Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja byłam na usg 5t5d i nie było widać serduszka - owu ok 14d
lekarz powiedział że za pare dni bedzie widac serduszko ale nie mam przychodzic bo wszystko ok
więc nie panikuje i ide dopiero za tydzien
Ursa lubi tę wiadomość
-
Ja za tydzień się dopiero dowiem który to tydzień
owu miałam później bo około 20dc dopiero
polkosia lubi tę wiadomość

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
miska2503 wrote:Ale chyba lepsze bekanie niż gazy w pracy:)
kto nie przeżył ten nie wie
ja dziś zauważyłam, że na linii majtek mam lekko wypukły brzuszek
a zaparć nie mam od kilku dni więc to chyba mały ciążowy brzuszek
podobno najpierw rośnie na dole
w życiu się tak nie cieszyłam z przybywających centymetrów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:12
Ursa, Katarzyna87, Fatim, dodinka, Nynusia lubią tę wiadomość

-
Bunia, też miałam owulację tak późno. Ciekawa jestem jaka różnica będzie w wieku ciąży między USG a OM.
Co do psów - to są mądre zwierzaki
Nie panikujcie. Moje psy miały kontakt z niemowlętami i było wszystko super
Może Wy też zaproście jakąś osobę z małym dzieckiem i sprawdźcie sobie
Betti-85 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Aanaa też czekam na ten moment, ale na razie to brzuszek robi mi się pojedzeniu
ja już mam taką sylwetkę, że kończyny mam szczupłe i tylko brzuch jak z innej sylwetki, ale oczywiscie zdjecia bede robic na czczo kiedy brzuszek jeszcze plaski jest by nie oszukiwac
-
Dziewczyny mam problem natury "przemyśleniowej". Albo ja nie kumam albo nie wiem co

Podam na moim przykładzie: Belly pokazuje, że jestem w 7 tygodniu ciąży czyli 6 tygodni 5 dni, więc wchodzę sobie na parenting poczytać o 7 tygodniu ciąży a tu tabela gdzie określają 7 tydzień i ileś tam dni -czyli wg belly byłby to 8 tydzień (chodzi mi o tabelkę 7 tydzien 1 dzień itp..)więc wychodzi z tego, że na jakąkolwiek stronę wejdę na dzień dzisiejszy muszę wpisywać 6 tydzień ciąży???
Jakaś masakra albo mi się mój mózg kurczy
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
nie kurczy Ci się
ja trafiłam na stronę, na której info było wg wieku ciąży, czyli nasze minus średnio 2 tyg. Zgłupiałam doszczętnie
Na różnych stronach różnie jest 
na parentingu nie zwróciłam na to uwagi, w takim razie przeczytałam tydzień na przód
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:07

-
Nynusia - faktycznie na parenting oni jakoś dziwnie to liczą
, nie zauważyłam tego wcześniej
.
6t5d oznacza że 6 tydzień jest zakończony więc jesteś w 7?
a widocznie na parenting trzeba czytać o 6
.
-
Nynusia wrote:Dziewczyny mam problem natury "przemyśleniowej". Albo ja nie kumam albo nie wiem co

Podam na moim przykładzie: Belly pokazuje, że jestem w 7 tygodniu ciąży czyli 6 tygodni 5 dni, więc wchodzę sobie na parenting poczytać o 7 tygodniu ciąży a tu tabela gdzie określają 7 tydzień i ileś tam dni -czyli wg belly byłby to 8 tydzień (chodzi mi o tabelkę 7 tydzien 1 dzień itp..)więc wychodzi z tego, że na jakąkolwiek stronę wejdę na dzień dzisiejszy muszę wpisywać 6 tydzień ciąży???
Jakaś masakra albo mi się mój mózg kurczy
Bo to jest tak jak mówią lekarze...tygodnie ciązy podaje się skończone. Jeżeli jesteś w 5t5d, to tak naprawde jesteś w 5 tygodniu (skończonym) ,a 6 Ci leci.
-
no i ja zgłupiałam

to ja jestem co? iiii tam. jestem w 8 i koniec
nie po to czekam do każdego piątku żeby się cieszyć z kolejnego tygodnia ciąży żeby teraz cofać o ten tydzień cholerny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:12
Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

-
Amerie - tak!! faktycznie jak ja byłam u mojej gin w zeszłym tygodniu to mi powiedziała że ja jestem w 5 tygodniu a na wydruku dostałam 5t5d i nie wiedziałam o co chodzi! czyli faktycznie lekarze tak liczą
Amerie, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Niekoniecznie
Ja dziś oglądałam film na Mamzone o 6 tygodniu i wg dni się zgadza, że to szósty. Mówili o 22 dniu ciąży (od zapłodnienia), a ja właśnie dziś mam 22
Więc tak połowa filmu z 6 się już zgadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:36
Nynusia, Małgorzatka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn