X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP z Om 18.10, syn Martin <3

Dziewczyny a czy któraś z Was kupuje monitor oddechu?

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dzisiaj w nocy prawie nie spałam będę chodzić chyba jak zombie dziś.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już skwar i gorąco...wczoraj Mały tak boleśnie się wypinał że zwijałam się momentami z bólu...a ro dopiero początek :D zastanawiam się czy nie obracał się główką w dół hmmm

Pisałyście o problemach z żołądkiem no i my od kilku dni męczymy się na zmiane z częstymi wizytami w wc i raz na dzień...

Dzisiaj nawet wyspana. Może popołudnie na basenie spędzimy :) do później:*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:

ja kupilam juz kilka miesiecy temu,jest razem z niania elektroniczna,juz wiem ze to byl dobry zakup i sie przyda a ja bede spokojniejsza.dalam go narazie do uzytkowania swojej corce i poinformowal ja juz 3 razy,miejmy nadzieje to to juz koniec,nie bylo jej akurat w pokoju a wnusio czesto ulewa od samego urodzenia tak ma a to juz 3 miesiace,no i mial bezdech po ulaniu,pewnie sie zakrztusil i mleko wpadlo nie do tej dziurki,obie jestesmy teraz spokojniejsze,bo szybka reakcja i zawsze mozna pomoc,wiec serdecznie polecam ,pozdrowki,milego weekendu,ja dzis ide do kosmetyczki i do fryzjera po 3 miesiacach w koncu ,wiec dzien dla urody :D

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • annggela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki polecacie monitor oddechu ?
    Ja z mama z rana na hurt poszlyszmy i kupilysmy meega gruby kocyk do wozka za jedyne 30 zl, jeszcze mi brakuje pieluch tetrowych. Ile wy macie kupionych sztuk ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:

Ja kupuje nianie z detektorem Angelcare, sprawdzona i niezawodna:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja mam kolo 13 pieluch tetrowych i 6 flanelek- powinno wystarczyc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:06

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 bialych tetrowych,5kolorowych i 3 flanelki;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Moj wczorajszy brak aktywności, o ile ktoś zauważył, spowodowany był zaginięciem mojej kotki...cały dzien szukaliśmy jej, a ja zalewalam sie łzami, to było straszne....;( tylko Michałka mi szkoda, bo pewnie czuł moj nastrój, a ja naprawdę nie potrafiłam sie nie przejmować, a ludzie wiecie jak Cię pocieszaja? Nie przejmuj sie to tylko kot!!! Otóż dla mnie to nie tylko kot tylko członek naszej rodziny, była z nami w najgorszym momencie naszego związku...
    Trzymałam tylko często rękę na brzuchu zeby mały jak najmniej to przeżywał...

Z nerwów spałam dzisiaj 3 godziny....od 3 juz leżałam i płakałam, a maz tez sie obudził i prosił żebym dla Michałka troszkę sie uspokoiła, wiec tak sobie lezelismy do 5 i nagle usłyszeliśmy miauczenie....na dole pod drzwiami od tarasu czekała na nas wystraszona i wygłodniała, zapewne ktoś ja zamknął, teraz pytanie omyłkowo, czy celowo...

Nigdy jej nie zostawiamy na noc poza domem, ale niestety przed wczoraj nie dała sie złapać i zagonic do domu, bo sie bawiły z drugim kotkiem....no i maz zrezygnował i zostawił ja na dworzu, przez co ja strzelilam focha i pewnie przez to gdzieś polazła...bo ona nie wychodzi w ogóle poza ogrodzenie....

Kociary, czyli glownie zakocona i wiedzma, jeżeli mialyscie zamiar, to proszę nie piszcie mi teraz: a nie mówiłam, dlatego sie trzyma kota w domu etc. bo nie chce sie juz denerwować...dziękuje Wam z góry :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:30

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos niani mi zależy na niani z wideo-monitorem, bo mam duży dom piętrowy, wiec taka niania jest dla mnie niezbędna.
    W kwestii monitorowania oddechu nawet sie tym nie interesuje, uważam ze to niepotrzebne i tylko bedzie nas stresowac.
    Takie rzeczy przydają sie głownie rodzicom wcześniaków.
    Natomiast każdy robi jak uważa.

relgh371crdcdbv2.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Przy krótkiej szyjce niestety można rodzic w każdym momencie .
    Babelek a jaka masz szyjkę ?
    Ostatnio 27mm. Norma jest chyba do 30mm.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska ja też praktycznie oka nie zmrużyłam. Co do rozłąki z mężami...dlatego właśnie wyjechałam do swojego, bo albo życie na odległość albo życie za granicą...ale brakuje wsparcia choćby mamy, z którą zawsze miałam dobry kontakt i wymieniam z nią meile. To nie to samo wiadomo. Jak również nawet nie ma z kim wyjść na spacer i porozmawiać o dupie marynie. Do wieczora siedzę sama, dlatego nie mogę się doczekać mojej córci...

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś ukochany wstał szybko, jak zobaczył, że nie śpię, bo od miesiąca obiecywał mi śniadanie do łóżka. Burdel w kuchni jak cholera, do krojenia szczypiorku wyciągnął mi największą deskę do krojenia mięsa :D Organizacji w kuchni to on nie ma, ale może do porodu się ogarnie i będzie robił pyszne kolacje :)

Bąbelek, Little Frog, BATTINKA lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,

ja dziś po koszmarnej nocy... spałam może z 2h nie dosc ze ból zebodolu po wyrwaniu to jeszcze biodra mi dały w kość
    Chodzę jak bym była pijana.

U nas dziś dość ciepło ale co chwile pada i burza od rana.

Jaroszka kochana nie martw się kicia wróci na pewno! Trzymaj się :*

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia u mnie taki zaduch, że spać się nie dało. W dodatku tak jakoś dziwnie spałam, że boli mnie kręgosłup w części dolnej i tak jakby mięśnie brzucha. Koszmar po prostu, W dodatku weekend, a na przeciw bar i do 6 rano śpiewy i krzyki...

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też było duszno ale wiatrak chodził pół nocy i czesto mam problem z ulozeniem sie w nocy ale to co było ten nocy no to jakiś koszmar totalny :/

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wiatraka ratuje się zimnymi ręcznikami...upał w nocy, a w mieszkaniu gorzej jak na zewnątrz nagrzane na 30 stopni. Czekam aż wróce do Polski na miesiąc tam w domu fajny chłodek...

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:

Jaroszka kochana nie martw się kicia wróci na pewno! Trzymaj się :*

Nynusia, wiem za bardzo sie rozpisałem i nie zauważyłas, ze napisałam iż sie znalazła ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mikejla co tak długo Ci zajęło dołączenie do nas?

Ps. Ja wlasnie w domku mam przyjemny chłodek ;)

relgh371crdcdbv2.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :) powiedzcie mi czy, któraś z was miała zalecenie brać 6 tabletek nospy dziennie (3x2) ? Wydaje mi się to strasznie dużo do tej pory miałam brać 3x1, ale wczoraj na IP dali mi m.in takie zalecenie...
    Co do monitoru oddechu ja kupuję BabySense, niani elektronicznej nie kupuję, bo mała będzie spać z nami w jednym pokoju przez pierwsze miesiące. Wynajmujemy a zza swooim będziemy latać już po porodzie czyli pierwsze pół roku na pewno z głowy ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ