WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza partia :)
    b73ff6e89a81ea09m.jpg

Jeszcze nie próbowałam, ale pachnie obłędnie i nie wygląda źle :)

jaroszka, Natka88, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, onka, Blondik, lili_madlen, Lucy7 lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka, raczej nie mieli położnej wykupionej, ale nie wiem tego szczerze mówiąc. Wątpię, żeby L się czegoś sensownego dzisiaj dowiedział.

jaroszka, fajnie brzucho widać jak rośnie :) Ja mam wrażenie, że mnie wybiło już w 3 mscu i różnicy w rośnięciu nie zauważam ...

Ja mam dzisiaj kryzys ciążowy. L się wczoraj spił za bardzo i dupne wyjście było, prawie nie spałam, wypad do ogrodu botanicznego zaliczam do "rany boskie moje całe ciało, ledwo chodzę, bo tak spuchłam i co chwila przystanki, żebym mogła odpocząć", sprzątanie mieszkania dzisiaj kompletna fizyczna klapa, ledwo dałam radę, mały tak mnie cały dzień kopie, że ciągle się z bólu za brzuch łapię, na dodatek wieść o tym, że L idzie dziś się znowu schlać i to, że w Zofii to nie wiadomo czy tak naprawdę urodzę i chcieć to ja sobie kuźwa mogę, jeszcze mnie to dobiło. A no i z cycków mi dzisiaj cieknie nieźle. Generalnie beczeć mi się chce !#@$#%^%^UDFZ
    No to się wyżaliłam. Można nie czytać tego bełkotu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:16

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka no coś Ty super wyglądają !!!
    Kurcze ale mi smaka narobilas ;(
    Smacznego kochana !

kasiulka87 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dzięki, ale juz D cos wybrał :D

Zakręcona hm.. Mama, Babadook , Sinister, Oculus , Plansza Ouia, Anabelle, Obecność , Kobieta w czerni, Oczy Juli , Klatwa Jesabelle

Thrillery juz nie straszne bardziej zagadkowe :
    Sierociniec (genialne) , wyspa tajemnic, Oblakani, Sierota, Zaginiona dziewczyna

Jestem na tablecie wiec nie mogę spisać , podaje z pamięci jak Ci się jakiś spodoba będę podawać dalej :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS z Twojego opisu wynika, ze bardzo fajny ginekolog :) oby troszkę Ci sie rozeszły bioderka ! A jak nie, to tak jak szczęśliwa napisała...ważne zeby maleństwo przy tym nie ucierpiało !

Szczęśliwa obejrzałam naznaczonego 3w całości :) uwielbiamy horrory i thrillery :)

Natka ja nie oglądałam! MowiSz,ze warto?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ahh Ci faceci.

Witaj w klubie bbo ja dziś nie dość ze boli zebodol po wyrwaniu to mój dobrze wie ze nie mogę się schylac po tym conajmniej dwa dni to rzucał się do mnie ze wody na makaron wstawić nie moge bo on gra no tak się wkurzylam zero zrozumienia! !!

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzkocona, eh takie dni bywaja niestety :( mam nadzieje ze to juz taki ostatni a kolejne tylko lepsze ! Mieszkaniem się nie przejmuj, ja tez czasami nie domagam :( połoz się zrelaksuj i będzie lepiej !

Jaroszka , o to super ja tez bym obejrzała ale widzisz jak to z tatuskiem wyszło :D o tak my tez uwielbiany <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuszek zaczął rosnąć dopiero jakiś miesiąc temu, tak nawet nie było widać, że jestem w ciąży. U mnie tylko brzuch. Biodra mam swoje szerokie, także mam nadzieję, że urodzę naturalnie :) w spodnie się mieszczę, ale wolę ich nie dopinać tylko ewentualnie łapać gumką :D żeby brzucha nie uciskało

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnosc...prawie sie na tym obsralam!!!

Zakocona na szczęście dzien dobiega końca ! Kładź sie do wyrka i popisz z nami!
    Ty mi lepiej napisz jak to jest z tymi kopniakami, ja czasami Was czytam i cholerka nie wierze, ze ruchy dziecka moga bolec.....no dobra w 35 tygodniu moze tak, ale teraz ???

Edit: dla mnie to jest wręcz przyjemne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:24

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a oglądałas rzekę tajemnic? Kolekcjonera kości z denzelem?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia Ty tez odpręż sie w naszym towarzystwie :)

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze jeszcze jakies pamietam ale nie umiem tak na szybko sobie przypomniec :D

Jaroszka powiem Ci ze ja nieraz jak dostane pod zebro albo tak centralnie z boku albo nawet w dol , jakby mi w zaraz mial wyleciec ! To powiem Ci ze to do przyjemnych nie nalezy , co innego jak sobie smyra nozka i raczka i robi koleczka i sobie jezdzi :D ale czasami czyms zaskoczy :)

Pewnie że ogladalam ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:29

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ja wczoraj dostałam albo przed wczoraj takie kopa na zebra i żołądek ze bolalo i aż zemdlilo także może:)
    Szczęśliwa dzięki , ze dwóch , trzech filmów z tego co napisalas nie ogladalam .
    A mnie właśnie obecność mniej wystraszyla , najbardziej anabelle czy jakoś tak Osz kuzwa kocham horrory i malo który mnie straszy ze tak powiem ale ten szok i uwielbiam Omena każda część stare ale swietne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Ja już w łóżku z Herbatką Fix na wzdęcia :)

Nynusia, no tak, biedny zajęty facet graniem.. <roll eyes>

jaroszka, ja ruchy czuję od 14tyg i czułam je już wtedy wyraźnie. Nawet się pytałam na tym USG 1. trymestru czy to w ogóle jest możliwe. I kazał mi się tylko cieszyć nimi :). L poczuł wyraźne ruchy w 19tyg. Nagrane mega falowanie brzucha mam z 21tyg, tak późno, bo mi się nie chciał dać złapać nakręcony :P Niesamowicie mi całe brzucho lata właściwie za każdym razem, jak tylko się rusza. Mogę wstawić filmik, jak to wyglądało już wtedy ;) Teraz to w ogóle Tadek jest niesamowicie silny. Na dodatek ja mam wzdęcia częste i mam wrażenie, że przez to może mieć mniej miejsca (??) i się bardziej rozpycha waląc mi nieźle po wszystkich narządach. Najbardziej boli, jak coś wypycha mi tak nisko nad prawym biodrem, nie wiem co tam jest w środku za narząd, ale jak w niego przywali i wypchnie mi brzucho, to ała. Widać mi przez brzuch większość jego ruchów, a jak zacznie swoje tańcowanie, to brzuch żyje swoim życiem :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, dla mnie najgorsze było uczucie jak w maju Mały był jeszcze bardzo nisko w brzuchu i wszystkie ruchy czułam na pęcherzu. Potem wszystko się jakby trochę podniosło i teraz jak jeszcze jest główką w dół to na pęcherzu czuję tylko rączki. czasem jak walnie nogami pod żebra, to jest dziwnie, ale nie nazwałabym jeszcze tego bólem :)

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze brzuchy to nieodkryty lad....ja nie moge zrozumieć tego, ze na przykład dwie dziewczyny o tej samej figurze sprzed ciazy, maja rożne brzuchy...w sensie, ze np niektórym wyskakuje juz w 2 miesiącu, a innym w 6....
    Moj maly móżdżek tego nie ogarnia :)

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do horrorów. Kiedyś na Canal+ leciała seria hiszpańska "Peliculas para no dormir" (Filmy, które nie dadzą ci zasnąć). W życiu się tak nie bałam na filmach, jak oglądając te. Niestety nie obejrzałam wszystkich, bo przegapiłam większość, a nigdzie tego w necie do ściągnięcia znaleźć nie mogłam :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka no wlasnie! a Ty w ogóle jesteś duzo do przodu z ciaza....

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona i prawidlowo, delektuj sie herbatka !

Jaroszka taka nasz natura , móżdżek to nic do tego nie ma hehe ale no moj tez sobie z tym nie radzi , musimy sie z tym pogodzic kazda ma innne brzuchy biodra cycki no tak juz jest , cieszmy sie dzidziulkami a te wszystkie biodra i kilogramy na bok :D

Kurcze juz mamy film a ja mowie do D " no jeszcze chwila bo ja pisze " tak mi tu dobrze :D

jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeżarłam już dwie jagodzianki :D Małej zmakowało :)

Zakocona też mam dziś do dupy dzień. Nie dość że od rana kłótnie z M, to jeszcze nic mi nie szło, nie zrobiłam nawet połowy z tego co zaplanowałam, spakowałam nas na zasadzie wrzucenia do torby z myslą że prasować będę jutro u rodziców, plecy mnie napieprzają więc jak jeszcze mi nie rosło to ciasto to myślałam że szlag mnie jasny trafi na miejscu ! Oczywiście sama jestem bo M w pracy. W domu syf. Nie zdążyłam wyprowadzić psa 3-ci raz bo utknelam przy naprawianiu ciasta drozdzowego :/ yyyyhhh No ale chociaż troche mi lepiej że ostatecznie jagodzianki udało się odratować, M przeprosił za ranek i czekam aktualnie na tel od niego a piesek jest wyjątkowo wyrozumiały i poszła spać, wygląda na to że wytrzyma do rana :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ