X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja też jeszcze nie mam ciepłej czapeczki. A myślisz, że taka będzie ok? Małej nie będzie zimno?

Kasia lepiej się nie porównywać :) każda ciąża, każde dziecko jest inne :) A Twoja mała jest prześliczna, zazdroszczę takich pięknych zdjęć :) moja ostatnio zasłaniała się rączkami całe badanie i niestety nie udało się podejrzeć twarzyczki :/

Kasia82 lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, cudowny jest!:)

Ja ćwicze z piłką z filmów z yt i sama sobie coś wymyślam do tego trochę rozciągania.

Co do basenu jak byłam jakis miesiąc temu to tez mi sie brzuch napinał, już nie chodzę, mimo że w wodzie czuję sie bezpiecznie, to na lądzie w ciązy jednak bardziej. Podczas zwykłych ćwiczen nic mi sie nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:02

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym goleniem przez mamę to mężu pojechał ;) mój za to dziś też mnie zaskoczył ;) przypomnialam mu, że już niedługo mam urodziny...no i mowie mu, że nie chce perfum, biżuterii, kosmetyków ani ubrań, bo mi się jest ciężko w gust wystrzelić...na co on mi mówi, że już wie co mi kupi "te przyssawki do cyckow" chodziło mu o laktator ;)

Ja ostatnio w morzu plywalam i balam się, że zamroze te mała istotne ;) ją muszę poszukać sobie ćwiczeń, bo mój kręgosłup zaczął chrupac. Już kanapę wymienilam na piłkę.

madu, szczesliwa_mamusia21, nick nieaktualny, PauLLa, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dasz link?:)
    Ja cwicze od czasu do czasu jakies cw z yt dla ciezarnych i sama cos na ich podstawie wymyslam na rozciaganie plus pilka.gin mowila ze zadnego skakania, napinania lub wciagania brzucha w ciazy nie mozna.no i jak cos boli to od razu przerwac

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little no prosze jaki pomysłowy ! :D

A co do basenu ja tez tak miałam a później wszystko w normie i mały szalał razem ze mną :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej też się chyba podobało ;) trochę ochlody w upały ;) kto wie, może tam w brzuszkach upały też dokuczaja ;)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, czyli to normalne, a więc się nie martwię i postaram się raz w tygodniu na basen zajrzeć :)

Dziewczynki przesyłam ciekawy artykuł http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/niemowle/opieka-i-pielegnacja/2009/sposoby-ukladania-dziecka.aspx

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - witaj w 3 trymestrze

Nynusiasuper wyniki

jaroszka, no bo to surowa ryba jest, piekarnik patelnia lub mikrewela i na cieplo lub poczekaj az ostygnie

Wredotka, latała mi powieka

szczesliwa_mamusia21 wez mg plus potas ze 4 szt np Aspargin

PauLLa super:) tez jestem ciekawa ile moj wazy

BATTINKA znam problem moj tez za chlebem jezdzil ale jest juz na stale w pl

Blondik nooo ładnie juz wazy Twoja dzidzia

Nynusia słodkie te rzeczy :)

lili , padłam ze smiechu ;d

Nynusia, szczesliwa_mamusia21, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ty bylas Jaroszka:)
    Jak wpiszecie w Google "callanetics wrzuta" to pierwsze wyskoczy. Ja tylko nie robię ćwiczeń na brzuch i niw rozciągam brzucha ani boków:) a mówią,ze mogą kobiety ćwiczyć w ciąży:) są tam tez ćwiczenia miednicy;) ale musze jakichś poszukac jeszcze na yt,ale jeszcze się pilki nie dorobiłam
    Co do basenu to ja za pierwszy razem dziwne mialam uczucie w brzuch,taki byl napięty,a później jak sie rozluznil to aż dziwnie miękki byl;) kapalam sie w zalewie kilka razy,plywalam, gralam w piłkę w wodzie i w sumie bylo ok:) jak tylko czuje,ze cos sie napina, np jak za szybko ide to zwalniam :)
    Jaroszka, ja to nie jestem raczej z tych świnek i ja nie dam sie raczej golić ani masować mężowi bo jakos dla mnie to Malo romantyczne hehe, my akurat wolimy inna grę wstepna, mniej praktyczna hehe;) fajnie,ze laczycie przyjemne z pożytecznym :)
    Moja libido jakos oslablo niestety,ale ma swoje wzloty i upadki wiec czekam na wzlot:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palnujecie Baby shower> mi takie pytanie zadała kolezanka i sie zastanawiam choc oczy otworzylam o co jej chodzi na pocztątku...

co do cwiczen ja cwiczylam 3 razy w tyg ale od 2 tyg nie moge sie podzwignac a moge tylko przed praca.... wiec nie cwicze a codzinnie sobie obiecuje ze dam rade:/

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za przemiłe słowa. Jesteście kochane. :-* Ja już na USG 4d małej nie zobaczę, chyba że lekarz na badaniu III trymestru na chwilę przełączy, ale takie zdjęcia to też dla mnie wspaniała pamiątka.

Estrella, mam nadzieję, że i Ty niedługo zobaczysz swoją kruszynkę. Ja też do ostatniej chwili nie wiedziałam czy Emilka będzie chciała się pokazać. Jeszcze wszystko przed Tobą. ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, witamy w 3 trymestrze:) maleństwo śliczne:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku libido leży i kwiczy, a mąż razem z nim..

jaroszka, PauLLa, lili_madlen lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq,ja jak chodziłam do pracy to juz nie miałam sily na ćwiczenia,takze podziwiam Cie ze cwiczylas:) Ty do koca pracujesz prawda? Z tego co pamiętam to sprzedajesz ubezpieczenia? Szkoda,ze nie mozesz zwolnic troche,ale rozumiem,ze samo się nie zarobi...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    A to Ty bylas Jaroszka:)
    Jak wpiszecie w Google "callanetics wrzuta" to pierwsze wyskoczy. Ja tylko nie robię ćwiczeń na brzuch i niw rozciągam brzucha ani boków:) a mówią,ze mogą kobiety ćwiczyć w ciąży:) są tam tez ćwiczenia miednicy;) ale musze jakichś poszukac jeszcze na yt,ale jeszcze się pilki nie dorobiłam
    Co do basenu to ja za pierwszy razem dziwne mialam uczucie w brzuch,taki byl napięty,a później jak sie rozluznil to aż dziwnie miękki byl;) kapalam sie w zalewie kilka razy,plywalam, gralam w piłkę w wodzie i w sumie bylo ok:) jak tylko czuje,ze cos sie napina, np jak za szybko ide to zwalniam :)
    Jaroszka, ja to nie jestem raczej z tych świnek i ja nie dam sie raczej golić ani masować mężowi bo jakos dla mnie to Malo romantyczne hehe, my akurat wolimy inna grę wstepna, mniej praktyczna hehe;) fajnie,ze laczycie przyjemne z pożytecznym :)
    Moja libido jakos oslablo niestety,ale ma swoje wzloty i upadki wiec czekam na wzlot:P

oj kochana we mnie nie ma ani krzty romantyzmu :) moze dlatego taka jestem :P mój mąż się musiał przyzwyczaić, pamiętam nasz początki i ten szok na twarzy: "What the fuck?!" :)

a na wzrost lipido czekalam od poczatku ciazy i w koncu eureka! :P
    Tobie też życzę wzrostu :*

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton no niestety, wiesz gdyby same ubezpieczenia to bym sie zrywała od czasu do czasu i w sb nie pracowala ale mamy jeszce sklep wędkarski a jest pełen sezon i tu jest najwieszy problem....

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVIQ rany terminator nie kobieta! praca na dwa etaty i do tego 3 razy w tygodniu ćwiczenia.
    Należą Ci się brawa kochana!

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo to nam się przyda proszę:

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

ale fajne tematy na tym mamazone!

przepraszam, ze tak spamuje, ale w sumie w temacie! :)

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez libido poleguje głownie w tygodniu, w weekendy jest troche lepiej ;p

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski

Bylam na SR w odwiedzinach byłyśmy na porodówce o wiele bardziej jestem zmotywowana i gotowa do porodu oraz do tego żeby dobrze przemyśleć kwestię zzo chyba wolałabym bez tego jednak.

Estrella będę mieć kombinezonik z kapturkiem wiec taka czapusia do tego akuart moim zdaniem. Zaraz jakąś wybiorę :D

Co do libido moje ciągle wzrasta ale kurka brzuch przeszkadza i mała jakoś dziwnie zawsze fika jak tatuś coś "kombinuje" a bardziej jego narząd haha takie dziwne uczucie jest wtedy :D

jaroszka, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ