X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Hej dziewczyny! Ja również na L4, we wtorek miałam kontrolę...niestety nie zastali mnie w domu. Pojechałam odrazu do zusu, musiałam napisać gdzie byłam, co robiłam, w jakich godzinach itd. Tez się wkurzyłam. Dołączyłam paragon, na co pani powiedziała, że ja mogę iść do sklepu jedynie po bułki i tu słuchajcie o ile mieszkam sama! Jeśli mąż może za mnie kupić te bułki, to nie mam prawa wychodzić. Koniec świata. Do znajomej przyszły i zapytały dlaczego gotuje zupę, to powiedziala, że chyba musi coś jeść...Siedzę teraz w domu, wole nie ryzykowac:/
    po jakim czasie miałas kontrolę?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula daj znać jak po tej depilacji brwi jestem bardzo ciekawa! :)

Paula o rany ty masz z ta teściową... A pewnie jak mały się urodzi ro stanie najlepsze przyjaciółką byle tylko przychodzić... Nie lubię takich BAB o boże ! Moja mama juz się męczy ze swoja teściową 20 lat u nas też jest hardcore babka nic nie pozwala rzuca butelkami po ogrodzie chodzi i patrzy po oknach obgaduje u sąsiadów oczywiście wyrzuca wszystkich, tylko pytanie po co? I kto jej później pomoże jak juz będzie bardziej wiekowa? Po co sobie robić takie cos.. Ja bym chciała mieć na stare lata oparcie w kimś , żeby mnie odwiedzali pomagali a tacy ludzie tylko działaja na swoja niekorzyść...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 1 czerwca.

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynowa ale kicha , ja pierdole porabane to wszystko ! :-///
    Paulla Tobie to wspolczuje na całej linii z ta teściową , chora jakąś baba

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze można poprosić giną, aby wystawił zaświadczeń, zw pacjent musi spacerować ;) i przedlozyc takie zaświadczenie do zusu

~Rewianka~, Kasia82, IviQ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od marca na l4 i nie miałam jeszcze kontroli...współczuje Wam takich nieprzyjemnych sytuacji...

Szczesliwa mamusiu też myślałam ze czlowiek na starość nie chce być sam a ta baba musi być z kimś pożarta bo inaczej ciągle kłóci się. Pokłóciła się ze mną to drugi msc leci jak ze wszystkimi jest w zgodZie ale nie ze mną. A do Synka jej nie dopuszcze...nie tak podłą babe...tesciowa jeszcze nie jest...

IvQu meeegaa się uśmiałam :D

Ja nie wiem co powiedziałabym odnośnie akcji z zus...mam dość stresów i nerwów...

IviQ, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaka cisza nagle się stała...

Wgl która piekła jagodzianki????też chce :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq to samo mi dzis gin powiedziala, tymbardziej ze synek duzy i az sama sprawdzala po kilka razy wody i wszystkie pomiary,ale wszystko jest ok.No i przez miesiac przybralam tylko tyle co synek czyli ok 700g.
    jaroszka nie mam skoliozy za to mam lordoze przez co koszmarne bole kregoslupa, dzis mnie gin po usg zbierala z lozka bo nie moglam wstac:D

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla mam tez taka babkę , dwa lata z nią juz nie rozmawiam !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wizycie w porzadku, synek nadal glowa w dol, wazy 1200 ale podobno jest dlugi.wynik cukru i moczu idealny a z krwi minimalna anemia ale przepisala zelazo.maly buzia tak mocno wcisniety w pecherz ze zdjecia bardzo slabe:/ dlugosc stopy 5cm;))kawal chlopa;) niestety ja nic nie rozchodze sie w biodrach a synek z tego co widac bedzie duzy i powiedziala ze bedziemy to obserwowac. Aha i plci znow nie bylo widac,ale gin twierdzi ze wtedy na tym jednym z usg bylo widac wyraznie.

jaroszka, Lexie, paula1, lili_madlen, annggela lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja w poprzedniej ciąży miałam tak długie badanie że omal nie zemdlałam :D przewracali mnie lekarze na bok bo to w szpitalu było :D

Zakrecona i jak pod względem wnuków?normalne kontakty??czy masz opory?

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Iviq to samo mi dzis gin powiedziala, tymbardziej ze synek duzy i az sama sprawdzala po kilka razy wody i wszystkie pomiary,ale wszystko jest ok.No i przez miesiac przybralam tylko tyle co synek czyli ok 700g.
    jaroszka nie mam skoliozy za to mam lordoze przez co koszmarne bole kregoslupa, dzis mnie gin po usg zbierala z lozka bo nie moglam wstac:D

SS sorki, ze tak wypaliłam, ale ja mam skolioze i zauważyłam u Ciebie na zdjęciu charakterystyczne boczne skrzywienie w odcinku lędźwiowym, ale to w takim razie musiałaś krzywo stanąć :)
    Myślałam, ze będę miała z kim na ten temat pogadać, bo mi sie to cholerstwo pogłębia wraz ze wzrostem brzucha ....
    Ale jedno mamy wspólne....bóle kręgosłupa....

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:
    Ss ja w poprzedniej ciąży miałam tak długie badanie że omal nie zemdlałam :D przewracali mnie lekarze na bok bo to w szpitalu było :D

Zakrecona i jak pod względem wnuków?normalne kontakty??czy masz opory?
    Tzn Ja z nią nie gadam od dwóch lat wgle ! I tez nie mam zamiaru prawnuka jej dawać , pokazywać ani nic ... Dla mnie ona nie istnieje , niestety mam swoje powody by jej nie nawidzic i po tym co mi zrobiła nie raz nie chce jej znać .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny od powrotu z zoo mam jakiś ucisk w dole brzucha, jakby wzdęcia, ale sama nie wiem co to....nie boli tylko tak uciska wlasnie moze trochę tez kłuje....leżę juz od godzinki w łóżku i pije rumianek. Mały sie rusza, ale nie tak bardzo jak zawsze....
    Mam nadzieje, ze to nic poważnego myślicie, ze jak nie przejdzie do jutra to jest sens panikować i dzwonić do giną albo do szpitala?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skolioze i kifoze, jaroszka. Ale u mnie nie czuję, żeby mi się pogłębiala. Ale kręgosłup w odcinku lędźwiowym boli i L mnie masuje wg masażu, który jest w książce z fundacji rodzic po ludzku i tego, co mi doula na warsztacie pokazała. Naprawdę pomaga. No i przyda się nauka tego masażu do porodu :)

Edit: nie, moim zdaniem absolutnie nie jest. Wystarczy przecież że dzieciak się obróci tyłem i już mniej czuć :). Dwa dni u mnie ruchy słabo wyczuwalne były (wczoraj i przedwczoraj). Dzisiaj od popołudnia szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 21:54

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka a może nospe weź co ? Albo idź do wanny może ucisk puści jakoś . Jak nie przejdzie to zadzwon do ginekologa po prostu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska2503 nie strasz jak to na drugi dzien. JA liczę na to ze w miesiac sie nie zorientuja. ale moze dlatego ze u rodzicow ale rety ja tez chce pracowac podczas zwolnienia troche wiec terz juz zwatpilam. masakra

u rodziców ale pracuje kilka lat tam i ma inne nazwisko niż oni, mieszka w radomiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 22:06

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka nachodzilas sie w zoo to moze od tego.. Mialam tak ostatnio po parogodzinnym spacerze,strasznie mnie bolalo podbrzusze,podobnie myslalam,ze to wzdecia,nawet nospa nie pomagala..trzymalo mnie tak ze 2-3 dni a ginekolog powiedzial ze sie przeforsowałam i spacer byl za dlugi.Oczywiście jesli sie niepokoisz to zadzwon do swojego lekarza i sie upewnij

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy was też po dłuższym stosunku boli? chwile podziałam i lipa bo zaczyna boleć :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to tak stanelam zeby sie w lustrze zmiescic;))

aanaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ