X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, zzo może bardzo wydłużyć poród. Ja już wolę umierać z bólu niż sobie coś dać wsadzić w kręgosłup. Widziałaś filmy jak to się robi? Koszmar!!! Nigdy sobie nie dam :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no jednak jakby nie patrzeć to przede wszystkim to znieczulenie więc wiadomo, że nie masz do końca kontroli nad porodem w sensie skurczami itp, dochodzisz dłużej do siebie, samo wkłucie taką meeeega igłą ( nie dla mnie bo ja się nawet małej boję hah)
    Sama interwencja anestezjologa brzmi groźnie dla mnie. Ingerencja w organizm, podobno różnie też kobiety znoszą to znieczulenie.

Położna mówiła o naturalnych metodach łagodzenia bólu- brzmi to nieźle więc ja na pewno pójdę na konsultację anestezjologiczną przed porodem żeby w razie potrzeby mogli mi podać zzo ale będę próbowała bez.

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily tekst męża o mamie meegaa :D

Blondik ładnie córka rośnie. Uderza w mase :)

Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze połowę posta zezarlo...

Gratuluję udanych wizyt...rosną nasze Szkraby :)

Moje libido to...jak wspaniała już jedna z koleżanek... 'leży i kwiczy a facet razem z nim'. Powodem są niestety skurcze zewnętrznej strony ud...z bólu płacze a mój odpuszcza...smutne to...

No nic R zaraz wraca...lecimy aa dobranoc :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę próbować bez rodzic ale jak będzie potrzeba to dam sobie zrobić zzo mimo ze boje się zastrzyku w kręgosłup jak wody i ognia !!! :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Kurcze połowę posta zezarlo...

Gratuluję udanych wizyt...rosną nasze Szkraby :)

Moje libido to...jak wspaniała już jedna z koleżanek... 'leży i kwiczy a facet razem z nim'. Powodem są niestety skurcze zewnętrznej strony ud...z bólu płacze a mój odpuszcza...smutne to...

No nic R zaraz wraca...lecimy aa dobranoc :*
    A mnie np. Po prostu boli przy seksie jakby mnie w środku obcieralo mocno , probowalismy na wiele sposobów by było ok ale nic z tego: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zzo nie wykluczam, nie oglądam filmów jak wygląda to znieczulenie, nie chce widziec tej igły, dobrze ze wala w plecy, jak widziec nie bede to przeżyje:) a nie chce się zamykac na mozliwośc jak nie jestem pewna czy dam radę z takim bólem...

ZakręconaOna, Kasia82 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agaton uwierz mi ze jest ciezko chodze jak snieta normalnie ;( no ale skoro nic nie moge poradzic to musze jakos wytrzymac nie mam za bardzo wyjscia..
    widze ze temat zzo sie rozwinal ja to bym chciala rodzic sn bez znieczulenia ale moj lekarz mowi ze przy moich bolach plecow moze mi być bardzo ciezko z tym..
    moje libido tez niestety lezy i kwiczy jakos zupelnie brak ochoty nawet o tym nie mysle..

relgrl68722yz04m.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pierwsza część porodu często jest utajona i możemy trafić na porodówkę już z 4 cm rozwarcia, a wtedy jest za późno na znieczulenie ;) A do 3 cm te bóle nie muszą być aż tak silne, że się zdążymy zdecydować :P Ja jestem dobrej myśli. Trafię z 5 cm rozwarcia na porodówkę i już i tak nie będzie takiej możliwości - dam radę :P Podobno kryzys przychodzi z 7 cm.

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak macie rację dlatego ja chcę iść na konsultacje do anestezjologa przed porodem żeby w razie potrzeby moc dostać.

Zakrecona u mnie w ogóle na słowo "iigla" robi się slabooo. .. ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za słowa zrozumienia:*

Co do wód, to lekarka zapytała mnie czy mam infekcje, tj przeziębienie, ja że nie. Wtedy powiedziala że wody są na granicy normy i lekarz prowadzacy musi kontrolować, najbliższa kontrola zalecana za 2 tyg.

A co do łożyska to temat się u mnie ciągnie od początku. W łożysku stworzyły się przestrzenie z płynem i to moze zaburzac przepływ tlenu i subst odżywczych, może się łożysko odklejac i po porodzie mogę mieć kłopoty w stylu wrosnietego łożyska. No ale na razie oprócz tego małego brzuszka (choć nadal w normie), nic złego nie widać.

Wiecie, jakby nie mogło być łatwo ;) w sumie nic strasznego się nie dzieje ale zawsze dostaje się takiego strzala, żeby się człowiek za bardzo ta ciąża nie cieszyl ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nie no u mnie nie , Ja żadnych zastrzyków się nie boje prócz kręgosłup i podniebienie:) takto jestem" nieznoszczalna" hahaha

Natka88, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dzieki za słowa zrozumienia:*

Co do wód, to lekarka zapytała mnie czy mam infekcje, tj przeziębienie, ja że nie. Wtedy powiedziala że wody są na granicy normy i lekarz prowadzacy musi kontrolować, najbliższa kontrola zalecana za 2 tyg.

A co do łożyska to temat się u mnie ciągnie od początku. W łożysku stworzyły się przestrzenie z płynem i to moze zaburzac przepływ tlenu i subst odżywczych, może się łożysko odklejac i po porodzie mogę mieć kłopoty w stylu wrosnietego łożyska. No ale na razie oprócz tego małego brzuszka (choć nadal w normie), nic złego nie widać.

Wiecie, jakby nie mogło być łatwo ;) w sumie nic strasznego się nie dzieje ale zawsze dostaje się takiego strzala, żeby się człowiek za bardzo ta ciąża nie cieszyl ;)
    Małego brzuszka Twojego czy dzidziola ?
    Rozumiem teraz juz , rozumiem wszystko z tym lozyskiem . Nie zaciekawie to brzmi ale najważniejsze ze jak na razie jest ok , dobrze ze częstsza kontrola będzie u ciebie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z igłami mam taki układ że jak ich nie widze to jest ok. oistatni raz igłę wbitą w rękę i w zabiegowym widziałam jak byłam małym dzieckiem. tak to wchodze, nie patrzę co leży na stoliczku, fiolki z krwią to na oczy nie widziałam milion lat, u dentysty to samo, zamykam oczy, nawet nie wiem jak ta strzykawa wygląda...

Onka, trzeba być dobrej mysli- nic się nie odklei, nic nie wrośnie dzidzia bedzie dotleniona i dozywiona- jescze tylko 3 miesiące, to tylko 3 miesiące, za Wami juz póól roku- to już bliżej niż dalej :)

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    ja z igłami mam taki układ że jak ich nie widze to jest ok. oistatni raz igłę wbitą w rękę i w zabiegowym widziałam jak byłam małym dzieckiem. tak to wchodze, nie patrzę co leży na stoliczku, fiolki z krwią to na oczy nie widziałam milion lat, u dentysty to samo, zamykam oczy, nawet nie wiem jak ta strzykawa wygląda...

Onka, trzeba być dobrej mysli- nic się nie odklei, nic nie wrośnie dzidzia bedzie dotleniona i dozywiona- jescze tylko 3 miesiące, to tylko 3 miesiące, za Wami juz póól roku- to już bliżej niż dalej :)
    To jeśli masz taki uraz ze tak powiem to lepiej żebyś nie widziała faktycznie , zresztą w plecach nie zobaczysz igły: p

madu lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia ja tez będę próbować z tym lozeczkiem do góry :)

Zzo.... Hmmm tez sie nastawiam, ze dam radę bez.....a nastawienie to juz połowa sukcesu ! Po za tym bedzie co ma byc, byle bez komplikacji !

Uciekam dziewczyny, bo maz rano wstaje.
    Buzki :*

ZakręconaOna, polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc swineczko !
    Ja tez uciekam laski , dobrej nocy :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, brzuszek dzidziola jest 1,5 tyg mniejszy niż reszta (to nadal w normie jak zauważyła chyba Jaroszka). No ale był 3 dni mniejszy, potem tydzień, a teraz półtora. Ale to jeszcze nic nie znaczy.

Madu, masz rację, odpedzam zle myśli :)

Ja też nie lubię igieł i na myśl o wenflonie mi gorzej ;)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, u mnie jest ciągle różnica o tydzień. Nie martw się na zapas :)

Michcia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja będę próbować bez rodzic ale jak będzie potrzeba to dam sobie zrobić zzo mimo ze boje się zastrzyku w kręgosłup jak wody i ognia !!! :(

Zakręcona, a ja gorąco polecam zzo. Bez niego na bank straciłabym przytomność. Sam zastrzyk nic nie bolał, tylko mina męża na widok wielkiej strzykawy była bezcenna. Powiedział, że rozmiar jak dla konia. :) Ale my tego nie widzimy, więc nie ma się czego bać. :) U mnie cały poród trwał 7,5 godziny, a skurcze parte już czułam i te, w porównaniu ze skurczami z pierwszej fazy, były naprawdę do zniesienia.

Nynusia, a o co chodzi z tym dłuższym dochodzeniem do siebie? Bo ja dopiero po zzo odżyłam i nabrałam sił, bo skurcze mnie już wykańczały. Na dodatek dzień przed porodem prawie nic nie jadłam. Musieli mi dodatkowo podać kroplówkę, bo byłam strasznie słaba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 00:45

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ