Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny
Witam się w 30 tc i trochę lepszym nastroju niż wczoraj, bardzo Wam dziękuję za pocieszanie!
Misiowa, ja też o tym pomyślałam, że mogłabym się w Tobą podzielić wodamiOby tylko to nie był sygnał że coś jest z Młodym nie tak, wolę być w tych 50%, które mają dużo wód z przyczyn nieznanych.
Wczoraj pisałam Wam, że mam wysokie tętno i się generalnie źle czuję. Takie uczucie, jakbym nie miała czym oddychać - nawet podczas USG zrobiłam wczoraj przypał i musiała Pani Dr przez chwilę robić USG jak leżałam na boku, bo na plecach mi się słabo robiło. Myślałam, że to od tego tętna, ew. że już macica na przeponę naciska. A położna mi powiedziała, że to za wcześnie na nacisk, a tętno, no wysokie, ale nie takie, żeby przytykało. No i doszłyśmy do wniosku, że to pewnie dlatego że przestałam brać leki na astmę jak się tylko dowiedziałam, że jestem w ciąży. Wiecie, nigdy nie miałam jakiejś strasznej tej astmy i w sumie po odczulaniu (bo astma na tle alergicznym) było całkiem spoko. No to odstawiłam... A teraz chyba widać skutkiNo nic, ja to mam wrażenie, że chorób mam tyle co stara babcia
IviQ lubi tę wiadomość
-
Powiem ci ze ja z ciekawosci tez zamierzam dzis na wizycie zapytac o te wody,chociaz napewno jakby bylo cos nie tak to by gin powiedziala, bo u mnie na 29tydz tez maly ten brzuch , mam porownanie z innymi babkami chociazby ze SR, no i kazdy tez pyta zdziwiony "7 miesiąc? Niemozliwe". Ale u mnie dopiero brzuch zaczal sie pojawiac nie dawno, a moja mama w trzech ciazach miala malutki wiec moze to rodzinne;))
-
Onka no niestety jeszcze troszkę musisz się pomęczyć z tym zatykaniem , chusteczkowo ze leków brać na astmę w ciąży nie można no ale cóż .
A co chorób to Ja przed ciąża miałam ich multum dosłownie i tak samo mowilam , ze mam ich tyle co nie jedna staruszka -
ss wrote:Powiem ci ze ja z ciekawosci tez zamierzam dzis na wizycie zapytac o te wody,chociaz napewno jakby bylo cos nie tak to by gin powiedziala, bo u mnie na 29tydz tez maly ten brzuch , mam porownanie z innymi babkami chociazby ze SR, no i kazdy tez pyta zdziwiony "7 miesiąc? Niemozliwe". Ale u mnie dopiero brzuch zaczal sie pojawiac nie dawno, a moja mama w trzech ciazach miala malutki wiec moze to rodzinne;))
Mnie tez od paru dni dopiero zaczyna cos widaći tez wszyscy się dziwią ze to ten miesiąc a ja bez brzucha praktycznie ze gdzie ten mały ma tam miejsce
Little Frog lubi tę wiadomość
-
onka, ja dzisiaj mówiłam ginowi o dusznościach i on stwierdził, że to normalne na tym etapie ciąży i z takim brzuchem (a ty masz ciążę wyższą od mojej jeszcze), i nie pocieszy mnie, bo będzie tylko gorzej
Ale na wszelki wypadek kazał iść do internisty, żeby serce zobaczył, bo ciąża to mega obciążenie dla organizmu i najlepiej jakby mi holter założył. Idę za tydz, zobaczymy co babka powie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:30
-
nick nieaktualnyzakocona wrote:onka, ja dzisiaj mówiłam ginowi o dusznościach i on stwierdził, że to normalne na tym etapie ciąży i z takim brzuchem (a ty masz ciążę wyższą od mojej jeszcze), i nie pocieszy mnie, bo będzie tylko gorzej
Ale na wszelki wypadek kazał iść do internisty, żeby serce zobaczył, bo ciąża to mega obciążenie dla organizmu i najlepiej jakby mi holter założył. Idę za tydz, zobaczymy co babka powie.
Ja mam jeszcze kontrolę w przyszłym tyg. u kardiologa i też dam znać co powiedziała.zakocona lubi tę wiadomość
-
Wróciłam! Ależ z tym brzuchem cieżko sie łazi ....jeszcze jakiś bol mi w pośladek wlazł i chodziłam jaj pingwin - tak sie gibalam na boki...
aleeee było superowo! Najmłodszy coprawda przespał wszystko, ale Jacek był zachwycony jak zawsze z reszta!
Teraz odpoczywam, bo duzo lazenia było i coś brzucho na dole boli....mały dopiero zasnął, bo w zoo fikal.
Wiecie, ale sie wkurwilam na ten ZUS ! Jak mi kutasy przyjdą i mnie nie bedzie to im powiem, ze SRALAM!!!! Co? Nie mogłam? A wlasnie, ze mogłam! Szczególnie, ze mam kłopoty i w kiblu siedzę pół godziny....zjeby sobie kobiety w ciazy wybrali do sprawdzania w tym roku! Lekarz tez mi to powiedział, ze wlasnie ciężarne sobie wybrali i on ma mnóstwo próśb od pacjentek o jakieś świstki etc....dlatego co miesiąc dostaje zwolnienie na miesiąc, a nie np na 2, czy 3....
Wkurzyłam sie muszę sobie zejść ciastko!
aanaa, szczesliwa_mamusia21, FreshMm, Blondik, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość