X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) :) widzę że produkujecie pięknie :) :) ja też się czasem gubię z tymi tygodniami ale fajnie jest mówić jestem już w 8 tygodniu heh nikt nie wnika czy to 7 i zero dni itd. :D :D po prostu 8 i koniec :D :D

Objadlam się dorszem i leżę :D :D hehe ale tyle ryby co dzisiaj to już dawno nie zjadłam :P :P

Jak tam wyniki dziewczyny ??

Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niekoniecznie ;) Ja dziś oglądałam film na Mamzone o 6 tygodniu i wg dni się zgadza, że to szósty. Mówili o 22 dniu ciąży (od zapłodnienia), a ja właśnie dziś mam 22 :) Więc tak połowa filmu z 6 się już zgadza ;)
    :) :)leci ten czas :) ja mam już 37 dzień po owulacji a dopiero pamiętam jaka byłam załamana jak 12 dpo mi testy wychodziły negatywne :P dopiero 13 dzień był szczęśliwy :D :D

polkosia, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja nie wiem kiedy było dokładnie zapłodnienie więc ciężko mi określić a jak czytam te wiadomości to w końcu nie wiem czy dobrze czytam :)

Małgorzatka tak masz racje lepiej brzmi i wygląda wyższy tydzień :) :D

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe skomplikowane to :) niedługo będziemy mówiły miesiącami a nie tygodniami :D

Małgorzatka, polkosia, Nynusia, miska2503, aanaa lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • blondi123 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy w 6 tyg już coś widać na usg? Bo mi doktor kazał przyjść dopiero w 8 tyg. na usg

Małgorzatka lubi tę wiadomość

2nn343r862rye0j7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam wyniki Tsh 2.02 a ft4 1,5

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi123 wrote:
    Mam pytanie czy w 6 tyg już coś widać na usg? Bo mi doktor kazał przyjść dopiero w 8 tyg. na usg
    ja widziałam fasolka tylko serduszka jeszcze nie zobaczyliśmy, dlatego jak nic się nie dzieje to sobie poczekaj już przynajmniej fajnego człowieczka zobaczysz na ekranie z mocno bijącym serduchem ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Hej mam wyniki Tsh 2.02 a ft4 1,5
    :) :) też mam tsh 2 ;) w normie super

oar83e3krqgkccev.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi123 wrote:

Pęcherzyk już na pewno widać, a z serduszkiem różnie. Mi lekarz powiedział, żebym przyszła jak beta będzie powyżej tysiaca, bo wtedy bedzie juz mógł coś zobaczyć. Poszłabym później, żeby już serduszko było ale kończy mi sie w pon luteina, więc idę we wtorek. Zapewne będzie tylko pęcherzyk.

Tamania a jakie masz normy ft4? Wydaje mi sie, że jest ok. Ja mam tsh 2,5 a ft4 koło 13 (norma do 22), a już mi zwiększono dawke euthyroksu.

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robiłam badania 22 stycznia to miałam tsh 5.02 ja biore euthyroks 0.75 raz dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:26

• dodinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dodinka jeszcze 4 pełne dni :):)

Dokładnie boję się tego usg i pustego jaja mieliśmy słabe nasienie które poprawialiśmy profertilem i się udało ale boję się że coś nie zagrało tak jak trzeba :(

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy TSH 3,8 endo przepisała euthycoś 25, powiedziała, że lepiej lekko schodzić, skoro z takim sie zaszło - nigdy wcześniej nie byłam u Endo ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też te badania robiłam 21 stycznia i TSH mam ok 1,5 a FT4 ok 20 to dużo więcej niż Wy. Też biorę euthyrox 75.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do endo 18.02 a do mojej wizyty zostało tylko 4 dni

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Dokładnie boję się tego usg i pustego jaja mieliśmy słabe nasienie które poprawialiśmy profertilem i się udało ale boję się że coś nie zagrało tak jak trzeba :(
    czekaj cierpliwie i nie myśl o złych rzeczach ... Na pewno zobaczysz małego fasolka :*

dodinka lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlę się o to

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Modlę się o to
    :*

dodinka lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka będzie dobrze :-* wszystkie trzymamy kciuki :)
    Mnie znowu czeka dziś udawanie brania leków, bo przychodzą znajomi. Jeszcze tylko 5 tygodni :| głupio mi niektórych okłamywać ale tak będzie na razie lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 19:15

FreshMm, Nynusia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Ja też te badania robiłam 21 stycznia i TSH mam ok 1,5 a FT4 ok 20 to dużo więcej niż Wy. Też biorę euthyrox 75.

Tsh masz super, FT4 musisz kontrolować, ale skoro jesteś na lekach i pod opieką lekarza to wszystko jest ok:) Ja przed ciążą brałam euthyrox 100 (lecze się juz kilkanaście lat i ta dawka była u mnie stała od wielu lat). W styczniu tsh mi skoczyło do 2,7 i umówiłam się na wizytę w celu jego zbicia, a dzień przed wizytą okazało się, że jestem w ciąży. Lekarz od razu mi dał euthyrox 137. i na początku marca wizyta i kontrola wyników.

Dodinka trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze:)

Dziewczyny czy można w ciąży pić mięte, czy pokrzywę? Od 3 dni boli mnie żoładek i mi sie cały czas odbija. Nie wiem czy to "sławne" mdłości wywołują ten ból, czy co się dzieje. Normalnie poszłabym do apteki pobrała z tydzień polprazol i by przeszło, a tak nie wiem co robić:/

ola.321 lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dodinka będzie dobrze :-* wszystkie trzymamy kciuki :)
    Mnie znowu czeka dziś udawanie brania leków, bo przychodzą znajomi. Jeszcze tylko 5 tygodni :| głupio mi niektórych okłamywać ale tak będzie na razie lepiej ;)

Skąd ja to znam, ja się zasłaniam lekami na nerki. Kiedyś chorowałam, więc nie muszę specjalnie się tłumaczyć :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ