X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pracy zablokowane oglądanie zdjęć na takich stronach więc na ślepo mogę Ci tylko doradzić poszukania jakiejś liczby z jednostką mm. Na moim zdjęciu wielkość pęcherzyka jest zapisana po lewej stronie w połowie wysokości zdjęcia.
    A druga sprawa to taka, że w ciąży jest zakaz, stanowczy zakaz czytania strasznych historii, które doprowadzają przyszłą mamę do nerwów! No :)

FreshMm, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) ale pospałam :) aanaa jak tam u Ciebie?przeszło po zwiększonej dawce?

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti jak ja bym chciała pospać chociaż do 8 omg :) a tu o 6 pobudka :)

Dziewczyny macie tak czasem, że w jeden dzień coś Wam dolega np. bolące piersi czy bolący brzuch a na drugi dzień zero jakichkolwiek objawów ciążowych??

l22nhdgeccid541p.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że przeszło, ale mam kilka mini plamek na wkładce. Gin powiedział, że jak się nie poprawi do wtorku, to mam się do niego zgłosić. Staram się być dobrej myśli :)

Mnie piersi bolą raz na kilka dni. Brzuch jeszcze rzadziej, tylko mdłości mam stałe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:21

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja mam w pracy zablokowane oglądanie zdjęć na takich stronach więc na ślepo mogę Ci tylko doradzić poszukania jakiejś liczby z jednostką mm. Na moim zdjęciu wielkość pęcherzyka jest zapisana po lewej stronie w połowie wysokości zdjęcia.
    A druga sprawa to taka, że w ciąży jest zakaz, stanowczy zakaz czytania strasznych historii, które doprowadzają przyszłą mamę do nerwów! No :)

Niestety nie ma żadnych oznaczeń na zdjęciu. Jakbym widziała gdzieś jednostkę mm, to nie pytałabym Was :) Tego USG nie wpisała również do karty przebiegu ciąży. Powiedziała, że jest to bardzo wczesna ciąża, zrobiła wywiad, zważyła mnie. Wykonała zwykłe badanie, później to usg właśnie.

• Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tak mam, podobno to normalne, nawet na belly pisze, że jedengo dnia można nie odczuwać objawów a innego ze zdwojoną siłą :). Mi póki co mdłości nie dokuczają, czasem mnie zemdli, ale dość szybko przechodzi :)

• Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa na pewno wszystko będzie dobrze :)

aanaa lubi tę wiadomość

• aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzenie pęcherzyka widziałam podczas badania bo coś klikał dookoła czarnej plamki na monitorze. Są różne szkoły lekarzy, różne sprzęty. Poczekaj spokojnie do kolejnego USG, wtedy wszystkiego się dowiesz. A jak gin nic nie będzie mówić to zapytasz :)

polkosia, Betti-85 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-)
    Ale się nie wyspałam nie mogłam usnąć, przewracałam się z boku na bok a szkoda gadać ;-)

Teraz zbieram dzieciaki do szkoły i przedszkola za 20 minut mamy wychodzić a ja wciąż w szlafroku . Normalnie leniwiec :-D

Mała.mi dodinka i fresh trzymam kciuki za betę :-) Fatim z tego co czytałam dzisiaj masz gina :-) również trzymam kciuki i soraya również za badania :-)

Zaglądnę później a teraz uciekam :-)

Green dostajesz zakaz oglądania filmików z internecie :-D

aanaa, Betti-85 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mądra gin, Green. Tak właśnie powinna wygladac wizyta na tym etapie ciąży. Wywiad, ważenie, ewentualnie USG w celu sprawdzenia czy ciąża jest umiejscowiona w odpowiednim miejscu.

Na prawdę nie czytaj żadnych bzdur. Połowa w necie to informacje kompletnie bez pokrycia.

A tak w ogóle: Dzień dobry wszystkim :) Mnie dziś obudziły psy i do końca dnia im tego nie wybaczę :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas piękne słoneczko, a ja miałam cudowny sen - urodziłam piękniutką i malutką córeczkę :D

Betti-85, aanaa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dzień dobry :) U nas piękne słoneczko, a ja miałam cudowny sen - urodziłam piękniutką i malutką córeczkę :D

Za to ja miałam okropny! Śniło mi się, że zapomniałam, że jestem w ciąży i wypiłam wino. Chyba jeszcze nigdy nie przebudziłam się tak szczęśliwa, że to był tylko sen. Masakra.

polkosia lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)
    no to trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty :)

polkosia - piękny sen :) ciekawe czy faktycznie Ci się sprawdzi i będzie córeczka :)

polkosia, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Bardzo mądra gin, Green. Tak właśnie powinna wygladac wizyta na tym etapie ciąży. Wywiad, ważenie, ewentualnie USG w celu sprawdzenia czy ciąża jest umiejscowiona w odpowiednim miejscu.

Na prawdę nie czytaj żadnych bzdur. Połowa w necie to informacje kompletnie bez pokrycia.

A tak w ogóle: Dzień dobry wszystkim :) Mnie dziś obudziły psy i do końca dnia im tego nie wybaczę :D

No to dobrze :P włączę sobie blokadę rodzicielską, żeby mi blokowało takie strony i filmiki hehe :P Bo niedługo mąż sam odetnie mi internety :P

Dzień dobry i dziękuję :)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja już po spacerze z psiakami i po śniadanku od jakiegoś czasu :) dziś mam wizytę państwową i tak się zastanawiam, bo wczoraj miałam usg czy częste usg w ciąży nie zaszkodzi ? Bo ja miałam już z 4 usg (przez te plamienia i skurcze) a to przecież wczesna ciąża...choć mój mąż bardzo chciał ze mną wejść na usg zobaczyć, bo ze zdjęcia mu nie wystarcza ;) tylko mój gin prywatny ma bardzo dobry sprzęt a państwowy ginekolog w przychodni jeden z najstarszych i może być kiepsko widać lub być niewidoczny na takim sprzęcie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 10:09

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie szkodzi, ale ja bym nie ryzykowała bez konieczności powtarzać. Najlepiej zapytaj lekarza :)

iv09hdge6yql001e.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola 321 czy my sie spotkalysmy na parenting.pl?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) ja już po spacerze z psiakami i po śniadanku od jakiegoś czasu :) dziś mam wizytę państwową i tak się zastanawiam, bo wczoraj miałam usg czy częste usg w ciąży nie zaszkodzi ? Bo ja miałam już z 4 usg (przez te plamienia i skurcze) a to przecież wczesna ciąża...choć mój mąż bardzo chciał ze mną wejść na usg zobaczyć, bo ze zdjęcia mu nie wystarcza ;) tylko mój gin prywatny ma bardzo dobry sprzęt a państwowy ginekolog w przychodni jeden z najstarszych i może być kiepsko widać lub być niewidoczny na takim sprzęcie :/
    Często usg może i zdrowe nie są ale też nie ma udowodnionych badań że coś się stanie akurat od tego. Badanie jest całkowicie bezpieczne, raczej chodzi o "grzebanie" głowicą ... Na starym sprzęcie też zobaczy ale może nie tak dokładnie jak na lepszym no sama nie wiem musisz podjąć decyzję ;)

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Betti jak ja bym chciała pospać chociaż do 8 omg :) a tu o 6 pobudka :)

Dziewczyny macie tak czasem, że w jeden dzień coś Wam dolega np. bolące piersi czy bolący brzuch a na drugi dzień zero jakichkolwiek objawów ciążowych??

ja tak czasami mam

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim jeśli niedługo masz wizytę prywatną to ja bym chyba poczekała...jak lekarz na starym sprzęcie zobaczy mniej to się tylko niepotrzebnie zestresujesz...

polkosia, miska2503 lubią tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ