X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ktore wykupuja sobie opieke poloznej podczas porodu,jak to sie zalatwia? Jaki to jest koszt?nie patrza na to jakos zle? Ze przyszla rodzic i wymysla czy cos tam?;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, u nas w szpitalu odbywa się to całkowicie legalnie. Wybieram sobie położną, kontaktuję się z nią telefonicznie, umawiamy się i do dnia porodu jest pod telefonem. Opłatę uiszcza się przy wypisie ze szpitala, a każdy szpital liczy sobie inaczej. W moim jest to 1500 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:14

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucze kasia82 to fajnie macie, u mnie nie wiem jak to jest:/temu pytam was z ciekawosci

Kasia82 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Do Zabrza mam kawałek (mieszkam w Jaworznie), ale Chorzów rozważałam. Tylko sporo osób pisze, że tam taka masówka się zrobiła.

W Chorzowie zazwyczaj po 4-6 mam leży na sali po porodzie, nawet do 2-osobowych dostawiają łóżka, a w Zabrzu wszystko nowe, dobry sprzęt, 2-osobowe sale i III poziom referencyjności, to mnie też przyciąga.

Blondik lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Mysłowicach kosztuje 600 zł (swoją drogą, masakryczna różnica!), opisane jest wszystko na stronie szpitala więc jak najbardziej legalne ;) Dzwoni się do wybranej położnej i z nią wszystko ustala. Płatność w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:21

Kasia82, Magdalena85 lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    A co do sali to musze dowiedzieć się o tatusia. Wiem ze w czasie porodu jest miejsce dla niego i tv haha tak na odstresowanie się ;D

FreshMm tez zastanawiałam się nad Simin ale po zwiedzeniu tej porodówki juz jestem zdecydowana na Mysłowice

Właśnie, ja po Mysłowicach bym błądziła, trochę obce mi strony. Acz muszę też to Zabrze obejrzeć :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, porozmawiaj z nim jeszcze raz. Na zmianę lekarza chyba za późno... Ja chciałam rodzić sn, ale nie mogę. Myślę, że to jednak w dużej mierze decyzja lekarza.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    W Chorzowie zazwyczaj po 4-6 mam leży na sali po porodzie, nawet do 2-osobowych dostawiają łóżka, a w Zabrzu wszystko nowe, dobry sprzęt, 2-osobowe sale i III poziom referencyjności, to mnie też przyciąga.

Tym bardziej bym się nie zastanawiała, skoro warunki nieporównywalne. Ja tamtych okolic znowu nie znam i trochę daleko, dlatego szukałam w pobliżu :)

Blondik - o Rudzie słyszałam dobre opinie i kiedy rozmawiałam z jedną położną, to mówiła, że jeżeli poród się zacznie przed 36 tygodniem, to tylko do Rudy, bo tam jest najlepsza opieka dla wcześniaków i noworodków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:26

Blondik lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, to chyba mój dobry dzień - decyzja o zasiłku jest, szpital wybrałam, teraz mogę szaleć zakupowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:26

Nynusia, polkosia lubią tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    SIMIn ma swietne opinie, ale po wczoraszym zwiedzaniu na dniu otwartym odrzuciło mnie od tego miejsca. może i łóżko na porodówce nowe, dają każdemu zzo, panie położne miłe, ale szpital wygląda jak psychiatryk z horroru upominający się od 20 lat o remont...

ja rozważam Gliwice (ul. Kościuszki), Zabrze lub szpital w miejscu zamieszkania -R. Śl.

Gliwice i Ruda mają ten plus, że są dobrze wyposażone odddziały dla noworodków i w razie czego nie przetransportuja dziecka do innego szpitala...

Dokładnie, nieładnie jest w Chorzowie ;D
    W Zabrzu też mają sprzęt, nie przewiozą dziecka - z tego, co wiem i widziałam na filmie. Jest na youtube taki 30-minutowy film o tym szpitalu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka pochwal się jak tam po fryzjerze :) Pytałaś jak my z farbowaniem. Ja powiem, że się boję... Nie wiem jakie mają farby fryzjerzy, czy są bezpieczne, nawet sam ten "zapach".. A Ty pytasz fryzjerki, czy to bezpieczne w ciąży? Mnie kusi jak nie wiem, bo od początku ciąży nic nie robiłam, ale chyba wytrzymam do końca - "Dzidzia jest najważniejsza" :)
    Polkosia ja odczuwam inne ruchy malucha :) Coraz mocniejsze kopy sprzedaje, dziś mnie nawet obudził i zmusił żebym pozycję zmieniła, w ogóle dziwię się, że on już tyle siły ma żeby tak mocno walnąć! A czasem aż się niepokoję, bo tak nagle cały brzuch zaczyna "drgać" jakby jakby się boksował bez przerwy przez parę sekund... nie wiem jak to opisać, dziwne uczucie... takie gwałtowne te ruchy. Ale nie znam się :) I może wszystkie dzieci tak robią :)
    A co do siary to cieszcie się dziewczyny, którym jeszcze nie leci, bo ja na chwilę nie mogę sobie zdjąć stanika wieczorem jak już mam serdecznie dość, bo zaraz mam bluzkę/ sukienkę upapraną i do prania :/ O nocy już nie wspomnę, bo codziennie mam plamy i to nie małe, a ostatnio jak się ubierałam to normalnie mi na brzuch pociekło takim ciurkiem (!) Także tak jak Wy macie te upławy tak ja mam z piersi :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Kucze kasia82 to fajnie macie, u mnie nie wiem jak to jest:/temu pytam was z ciekawosci

Kochana, zapytaj w swoim szpitalu. Na pewno Ci powiedzą. A różnica cenowa pomiędzy Warszawą a Mysłowicami jest rzeczywiście ogromna. W moim szpitalu to jeszcze nie jest najdrożej. Słyszałam, że na Żelaznej płaci się 2000 zł. za opiekę podczas porodu, więc jeszcze 5 stów dodatkowo. :(

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur. . I wszystko się skasował wrrr...

Kasiu ja myślę właśnie w tej kategorii ze będzie kolo mnie ktoś komu ufam i na pewno będę spokojniejsza przez to.
    SS wydaje mi się ze właśnie lepiej dać kasę za to będą chyba na to lepiej patrzeć.
    Co do kasy to faktycznie mało 600zl w porównaniu do innych szpitali

Kasia82 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po USG. W końcu dziewczyna na 100%, widzieliśmy (i mamy zdjęcie!) psitę :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b8b052ab34d.jpg

Kasia82, stokrotka25, Wredotka, madu, onka, Little Frog, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21, kasiulka87, annggela, Bąbelek, Magnosia, Lexie, ewa13, zakocona, FreshMm, miska2503, agania, agaton, ss, paula1, Natka88, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Kasiulka, ale to się umawiasz w sklepie sephory, czy jak to wygląda?

Agatka, ja się umówiłam z dnia na dzien w Złotych Tarasach, byłam u p. Karoliny.

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam włosy w ciąży juz dwa razy , wystarczy mieć farbę lub u fryzjera bez amoniaku i wszystko jest bezpieczne

polkosia, lili_madlen lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od farbowania włosów jest mąż. Kilka razy pytałam go czy teraz by mi nie ufarbował, ale on kategorycznie odmawia. Powiedział, że nie pozwoli mi wąchać "tych smrodów", nawet jeśli mają być bezpieczne. Nie upieram się, włosy przy okazji trochę zyskają na tym, że będą przez kilka miesięcy nieufarbowane. Może odbiję sobie po porodzie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:42

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super. Śliczna Klementysia <3

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Kur. . I wszystko się skasował wrrr...

Kasiu ja myślę właśnie w tej kategorii ze będzie kolo mnie ktoś komu ufam i na pewno będę spokojniejsza przez to.
    SS wydaje mi się ze właśnie lepiej dać kasę za to będą chyba na to lepiej patrzeć.
    Co do kasy to faktycznie mało 600zl w porównaniu do innych szpitali

To prawda, u Was nie jest to dużo. Ja przez jakiś czas się zastanawiałam, bo kurczę, 1500 zł. to sporo, wózek można za to kupić. Mój tata podjął decyzję za mnie, powiedział, że on funduje i niepotrzebnie się nad tym w ogóle zastanawiałam. Dziewięć lat temu też sporo zostawiłam w szpitalu, bo 500 zł. płaciłam za zzo i 500 zł. za poród rodzinny.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nawet nie wiem ktora polozna mialabym u nas wybrac,bo kolezanki mowia ze nie ma sensu oplacac bo wszystkie sa u nas rewelacyjne i pomocne i bez placenia...nie wiem narazie zaczelam zgłębiać temat;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ