X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięcie macicy w latach 70 i 80-tych było uważane za przyczyne bezpłodności jednak teraz ta teoria juz nie obowiązuje :) Zaleca sie jednak kiedy kobiety z tyłozgięciem chcą starac sie o maleństwo aby po stosunku lezały z nogami do góry z poduszka pod pupą żeby nasienie nie wypływało :)

W życiu codziennym tyłozgięcie ma odzwierciedlenie w bardzo bolesnych miesiaczkach PROMIENIUJĄCYCH DO KRZYŻA , a także bólach kregosłupa w ciazy , nie leczy się tego a jest mozliwość że po porodzie macica sie naprostuje i juz tak zostanie dlatego czesto mówi sie ze bolesne miesiaczki przed porodem maja swój koniec po porodzie i juz wtedy tak nie boli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 15:11

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnko piękny brzuszek!!! W końcu widać ;*
    Wlasnie gdzie Twój avatar???

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Wróciłam! Ależ z tym brzuchem cieżko sie łazi ....jeszcze jakiś bol mi w pośladek wlazł i chodziłam jaj pingwin - tak sie gibalam na boki...:) aleeee było superowo! Najmłodszy coprawda przespał wszystko, ale Jacek był zachwycony jak zawsze z reszta!
    Teraz odpoczywam, bo duzo lazenia było i coś brzucho na dole boli....mały dopiero zasnął, bo w zoo fikal.

Wiecie, ale sie wkurwilam na ten ZUS ! Jak mi kutasy przyjdą i mnie nie bedzie to im powiem, ze SRALAM!!!! Co? Nie mogłam? A wlasnie, ze mogłam! Szczególnie, ze mam kłopoty i w kiblu siedzę pół godziny....zjeby sobie kobiety w ciazy wybrali do sprawdzania w tym roku! Lekarz tez mi to powiedział, ze wlasnie ciężarne sobie wybrali i on ma mnóstwo próśb od pacjentek o jakieś świstki etc....dlatego co miesiąc dostaje zwolnienie na miesiąc, a nie np na 2, czy 3....
    Wkurzyłam sie muszę sobie zejść ciastko!
    No niestety podobno badania wszystkie aktualne itp wszystko trzeba mieć .
    Zjedz i za mnie , jejku ale mam ochotę: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam kochana wyżej ze nie !mogę córki zmienić na tablecie bo cos się rabnelo i o na chwile taki jest:)
    Nooo , zaczyna być widać:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melanox leżę juz 3 tyg bo wody mi odeszły. Leżę na sali gdzie co 3 dni zmieniaja się osoby a tylko ja leżę na stałe.
    od tygodnia prawie bo w piatek popoludniu przyszła dziewczyna z konfliktem serologicznym i we wtorek co bedzie to ma mieć cesarke. Myślałam że już do wtorku chociaż ona ze mną polezy ale nie wyjechała dzisiaj na sale obok a tu w stawili cztery nowe osoby na jutrzejsze zabiegi.. no jakby tych zabiegowych osób nie mogli dać do następnej sali.
    Wywiezli cztery ciężarne na inne sale, mnie zostawili tylko i dali cztery nowe osoby bez sensu to wszystko

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog i SS tez słodkie brzuszki, ale Wam to juz od dawna widać, a mojej śwince dopiero wyskoczył :)

SS przepraszam, ze tak walne prosto z mostu czy Ty masz skolioze?

relgh371crdcdbv2.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku z tymi kontrolami zus faktycznie bex sensu... jak ktos ms uciążliwe warunki gdzie w ciąży nie może pracować i pojdzie na zwolnienie to już jak w więzieniu w fomu ma siedzieć i nigdzie nie wychodzić. .. ech brak słów

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu te osoby jutro maja zabieg i w sobote do domu idą wiec lipa... a po narkozie jutro i tak pół dnia beda spaly...

• aanaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, podsunęłaś wspaniały pomysl w razie czego. Ja tez będę twierdzić ze se sralam :D hahaha, uwielbiam Cie ;)

ZakręconaOna, polkosia, Misiowa, Blondik, Nynusia, jaroszka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona rozumiem :D ja wiem kiedy jesteś na tablecie bo tak samo Ci zmienia słowa jak mój :D. Fotki --> córki :D

Misiowa no to faktycznie niefajnie... To swoja droga ty tam tyle ludzi po znasz ze hoho !

Jaroszka mały fikal w brzuszku i tez zwiedzał! Super ze wyjazd udany! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma pracuje u swoich rodziców już kilka lat zaszła teraz w ciążę i zaniosla zwolnienie do zus a te z kontroli byli już na drugi dzień u jej rodziców w sklepie czy przypadkiem jej nie ma. Byłam szoku że tak szybko przyszli .

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 wrote:
    Moja znajoma pracuje u swoich rodziców już kilka lat zaszła teraz w ciążę i zaniosla zwolnienie do zus a te z kontroli byli już na drugi dzień u jej rodziców w sklepie czy przypadkiem jej nie ma. Byłam szoku że tak szybko przyszli .
    Po rodzinie dość często szybciej to idzie , u mojej szefowej tez tak kontrola po tygodniu była jak zatrudniła swoja szwagierkę

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, z tym ZUSem to ja też mówię do mojego męża, że kiedyś będę mieć kłopot, jak przyjdą rano. Bo ja śpię ze stoperami w uszach, przy zamkniętych drzwiach do sypialni, na górze domu i raz mi się już zdarzyło, że nie usłyszałam dzwonka... U mnie kontrola była w połowie maja, a na zwolnieniu jestem od lutego.

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko któreś łóżko się zwolni to będę się starała żeby Kasię znów na pokój mi dali.. no ale zobaczymy..

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Melanox leżę juz 3 tyg bo wody mi odeszły. Leżę na sali gdzie co 3 dni zmieniaja się osoby a tylko ja leżę na stałe.
    od tygodnia prawie bo w piatek popoludniu przyszła dziewczyna z konfliktem serologicznym i we wtorek co bedzie to ma mieć cesarke. Myślałam że już do wtorku chociaż ona ze mną polezy ale nie wyjechała dzisiaj na sale obok a tu w stawili cztery nowe osoby na jutrzejsze zabiegi.. no jakby tych zabiegowych osób nie mogli dać do następnej sali.
    Wywiezli cztery ciężarne na inne sale, mnie zostawili tylko i dali cztery nowe osoby bez sensu to wszystko

jejku kochana a jak się czujesz? co mówi lekarz?

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy tyłozgięciu nie miałam ani problemów z krzyżem, ani bolesnych miesiączek. W ciążę też dwa razy zaszłam szybko, bez jakichś specjalnych kombinacji, więc z tym to też nie ma reguły. A tyłozgięcie wyprostowało mi się już w czasie ciąży, gdy mała urosła. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Ja przy tyłozgięciu nie miałam ani problemów z krzyżem, ani bolesnych miesiączek. W ciążę też dwa razy zaszłam szybko, bez jakichś specjalnych kombinacji, więc z tym to też nie ma reguły. A tyłozgięcie wyprostowało mi się już w czasie ciąży, gdy mała urosła. ;)
    Ja mam przy tylozgieciu mam mocniejsze miesiaczki ale bez przesady
    Właśnie zaliczylam pierwszego kopa w żebro !!! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie uwierzycie... tak mnie naszło na czekolade
    ze zrobiłam sobie polewe czekoladowa do tego kakao i tak sobie spędzam ten nudny dzien :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 16:59

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszło na zrobienie jagodzianek z własnoręcznie zrywanymi jagodami.. CZĘSTUJCIE SIĘ ;) PS. to Antek zjadł pół tej bułki-nie ja :D

3794e1a0b5474b45med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 17:12

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, madu, Blondik, Natka88, onka, jaroszka, Little Frog, kasiulka87, zakocona, Misiowa, IviQ, lojkalojka, Nynusia, ~Rewianka~, Lexie, agaton, Magnosia, lili_madlen, Lucy7 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek i koniec ! Dawaj asdres Ja za piec minut łapie samolot i lece w te pędy !!! O mniaaaaam !

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ