X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Wredotka tak do dr Wojcieszyna. I na szkole rodzenia chodzę ;) w sumie to chyba 3 zajęcia mi zostaly

Właśnie planowałam do niego zacząć chodzić po 30 tygodniu :) A na szkołę rodzenia zapisać się na przyszły tydzień. A którą położną wybrałaś - Panią Kasię? Czy przy deklaracji nie wybiera się konkretnej?

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Magnosia sliczne fotki , avatar slodziutki <3
    Datę kiedy cc ci wyznacza ?

Tego jeszcze nie wiem dokładnie. Na pewno przed terminem jednak. Dziękuję :P

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, w takim razie naciskałabym na swojego lekarza. Przecież za Twoimi obawami stoi opinia ortopedy! Będę trzymać kciuki, aby poszło po Twojej myśli.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On jest super polecam i ma bardzo dobre USG wszystko bardzo dobrze widać.

Przy deklaracji nie dały mi wyboru bo od razu dostałam namiar na Panią Dagmare . A Panią Kasię poznałam przy zwiedzaniu porodówki i rozważam wykupienie u niej płatnej opieki w czasie porodu i po. Jest tez możliwość wykupienia sali ale nie wiem czy chce na noc być sama z mala na sali jednak pośród innych mamuś jest razniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 15:44

Wredotka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia - tylko z moim lekarzem jest taki problem, że mam wrażenie, że on chyba myśli, że cc to moje widzimisię i że chce je wyłudzić. Jak mu pokazałam tą opinię to tak mówił jakby wszystkie rozumy pozjadał, że jest napisane wyraźnie, że DO ROZWAŻENIA i że to nic nie znaczy, nawet skserować tego nie chciał. Dopiero położna powiedziała, że skseruje to żeby mieć to na uwadze w ogóle i żeby wiedzieć, a on to olał. Nie wiem, może miał gorszy dzień. Ale jak pójdę do niego następnym razem to go zapytam i jak znowu z jakimś tekstem mi wyskoczy to mu powiem, że nie chcę nic wyłudzać, bo on tak mnie potraktował jakbym ja to cc wymuszała. Jakiś chory.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    On jest super polecam i ma bardzo dobre USG wszystko bardzo dobrze widać.

Przy deklaracji nie dały mi wyboru bo od razu dostałam namiar na Panią Dagmare . A Panią Kasię poznałam przy zwiedzaniu porodówki i rozważam wykupienie u niej płatnej opieki w czasie porodu i po. Jest tez możliwość wykupienia sali ale nie wiem czy chce na noc być sama z mala na sali jednak pośród innych mamuś jest razniej

Ja chodzę do ginekolog do Lędzin, też prywatnie, jest świetna i ma bardzo dobry sprzęt, ale pracuje na Bonifratrów, a tam nie chcę rodzić. O Wojcieszynie słyszałam bardzo dobre opinie, moja szwagierka do niego chodziła :) Prywatną opiekę na pewno kupię, to też duży plus bo jest tańsza niż w większości śląskich szpitali. Co do sali też się zastanawiam - ale wtedy chyba może być z Tobą ojciec dziecka? A deklarację normalnie składa się w szpitalu? Dzięki za informacje :)

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzę raczej w Zabrzu w Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka :) ewentualnie w Chorzowie w SIMIN - ale to tylko, jeśli bym musiała bardzo szybko dotrzeć do szpitala z jakiś powodów, bo do SIMIN mam bliziutko, jednak wolałabym Zabrze.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ta opieka wiesz może bo o to się nie dowiadywalam?
    Musisz zadzwonić do szkoły rodzenia i podać dane one Cię zapisza i potem przed zajęciami idziesz na dyżurke do położnej i wypisujesz deklaracje.
    Aha no i 2-3 tyg przed porodem musisz iść na konsultacje do anestezjologa na 3 piętro zawsze po 16 można isc

l22nhdgeccid541p.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Zabrza mam kawałek (mieszkam w Jaworznie), ale Chorzów rozważałam. Tylko sporo osób pisze, że tam taka masówka się zrobiła.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sali to musze dowiedzieć się o tatusia. Wiem ze w czasie porodu jest miejsce dla niego i tv haha tak na odstresowanie się ;D

FreshMm tez zastanawiałam się nad Simin ale po zwiedzeniu tej porodówki juz jestem zdecydowana na Mysłowice

l22nhdgeccid541p.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    A ile ta opieka wiesz może bo o to się nie dowiadywalam?
    Musisz zadzwonić do szkoły rodzenia i podać dane one Cię zapisza i potem przed zajęciami idziesz na dyżurke do położnej i wypisujesz deklaracje.
    Aha no i 2-3 tyg przed porodem musisz iść na konsultacje do anestezjologa na 3 piętro zawsze po 16 można isc

600 zł - przynajmniej tak pisze na gdzierodzic.info/

Zawsze konieczna jest konsultacja? I pewnie dodatkowo płatna? ;)

W każdym razie dziękuję za wszystkie informacje :)

Nynusia lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dzieki ewalika, kolezanka chodzila do balisia wiec popytam,zreszta podobno bardzo fajny lekarz i przy porodach opanowany, bo np o lasatowiczu slyszalam ze jak cos sie dzieje to panikuje:D a o reszcie niestety nie slyszalam.ale to gyncentrum tez mozna rozwazyc,albo myslalam o centrum Danea w wapienicy,bylam tam kiedys na usg piersi i bylam bardzo zadowolona z podejscia lekarza.
    Eh ja chodze do lasatowicza.. na wszystkie dolegliwosci mowi ze tak ma byc ze to ciaza ze nie ma na to lekarstwa itp.. ale ma fajne podejscie jest mily i raczej wytlumaczy wszystko z kolei balis ma swoje hunory podobno i bywa nieprzyjemy podobno ma dziwne poczucie humoru.. o tym w wapiennicy nie slyszalam musze poszukac moze faktycznie warto tam isc bo blisko :)

relgrl68722yz04m.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpłatna.

A konieczna jest po to żeby w razie potrzeby dostać zzo bo bez tego nie dostaniesz.
    Po prostu lepiej ją mieć niż nie mieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:01

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam prawie tydzień tam na patologii ciąży i wszystkie siostry i położne były bardzo miłe wiec opieka tez jest super ;) jak coś byś chciała się dowiedzieć jeszcze to pisz do mnie na priv ;) wysyłam Ci zaproszenie;)

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak o tym poczuciu humoru balisia tez slyszalam;) a lasatowicz podobno dobry lekarz, nie mowie ze nie, tylko slyszalam od kolezanki ktorej znajoma jest instrumentaliuszka przy porodach ze wlasnie panikuje jak sie cos dzieje.takie o nim tam w szpitalu maja zdanie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Bezpłatna.

A konieczna jest po to żeby w razie potrzeby dostać zzo bo bez tego nie dostaniesz.
    Po prostu lepiej ją mieć niż nie mieć

O, to super, w większości szpitali jest płatna. Chyba właśnie podjęłam decyzję :D

Moja szwagierka rodziła w Mysłowicach i była bardzo zadowolona. Przy czym miała cesarkę. Ale na opiekę po nie narzekała. W ogóle bardzo zadowolona była po cc (nie miała medycznych wskazań i Wojcieszyn zrobił bez problemu), ale teraz nie może zajść w ciążę i nie wie, czy nie jest to związane z cc :/

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja też jestem już wstępnie umówiona z położną i powiem Ci, że od tej pory śpię spokojnie. W sierpniu lub we wrześniu spotkamy się w szpitalu, pokaże nam salę, spiszemy plan porodu itp. Ja będę płacić za opiekę podczas porodu, po porodzie nie potrzebuję, ale ta położna powiedziała, że tak sobie wszystko ustawi, żeby po moim porodzie przychodzić do mnie do sali i pomagać przy Emilce, jeśli tylko będę tego potrzebowała i miała takie życzenie. A dziewczyna to anioł, nie kobieta, więc tym bardziej myśl o tym, że będzie przy porodzie, bardzo mnie uspokaja. U nas w szpitalu nie odsyłają ciężarnych, więc nawet jeśli w najgorszym przypadku będę musiała rodzić na korytarzu, to z taką osobą to mnie nie odstrasza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:06

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia82 - dokładnie dlatego chcę wykupić prywatną opiekę położnej - spokojnej pewnie podejdę do porodu :) Choć nie twierdzę, że bez wykupienia, położne nie są w porządku.

Kasia82 lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SIMIn ma swietne opinie, ale po wczoraszym zwiedzaniu na dniu otwartym odrzuciło mnie od tego miejsca. może i łóżko na porodówce nowe, dają każdemu zzo, panie położne miłe, ale szpital wygląda jak psychiatryk z horroru upominający się od 20 lat o remont...

ja rozważam Gliwice (ul. Kościuszki), Zabrze lub szpital w miejscu zamieszkania -R. Śl.

Gliwice i Ruda mają ten plus, że są dobrze wyposażone odddziały dla noworodków i w razie czego nie przetransportuja dziecka do innego szpitala...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja przy córci nie wykupiłam położnej, ale to były czasy, kiedy płaciłam za poród rodzinny i zzo. Miałam dzięki temu rewelacyjne warunki i spokój. Tym razem za poród rodzinny i zzo się u nas nie płaci, więc wolę opłacić położną. Ten spokój, że ktoś będzie przy Tobie i tylko dla Ciebie, to cudowna sprawa.

Położne, którym się nie płaci, też na pewno dobrze wypełniają swoje obowiązki, ale nie wiemy czy gdy trafimy do szpitala, nie będzie akurat kilku rodzących. Ja tam wolę mieć kogoś, kto będzie tylko dla mnie i nie zostanę na dłużej "sama".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 16:13

Wredotka, Blondik lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ