X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to ty masz termin na październik wg lekarza czy jeszcze na wrzesień ?

Małgorzatka lubi tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ja właśnie też zmieniłam sobie w kalendarzu bo też byłam do tyłu i okazało się że termin mi się zmienił z 3 października na 30 wrzesień hmmm :)
    Pewnie i tak wszystko się dowiem na następnej wizycie :).
    Ovu nie mogłam mieć 14dc bo zawsze miałam 17-18 więc zobaczymy :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dalej chora w łóżku. Do tego mam jeszcze okropne mdłości i nie mam pojecia jak zjem śniadanie... Chyba zaraz sobie zapuszczę serial i może zapomnę o tych mdłościach. Do tego piesio mi wymiotuje po każdym śniadaniu. Jutro idziemy z nią do weta. Miłego dnia życzę!

wnid9vvjodizjocx.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ustawiłam w kalendarzu tak jak mi lekarz wyznaczył czyli na 1 października :) w każdym razie zostań z nami, nie przenoś się czasem na wrześnówki :)

ola.321, Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

• Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka zdrowiej szybko :) mam nadzieje że z piesiem też będzie ok :)

Małgorzatka, polkosia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przenoszę się nigdzie :* :)
    i tak poczekam na wizytę u gin aż mi wyznaczy termin bo teraz pewnie ciężko coś więcej powiedzieć :)

Muffinka - zdrowiej szybko, a jak coś zjesz to Ci może mdłości przejdą :)

Małgorzatka, polkosia, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hej! Ja dalej chora w łóżku. Do tego mam jeszcze okropne mdłości i nie mam pojecia jak zjem śniadanie... Chyba zaraz sobie zapuszczę serial i może zapomnę o tych mdłościach. Do tego piesio mi wymiotuje po każdym śniadaniu. Jutro idziemy z nią do weta. Miłego dnia życzę!
    zdrowiej szybciutko :*

Muffinka1019 lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mąż chory, prycha, kicha, kaszle, a mnie już gardło rozbolało, bo pewnie jakieś bakterie do mnie uderzyły :/ Kupiłam właśnie Prenalen do ssania i dziś pójdę spać oddzielnie od niego :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech ma za karę :) było choróbska do domu nie znosić :P następnym dwa razy pomyśli zanim zachoruje :D

A na poważnie to dużo zdrówka dziewczyny :) Kto może to pod kołderkę i dużo ciepłych płynów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:47

ola.321, Muffinka1019, polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie dziewczyny wykrakałam z tymi mdłościami, bo mdli mnie od jakiejś godziny konkretnie :/

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, mam nadzieję, że będzie lepiej :) Chciałabym coś zjeść, ale na samą myśl mnie mdli. Przejdzie pewnie za godzinę, to może wtedy.
    To mój piesio:

http://zapodaj.net/c2d5829871aff.jpg.html

ubrudzony od błota :) Trochę się boję jak ogarnę dziecko i psa, tzn. jak upilnuję psa, żeby nie podchodził do dziecka, żeby nic nie zrobił, nie był zazdrosny itp

Betti, trzymaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:14

Katarzyna87, Małgorzatka lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka, ja mam w domu 20 rożnych zwierząt, to co ja mam powiedzieć? :D

Muffinka1019, Małgorzatka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak bekacie ;p?

Ja mam bardzo lekkie mdłości, ale bekam jak szalona ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) Gratuluje nowym zafasolkowanym i tym, które ujrzały już swoje groszki:)Ja jeszcze przed wizytą, tak jak chyba większość z Nas:) Jestem pełna nadziei ale też i obaw...stres bierze niestety górę i już nie mogę doczekać się drugiego trymestru:D Ja póki co objawów dużo nie mam...mdłości rzadko (bez wymiotów), muszę uważać co jem bo żołądek daje o sobie znać i boli, no i bolesne piersi. To by było na tyle:)Oby jak najdłużej cieszyć się dobrą formą:)

relgh371rrya3inl.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadobiłam w końcu wczoraj i dziś :)

Wróciliśmy końcu do siebie więc więcej czasu mam :P

Martwię się bo dopadł mnie wczoraj taki mocny ból, z prawej strony, pomiędzy pępkiem a pachwiną jakby. Kłucie takie to było, tylko że cały dzień trwało, zwłaszcza jak się ruszałam. raz mocniej raz słabiej. rano też to czułam a teraz już nie, czasem jak na okres zaboli dodatkowo..
    raz już poroniłam i teraz strasznie się boję, wizyta u gina dopiero za tydzień (na pierwszej niewiele było widać - jak to ginka powiedziała: coś tu jest ale wszystko zobaczymy na następnej wizycie)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka super piesio, ja też mam psa, który jest naszym oczkiem w głowie, trochę rozpieszczonym nie ukrywam i się zastanawiam jak sobie poradzi z nowym człownkiem rodziny :) w każdym razie chcę żeby miał kontakt z dzieckiem od początku, oczywiście pod nadzorem :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Martwię się bo dopadł mnie wczoraj taki mocny ból, z prawej strony, pomiędzy pępkiem a pachwiną jakby. Kłucie takie to było, tylko że cały dzień trwało, zwłaszcza jak się ruszałam. raz mocniej raz słabiej. rano też to czułam a teraz już nie, czasem jak na okres zaboli dodatkowo..
    raz już poroniłam i teraz strasznie się boję, wizyta u gina dopiero za tydzień (na pierwszej niewiele było widać - jak to ginka powiedziała: coś tu jest ale wszystko zobaczymy na następnej wizycie)

Miałam takie coś dwa dni temu. Nie stresuj się :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia nie denerwuj się to pewnie jajnik daje o sobie znać:) Dziewczyny musimy sobie zdać sprawę, kłócie, czy rozciąganie będzie się zdarzało dośc często, bo macica jest malutka, a musi się dostosować do maluszka, kóry w niej zamieszkał:) Ja w pierwszej ciąży miała straszny ból w boku z lewej strony, nawet jak naciskałam w to miesce. Byłam pewna, że coś z jelitami, bo miałam okropne zaparcia (POTRAFIŁAM SIĘ NIE ZAŁATWIAĆ 5 DNI). Kiedy leżałam w szpitalu, a ból ten utrzymywał się już 5 tygodni, na obchodzie powiedziałam o tym lekarzowi:) A on się mnie zapytał, czy jestem w ciąży:) Powiedziałam, że oczywiście, że tak, przeciez wie:) A on na to, że teraz już znam odpowiedż na pytanie "dlaczego boli?":)Maluchy uciskały cały czas na jedno miejsce i stąd był ten ból. Po poronieniu minął.

relgh371rrya3inl.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psa na dziecko należy przygotowywac jak najwcześniej. Przede wszystkim wydzielając czas który poświęca się psu i czas kiedy pies musi się sam sobą zając. I pokazując, że odtąd pieszczoty mogą byc nieco bardzie hm... intensywne.

Muffinka Twój piesio jest przesłodki :D

Wracajce szybko do zdrowia, Chorowitki :) Mi też dziś wróciły mdłości niestety :(

Betti-85, Muffinka1019 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ. Ciężko was nadrobic tyle piszecie.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ