X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wypiłam gdzieś nawet nie z połowę puszki coli bo mi się zachciało a mała dostała takiego szału, że lata mi po brzuchu jak nigdy aż momentami mnie to boli :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq dziękuje, na pewno kupie go w Polsce, dziś zmienilam system i jak zawsze w brał am rano po południu to teraz wzięłam po południu wieczorem i jeszcze za godzine wezme, czuje ze to trochę pomaga , oby!

Oj mój tez uwielbia takie smakolyki a nie czesto dostaje wiec tum bardziej , możliwe ze malutka tez polubiła, a raczej na pewno :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coli nie pilam chyba z 3miechy

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ma się co dziwic ze tak jej zasmakowalo :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he jaroszka nie czuję się terminator po prostu robie co muszę. Wczoraj np trzeba było porządki w piwnicy zrobić i choć miałam tylko dyrygowac to oczywiście nosiłam itd. Potem trzeba w domu ugotować. Sprzatnac poprać itd no życie jak każda kobieta )

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) ale ciezko was nadrobic od rana skrobiecie tyle ze szok :) gratuluje wszystkim udanych wizyt dzieciaczki nasze juz coraz wieksze :)
    Ja tez dzisiaj bylam na wizycie mala ulozoa juz glowkowo wszystkie wymiary odpowiadaja 30 tygodniowi ciazy wiec raczej urodze szybciej wazy 1400g w 4 tygodnie nabrala 700g ;) lekarz mowi ze wszystko wskazuje na to ze bedzie duzym dzieckiem :) zdjecia nie dam bo malo wyrazne zrobil :(
    Ja dalej walcze z bolami kregoslupa i tak juz bedzie podobno do porodu spie w nocy po 2h potem w dzien tez 2h ciezko jest ale lekarz stwierdzil ze na rwe kulszowa nic nie poradzimy dopóki dziecko sie nie urodzi :( eh :(

szczesliwa_mamusia21, Lexie, paula1, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka narobilyscie tym gadaniem o coli . :o
    Moje libido sięga zeraaaa dosłownie: ( na poczatku ciąży mogłabym się bzykolic ciągle i na tym się skończyło !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wiem co czujesz bo mój kręgosłup zaczyna dawać o sobie znaki na tyle, że pod wieczór już nie mogę wstać z łóżka...:/

Zakrecona powiem Ci, że nie smakowała mi tak jak zawsze jakoś tak nawet powiem, że nie smakowała w ogóle więc po polowie sobie dałam spokoj

Wlaśnie opitolilam 1,5 kolby kukurydzy mniam!

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    He he jaroszka nie czuję się terminator po prostu robie co muszę. Wczoraj np trzeba było porządki w piwnicy zrobić i choć miałam tylko dyrygowac to oczywiście nosiłam itd. Potem trzeba w domu ugotować. Sprzatnac poprać itd no życie jak każda kobieta )

uwierz, ze nie jak kazda kobieta, jesteś zbyt skromna!

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja chyba czasem wolalabym na te dokładne Usg nie chodzić... Teraz mam skwaszony nastrój przez to za wysokie afi, zamiast cieszyć się z filmiku na którym Młody ssie kciuk. I wczytuję się w te pomiary, że brzuch coraz bardziej odstaje od reszty na minus (na razie 1,5 tyg różnicy) i to łożysko nieszczesne które może źle transportowac tlen i składniki odżywcze... Ech, przepraszam, musiałam się wyzalic.

Little Frog lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie znac jak ktoras przeczyta ten link co wkleilam jestem ciekawa Waszych opinii i tego jak sie dyskusja rozwinie :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka AFI ile mialas ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ewalika wiem co czujesz bo mój kręgosłup zaczyna dawać o sobie znaki na tyle, że pod wieczór już nie mogę wstać z łóżka...:/

Zakrecona powiem Ci, że nie smakowała mi tak jak zawsze jakoś tak nawet powiem, że nie smakowała w ogóle więc po polowie sobie dałam spokoj

Wlaśnie opitolilam 1,5 kolby kukurydzy mniam!
    Ja Cole w ciąży toleruje tylko z puszki , żadna inna mi nie smakuje wgle serio .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, usredniony pomiar 20,5.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie na granicy normy juz ale spokojnie ryba , jeżeli nie jest stwierdzone typowo wielowodzie to spokojnie:) a co do łożyska to nie za bardzo się znam , o co chodzi z takim lozyskiem jeśli moglabys wyjaśnić?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na masaż zbyt wcześnie, ale położna w SR mowiła, że zachęca mężów do robienia kółeczek w wejściu do pochwy, dwoma palcami :) Mąż już wczoraj praktykował :P Skończyło się seksem - polecam! ;) Ja mam coraz większą ochotę, ledwo mój Marcin nadąża :P Ale po 36 tc planuję jednak balonik. Na razie tak raz na kilka dni będziemy lekko się "masować" :P

Zakocona, ja jestem przeciwniczką chustonoszenia. Z resztą ta metoda ma tyle samo wad, co słabe nosidełka...

jaroszka, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, nie przepraszaj, po to tu jestesmy zeby sie wzajemnie wspierac! rozumiem Cie...moja kolezanka miala duzo wod, tak ze na granicy, a wszystko zakonczylo się pomyslnie!
    roznica 1,5 tygodnia to jest w normie! kochana do 2 tygodni, baaa nawet do 3 tyg roznicy jest calkowicie dopuszczalne.
    Jedynie z tym łożyskiem nie wiem co Ci napisać :(

Zakręcona ja tez tylko colę z puszki!!!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swinko jak My podobne do siebie w wielu sprawach hahah

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to długo czekałas na libido, fajnie, że wzrosło, ja na poczatku miałam niczego sobie hihi :P

Iviq szacun! Ale wiem jak to jest, jak trzeba, to sie robi, ale jednak szkoda, że nie masz czasem jak odpuścić i miec więcej wolnego...

Nynusia, a co z zzo? Ja też wolę jak najbardziej naturalnie rodzić, ale coś jest nie tak z zzo? bo nie znam się za bardzo w tym temacie? ;)
    Ja tez mam bóle kręgosłupa, szczególnie jak się orobie za dnia, to potem nie mogę się ruszać :P Musze jakies cwiczenia na plery znaleźc :)

Szczęsliwa, oby pomogło!

Ewalika, trzymaj się, jak Ty dajesz rade z tym spaniem? 4 godziny na dobę? strasznie mało...

Onka, rozumiem, ze się martwisz... Ja żadnych parametrów nie znam, o nic nie pytam, jak lekarz mówi, że ok, to mi wystarczy ;) Najważniejsze to nie denerwować się, bo może to nie miec żadnego wpływu na dzidziusia (te dolegliwości i nieidealne pomiary). A nerwy na pewno mają wpływ...
    ja bym się tam pomiarami nie denerwowała, bo te z usg to mało dokładne.

Ja dzisiaj zrobiłam wielkiiii gar gołąbków. Nie wiem kto to zje hehe, zapraszam na gołąbki! ;)

Dobranoc Dziwczyny, ja ide spać, bo dzisiaj strasznie źle spałam, teraz odeśpię ;)

Polkosia, czyli mówisz, ze to jednak działa :P Masaż krocza, to nie brzmi romantycznie, ale grunt, że działa :P jak wypróbuję, to dam znac :D

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka kochana ale pamiętaj, że to są pomiary ze sprzetu ktore nie koniecznie muszą być dokładne, a co lekarz powiedział odnośnie tych wód ?

Zakrecona ja tylko z puszki cole czy tam mirinde z butelki to nigdy nie pije bo to w ogole mi nie smakuje.

Co do artykułu- Jaroszka, przez to, że to moja pierwsza dzidzia to dość przydatny artykuł dzięki. O kładzeniu na boczku i bez podusi słyszałam ze szkoły rodzenia. A z unoszeniem łózeczka spróbuje :)

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ