Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaton Ja nie robię masażu bo nawet nie wiem jak: o
Ja mam ogólnie dlugie paznokcie ale w ciąży są bajecznie cudowne i OH boże mogę je chwalić godzinami: P
Ja nie spiluje za żadne skarby , mam szpony i kocham szpony paznokcie: D
Powiem Ci , ze Ja porodu się nie boje ani naturalnego ani cc , bynajmniej jak narazie się nie boje bo może się zmienić przed samym spotkaniem z Oskarkiem hahaha -
Agaton, kalendarz mówi zeby masaż zaczac coś kolo 34 tc, wtedy też mam zamiar, ale rozważam jescze opcję Anniballa, poczytałam opinie i opcja jest to dla mnie na prawdę kusząca, bo popękac tez sie boję, i nacinania tez sie boję, w ogóle boję sie o krocze;p21.10.2015 Leon
-
madu wrote:Mój pęcherz na razie jest nieposzkodowany, za to żołądek i jelita są solidnie okladane, może to tez sprawia ze mam mniejsze problemy z zatwardzeniami ;p Ale ale ze dwa razy młody nie wiem co robił ale mnie tak zadrapało/swędziało/nie wiem jak to nazwac, tak strasznie nisko jakby przy samej szyjce, jak by rekę/nogę chiał tam wkręcić na siłę
miała któras z Was coś takiego?
Ja miałam tez kopy na jelita i żołądek parę razy aż bolalo ale na zaparcia nie pomogło hehe: D za to żołądek bolal i jeść nie mogłam: pmadu lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09bfd3af3b68.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f32211c0f16e.jpg
To tylko 3 sztuki,a kupiłam chyba z 12 rzeczy:)
Ale są w świetny stanie,a pingwin byl nawet z metkami:)
Zakręcona, ja to myślałam,ze może rękawiczki lateksowe jednorazowe kupie haha żeby oszczedzic paznokcie,ale najpierw musze spróbować,czy dosięgnęlili_madlen, szczesliwa_mamusia21, ss, Natka88, Little Frog, Lexie, estrella lubią tę wiadomość
-
madu wrote:Agaton, kalendarz mówi zeby masaż zaczac coś kolo 34 tc, wtedy też mam zamiar, ale rozważam jescze opcję Anniballa, poczytałam opinie i opcja jest to dla mnie na prawdę kusząca, bo popękac tez sie boję, i nacinania tez sie boję, w ogóle boję sie o krocze;p
-
Agaton sliczne ! Boniu Ja tak uwielbiam kupować ciuszki i oglądać dla małych dzieci ze szok a jak mam kupować dla swojego dziecka teraz to mam szal pizdziochy hahaha
Ja mam taki brzuch ze narazie dosiegam ale coraz ciężej z goleniem mam np hahaha: P
Matko Ty jutro juz 30 tydzień zaczynasz szok ! -
agaton wrote:No to super,ze nie teraz, bo mi sie nie chce:P smarować brzucha mi sie nie chce,a co dopiero masażu;)
-
No,ale ten czas zapitala...
Ja tez mam szal u sie boje,ze nakupuje niepotrzebnych rzeczy, bo tak mnie świerzbi;)
Tez sie ogolić nie mogę, bo zawsze wieczorem mam brzuch większy, tak,ze nic nie widze w tym zakamarkach intymnych;) na czuja zostaje, bo jednak zlecać mężowi nie chce, bo jakos wole, by ta czynność pozostala miedzy mną i moja pipkaZakręconaOna, madu, Little Frog, aanaa, estrella, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Zakręcona, ja sobie trochę poczytałam o tym bo serio, bólu się nie boję, ale krocze chciałabym zachować w niezmienionym kształcie ;p I tak masaż tak jak mówi belly, wczesniej to chyba nie ma sensu, raz że można nabawić sie jakiejś infekcji dwa że trzebabyłoby sie masować do terminu niemalże, a to mi sie tak długo nie chce, dwa jest opcja własnie Annibala który rozciąga tam wszytsko do rozmiarów główki i dodatkowo jest spoko ćwiczeniem na mięśnie kegla i trzy można robic same ćwiczenia mięśni kegla żeby bardziej skutecznie mogły wypchać dziecko i nie miec potem problemow z nietrzymaniem moczu i takie tam.
W sumie to taka moja rzecz co mi spędza sen z powiek więc kombinuję i podczytuje conieco21.10.2015 Leon -
agaton wrote:Madu to musze poczytac o tym czymś
ja się tak bólu nie boje jak pękania,tzn najbardziej tego, ze to będzie bolalo,jak sie będzie goilo i przy sikaniu i przy dwójce, no strach jednym słowem;)
Agaton mam dokłdnie te same obawy!21.10.2015 Leon -
A ja dopiero dowiem się wszystkiego w poniedziałek na wizycie, nawet nie mam pojęcia ile waży moja dzidzia
. Chyba Kasiulka pisała że ostatnie badanie miała II prenatalne i właśnie ja też.
No i jeżeli chodzi o ruchy to czuję je po obu stronach brzucha (zwłaszcza jak leżę np. na boku), czasem nawet blisko bioder i w jednym momencie więc myślę że leży sobie poprzecznie. Ucisk nisko na szyjkę też czuję i kopy ponad pępkiem ale z pewnością nie kopie w żebra. Ciekawe jak będzie w poniedziałek.
Onka - czy Ty czasem dziś nie masz badania III trymestru? czy coś pomyliłam?
Kasia - śliczne zdjęcia
Kasia82 lubi tę wiadomość
-
agaton wrote:No,ale ten czas zapitala...
Ja tez mam szal u sie boje,ze nakupuje niepotrzebnych rzeczy, bo tak mnie świerzbi;)
Tez sie ogolić nie mogę, bo zawsze wieczorem mam brzuch większy, tak,ze nic nie widze w tym zakamarkach intymnych;) na czuja zostaje, bo jednak zlecać mężowi nie chce, bo jakos wole, by ta czynność pozostala miedzy mną i moja pipka
No zapitala strasznie , Ja pamiętam jak dziś dzień robilam test:)
A tu jutro 26 tydzień zaczynam: D
Mnie tez swierzbi , wszystko bym kupiła ale próbuje się okiełznać haha -
super ze wasze dzieciaczki takie zdrowe i duze a wizyty w pełni udane:)
agaton super łowy !
Ja z ułożeniem Małego jestem na bieżąco kiedy jestem na USG i aktualnie mam wglądA potem to już młody zyje własnym życiem
mam zaufanie do swojego lekarza i jego doswiadczeniu zostawiam pilnowanie Nikodema kiedy i czy się przekręcił
Wczoraj Maluch szalał tak bardzo jak nigdy ze aż brzuchol sie odkształcałwreszcie mój K. mógł poczuć go samą ręką a nie policzkiem
a z witamin biorę Biofer Folic wit.D3, wapń, magnez i codziennie jem Danonka z wapniem dla dzieci
madu lubi tę wiadomość
-
Madu no właśnie , taki masaz ciut później bo jak rozciąga to żeby nie wywołać porodu przedwczesnego .
Agania na mnie zawsze działały jabłka z herbatka ale wole nie ruszać aż tak swoich jelit bo Ja mam takie bóle wtedy , ze skręca mnie a wiem , ze moge nabawic się skurczy . Jestem chyba nie do naprawienia bez jaj: pmadu lubi tę wiadomość