Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
IviQ, dzisiaj posty o magnezie + żelazie zobaczyłam i od razu zapytałam o to gina, żeby się upewnić. Wcześniejszych nie widziałam o tym, że nie można. Może nie zauważyłam.
No, ale nic to i tak najważniejsze, że mi jakkolwiek nie spadło i dalej mam 11,9Teraz już będę brała osobno.
IviQ lubi tę wiadomość
-
Ja jestem na L4 od 11 marca. Aktualnie mam zwolnienie od 30 czerwca do 28 lipca a kontrola była 7 lipca.
Szczerze to się załamałam. Mąż mnie nastraszył, że jak nie uwzględnią mojego wytłumaczenia to mogą odmówić mi wypłaty zasiłku za aktualne zwolnienie i kazać zwrócić to co wcześniej dostałam, do tego będę zmuszona wrócić do pracy gdzie szef może zwolnić mnie dyscyplinarnie bo niewłaściwe wykorzystywanie L4 jest do tego podstawą.
Mało tego jak kogoś nie zastaną w domu to często przychodzą na 2 kontrolę.
Na razie mam przed sobą wizję siedzenia w domu przez dłuższy czas bo nie wiem czy zadowoli ich okazanie paragonu ze sklepu i czy mogę dalej w te sposób funkcjonować. Pani przez tel. przekazała mi, że najlepiej by było abym udokumentowała, że byłam u lekarza albo w aptece. Dowiedziałam się tez, że ZUS ma 30 dni na wysłanie do mnie pisma z prośbą o wyjaśnienie a potem 30 dni na rozpatrzenie mojego wyjaśnienia. Chyba wpadnę w depresję siedząc w domu tyle czasu.
Mieszkam na 7 piętrze, w mieszkaniu jest duszno i nie pomaga otwieranie okien do tego brak balkonu ... to jest chore żeby ciężarna w takich warunkach i przy upałach nie mogła wyjść na powietrze.
Poza tym nie mamy jeszcze łóżeczka, fotelika do samochodu, żadnych kocyków czy pościeli, żadnych kosmetyków, pieluch, laktatorów itp. Kto ma się tym zająć mój mąż ? Za 3 tyg idziemy na wesele do szwagra, na którym mój mąż jest świadkiem a ja nie mam sukienki i niewiele na mnie pasuje nawet z ciążówek bo jestem niska drobna, więc szukanie nie skończy się na 30 min tak aby szybko wróciła do domu.
Chore po prostu chore. Do tej pory codziennie chodziłam na spacery żeby się dotlenić i poruszać zresztą siedzenie czy leżenie przez dłuższy czas powoduje bóle brzucha. Teraz to chyba będę spacerować na tych swoich 34 m między WC a kuchnią.
-
Nie nie , cos mi tu nie pasuje . Oni muszą mieć na prawdę silne dowody ze sciemniasz chyba a nie , żeby Ci nie wypłacił ZUS kasy a tym bardziej żeby kazał oddać !!! Bez przesady
No wiec właśnie tak jak mówisz , wyprawka sam maz się mię zajmie i paragony pozostawiacie i juz macie dowód , nie można zamknąć się w 4 ścianach na 9 miesięcy ciąży bo ZUS ma takie życzenie. To trochę inaczej tez na pewno jest a co człowiek to opinia lepiej tam zadzwonić i się dowiedzieć wprost czy mamy się zamknąć w domu -
ZakręconaOna wrote:Nie nie , cos mi tu nie pasuje . Oni muszą mieć na prawdę silne dowody ze sciemniasz chyba a nie , żeby Ci nie wypłacił ZUS kasy a tym bardziej żeby kazał oddać !!! Bez przesady
No wiec właśnie tak jak mówisz , wyprawka sam maz się mię zajmie i paragony pozostawiacie i juz macie dowód , nie można zamknąć się w 4 ścianach na 9 miesięcy ciąży bo ZUS ma takie życzenie. To trochę inaczej tez na pewno jest a co człowiek to opinia lepiej tam zadzwonić i się dowiedzieć wprost czy mamy się zamknąć w domu
Powiedziałam przez tel, ze byłam rano w sklepie żeby kupić coś na śniadanie i mam na to paragony a Pani z ZUS wyraźnie powiedziała, że muszę mieć ważny powód swojej nieobecności w domu co trzeba udokumentować a najlepiej by było abym była wtedy w aptece albo u lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 20:15
-
nick nieaktualnyWredotka wrote:Dziewczyny, ale piszecie - nie idzie tego nadrobić!
onka - nie zamartwiaj się, na pewno wszystko będzie ok! Ja ostatnio też stwierdziłam, że te USG to tylko stres u mnie powodują, kiedy wykryto u synka zwapnienie na sercu. Przekopałam pół internetu w poszukiwaniu informacji. A z drugiej strony mogę co miesiąc pooglądać malucha na 3D/4D, co w sumie jest super
kasiulka 87 - dzięki za ten magnez i żelazo - nie wiedziałam o tym!
Też mam podobno tyłozgięcie macicy, pierwsze dwa dni miesiączki bardzo bolesne. Podobno po pierwsze ciąży przechodzi - przynajmniej moja mama tak miała.
Ale pyszne jagodzianki, narobiłyście smaku
Mój bąbelek tak wyglądał dwa tygodnie temu, zobaczę go znowu pod koniec lipca
Tez mam tylozgiecie i bardzo bolesne miesiaczki, a po prodzie nic sie nie zmienilo i tak cholernie boli ehh..
no i w ciaze zajsc tez nie mialam najmniejszego problemu -
No jak ja zdzwonilam do Zus sie zapytac co i jak to mi powiedzieliz e na zasilku maciezynskim moge sobie robic co chce, ale chorobowe to nie jest urlop!!! tylko dochodzenia do zdrowia więc żadne kupowanie wyprawki w gre nie wchodzi jedynie po towar pierwszej potrzeby mogę wyjśc jak nie ma nikogo w domu i do lekarza i koniec kropka!!!
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Ja mam od rana impreze pod oknami...oba pay szczekają i piszczą. Postanowiłam że wyjeżdżam do rodziców a R niech żyje sb w tym popierdolonym miejscu...znowu w nocy spałam 4godziny i już psychicznie noe mogę. Gorąco w hoy a okna nie otworzę bo zaraz hałasy...ja nie mam nawwt odrobiny spokoju ale matka R nie chce zabrać kundla spod naszych okien a nawet zaczęła na korytarzu zostawiać tego co zawsze w domu trzymała.
Ehhh nie dość ze ciążowo czuję się źle to jeszcze takie problemy...dzisiaj tak się denerwowalam że co chwilę stawiał się brzuch i nic nie robiłam tylko leżałam ale ro i tak nic nie pomagało.poszłam na spacer i wracam do tego wariatkowa...nawet płakać nie mam siły... -
miska2503 wrote:Moja znajoma pracuje u swoich rodziców już kilka lat zaszła teraz w ciążę i zaniosla zwolnienie do zus a te z kontroli byli już na drugi dzień u jej rodziców w sklepie czy przypadkiem jej nie ma. Byłam szoku że tak szybko przyszli .
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
PauLLa przerąbane masz z tą teściową"
mam coś dla Ciebie:)
Do komisariatu wchodzi kobieta i zgłasza zaginięcie teściowej.
- Kiedy zaginęła?
- Trzy tygodnie temu.
- I dopiero teraz zgłasza pani zaginięcie?
- Tak, bo nie mogłam uwierzyć w to szczęście.Lexie, kasiulka87, onka, Nynusia, ~Rewianka~, ZakręconaOna, PauLLa, jaroszka, aanaa, Little Frog lubią tę wiadomość
[/link]
-
Aagatka mi pękł ze stresu i nerwów przez śmierć babci. Bardzo to przeżyłam i pojawiły sie skurcze pół nocy. Potem plamienia no a na koncu pękły błony...
Wody są takie przezroczyste a slodkawym zapachu w porownaniu do moczu który ma ostry zapach.
U mnie po porodzie miesiączki przestaly aż tak boleć ale stały się bardzo obfite drugiego dnia...https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
Hej dziewczyny! Ja również na L4, we wtorek miałam kontrolę...niestety nie zastali mnie w domu. Pojechałam odrazu do zusu, musiałam napisać gdzie byłam, co robiłam, w jakich godzinach itd. Tez się wkurzyłam. Dołączyłam paragon, na co pani powiedziała, że ja mogę iść do sklepu jedynie po bułki i tu słuchajcie o ile mieszkam sama! Jeśli mąż może za mnie kupić te bułki, to nie mam prawa wychodzić. Koniec świata. Do znajomej przyszły i zapytały dlaczego gotuje zupę, to powiedziala, że chyba musi coś jeść...Siedzę teraz w domu, wole nie ryzykowac:/
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Wiecie, ja im się nie dziwię, że kontrolują. ZUS nienawidzę jak mało której instytucji, ale jak do mnie przychodzi pracownik kłaść płytki, a mówi, że od roku jest na L4, to sama bym się na miejscu ZUS wkur... Ja tam staram się siedzieć w domu, trudno. Wolę to niż pracować. I fajnie jest dostać kasę za to "nicnierobienie"
Zawsze można na spacer czy zakupy wyjść wieczorem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 20:49
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn