X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wyniki z żyły.

Wróciłam z brow baru z Sephory i mogę tylko polecić- w życiu nie miałam takich pięknych brwi! :D Od razu lepiej się czuję :P

Teraz biorę się za odsypianie nocki :P

Wczoraj zrobiłam pyszną zupę krem pomidorową ze świeżych pomidorów z grzankami z oliwą i czosnkiem- polecam jak ktoś nie ma pomysłu na obiad :) mężowi smakowało bardzo, mi też, zostało jeszcze na dziś a najedliśmy się pod korek :) Link tutaj: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/pomidory/zupa_krem_pomidorowa/przepis.html

Dobranoc :*

ZakręconaOna, onka, Little Frog, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie wcięłam kanapeczki i Mała szaleje w brzuchu :D Chyba smakowało :) Chciałam Wam jeszcze napisać że odkąd biorę żelazo w odstępie kilku h od magnezu i popijam sokiem pomarańczowym do hemoglobina mi podskoczyła z 11,3 na 11,6. Więc załapuję się już w ciążowej normie :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Polkosia wyniki z żyły.

Wróciłam z brow baru z Sephory i mogę tylko polecić- w życiu nie miałam takich pięknych brwi! :D Od razu lepiej się czuję :P

Teraz biorę się za odsypianie nocki :P

Wczoraj zrobiłam pyszną zupę krem pomidorową ze świeżych pomidorów z grzankami z oliwą i czosnkiem- polecam jak ktoś nie ma pomysłu na obiad :) mężowi smakowało bardzo, mi też, zostało jeszcze na dziś a najedliśmy się pod korek :) Link tutaj: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/pomidory/zupa_krem_pomidorowa/przepis.html

Dobranoc :*
    Kasiulka, ale to się umawiasz w sklepie sephory, czy jak to wygląda?

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula87 - zrobię w przyszłym tygodniu, bo po przepisie widzę, że zupa musi być pyszna :)

Magdalena85 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ewalika, kolezanka chodzila do balisia wiec popytam,zreszta podobno bardzo fajny lekarz i przy porodach opanowany, bo np o lasatowiczu slyszalam ze jak cos sie dzieje to panikuje:D a o reszcie niestety nie slyszalam.ale to gyncentrum tez mozna rozwazyc,albo myslalam o centrum Danea w wapienicy,bylam tam kiedys na usg piersi i bylam bardzo zadowolona z podejscia lekarza.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;),
    nie dam rady Was nadrobić, może wieczorem się uda. Wczoraj dowiedziałam się, że Szymuś przyjdzie drogą przez cc. Dziś mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia i zastanawiam się, czy jest sens chodzić. Najwyżej ominę te zajęcia dotyczące porodu sn... Jak myślicie?

Pozdrawiam Was cieplutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:40

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, Wredotka, onka, Lexie lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia - u mnie też być może będzie cc, ale nie wahałam się i od początku chodzę na wszystkie zajęcia na szkole rodzenia, na zajęciach można się dowiedzieć ciekawych rzeczy, nawet jeśli są zajęcia dotyczące porodu to często zmienia się temat na inny ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, dzięki ;) Czy u Ciebie decyzja o cc jest pewna? Jaka przyczyna? U mnie przebyta dość poważna histeroskopia operacyjna macicy.

• agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agania, dzięki ;) Czy u Ciebie decyzja o cc jest pewna? Jaka przyczyna? U mnie przebyta dość poważna histeroskopia operacyjna macicy.

Nie, cc nie jest pewne. Ja jestem po operacji kręgosłupa, na całej długości kręgosłupa (oprócz części szyjnej) mam wszczepione implanty po obu stronach kręgosłupa, w tym jakieś śruby i haczyki. Ortopeda napisał mi opinię, w której było napisane, że z powodu bólu kręgosłupa mogę nie dać rady być w jednej pozycji podczas porodu, a tam nie będzie czasu na odpoczywanie czy leżenie sobie. Ale napisał mi, że cc do rozważenia i ginekolog uważa, że wszystko się okaże podczas porodu.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Agania, najważniejsze, by wszystko przebiegło pomyślnie :) U mnie to już raczej pewne. Do wczoraj czekałam na decyzję, bo moja gin konsultowała mój przypadek z innymi lekarzami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 15:05

• agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia - to chociaż wiesz na czym stoisz, bo ja to całkowicie w zawieszeniu. No, ale będzie co ma być.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze, może uda się naturalnie i będziesz sie cieszyła, że się tak ułożyło. Ja do wczoraj czekałam z decyzją lekarzy. Wiem też, że już od 38 tygodnia będę w szpitalu, a od 32 tygodnia co tydzień będę musiała jeździć na ktg.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia sliczne fotki , avatar slodziutki <3
    Datę kiedy cc ci wyznacza ?

Magnosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Magnosia - to chociaż wiesz na czym stoisz, bo ja to całkowicie w zawieszeniu. No, ale będzie co ma być.
    moja siostra w ub roku rodzila ale ze jest tez po operacji kregoslupa,jej doktor od razu napisal ze wskazania do cc,nawet nie bylo mowy o naturalnym,wiec moze powinnas bardziej gina ponaciskac ,u mnie wszystko sie wyjasni po 36 tyg po usg zobacza czy lozysko sie przesunelo wyzej, jesli tak to i tak poprosze o znieczulenie w kregoslup,bo z moimi problemami sobie nie wyobrazam tego bolu,dzis mialam pierwsze zajecia z hydroterapii na basenie w szpitalu,bylo nas 5 ciezarowek,bylo swietnie,w wodzie sie czulam jak piorko,gorzej jak wyszlam,ociezala i wykonczona,ciekawe jak bedzie jutro,cwiczenia lekkie i latwe bede juz miala do konca ciazy raz w tygodniu te zajecia :)pozdrowionka

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia tylko problem jest taki, że ja się boję rodzić naturalnie. Boję się żeby nic mi się nie stało... ale ortopeda twierdzi, że bardziej tutaj chodzi o to, że mogę nie wytrzymać tej jednej pozycji niż o to, że coś może mi się stać. Na kolejnej wizycie porozmawiam o tym z ginekologiem i zobaczymy co mi powie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Mikejla - witamy! :) Ja porodu się boję, ale nie samego bólu tylko powikłań poporodowych.

U mnie już w 13 tygodniu na prenatalnym lekarz powiedział, że chłopak. Potem potwierdziła moja ginekolog. Na ostatnim prenatalnym nie dało się zobaczyć, ale moją ginekolog poprosiłam o sprawdzenie i zrobiła nam nawet zdjęcie :P Także chyba zostanie chłopak. Chociaż ja ubranka kupowałam takie uniwersalne. I też mam sporo na 56, ale więcej jednak na 62. I oczywiście byłam na tych zakupach w TKMaxx! :D

2n2496h.jpg

Ech,muszę wreszcie wybrać szpital w którym będę rodzić :/ Są tu jakieś dziewczyny ze Śląska?
    Ja będę rodzic w Mysłowicach. Byłam ostatnio na zwiedzaniu porodówki i jestem mega pozytywnie nastawiona

l22nhdgeccid541p.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja będę rodzic w Mysłowicach. Byłam ostatnio na zwiedzaniu porodówki i jestem mega pozytywnie nastawiona

To może się spotkamy, bo też jestem aktualnie nastawiona na Mysłowice :) A chodzisz do ginekologa stamtąd? Byłaś już na szkole rodzenia?

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przeraza wizja porodu, boje sie ze popekam :( a potem pierwszego kontaktu z synkiem, ubieranie go itp. Na wiekszych dzieciach wprawe mam, on bedzie taki malutki i delikatny.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Mnie tez przeraza wizja porodu, boje sie ze popekam :( a potem pierwszego kontaktu z synkiem, ubieranie go itp. Na wiekszych dzieciach wprawe mam, on bedzie taki malutki i delikatny.
    Annhela muy to się z mężem,smielismy, ze to nasze dziecko to biedne, bo rodzice uczą sie na nim metoda prób i błędów. ;)

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka tak do dr Wojcieszyna. I na szkole rodzenia chodzę ;) w sumie to chyba 3 zajęcia mi zostaly

Wredotka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ