X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitorow oddechu, podobne zdanie mam jak jaroszka, ale to kazdy robi jak uwaza!!! Czytalam na innych watkach ze dziewczyny, sie jeszcze bardziej stresowaly bo to cholerstwo wlaczało sie nie potrzebnie i straszylo gdy tak naprawde nic sie nie dzialo,a podejrzewam co wtedy czuly. podobne podejscie mialam do detektora tętna, tez sie balam ze dziecko sie jakos ulozy tak ze nie wyczuje tetna a ja umre z nerwow temu nawet nie myslalam o zakupie.ale bron boze nie krytykuje, niech kazdy robi co uwaza za stosowne!

jaroszka, ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja niani elektronicznej bede uzywac jak np wyjde do ogrodu, czy rozwiesic pranie, bo maly tez bedzie spal w naszej sypialni w nocy;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjechałam za granicę do męża i tak z samotności zaczęłam grzebać po internecie... nie potrafię się tu "zadomowić"

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ojj przepraszam faktycznie nie doczytałam ale to chyba przez moje dzisiejsze rozkojarzenie :(
    Ale to super wieści, że sie znalazła :)

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja miałam zalecenie żeby brać nospę 3x1. Nigdy nie słyszałam żeby ktoś miał większą dawkę...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , Ja dziś miałam noc taka sobie ale to z pewnych względów ... Innych na Peano niż wstawanie na siusiu czy bezsenność
    Co do boli pleców i bioder Ja tez mam coraz większy problem z ułożeniem się: ( dziś mnie po prawej stronie trochę lupie nad tylkiem i biodro lewe ale leże na nim co zrobić...
    Jaroszka skarbie pewnie ze zauwazylysmy Twoja nie obecność przecież nie jedna osoba pisała " gdzie jaroszka , czy bóle jej ustały itp"
    Kochana jak dobrze , ze się znalazła ! Domyslam się co przezywalas, moja sunia świętej pamięci kiedyś tak zrobiła , boże cały dzień przeplakany ale wróciła !!! A Ja miałam wtedy prawie zawał: D
    A co do takiego pocieszenia ludzi to lepiej zeby gebe zamknęli dla mnie moja psinka to również czlonek rodziny i tak jest traktowana , po krolewsku hihi <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim jak nospa jest zwykła to można brać nawet dziennie do 8x1
    Jak jest to forte lub max to do 4x1 , więcej nigdy mię slyszalam ... A to co pisze to lekarze mi mowili

Fatim lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Wyjechałam za granicę do męża i tak z samotności zaczęłam grzebać po internecie... nie potrafię się tu "zadomowić"
    Ja tez wyjechalam za narzeczonym bo ciężko byłoby żyć na odległość , w sumie dla mnie nierealne nawet . :( tez jestem sama tu i jest smutno

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona to wiesz jak to jest. A co do pieszczoszków domowych zostawiłam Jerrego :( niby nie mój, tylko ojciec go przyniósł do domu, ale ja całymi dniami z nim siedziałam i wychodziłam na spacery. Najchętniej zabrałabym go ze sobą, ale on tutaj z tego upału chyba by zdechł...w domu ma się gdzie schować chociażby.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    TP z Om 18.10, syn Martin <3

Dziewczyny a czy któraś z Was kupuje monitor oddechu?

Wiele osób mówi, że to zbędny wydatek i jeśli już mamy za dużo pieniędzy, to lepiej kupić pulsykometr :) Monitor oddechu reaguje na drgania nawet jak ciężarówka niedaleko przejedzie i wyje często bez powodu, a stresu ile...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tu dodać zdjęcie?

mała.mi lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, coś Ty, moje koty tak znikają raz na tydzień :P Ja dopiero zaczynam się martwić, jak którejś nie ma dłużej niż 3-4 dni :P Ale jeśli to Twój jedyny zwierzak, to w pełni rozumiem i współczuję! Ostatnio moja sunią Fibi mi "zaginęła". Szukałam jej ponad godzinę przez cały wieczór. Zanosiłam się już od płaczu. Byłam pewna, że ktoś ją ukradł. Jak wyszłam ostatni raz i się darłam w głos, to nagle zobaczyłam ją pod nogami, jakby się teleportowała... Ale ile było dramatu...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy w zyciu nie uwierzę, ze monitor oddechu wlacza sie jak przejezdza ciezarowka obok;)
    Mi sie nigdy nie zdazylo zeby monitor wlaczyl sie bez powodu. Jezeli tak sie dzieje, to albo ktos zle ustawil czulosc plytek i niewlasciwie je ulokowal pod materacem, albo sprzet jest kiepski.
    Ja sie bede czuc bezpieczniej, zwlaszcze ze zalozenie jest takie, ze mala od poczatku bedzie spac u siebie w pokoju.
    Ktoras pisala o niani z kamerka. W pani gadzet byly kiedys takie nianie i maja jeden minus- jak dzoecko (wieksze, nie niemowle) wędruje po lozeczku przez sen, to znika z zasiegu 'wielkiego brata' :)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, moja koleżanka brała nospę 3x2 przez kilka tygodni jakoś koło 20 tc. Nie pamiętam z jakiego powodu, ale wiem, że bardzo dużą dawkę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88, ja tylko piszę z jakimi opiniami się spotkałam ;) W SR mieliśmy też zajęcia z jakimś profesorem i polecał pulsykometr, jeśli już musimy tak kontrolować dziecko ;) Ja nie zamierzam żadnej z tych rzeczy kupować, bo mała pierwsze miesiące będzie spała obok naszego łóżka w sypialni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Cześć kochane :) powiedzcie mi czy, któraś z was miała zalecenie brać 6 tabletek nospy dziennie (3x2) ? Wydaje mi się to strasznie dużo do tej pory miałam brać 3x1, ale wczoraj na IP dali mi m.in takie zalecenie...
    Co do monitoru oddechu ja kupuję BabySense, niani elektronicznej nie kupuję, bo mała będzie spać z nami w jednym pokoju przez pierwsze miesiące. Wynajmujemy a zza swooim będziemy latać już po porodzie czyli pierwsze pół roku na pewno z głowy ;)

Ja miałam tyle zapisane na początku ciąży, ale brałam mniej - bo nie czułam potrzeby aż tyle, a ta nospa tak mi rozluźniła mięśnie, że po 5 nospach dziennie nie mogłam kupy wyprzeć... mówiąc bez ogródek ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:53

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki:)
    Ja się właśnie luzuje w plenerze,na szczęście jest net. Małż mój sie z kolega wspina,a ja leze na materacu,pije kwas chlebowy i jem jabłka hehe,jest bosko:) cisza i spokój:) pewnie będzie burza bo parno strasznie.
    Ja jak jest mi gorąco w nocy to biorę spryskiwacz i pryskam się:) calkiem nieźle działa:) najgorsze,ze nawet nie da się do męża przytulic, bo za gorąco.
    Pocieszylyscie mnie,ze tez macie mokre majty, uspokoilo mnie to hehe:)

Nie wiem,czy ja ta nianie w ogóle będę kupować, bo mam dwa pokoje i przeciez jak sie Balbina rozedrze,to ja uslysze;) chyba na razie sobie daruje,a jak będzie potrzebne to wtedy kupie:) detektor oddechu to na pewno sobie daruje.

Ja na wakacje na pewno z dzieckiem:) juz się nie możemy doczekać,aż zaczniemy w trójkę jeździć:) jeszcze musimy kupic takie nisidelko w góry,ale to juz dziecko musi siwdziec,ale my kochamy góry i często chodzimy,wiec to nasz MUST HAVE:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, rozumiem:) Zaczelam sie tylko zastanawiac gdzie musialoby stac lozeczko zeby przejezdzajacy tir wlaczyl detektor :D A o pulsykometrze musze poczytac, bo nigdy nie slyszalam i nim.

polkosia lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu kupiłabym tylko wtedy, gdyby mały był wcześniakiem albo byłyby wskazania medyczne, że jest jakieś zagrożenie. Skoro wszystko będzie w porządku, to nie kupuję.

Blondik lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,mamy takie same suwaczki tylko ja mam murzyńskie dziecko;)

Natka88 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ