Ty jutro juz 30 tydzień zaczynasz szok !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super,ze nie teraz, bo mi sie nie chce:P smarować brzucha mi sie nie chce,a co dopiero masażu;)

madu lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton i ostatnia prosta jak to się mówi przed Toba !
    No przy dwojeczce może szczypnac po takim peknieciu ale wydaje mi się , ze lekarze jak cos w porę zadzialaja i Cie natna jak będzie potrzeba a nóż nie będzie:) spokojnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No to super,ze nie teraz, bo mi sie nie chce:P smarować brzucha mi sie nie chce,a co dopiero masażu;)
    Oj kuzwa mnie tez się nie chce ale zmuszam się do smarowania chociaż raz dziennie a czasem zdarza się i dwa:) ale w każdym badz razie robię to by nie marudzic potem ze o Jezu jaka ja brzyda i wstydzić się:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,ale ten czas zapitala...
    Ja tez mam szal u sie boje,ze nakupuje niepotrzebnych rzeczy, bo tak mnie świerzbi;)

Tez sie ogolić nie mogę, bo zawsze wieczorem mam brzuch większy, tak,ze nic nie widze w tym zakamarkach intymnych;) na czuja zostaje, bo jednak zlecać mężowi nie chce, bo jakos wole, by ta czynność pozostala miedzy mną i moja pipka ;)

ZakręconaOna, madu, Little Frog, aanaa, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja sobie trochę poczytałam o tym bo serio, bólu się nie boję, ale krocze chciałabym zachować w niezmienionym kształcie ;p I tak masaż tak jak mówi belly, wczesniej to chyba nie ma sensu, raz że można nabawić sie jakiejś infekcji dwa że trzebabyłoby sie masować do terminu niemalże, a to mi sie tak długo nie chce, dwa jest opcja własnie Annibala który rozciąga tam wszytsko do rozmiarów główki i dodatkowo jest spoko ćwiczeniem na mięśnie kegla i trzy można robic same ćwiczenia mięśni kegla żeby bardziej skutecznie mogły wypchać dziecko i nie miec potem problemow z nietrzymaniem moczu i takie tam.

W sumie to taka moja rzecz co mi spędza sen z powiek więc kombinuję i podczytuje conieco ;)

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Madu to musze poczytac o tym czymś;) ja się tak bólu nie boje jak pękania,tzn najbardziej tego, ze to będzie bolalo,jak sie będzie goilo i przy sikaniu i przy dwójce, no strach jednym słowem;)

Agaton mam dokłdnie te same obawy!

21.10.2015 Leon <3
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero dowiem się wszystkiego w poniedziałek na wizycie, nawet nie mam pojęcia ile waży moja dzidzia :/. Chyba Kasiulka pisała że ostatnie badanie miała II prenatalne i właśnie ja też.

No i jeżeli chodzi o ruchy to czuję je po obu stronach brzucha (zwłaszcza jak leżę np. na boku), czasem nawet blisko bioder i w jednym momencie więc myślę że leży sobie poprzecznie. Ucisk nisko na szyjkę też czuję i kopy ponad pępkiem ale z pewnością nie kopie w żebra. Ciekawe jak będzie w poniedziałek :).

Onka - czy Ty czasem dziś nie masz badania III trymestru? czy coś pomyliłam? :)

Kasia - śliczne zdjęcia :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No,ale ten czas zapitala...
    Ja tez mam szal u sie boje,ze nakupuje niepotrzebnych rzeczy, bo tak mnie świerzbi;)

Tez sie ogolić nie mogę, bo zawsze wieczorem mam brzuch większy, tak,ze nic nie widze w tym zakamarkach intymnych;) na czuja zostaje, bo jednak zlecać mężowi nie chce, bo jakos wole, by ta czynność pozostala miedzy mną i moja pipka ;)
    Ja mojego jeszcze o pomoc nie prosilam bo na razie na oślep walne ale walne haha
    No zapitala strasznie , Ja pamiętam jak dziś dzień robilam test:)
    A tu jutro 26 tydzień zaczynam: D
    Mnie tez swierzbi , wszystko bym kupiła ale próbuje się okiełznać haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na jelitka fajnie też działa winogron - tylko trzeba jeść koniecznie z pestkami, bo te pestki właśnie "wymiatają" jelita. No i jabłka - o ile na kogoś działają, starte najlepiej.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia to mój mąż już dwa razy mnie golił :P za pierwszym razem bałam się, że mnie pozacina i w ogóle, ale za drugim już było ok. Ale to tylko przed wizytami u ginekologa, tak to sama na oślep :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze wasze dzieciaczki takie zdrowe i duze a wizyty w pełni udane:)

agaton super łowy ! :)

Ja z ułożeniem Małego jestem na bieżąco kiedy jestem na USG i aktualnie mam wgląd :P A potem to już młody zyje własnym życiem :D mam zaufanie do swojego lekarza i jego doswiadczeniu zostawiam pilnowanie Nikodema kiedy i czy się przekręcił :)

Wczoraj Maluch szalał tak bardzo jak nigdy ze aż brzuchol sie odkształcał :) wreszcie mój K. mógł poczuć go samą ręką a nie policzkiem :)

a z witamin biorę Biofer Folic wit.D3, wapń, magnez i codziennie jem Danonka z wapniem dla dzieci :)

madu lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu no właśnie , taki masaz ciut później bo jak rozciąga to żeby nie wywołać porodu przedwczesnego .
    Agania na mnie zawsze działały jabłka z herbatka ale wole nie ruszać aż tak swoich jelit bo Ja mam takie bóle wtedy , ze skręca mnie a wiem , ze moge nabawic się skurczy . Jestem chyba nie do naprawienia bez jaj: p

madu lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze brzucholek nie przeszkadza w goleniu się, ale tez nie dam męzowi bo sie boje ze mnie potnie ;p juz szybciej z lusterkiem będe działać ;)

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ