Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja byłam na usg 5t5d i nie było widać serduszka - owu ok 14d
lekarz powiedział że za pare dni bedzie widac serduszko ale nie mam przychodzic bo wszystko ok
więc nie panikuje i ide dopiero za tydzienUrsa lubi tę wiadomość
-
Ja za tydzień się dopiero dowiem który to tydzień
owu miałam później bo około 20dc dopiero
polkosia lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
miska2503 wrote:Ale chyba lepsze bekanie niż gazy w pracy:)
kto nie przeżył ten nie wie
ja dziś zauważyłam, że na linii majtek mam lekko wypukły brzuszeka zaparć nie mam od kilku dni więc to chyba mały ciążowy brzuszek
podobno najpierw rośnie na dole
w życiu się tak nie cieszyłam z przybywających centymetrów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:12
Ursa, Katarzyna87, Fatim, dodinka, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Bunia, też miałam owulację tak późno. Ciekawa jestem jaka różnica będzie w wieku ciąży między USG a OM.
Co do psów - to są mądre zwierzakiNie panikujcie. Moje psy miały kontakt z niemowlętami i było wszystko super
Może Wy też zaproście jakąś osobę z małym dzieckiem i sprawdźcie sobie
Betti-85 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Aanaa też czekam na ten moment, ale na razie to brzuszek robi mi się pojedzeniu
ja już mam taką sylwetkę, że kończyny mam szczupłe i tylko brzuch jak z innej sylwetki, ale oczywiscie zdjecia bede robic na czczo kiedy brzuszek jeszcze plaski jest by nie oszukiwac
-
Dziewczyny mam problem natury "przemyśleniowej". Albo ja nie kumam albo nie wiem co
Podam na moim przykładzie: Belly pokazuje, że jestem w 7 tygodniu ciąży czyli 6 tygodni 5 dni, więc wchodzę sobie na parenting poczytać o 7 tygodniu ciąży a tu tabela gdzie określają 7 tydzień i ileś tam dni -czyli wg belly byłby to 8 tydzień (chodzi mi o tabelkę 7 tydzien 1 dzień itp..)więc wychodzi z tego, że na jakąkolwiek stronę wejdę na dzień dzisiejszy muszę wpisywać 6 tydzień ciąży???
Jakaś masakra albo mi się mój mózg kurczyMałgorzatka lubi tę wiadomość
-
nie kurczy Ci się
ja trafiłam na stronę, na której info było wg wieku ciąży, czyli nasze minus średnio 2 tyg. Zgłupiałam doszczętnie
Na różnych stronach różnie jest
na parentingu nie zwróciłam na to uwagi, w takim razie przeczytałam tydzień na przódWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:07
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Nynusia - faktycznie na parenting oni jakoś dziwnie to liczą
, nie zauważyłam tego wcześniej
.
6t5d oznacza że 6 tydzień jest zakończony więc jesteś w 7?a widocznie na parenting trzeba czytać o 6
.
Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Dziewczyny mam problem natury "przemyśleniowej". Albo ja nie kumam albo nie wiem co
Podam na moim przykładzie: Belly pokazuje, że jestem w 7 tygodniu ciąży czyli 6 tygodni 5 dni, więc wchodzę sobie na parenting poczytać o 7 tygodniu ciąży a tu tabela gdzie określają 7 tydzień i ileś tam dni -czyli wg belly byłby to 8 tydzień (chodzi mi o tabelkę 7 tydzien 1 dzień itp..)więc wychodzi z tego, że na jakąkolwiek stronę wejdę na dzień dzisiejszy muszę wpisywać 6 tydzień ciąży???
Jakaś masakra albo mi się mój mózg kurczy
Bo to jest tak jak mówią lekarze...tygodnie ciązy podaje się skończone. Jeżeli jesteś w 5t5d, to tak naprawde jesteś w 5 tygodniu (skończonym) ,a 6 Ci leci.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
no i ja zgłupiałam
to ja jestem co? iiii tam. jestem w 8 i koniec
nie po to czekam do każdego piątku żeby się cieszyć z kolejnego tygodnia ciąży żeby teraz cofać o ten tydzień cholernyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:12
Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Amerie - tak!! faktycznie jak ja byłam u mojej gin w zeszłym tygodniu to mi powiedziała że ja jestem w 5 tygodniu a na wydruku dostałam 5t5d i nie wiedziałam o co chodzi! czyli faktycznie lekarze tak liczą
Amerie, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Niekoniecznie
Ja dziś oglądałam film na Mamzone o 6 tygodniu i wg dni się zgadza, że to szósty. Mówili o 22 dniu ciąży (od zapłodnienia), a ja właśnie dziś mam 22
Więc tak połowa filmu z 6 się już zgadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:36
Nynusia, Małgorzatka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn