Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) :) widzę że produkujecie pięknie :) :) ja też się czasem gubię z tymi tygodniami ale fajnie jest mówić jestem już w 8 tygodniu heh nikt nie wnika czy to 7 i zero dni itd. :D :D po prostu 8 i koniec :D :D

Objadlam się dorszem i leżę :D :D hehe ale tyle ryby co dzisiaj to już dawno nie zjadłam :P :P

Jak tam wyniki dziewczyny ??

Bunia86, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niekoniecznie ;) Ja dziś oglądałam film na Mamzone o 6 tygodniu i wg dni się zgadza, że to szósty. Mówili o 22 dniu ciąży (od zapłodnienia), a ja właśnie dziś mam 22 :) Więc tak połowa filmu z 6 się już zgadza ;)
    :) :)leci ten czas :) ja mam już 37 dzień po owulacji a dopiero pamiętam jaka byłam załamana jak 12 dpo mi testy wychodziły negatywne :P dopiero 13 dzień był szczęśliwy :D :D

polkosia, Kaśku lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja nie wiem kiedy było dokładnie zapłodnienie więc ciężko mi określić a jak czytam te wiadomości to w końcu nie wiem czy dobrze czytam :)

Małgorzatka tak masz racje lepiej brzmi i wygląda wyższy tydzień :) :D

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe skomplikowane to :) niedługo będziemy mówiły miesiącami a nie tygodniami :D

Małgorzatka, polkosia, Nynusia, miska2503, aanaa lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • blondi123 Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy w 6 tyg już coś widać na usg? Bo mi doktor kazał przyjść dopiero w 8 tyg. na usg

Małgorzatka lubi tę wiadomość

2nn343r862rye0j7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam wyniki Tsh 2.02 a ft4 1,5

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi123 wrote:
    Mam pytanie czy w 6 tyg już coś widać na usg? Bo mi doktor kazał przyjść dopiero w 8 tyg. na usg
    ja widziałam fasolka tylko serduszka jeszcze nie zobaczyliśmy, dlatego jak nic się nie dzieje to sobie poczekaj już przynajmniej fajnego człowieczka zobaczysz na ekranie z mocno bijącym serduchem ;) ;)

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Hej mam wyniki Tsh 2.02 a ft4 1,5
    :) :) też mam tsh 2 ;) w normie super

oar83e3krqgkccev.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi123 wrote:

Pęcherzyk już na pewno widać, a z serduszkiem różnie. Mi lekarz powiedział, żebym przyszła jak beta będzie powyżej tysiaca, bo wtedy bedzie juz mógł coś zobaczyć. Poszłabym później, żeby już serduszko było ale kończy mi sie w pon luteina, więc idę we wtorek. Zapewne będzie tylko pęcherzyk.

Tamania a jakie masz normy ft4? Wydaje mi sie, że jest ok. Ja mam tsh 2,5 a ft4 koło 13 (norma do 22), a już mi zwiększono dawke euthyroksu.

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robiłam badania 22 stycznia to miałam tsh 5.02 ja biore euthyroks 0.75 raz dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:26

• dodinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dodinka jeszcze 4 pełne dni :):)

Dokładnie boję się tego usg i pustego jaja mieliśmy słabe nasienie które poprawialiśmy profertilem i się udało ale boję się że coś nie zagrało tak jak trzeba :(

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy TSH 3,8 endo przepisała euthycoś 25, powiedziała, że lepiej lekko schodzić, skoro z takim sie zaszło - nigdy wcześniej nie byłam u Endo ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też te badania robiłam 21 stycznia i TSH mam ok 1,5 a FT4 ok 20 to dużo więcej niż Wy. Też biorę euthyrox 75.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do endo 18.02 a do mojej wizyty zostało tylko 4 dni

• Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Dokładnie boję się tego usg i pustego jaja mieliśmy słabe nasienie które poprawialiśmy profertilem i się udało ale boję się że coś nie zagrało tak jak trzeba :(
    czekaj cierpliwie i nie myśl o złych rzeczach ... Na pewno zobaczysz małego fasolka :*

dodinka lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlę się o to

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    Modlę się o to
    :*

dodinka lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka będzie dobrze :-* wszystkie trzymamy kciuki :)
    Mnie znowu czeka dziś udawanie brania leków, bo przychodzą znajomi. Jeszcze tylko 5 tygodni :| głupio mi niektórych okłamywać ale tak będzie na razie lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 19:15

FreshMm, Nynusia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Ja też te badania robiłam 21 stycznia i TSH mam ok 1,5 a FT4 ok 20 to dużo więcej niż Wy. Też biorę euthyrox 75.

Tsh masz super, FT4 musisz kontrolować, ale skoro jesteś na lekach i pod opieką lekarza to wszystko jest ok:) Ja przed ciążą brałam euthyrox 100 (lecze się juz kilkanaście lat i ta dawka była u mnie stała od wielu lat). W styczniu tsh mi skoczyło do 2,7 i umówiłam się na wizytę w celu jego zbicia, a dzień przed wizytą okazało się, że jestem w ciąży. Lekarz od razu mi dał euthyrox 137. i na początku marca wizyta i kontrola wyników.

Dodinka trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze:)

Dziewczyny czy można w ciąży pić mięte, czy pokrzywę? Od 3 dni boli mnie żoładek i mi sie cały czas odbija. Nie wiem czy to "sławne" mdłości wywołują ten ból, czy co się dzieje. Normalnie poszłabym do apteki pobrała z tydzień polprazol i by przeszło, a tak nie wiem co robić:/

ola.321 lubi tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Dodinka będzie dobrze :-* wszystkie trzymamy kciuki :)
    Mnie znowu czeka dziś udawanie brania leków, bo przychodzą znajomi. Jeszcze tylko 5 tygodni :| głupio mi niektórych okłamywać ale tak będzie na razie lepiej ;)

Skąd ja to znam, ja się zasłaniam lekami na nerki. Kiedyś chorowałam, więc nie muszę specjalnie się tłumaczyć :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ