X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wypiłam gdzieś nawet nie z połowę puszki coli bo mi się zachciało a mała dostała takiego szału, że lata mi po brzuchu jak nigdy aż momentami mnie to boli :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq dziękuje, na pewno kupie go w Polsce, dziś zmienilam system i jak zawsze w brał am rano po południu to teraz wzięłam po południu wieczorem i jeszcze za godzine wezme, czuje ze to trochę pomaga , oby!

Oj mój tez uwielbia takie smakolyki a nie czesto dostaje wiec tum bardziej , możliwe ze malutka tez polubiła, a raczej na pewno :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coli nie pilam chyba z 3miechy

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie ma się co dziwic ze tak jej zasmakowalo :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he jaroszka nie czuję się terminator po prostu robie co muszę. Wczoraj np trzeba było porządki w piwnicy zrobić i choć miałam tylko dyrygowac to oczywiście nosiłam itd. Potem trzeba w domu ugotować. Sprzatnac poprać itd no życie jak każda kobieta )

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) ale ciezko was nadrobic od rana skrobiecie tyle ze szok :) gratuluje wszystkim udanych wizyt dzieciaczki nasze juz coraz wieksze :)
    Ja tez dzisiaj bylam na wizycie mala ulozoa juz glowkowo wszystkie wymiary odpowiadaja 30 tygodniowi ciazy wiec raczej urodze szybciej wazy 1400g w 4 tygodnie nabrala 700g ;) lekarz mowi ze wszystko wskazuje na to ze bedzie duzym dzieckiem :) zdjecia nie dam bo malo wyrazne zrobil :(
    Ja dalej walcze z bolami kregoslupa i tak juz bedzie podobno do porodu spie w nocy po 2h potem w dzien tez 2h ciezko jest ale lekarz stwierdzil ze na rwe kulszowa nic nie poradzimy dopóki dziecko sie nie urodzi :( eh :(

szczesliwa_mamusia21, Lexie, paula1, lili_madlen lubią tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka narobilyscie tym gadaniem o coli . :o
    Moje libido sięga zeraaaa dosłownie: ( na poczatku ciąży mogłabym się bzykolic ciągle i na tym się skończyło !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wiem co czujesz bo mój kręgosłup zaczyna dawać o sobie znaki na tyle, że pod wieczór już nie mogę wstać z łóżka...:/

Zakrecona powiem Ci, że nie smakowała mi tak jak zawsze jakoś tak nawet powiem, że nie smakowała w ogóle więc po polowie sobie dałam spokoj

Wlaśnie opitolilam 1,5 kolby kukurydzy mniam!

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    He he jaroszka nie czuję się terminator po prostu robie co muszę. Wczoraj np trzeba było porządki w piwnicy zrobić i choć miałam tylko dyrygowac to oczywiście nosiłam itd. Potem trzeba w domu ugotować. Sprzatnac poprać itd no życie jak każda kobieta )

uwierz, ze nie jak kazda kobieta, jesteś zbyt skromna!

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja chyba czasem wolalabym na te dokładne Usg nie chodzić... Teraz mam skwaszony nastrój przez to za wysokie afi, zamiast cieszyć się z filmiku na którym Młody ssie kciuk. I wczytuję się w te pomiary, że brzuch coraz bardziej odstaje od reszty na minus (na razie 1,5 tyg różnicy) i to łożysko nieszczesne które może źle transportowac tlen i składniki odżywcze... Ech, przepraszam, musiałam się wyzalic.

Little Frog lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie znac jak ktoras przeczyta ten link co wkleilam jestem ciekawa Waszych opinii i tego jak sie dyskusja rozwinie :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka AFI ile mialas ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ewalika wiem co czujesz bo mój kręgosłup zaczyna dawać o sobie znaki na tyle, że pod wieczór już nie mogę wstać z łóżka...:/

Zakrecona powiem Ci, że nie smakowała mi tak jak zawsze jakoś tak nawet powiem, że nie smakowała w ogóle więc po polowie sobie dałam spokoj

Wlaśnie opitolilam 1,5 kolby kukurydzy mniam!
    Ja Cole w ciąży toleruje tylko z puszki , żadna inna mi nie smakuje wgle serio .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, usredniony pomiar 20,5.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie na granicy normy juz ale spokojnie ryba , jeżeli nie jest stwierdzone typowo wielowodzie to spokojnie:) a co do łożyska to nie za bardzo się znam , o co chodzi z takim lozyskiem jeśli moglabys wyjaśnić?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na masaż zbyt wcześnie, ale położna w SR mowiła, że zachęca mężów do robienia kółeczek w wejściu do pochwy, dwoma palcami :) Mąż już wczoraj praktykował :P Skończyło się seksem - polecam! ;) Ja mam coraz większą ochotę, ledwo mój Marcin nadąża :P Ale po 36 tc planuję jednak balonik. Na razie tak raz na kilka dni będziemy lekko się "masować" :P

Zakocona, ja jestem przeciwniczką chustonoszenia. Z resztą ta metoda ma tyle samo wad, co słabe nosidełka...

jaroszka, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, nie przepraszaj, po to tu jestesmy zeby sie wzajemnie wspierac! rozumiem Cie...moja kolezanka miala duzo wod, tak ze na granicy, a wszystko zakonczylo się pomyslnie!
    roznica 1,5 tygodnia to jest w normie! kochana do 2 tygodni, baaa nawet do 3 tyg roznicy jest calkowicie dopuszczalne.
    Jedynie z tym łożyskiem nie wiem co Ci napisać :(

Zakręcona ja tez tylko colę z puszki!!!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swinko jak My podobne do siebie w wielu sprawach hahah

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, to długo czekałas na libido, fajnie, że wzrosło, ja na poczatku miałam niczego sobie hihi :P

Iviq szacun! Ale wiem jak to jest, jak trzeba, to sie robi, ale jednak szkoda, że nie masz czasem jak odpuścić i miec więcej wolnego...

Nynusia, a co z zzo? Ja też wolę jak najbardziej naturalnie rodzić, ale coś jest nie tak z zzo? bo nie znam się za bardzo w tym temacie? ;)
    Ja tez mam bóle kręgosłupa, szczególnie jak się orobie za dnia, to potem nie mogę się ruszać :P Musze jakies cwiczenia na plery znaleźc :)

Szczęsliwa, oby pomogło!

Ewalika, trzymaj się, jak Ty dajesz rade z tym spaniem? 4 godziny na dobę? strasznie mało...

Onka, rozumiem, ze się martwisz... Ja żadnych parametrów nie znam, o nic nie pytam, jak lekarz mówi, że ok, to mi wystarczy ;) Najważniejsze to nie denerwować się, bo może to nie miec żadnego wpływu na dzidziusia (te dolegliwości i nieidealne pomiary). A nerwy na pewno mają wpływ...
    ja bym się tam pomiarami nie denerwowała, bo te z usg to mało dokładne.

Ja dzisiaj zrobiłam wielkiiii gar gołąbków. Nie wiem kto to zje hehe, zapraszam na gołąbki! ;)

Dobranoc Dziwczyny, ja ide spać, bo dzisiaj strasznie źle spałam, teraz odeśpię ;)

Polkosia, czyli mówisz, ze to jednak działa :P Masaż krocza, to nie brzmi romantycznie, ale grunt, że działa :P jak wypróbuję, to dam znac :D

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, IviQ lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka kochana ale pamiętaj, że to są pomiary ze sprzetu ktore nie koniecznie muszą być dokładne, a co lekarz powiedział odnośnie tych wód ?

Zakrecona ja tylko z puszki cole czy tam mirinde z butelki to nigdy nie pije bo to w ogole mi nie smakuje.

Co do artykułu- Jaroszka, przez to, że to moja pierwsza dzidzia to dość przydatny artykuł dzięki. O kładzeniu na boczku i bez podusi słyszałam ze szkoły rodzenia. A z unoszeniem łózeczka spróbuje :)

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ