X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka no widzisz udalo sie ! Az zglodnialam :)

Nie no dziewczynki fajnie tu ale musze leciec szybko jakas kolacja do lozka i seans :)

Śpijcie dobrze , jak najmniej podrozy do łazienki i samych pieknych snow ! Do juuterka :*

kasiulka87, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka, stwierdzam, że dni do dupy, są do dupy ;P!

W ogóle to zachodząc w ciążę nie wyobrażałam sobie nawet, jak bardzo ona wpływa na organizm i psychikę. Że hormony będą mną tak rzucać, że będę tak wyczerpana, że będę myśleć ze łzami w oczach "jak to kobiety przechodzą więcej niż 2x"..
    A chwilę potem ze wzruszeniem i uśmiechem na ustach myśleć "ależ to cudowne" patrząc jak brzucho się rusza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:49

jaroszka, kasiulka87 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a do obejrzenia online tez nie ma?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, no właśnie nie znalazłam.. Teraz w ciąży to ja nawet moich ukochanych kryminałów czytać nie mogę, tak mnie wszystko straszy.. Sny i tak mam koszmarne, więc wolę sobie nie dodawać jeszcze. Próbowałam obejrzeć super serial "hannibal" najnowszy sezon, ale stwierdziłam, że to nie dla mnie jednak obecnie :P No i L mi kupił kolejną książkę Lutza, ale leży nieotwarta, bo się boję zacząć czytać :P

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam, że też nie sądziłam, że tak będą mi te hormony buzować i myślałam, że to lekka ściema... A teraz widzę po sobie, że naprawdę mam dokładnie takie kłopoty :P Ze skrajności w skrajność, co chwilę ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ale ja sie cieszę bardzo!!! I serio nie mogłam sie doczekać aż bedzie widać ciaze...w dupie mam te kilogramy ;) poprostu ciekawi mnie to :)

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja sie zaczytuję w serii o Reacherze autora Lee Child!!! Jeżeli lubisz takie klimaty sensacja, kryminał to jest mega!!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na ostatniej wizycie u gina pytałam czy mam wąskie biodra i czy nie są za małe. "Gdzie tam!". Gin mówił, że kobiety z rzeczywiście za wąskimi biodrami to znikomy promil kobiet. Że dziecka czaszka jest niesamowicie elastyczna i potrafi się fantastycznie dopasować dopasować do otworu miednicy. I żebym się tym w ogóle nie stresowała, a skupiła na tym, żeby dziecko urodzić. Że hormony podczas porodu również działają cuda.

jaroszka, a dla mnie jego książki były nudne :P Ja Grishama lubiłam, ale ostatnie jego książki to straszny chłam, kocham książki Cobena, Christie i teraz wielbię Lutza. Nie wiem czy jest lepszy autor kryminałów niż on. Świetnie pisze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa ja tez wszystkim gadałem, ze mnie temat hormonów nie dotyczy, ze jestem wciąż ta sama Gośką i w ogóle co Wy gadacie! ;) ale przekonałam sie w końcu, ze i mnie ten temat dotyczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 21:59

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej z tym było w 1. trymestrze. Co chwila inny humor dosłownie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z ruchami młodej często jak mi przywali to aż sykne. Dziś rano na przykład sprzedała mi 3 kopy w zebra wiec szybko mnie to dobudzilo. Czasami siedząc w pracy tak szaleje ze ludzie patrzą na mój brzuch bo tak to już widać. Jednak najczęściej się rozpycha kopniaki może da z 5 6 dziennie ale jak już da to omg.

Dzięki dziewczynki za słowa pocieszenia u mnie to od wczoraj leci ze zdwojoną siła przez bol

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie ! Musialam na chwilę wrócić i napisać co mi się właśnie przytrafiło. Robię sobie płatki podgrzalam trochę mleko wsyppalam płatki klasę się do łóżka biorę łyżkę jem..... I jak wzielam tak szybko wyplulam na 2 metry !!! Okropnie skisniete mleko, lecie szybko do D mowie prboj bo jest skisniete , a ja myślał am ze może smak mi się zmienił a ono normalne ale jha codziennie karton mleka wiec dziwne, on wzial troszkę i faktycznie!!! Co najlepsze ? Mleko kupione dziś w lidlu i właśnie otwarte a! Wachamy w kartonie i smierdzi jak nie wiem !!!! No chyba będę teraz za każdym razem wachac, nowe zepsute mleko tego jeszcze nie widziałam...

No to takie moje wyzalenie na wieczór ;) zajadam Monte i zaczynamy film, buziaki kochane :*

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do horrorów nie nie i jeszcze raz nie! Jestem chyba zbyt dupowata do oglądania horrorów :D

madu, aanaa lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona moze złe ksiazki wybierałas, bo te jego najnowsze rzeczywiście nie powalają, ale np wróg bez twarzy albo poziom śmierci dla mnie ekstra! Ja jestem w ogóle zachwycona bohaterem uwielbiam Jacka :) :)
    Dla mnie z kolei Coben jest nudny chyba sie facet wypalił, ale Lutza czytałam i rzeczywiście fajne!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wrócę do tych ruchów/ kopniaków.....zaczynam sie stresowac, bo moj dzieciak naprawdę jest delikatny....nigdy mnie nie zabolało nic....a widzę, ze Wy wszystkie jesteście "bite":)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dlatego ja omijam Lidla i biedronke.....tez nieraz sie przejechałem z reszta moja koleżanka pracuje w unileverze i mówiła, ze do tych sklepów trafia inny produkt pomimo, ze nazwa ta sama....jest gorszy skład....masakra

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde przez chwile mnie nie było, a ile do nadrobienia...jutro poczytam. podłączaliśmy neta bezprzewodowego z mężem :D bo pajace wysłali modem i zostawili sąsiadowi...a miałabym już normalnego neta we wtorek. porażka. no, ale daliśmy rade ;)

• kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nieszczególnie, jaroszka :) jeszcze mnie tak nie kopnęła, żeby zabolało. Na szczęście :P Poza tym gdzie masz łożysko? Bo ja na przedniej ścianie, wiec trochę amortyzuje :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ale masz czas na to kochana jeszcze hihi ciesz się póki nie odczuwasz bólu. Ja się czasem zastanawiam czy mam terrorystke w brzuchu hihi nawet rano mamie nie da pospać.
    A możesz po prostu mieć spokojne dzieciątko i dlatego też nie robi takich gwałtownych ruchów

l22nhdgeccid541p.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kuzyn na biotechnologii miał jakieś praktyki czy coś w biedrze i okazuje się że nawet coca-cola tam ma nieco inny skład niż w innych sklepach. Co nie zmienia faktu, że bywają tam dobre produkty- wino np :D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ