Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu u mnie sie pojawila jakis tydzien dwa temu nie wiem czy pamietasz ale tak sie cieszylam na forum tutaj ze jest i u mnie niestety to trwalo dwa dni , nie mialam nawet mokrej koszulki, polecialy 3 kropelki i koniec ...

Oj dokladnie nawet zakupy, wazne ze razem :) Ja sie czaje jutro moze jakis sklep i cos kupie dla malego , chcialabym tez porozgladac sie za kosmetykami moze tez cos wybierzemy juz :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka oczywiscie ze z malym , nigdy nie zostawie i nie bede sie sama rozkoszowac wakacjami ! Byl na to czas teraz sie wszystko zmienia ! :)
    Oj tez jestem ciekawa co to , moze ktos bedzie wiedzial a jak nie zapomne zapytam lekarza :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a z innych tematów, możecie polecić jakąś dobrą nianię elektroniczną?

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdraszczam tych wspólnie spędzonych chwil....:(
    Aj....chyba mam kryzys bo tęsknię na Maksa ale nic nie mogę poradzić:(

Cieszę się z tego ze jutro wieczorem będzie dzwonil mężuś,córcia też zresztą zaciesza.
    Mąż planuje wrócić na koniec sierpnia lub we wrześniu ale w sumie czas pokaże :( niby ma chwile posiedzieć i znów jechać.
    Tylko ja niewiem jak ja ogarnę cala sytuacje urodzę dziecko i jeszcze będę sie zajmować starszą....ach mam nadzieje ze mąż jednak na dluzej zostanie jak wróci...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki już mam pokupowane, nawet za dużo :) teraz tylko zostało łóżeczko, wanienka i kosmetyki...a no i kombinezon, bo to koniec października jednak, wiec może być zimno. Jeszcze zobaczymy co z wózkiem, czy dostaniemy w spadku, czy kupimy nowy :)

Dobra lecę zająć się tym moim lubym, bo siedzi mi na ogonie :)

Miłej nocki życzę mamuśki!!

A Tobie Szczesliwa_mamusia21 przyjemnego wieczoru z mężem :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Battinka oczywiscie ze z malym , nigdy nie zostawie i nie bede sie sama rozkoszowac wakacjami ! Byl na to czas teraz sie wszystko zmienia ! :)
    Oj tez jestem ciekawa co to , moze ktos bedzie wiedzial a jak nie zapomne zapytam lekarza :)

Moja krew jesteś;) wychodzę z tego samego założenia.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia u kogo bylas w babce na usg? Musze się do kokos zapytać na to 3 prenatalne

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka kochana nie smuc sie :( Na pewno szybko zleci ! Oby zostal jak najdluzej :*
    Ciesze sie ze myslimy podobnie :)

Ja tez uciekam juz na seans , Mikejla jeszcze niemąż :D
    Milej nocki kochane do zobaczenia jutro :*

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu zapomnialam powiedziec ze sliczna corenke masz <3
    Co do siary do pierwszy raz mi polecialo w maju i tak max leci dwa razy na miesiac kilka kropelek.
    A co do tego pulsowania to tez czuje i kolezanka co urodzila w styczniu mowi ze to czkawka ;)
    I co najwazniejsze odebralismy wozek <3 jeeeee... Zrobie zdjecia jak wrocimy do domu a to juz za tydzien ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Od jakiegoś czasu Was podczytuję i dziś w końcu nadszedł dzień, w którym postanowiłam się odezwać chociaż od początku ciąży jestem na belly :P
    Jeśli można to poproszę o dopisanie mnie do listy ;)

A odnośnie tego pulsowania to właśnie też to od wczoraj czuję i się zastanawiałam czy to czkawka czy co..? a dziś miałam wizytę ale z wrażenia zapomniałam zapytać gina.. :P

madu, ss, Lexie lubią tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dr Bartkowiak. Polecam Ci bardzo, już 2x go wybrałam i jestem zadowolona. Prawie 8 minut trwało samo USG (u innych mam 3-5 minut), a on naprawdę dał się rozkoszować widokiem :) I wszystko dokładnie sprawdzał.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, dziewczyny. Mam nadzieję, że mi ta siara jednak zniknie, bo nie mogę całej zużyć przed porodem :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, współczuję Ci tej rozłąki. My to z mężem takie papużki nierozłączki jesteśmy, że nawet jak służbowo wyjeżdża na kilka dni, to jest dramat. Ja bez niego w domu czuję się fatalnie. Jeszcze 2-3 dni to nic, bo to sobie na zakupy skoczę, do kosmetyczki, koleżanki etc., ale 7-10 dni to już dla mnie dramat. Dla niego z resztą jeszcze bardziej. Dzwoni i pisze nawet podczas wykładów i spotkań, taki stęskniony ;) Ale może to kwestia krótkiego stażu. Znamy się dopiero niecałe 4 lata i ta faza zakochania i wielkiej miłości wciąż w nas :P Z poprzednim chłopakiem byłam 7 lat i tam tak po 5 było zdecydowanie gorzej. No, ale to nie był ten jedyny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 22:56

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia kochana ja wiem czy to jest kwestia krótkiego stażu? Są i pary które są ze sobą 2-3 lata i nie tęsknią szczególnie za sobą.
    Przecież jedni sa ze sobą dla kasy,inni z przyzwyczajenia a jeszcze inni bo Tak trzeba. Myślę ze nie każdy się dobiera i chce ze sobą spędzać często czas. Zresztą charakter człowieka tez gra tu rolę.
    Jesteś 4 lata to juz spory kawałek a nadal lubicie ze sobą przebywać...kurde to takie miłe:)

Dziś gadałam z kumpelą co jest z mężem 6 lat i szczerze na go dość i cieszy sie jak go nie ma ,,bo chociaż ma spokój jak wyjeżdża mąż często na kilka dni,,szok jak dla mnie:O

Ja z moim staruchem :) jestem 15 lat (mąż ma 31 lat -wzięłam go za guwniarza ) i kurde pomimo ze nie zawsze jest kolorowo (no ale...wiadomo różnie bywa u każdego) to i tak człowiek jest ze sobą na maxa przywiązany:((((
    Ach tyle co się wyżalę...fajnie ze jesteście:*

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz rację, to też kwestia dobrania się :) Ale po 15 wspólnych latach chyba tydzień rozłąki będzie mniej dokuczał niż teraz ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za moim też strasznie tęsknię, jakbym mogła to cały czas bym z nim tylko spędzała ale tak się nie da ;p
    A znamy się już 7 lat... więc nie do końca to kwestia stażu jest, moi rodzice są 27 lat po ślubie a też jedno bez drugiego żyć nie może. :)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie jako pierwsza :-)
    30 tydz leci...
    Battinka Kochana musimy się jakoś trzymac... Chociaż nie jest łatwo. Mój M jest jeszcze do poniedziałku i tez wyjezdza znowu na nie wiadomo ile... Masakra te rozlaki juz mnie wykanczaja po malu... Juz dzisiaj myślę że tylko dwa dni zostały i go nie będzie :-(
    No ale to jest coś za coś cholerka, zaczęliśmy budowę i teraz trzeba ja skończyć, więc za bardzo wyjścia nie mamy... Tak sobie to tlumacze. Pocieszam się, że może w lutym zjedzie juz na stałe. No i my też jesteśmy w sumie 15 lat ze sobą, w sierpniu nam minie 10 rocznica ślubu, ale na pewno M nie będzie na miejscu.
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 07:21

Lexie, BATTINKA lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie martw się, nawet jak cię będzie zalewalo, to i tak po porodzie dziecku wystarczająco dużo naprodukujesz :)

Witam nową mamusie. Podaj swój TP, płeć dziecka i jego imię, to dopiszę do listy :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny, a z innych tematów, możecie polecić jakąś dobrą nianię elektroniczną?
    My kupiliśmy aventu dla nas i dla siostry L. Nie sprawdzałam jak działa, więc nie wiem. Ale w necie na ceneo miała dobre opinie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostalismy z phillipsa, ale tez nie wiem jak dziala, wazne ze jest;) taka mamy:
    http://allegro.pl/niania-elektroniczna-philips-sc362-i5550213196.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 07:54

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ