X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna!!! Jak znajdę swoje to wrzucę :)

polkosia lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia śliczna corunia ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Kochana, zapytaj w swoim szpitalu. Na pewno Ci powiedzą. A różnica cenowa pomiędzy Warszawą a Mysłowicami jest rzeczywiście ogromna. W moim szpitalu to jeszcze nie jest najdrożej. Słyszałam, że na Żelaznej płaci się 2000 zł. za opiekę podczas porodu, więc jeszcze 5 stów dodatkowo. :(

Potwierdzam, na Zelaznej 2000. Zdrożało od marca, więc tylko czekać aż inne położne podniosą ceny.Ja też już mam zarezerwowaną położną, więc mogę spoać spokojnie:)
    ja ostatnio mam jakieś masakryczne sny o porodzie: a to leje się krew, a to porywają dziecko...
    a tak w ogóle to nie dam rady Was nadrobic po kilku dniach nieobecności:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no ja chyba też odbiję sobie po porodzie :) Ja mocno rozjaśniam i nie wiem czy są jakieś bezpieczne rozjaśniacze... Chyba dam sobie luz, jeszcze tylko 3 miesiące :)
    A po porodzie i tak pewnie przy okazji zetnę więcej :)

Polkosia no widzisz jest dziewczyna tak jak miało być ;)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, u nas też wybór nie był łatwy. Pomogła mi szpitalna strona na Facebooku, mają tam zdjęcia położnych. "Moja" położna miała najwięcej komentarzy od pacjentek, w tym same pozytywne i ciepłe opinie. Poza tym już na zdjęciu zrobiła na mnie dobre wrażenie ciepłej i serdecznej osóbki, a po rozmowie przez telefon byłam już przekonana, że to koniecznie musi być ona. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    No wlasnie nawet nie wiem ktora polozna mialabym u nas wybrac,bo kolezanki mowia ze nie ma sensu oplacac bo wszystkie sa u nas rewelacyjne i pomocne i bez placenia...nie wiem narazie zaczelam zgłębiać temat;)

SS, ja popatrzyłam na opinie na znanym lekarzu i wybierałam te z listy, które są najlepiej oceniane. Bo wszyscy mówią, że na Żelaznej wszystkiej są super, ale jak poczytałam opinie to były róznice. Czy podjęłam dobrą decyzję- okaże się po porodzie :)
    Moja dr powiedziała, że jeżeli mam się zastanawiać czy coś dla dziecka czy prywatną położną to lepiej dla dziecka, ale jeśli nie mam ograniczeń finansowych to mam brać:)
    POlkosia, Klementysia słodka:)

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a w którym szpitalu chcesz rodzić?

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss jeśli macie fajne położne to faktycznie bez sensu płacić. Ja znam 3 tylko z czego jedna wyjątkowo nie przypadła mi do gustu a znając moje szczęście trafiłabym na nią akurat;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka sny to i ja mam ostatnio kiepskie rano sama nie dowierzam co mi się snilo

l22nhdgeccid541p.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Kasia, a w którym szpitalu chcesz rodzić?

Jacusianka, ja wracam na Inflancką.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja przestałam spotykać się z kolezankami (a zwłaszcza jedną), która mówi: "poród to było najbardziej traumatyczne przeżyciue, prawie umarłam". Nie potrzebuję żeby mnie ktoś straszył :)i bez tego mam jazdy w nocy... ale to podobno normalne na tym etapie ciąży :)

Kasia82 lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Jacusianka, ja wracam na Inflancką.

Inflancką poleca moja dr w razie czego :) a chodzę do niej na Żelazną:) więc jest moim planem B:)
    choć mam nadzieję, że po prowadzeniu ciązy, szkole rodzenia na Zelaznej no i położnej miejsce dla mnie będzie :)
    Nie mogę się już doczekać Ignasia <3

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, u mnie są fajne położne, niektóre jeszcze pamiętam sprzed dziewięciu lat, ale to dla mnie za mało. Mój lekarz powiedział, że w tym roku mają taki wysyp porodów, jakiego dawno nie było. Boję się, że drugi poród będzie krócej trwał i personel znów nie będzie wiedział w co ręce włożyć. A tak to jedna osoba będzie cały czas blisko i na bieżąco będzie monitorować akcję porodową.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Inflancką poleca moja dr w razie czego :) a chodzę do niej na Żelazną:) więc jest moim planem B:)
    choć mam nadzieję, że po prowadzeniu ciązy, szkole rodzenia na Zelaznej no i położnej miejsce dla mnie będzie :)
    Nie mogę się już doczekać Ignasia <3

Ja też rozważałam Żelazną, ale wiesz jak to jest... Wracam na "stare śmieci", choć w nowej odsłonie, bo po remoncie. ;) Mój lekarz prowadzący tam pracuje, położne też są przemiłe i kompetentne. Pierwszy poród wspominam bardzo dobrze, gorzej było z opiekę poporodową, ale teraz jestem zaprawiona w bojach i dam sobie radę. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka ja ogólnie nie oglądam nie czytam ani nie słucham opowieści o porodach komplikacjach problemach u dzieciaczków wypadkach itp po narodzinach bo wszystko wywołuje u mnie niepokój płacz i strach.
    Ogólnie docierają do mnie tylko dobre wieści i staram się żyć szczęśliwie a jednak sny mam przedziwne

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania włosów - ja rozmawiałam ze swoją gin i ona powiedziała że po 18 tygodniu farbowanie farbą bez amoniaku jest bezpieczne. A ma bardzo zachowawcze podejście do wszystkiego (zabroniła mi fitnessu, jazdy na rowerze itp- z aktywności fizycznej dała tylko opcję spacerów i / lub basenu), więc jej wierzę :)

Co do położnej, ja też z wawy, więc też wydatek 1500… Ale chyba wezmę. Głównie z uwagi na to, że to pierwsza ciąża, pierwszy poród, nie wiem co mnie czeka itp. Podobno obowiązują takie zasady, że spisuje się umowę przedwstępną i gdyby np. wydarzyło się tak że nie będzie miejsca w szpitalu w którym położna jest umówiona to przepada tylko zaliczka. Poza tym u mnie jest o tyle specyficzna sytuacja, że ja rodzić będę (muszę) na Bielanach z powodu zaburzeń rytmu serca (bo tam jest kardiologia w razie czego) a gina mam z Karowej, nikogo na Bielanach nie znam więc chociaż dobrze byłoby mieć jedną przyjazną duszę w postaci położnej :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki w pierwszej ciąży - zastanawiacie się jak sobie poradzicie z maleństwem...? Jaką macie wizję wychowania? :) Ja często jak leżę i delektuje się kopniakami, to zastanawiam się...czy będę moją Małą rozpieszczać, czy zachowam zdrowy rozsądek...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Mamuśki w pierwszej ciąży - zastanawiacie się jak sobie poradzicie z maleństwem...? Jaką macie wizję wychowania? :) Ja często jak leżę i delektuje się kopniakami, to zastanawiam się...czy będę moją Małą rozpieszczać, czy zachowam zdrowy rozsądek...
    Wiesz co czasami mam takie myślenie , jak to będzie:)
    Ale jak sobie poradze się nie martwie akurat:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 18:18

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez nie boje,z dziecmi mam do czynienia od kiedy pamietam, wiadomo swoje to nie to samo co cudze,ale jakies obycie juz mam co mimo wszystko napewno dziala na plus.zawsze mowie ze nie takie sobie dawaly rade.moja szwagierka np. nigdy nie miala do czynienia z dziecmi , bala sie a jest swietna matka, kocha ponad wszystko ale na glowe nie daje sobie wejsc.wystarczy chciec i bedzie dobrze.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też uwielbiam dzieci i każdym możliwym znajomego się opiekuję jak trzeba :) tylko martwię się, czy zachowam ten zdrowy rozsądek :) Bo przecież "jest malutka, nie wiedziała..."itd :)

‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ