Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno! Oskarek da mamusi odpoczac ;)

dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja już po SR. Ominę zajęcia dotyczące porodu naturalnego, na resztę będę chodzić. Warto! ;) Za tydzień zajęcia z fizjoterapeutką.

Polkosia, śliczna córeczka! Zastanawiam się, czy nie wybrać się prywatnie jeszcze na jakieś 3d, bo ostatnie zdjęcie mam z 20 tygodnia. Teraz nasze dzieciaki są już takie pućki śliczne ;)

Dobranoc :*

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, doszłam właśnie do wniosku, że chyba ostatni raz maluję paznokcie u stop - to już nie lada wyzwanie z brzuchem :/

Mojej znajomej też się skracała szyjka, ale urodziła w 39 tygodniu. Także spokojnie :)

Blondik lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka potrafi się też wydłużyć, czasem wystarczy się pooszczędzać ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek jak będziesz się oszczędzała to urodzisz w terminie :) tylko najlepiej nie wysilaj się, nie chodź po schodach itp.

Bąbelek lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu,przykro mi,ze zle sie czujesz.. Ja nie mam takich przebojów ale za to noce sa koszmarne,kregoslup i biodra bola,ze spac nie moge..

Wredotka mnie juz musi maz malowac paznokcie u stóp ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba także to czeka - nie wiem tylko, co na to mąż :) Mnie też zaczął kręgosłup boleć, uroki ciąży.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na pedicure raz w miesiącu od kilku lat ;) Więc problem mam z głowy. A manicure co 2 tygodnie robię, bo obgryzałam prawie 25 lat paznokcie i tylko taka forma pozwoliła mi się uwolnić od tego nawyku. Dziś w SR mówili, że można mieć pomalowane paznokcie, ale najlepiej bezbarwnym lakierem (na rękach). Ale jeśli na stopach nie mamy, to nawet można mieć kolor ;) Głównie chodzi o to, żeby widać było na którymkolwiek, chociaż jednym, płytkę i jej kolor. W szpitalach "przyjaznych" raczej nie każą zmywać, bo wiedzą, że nam też zależy, żeby jakoś wyglądać ;) Po porodzie nie prędko będzie czas na wizyty u kosmetyczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:05

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skracania szyjki, to trzeba się oszczędzać, a przede wszystkim nie dźwigać! Moje obie koleżanki z terminami na sierpień niestety już leżakują. Ja mam 4,3 cm długą i praktycznie zerowe prawdopodobieństwo, żeby urodzić przed terminem :P Przynajmniej tak mi dziś mówił lekarz. Zobaczymy co będzie za miesiąc, bo zacząć skracać może się w każdym momencie.

Bąbelek lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gdzie mieszkacie kobietki, że jedziecie do Pl :) ja jadę za tydzień aż na miesiąc... później już nie będzie kiedy, dopiero na chrzciny naszego maleństwa pewnie na wielkanoc :) Któraś pisała o mężu, że szybciej z pracy wrócił... mój właśnie stoi przy garach i robi kolacje :) ja niestety jadę sama do Polski...

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi , kochana dziekuje ze sie zmartwilas :* To ja tez moge obie wspolczuć tych boli , oby szybko minely albo moze znajdziesz na nie jakis sposob i bedzie lzej ! :)

Kurcze tez bym sobie zafundowala u nozek jakies szalenstwo kto wie moze na urlopie sie wybiore :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiem dziewczyny jak wy ale ja cierpię na bezsenność budzę sie CODZIENNIE o 4-5 i nie śpię do 6 o co mi chodzi to niewiem? Później usypiam i tak do 9-10 śpię i caly dzień rozwalony. Kurczę zamiast korzystać i spać do woli (bo później to juz naprawdę nie usnę) to łapię jakies fazy ;)

A mam pytanie do was? Czy macie może coś takiego że czujecie takie pulsowanie w brzuchu? Kurde zastanawiam się czy to serce malej bije czy co to może być? Bo na pewno nie czkawka. I tak teraz leze i drugi raz w ciągu dnia mam to pulsowanie ciekawe co to?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - ja codziennie kładę się koło 4...później budzi mnie mąż idąc do pracy, a później śpię do 11-12...z przerwami na siusiu...

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja tez to czuje ! tez myslalam ze to serce ale nie wiem czy to mozliwe , ale czuje takie lekkie pulsowanie, ciekawe ! Cos w tym musi byc skoro to zauwazamy :) Tylko co to tam sie dzieje :)

Mikejla ja pisalam o wczesniejszym porocie z pracy :)
    O prosze fajnie masz mezus gotuje :D Tez nieraz sama jezdze do Polski znam ten bol, na szczescie teraz razem !

A wiecie co najlepsze ? Mielismy za tydzien wylatywac na Krete , w lutym przyjechalismy do PL kupic wycieczke , mialo to byc w srode a w poniedzialek zrobilam test a tu dwie kreseczki ! <3

Wiec urlop juz czeka na nas od listopada bo tyle wczesniej musielismy go dac zeby wgl dostac ! No i prosze ile sie zmienilo :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój mąż codziennie wraca koło 18-19...tak go w pracy trzymają, dlatego też się cieszę, bo jest sobota niedziela i w końcu czas poleżeć razem i choćby głupi film obejrzeć :)

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak wiem coś o tym ! My tez dzis jakis filmik koniecznie a jutro zakupki , uwielbiam te wspolne soboty , chociaz jest na co czekac ! Od razu czlowiek nabiera sil i lepszego humoru :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u Was jak ta siara się pojawiła to na chwilę czy już tak będzie kapać do porodu?

I dziękuję w imieniu Klementysi za komplementy :P

szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się pojawiła jakiś miesiąc temu i mam cały czas...

Na zakupkach byliśmy dzisiaj, żeby jutro może gdzieś wyskoczyć na przejażdżke :)
    Nawet głupie wspólne zakupy cieszą

• madu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie, po całym leniwie intensywnym dniu;)

Ja dzis tylko na momencik, nie nadrobiłam wszystkich stron, przejrzałam tylko szybko co nowego i...

Witam nowa mamusię !:)

Polkosiu przeurocza córeczka, piekne zdjęcie:)

My dziś mielśmy 1 rocznicę ślubu, R zrobił mi niespodziankę i wziął wolne w pracy, więc pół dnia spędziliśmy nad wodą a drugie pół dnia na chodzeniu po mieście, zajadaniu się lodami i popijaniu mrożonej herbaty:) Uwielbiam takie dni :)

Dobrej nocy:):*

polkosia, Lexie, ZakręconaOna, Little Frog, lili_madlen lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz szczęśliwa mamusiu tez to czujesz co ja...hmmm sama jestem ciekawa może któraś z dziewczyn to miała i sie pytala dr?

Kochana Kreta nie zając... poczeka na Was :) prędzej czy później pojedziecie na wycieczkę juz może nawet w trójkę :D niewiem bo pary różnie podchodzą do tematu. Jedni jadą z dziećmi a drudzy zostawiają dziecko dla dziadków i jadą sami.
    Ja osobiście Zawsze z dzieckiem wszędzie jeżdżę ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ