X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno! Oskarek da mamusi odpoczac ;)

dobranoc :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja już po SR. Ominę zajęcia dotyczące porodu naturalnego, na resztę będę chodzić. Warto! ;) Za tydzień zajęcia z fizjoterapeutką.

Polkosia, śliczna córeczka! Zastanawiam się, czy nie wybrać się prywatnie jeszcze na jakieś 3d, bo ostatnie zdjęcie mam z 20 tygodnia. Teraz nasze dzieciaki są już takie pućki śliczne ;)

Dobranoc :*

polkosia lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, doszłam właśnie do wniosku, że chyba ostatni raz maluję paznokcie u stop - to już nie lada wyzwanie z brzuchem :/

Mojej znajomej też się skracała szyjka, ale urodziła w 39 tygodniu. Także spokojnie :)

Blondik lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka potrafi się też wydłużyć, czasem wystarczy się pooszczędzać ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek jak będziesz się oszczędzała to urodzisz w terminie :) tylko najlepiej nie wysilaj się, nie chodź po schodach itp.

Bąbelek lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu,przykro mi,ze zle sie czujesz.. Ja nie mam takich przebojów ale za to noce sa koszmarne,kregoslup i biodra bola,ze spac nie moge..

Wredotka mnie juz musi maz malowac paznokcie u stóp ;-)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba także to czeka - nie wiem tylko, co na to mąż :) Mnie też zaczął kręgosłup boleć, uroki ciąży.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na pedicure raz w miesiącu od kilku lat ;) Więc problem mam z głowy. A manicure co 2 tygodnie robię, bo obgryzałam prawie 25 lat paznokcie i tylko taka forma pozwoliła mi się uwolnić od tego nawyku. Dziś w SR mówili, że można mieć pomalowane paznokcie, ale najlepiej bezbarwnym lakierem (na rękach). Ale jeśli na stopach nie mamy, to nawet można mieć kolor ;) Głównie chodzi o to, żeby widać było na którymkolwiek, chociaż jednym, płytkę i jej kolor. W szpitalach "przyjaznych" raczej nie każą zmywać, bo wiedzą, że nam też zależy, żeby jakoś wyglądać ;) Po porodzie nie prędko będzie czas na wizyty u kosmetyczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:05

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skracania szyjki, to trzeba się oszczędzać, a przede wszystkim nie dźwigać! Moje obie koleżanki z terminami na sierpień niestety już leżakują. Ja mam 4,3 cm długą i praktycznie zerowe prawdopodobieństwo, żeby urodzić przed terminem :P Przynajmniej tak mi dziś mówił lekarz. Zobaczymy co będzie za miesiąc, bo zacząć skracać może się w każdym momencie.

Bąbelek lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gdzie mieszkacie kobietki, że jedziecie do Pl :) ja jadę za tydzień aż na miesiąc... później już nie będzie kiedy, dopiero na chrzciny naszego maleństwa pewnie na wielkanoc :) Któraś pisała o mężu, że szybciej z pracy wrócił... mój właśnie stoi przy garach i robi kolacje :) ja niestety jadę sama do Polski...

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi , kochana dziekuje ze sie zmartwilas :* To ja tez moge obie wspolczuć tych boli , oby szybko minely albo moze znajdziesz na nie jakis sposob i bedzie lzej ! :)

Kurcze tez bym sobie zafundowala u nozek jakies szalenstwo kto wie moze na urlopie sie wybiore :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiem dziewczyny jak wy ale ja cierpię na bezsenność budzę sie CODZIENNIE o 4-5 i nie śpię do 6 o co mi chodzi to niewiem? Później usypiam i tak do 9-10 śpię i caly dzień rozwalony. Kurczę zamiast korzystać i spać do woli (bo później to juz naprawdę nie usnę) to łapię jakies fazy ;)

A mam pytanie do was? Czy macie może coś takiego że czujecie takie pulsowanie w brzuchu? Kurde zastanawiam się czy to serce malej bije czy co to może być? Bo na pewno nie czkawka. I tak teraz leze i drugi raz w ciągu dnia mam to pulsowanie ciekawe co to?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - ja codziennie kładę się koło 4...później budzi mnie mąż idąc do pracy, a później śpię do 11-12...z przerwami na siusiu...

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja tez to czuje ! tez myslalam ze to serce ale nie wiem czy to mozliwe , ale czuje takie lekkie pulsowanie, ciekawe ! Cos w tym musi byc skoro to zauwazamy :) Tylko co to tam sie dzieje :)

Mikejla ja pisalam o wczesniejszym porocie z pracy :)
    O prosze fajnie masz mezus gotuje :D Tez nieraz sama jezdze do Polski znam ten bol, na szczescie teraz razem !

A wiecie co najlepsze ? Mielismy za tydzien wylatywac na Krete , w lutym przyjechalismy do PL kupic wycieczke , mialo to byc w srode a w poniedzialek zrobilam test a tu dwie kreseczki ! <3

Wiec urlop juz czeka na nas od listopada bo tyle wczesniej musielismy go dac zeby wgl dostac ! No i prosze ile sie zmienilo :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój mąż codziennie wraca koło 18-19...tak go w pracy trzymają, dlatego też się cieszę, bo jest sobota niedziela i w końcu czas poleżeć razem i choćby głupi film obejrzeć :)

aagatkaa1984 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak wiem coś o tym ! My tez dzis jakis filmik koniecznie a jutro zakupki , uwielbiam te wspolne soboty , chociaz jest na co czekac ! Od razu czlowiek nabiera sil i lepszego humoru :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u Was jak ta siara się pojawiła to na chwilę czy już tak będzie kapać do porodu?

I dziękuję w imieniu Klementysi za komplementy :P

szczesliwa_mamusia21, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się pojawiła jakiś miesiąc temu i mam cały czas...

Na zakupkach byliśmy dzisiaj, żeby jutro może gdzieś wyskoczyć na przejażdżke :)
    Nawet głupie wspólne zakupy cieszą

• madu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie, po całym leniwie intensywnym dniu;)

Ja dzis tylko na momencik, nie nadrobiłam wszystkich stron, przejrzałam tylko szybko co nowego i...

Witam nowa mamusię !:)

Polkosiu przeurocza córeczka, piekne zdjęcie:)

My dziś mielśmy 1 rocznicę ślubu, R zrobił mi niespodziankę i wziął wolne w pracy, więc pół dnia spędziliśmy nad wodą a drugie pół dnia na chodzeniu po mieście, zajadaniu się lodami i popijaniu mrożonej herbaty:) Uwielbiam takie dni :)

Dobrej nocy:):*

polkosia, Lexie, ZakręconaOna, Little Frog, lili_madlen lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz szczęśliwa mamusiu tez to czujesz co ja...hmmm sama jestem ciekawa może któraś z dziewczyn to miała i sie pytala dr?

Kochana Kreta nie zając... poczeka na Was :) prędzej czy później pojedziecie na wycieczkę juz może nawet w trójkę :D niewiem bo pary różnie podchodzą do tematu. Jedni jadą z dziećmi a drudzy zostawiają dziecko dla dziadków i jadą sami.
    Ja osobiście Zawsze z dzieckiem wszędzie jeżdżę ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ