X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    o cholerka, przegapiłam studniówkę! jeszcze 98 dni :)
    Aaaa, a ją nie przegapilabym, bo czekałam na nią chyba od tygodnia :D hehehe, ale zapomniałabym się tym faktem podzielić ;)

Dziś u mnie studnioweczka!!! <3 :D

madu, Nynusia, jaroszka, PauLLa, onka, ZakręconaOna, Lexie, Bąbelek, Lucy7 lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sen już teraz nie jest snem, przewracam się, obracam, wstaję, układam a zaraz chce mi się siku i zaczym zasnę jest godzina 1-2 w nocy a po drodze do 6 rano wstaję jeszcze z 3,4 razy na si.

Ogólnie chodzę i ziewam.

Ale dziś mam problem z ciśnieniem głowa mi pływa i ciemno przed oczami mi się robi aż boje się wstawać :(

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku witamy sie dziś w 7miesiącu :D w końcu zaczynamy robić zakupki dla Synka :D

Kochane ze znieczuleniem każda zobaczy jak przyjdzie jej rodzić. Czasem jak boli to zgadzamy się na wszystko :) ale to moje zdanie.

Co do wymiarów Maluszków to nie sądzę by był powód do niepokoju jeśli gin nic nie mówi :) cieszmy się zdrowymi Dzidziolkami <3
    Dziadek google nie zawsze ma racje :) ja wczoraj czytałam wymiary przypadające na nasz tc i Mały mieści się w 5centylu czyli najmniej i dałam sb spokój. ;)

Znowu mam lenia...wrrr śpiąca jestem...beznadziejnie...

Little Frog, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq i Twoja mama ma racje, przynajmniej sie człowiek nie stresował, ale z drugiej strony trzeba korzystać z dobrodziejstw 21 wieku. Gdyby nie postęp w medycynie razem z mężem pewnie uznani bylibyśmy za pare bezpłodna i nie doczekalibysmy sie nigdy potomstwa :(
    A co do linku, który wysłałam to duzo tego jest ja czytałam wczoraj z pół godziny, ale jeszcze te filmiki oglądałam.

Mały chyba chce mi zrobić noga dziurę pod żebrem, no tak wypycha, ze w szoku jestem....

Little Frog, onka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, nie bój się porodu. Nie taki diabeł straszny. :) Gdy się już zacznie, będziesz działać i wszystko się dobrze ułoży. A jeśli się zdecydujesz na zzo, to już w ogóle nie będziesz się czuła jak rodząca. U mnie znieczulenie zadziałało błyskawicznie i do drugiej fazy nic nie bolało. Mój mąż skakał na piłce i mnie rozśmieszał. Położna co jakiś czas sprawdzała rozwarcie i dopiero w ostatniej godzinie bóle wróciły, ale te parte to już są naprawdę do zniesienia. Głowa do góry. :)

Little Frog lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te skurcze w I fazie porodu są bardziej bolesne niż parte?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton też jak przeczytałam, że Onka ma tyle wód to mogłaby się podzielić ale nie chciałam głośno tego mówić... ;)

Iviq to nie chodziło o magnez i żelazo tylko na skurcze żeby osobno brać magnez i potas ale mniejsza z tym. Ważne, że już wyjaśnione...

Dziewczyny bardzo polecam poduszkę rogala do spania. Mówię na nią mój kochanek, ale bez niej chyba bym wcale w szpitalu nie mogła spać. W pierwszej ciąży nie miałam jej a teraz w szpitalu poprosiłam męża by kupił i jestem szczęśliwa. Gorąco polecam.

Aaa co do libido to w domu zbytnio nie miałam ochoty a teraz jak z dala od męża to non stop bym chciała a nie mogę :(

Little Frog, jaroszka, onka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że najgorsze są do pełnego rozwarcia a ok 7 cm rozwarcia przychodzi kryzys. W pierwszej ciąży u mnie rozwarcie poszło szybko i bez leków no ale mała posladkowo ułożona i mialam cesarke.

Wiecie co tu w szpitalu do cc muszą być skurcze i rozwarcie... niby dla dziecka to lepsze a jak u was?

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba lęk przed nieznanym. Ale jeszcze nie jest jakiś paniczny, więc spoko :D Trzymam się wersji "jak tyle kobiet dało radę to i ja dam" :D

Misowa, to chyba tak jest - jak się nie może, to chce się najbardziej...

madu, Misiowa lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wyruszam do zoo :) paaaa

Little Frog, Nynusia, ZakręconaOna, IviQ, madu, Lexie lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie czasami takie kucia w dole brzucha? Złapało mnie dzisiaj rano.
    Tez jadę do zoo.

IviQ, jaroszka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłuć to mnie nie kłuje, ale od tygodnia dość uciążliwe odczuwam twardnienie brzucha. Wczoraj chyba 8x. Nie jest to bolesne, ale taki dyskomfort czuję i straszne parcie na pęcherz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardziej jakby ciągnięcie czasami....szczególnie jak mam pełny pęcherz i się wysikam, to tak jakby inne narządy (?) wracały do normalnego kształtu, bo wcześniej na nie naciskał pęcherz...że tak to ujmę.

Za to już drugi dzień tak jakby próbowała mnie złapać zgaga. Takimi momentami czuję, że już prawie coś tam lekko zapali, ale za chwilę przechodzi.

Kasia82 lubi tę wiadomość

• annggela Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czesc !

Dziewczyny i ja zaczęłam gorzej sypiac, budze sie kilka razy w nocy, a to siku, a to przewrócić na drugi bok....i niestety zaczęły mnie bolec biodra...muszę poszukać sobie jakiejś innej pozycji.
    Mam ten sam problem ! :(
    Wczoraj maly nie dał mi spać a dzis jakby go nie było, wogole go nie czulam az sie przerazilam. Zle sie ulozyl bo bieglam dzis do toalety 3 razy w nocy!

Wiecie gdzie moge kupic ,,balonik" do masazu krocza ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja mam kłucia ale nie w dole tylko jakby koło pępka więc nie wiem co to może być ale na dodatek od paru dni moja mała upolowała sobie moją lewą pachwinę i tak jakby chciała się przez nią wydostać tak się tam wpycha a jest to mało komfortowe.
    Mało tego często wypycha mi pępek do przodu też tego nie lubie :)

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik do masażu to przez neta najlepiej chyba :)

A taka prawie zgaga to mnie dopada kilka razy dziennie, koszmar!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia sprobuj sok pomarańczowy dla mnie to zbawienie na zgagę

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej
    Jaroszka , agatka miłego wypadu do zoo:)
    Ja dziś w nocy miałam jakieś dziwne akcje. Albo nie pamiętam albo faktycznie nic mi się nie śniło ale zbudzilam się w nagłym takim szoku i podskoku z bólem dużego palca u nogi .. :-/
    I zaczęło mnie w podbrzuszu cos ciągnąć niby delikatnie ale jakby ktoś gruba szpile mi chwilowo wbijał
    A siku oczywiście dziś bylo chyba z 8 razy w nocy: ( tak mnie to męczy
    Little myślę , ze są ciążę idealne , pare moich znajomych miało: D i ma
    A co do skurczy i potem skurczy partych to jedna znajoma rodziła z zzo , chyba ze trzy miały cesarke a reszta osób znajomych i z rodziny bez znieczulenia i mówiły ze skurcze parte w porownaniu do tych pierwszych skurczy to jest pikus a wręcz juz ulga dla organizmu jakbys kuupe upragnioną robiła:) sorka za doslownosc . Ale każdy odczuwa inaczej jakby nie patrzeć:)

Kasia82, Little Frog, jaroszka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

OSTRZEGAM WAS PRZED KONTROLAMI Z ZUS !!!

Od jakiegoś czasu mam konto na platformie ZUS i przyuważyłam, ze w tym miesiącu jest opóźnienie w przyznaniu mi zasiłku. Nie przejmowałam się tym ponieważ uznałam, że są już wakacje i być może część pracowników jest na urlopie dlatego tak długo to trwa.
    Dzisiaj postanowiłam zadzwonić jednak do ZUS. Okazało się, że w zeszły wtorek była u mnie o kontrola a mnie nie było w domu.
    Mam czekać na list a potem pisemnie wyjaśnić czemu pracownicy ZUS nie zastali mnie w domu. W prawdzie byłam wtedy w sklepie w celu zakupu pieczywa oraz produktów na obiad i mam jakieś paragony ale poinformowano mnie przez telefon, że moja nieobecność w domu może być uzasadniona tylko ważnymi powodami, więc nie wiem jak ZUS ustosunkuje się do moich wyjaśnień.
    L-4 mam oczywiście CHODZĄCE.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynowa.lady wrote:
    OSTRZEGAM WAS PRZED KONTROLAMI Z ZUS !!!

Od jakiegoś czasu mam konto na platformie ZUS i przyuważyłam, ze w tym miesiącu jest opóźnienie w przyznaniu mi zasiłku. Nie przejmowałam się tym ponieważ uznałam, że są już wakacje i być może część pracowników jest na urlopie dlatego tak długo to trwa.
    Dzisiaj postanowiłam zadzwonić jednak do ZUS. Okazało się, że w zeszły wtorek była u mnie o kontrola a mnie nie było w domu.
    Mam czekać na list a potem pisemnie wyjaśnić czemu pracownicy ZUS nie zastali mnie w domu. W prawdzie byłam wtedy w sklepie w celu zakupu pieczywa oraz produktów na obiad i mam jakieś paragony ale poinformowano mnie przez telefon, że moja nieobecność w domu może być uzasadniona tylko ważnymi powodami, więc nie wiem jak ZUS ustosunkuje się do moich wyjaśnień.
    L-4 mam oczywiście CHODZĄCE.
    Oni są pierdolnieci jak dla mnie i tyle !!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ