X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) to fajna pamiątka bedzie i tez nie szaleje z częstotliwością, nawet w sumie mało regularnie mam.... niektóre laski co tydzień sobie robią :)

Sa tak znakomicie widać kręgosłup! I czuć tez .... W nocy :)

mam jeszcze jedna fotkę z 9 tygodnia, ale nie pasuje do kolekcji :p szczupla byłam wtedy jeszcze:) :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/958cd5350e54.jpg

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno kazdej z nas sie tak kregoslup wygial bo to normalne, tylko idealnie to na tych zdjeciach widac;)
    A co do bioder to powiem wam dziewczyny cieszcie sie, bo ja nie rozeszlam sie w biodrach ani cm i gin mi w czw powiedziala ze bedziemy to obserwowac bo dziecko duze i moge sobie nie poradzic przy porodzie...:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość szybko mi ciążowy brzuszek wyskoczył ... Wlasnie tak około 9 tygodnia taki nagłe hopsa!

Ok juz Was nie zasypuje zdjęciami !!! Koniec :D teraz Wy!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss kurczę to nieciekawie! A czy moga ci sie jeszcze biderka rozejść?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka trzymam kciuki!!! Daj znać co wyjdzie :D

Zakręcona super film, czytalam jego wszystkie książki a nawet czytam nadal :)

Jaroszka zasypuj ! Ekstra się ogląda ;)

My tez szukalismy jakiegoś filmu ale klops, my tylko horrory i thrillery wiec kiepsko, wczoraj ogladalismy horror ale D wyłączył w połowie bo za bardzo się balam i się martwil o małego :*

A obejrzalabym jakąś komedie żeby płakać ze śmiechu ale ciężko z takimi niestety :(

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kasiulka ja zrobiłam dokładnie tak samo ! Kupiłam wąskie spodnie ciążowe w h&m takie z dziurami to był 4 miesiąc tez! I nie chodziłam w nich od conajmniej półtora miesiąca....chyba muszę sprawdzić, czy dei wcisnę....ale pewnie nie :)

kasiulka87 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mowila ze bedziemy to obserwowac, bo jeszcze jest troche czasu, no ale dziwne ze jeszcze nic a nic:( ale np pisaly kiedys dziewczyny ze czuja spojenie czyli cos sie tam rozchodzi, a ja jeszcze nic takiego nie czulam jesli chodzi o ból spojenia...no nie ciekawie:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jaki to był horror ?

Komedie musisz obejrzeć ta francuska koniecznie! Za jakie grzechy dobry Boże , ja to sie bardzo śmiałam na kac vegas :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie od kilku dobrych tygodni spojenie strasznie boli. Na początku nie wiedziałam o co Polkosi chodziło z tym spojeniem, to teraz juz wiem :P

Co do ciasta - połowę zrobiłam tak, a do drugiej połowy dodałam trochę zaczynu i trochę mąki i wyrobiłam od nowa. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :D

polkosia lubi tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Tak mowila ze bedziemy to obserwowac, bo jeszcze jest troche czasu, no ale dziwne ze jeszcze nic a nic:( ale np pisaly kiedys dziewczyny ze czuja spojenie czyli cos sie tam rozchodzi, a ja jeszcze nic takiego nie czulam jesli chodzi o ból spojenia...no nie ciekawie:/

Ja tez nie miewam boli spojenia...wiec to chyba nie zawsze oznacza , ze sie biodra rozchodzą....
    Fajnego masz lekarza, ze w ogóle zwraca na to uwagę, bo ja mam wiele szczuplych koleżanek, które z trudem urodziły, a byc moze jakby lekarz zwrócił na to uwagę to by sie inaczej skończyło....
    I co on tak patrzy na ciebie i mówi: oooo pani w ogóle sie nie rozeszła w biodrach czy on to na fotelu sprawdza? A moze cię mierzy???

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mnie widać po prostu ze biodra się rozszerzyły trochę zresztą przed ciaza miałam dość galante mimo ze jakąś gruba nie byłam:)
    Jaroszka mnie pierwsze zaokrąglenie pojawiło się tez kolo 9 tyg ale mega mega maleńkie i oczywiście zauważalne tylko dla mnie i D mojego ale co My porównujemy hahaha wiele" lat" do tylu: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, rosnie pierwsza partia !! :) podpatrzylam wlasnie w piekarniku :D a jak pachnie! Tylko teraz jagody z nich wyplywaja. Jak nie urok to.. :P ale grunt ze rosna!

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka to był Naznaczony 3 , a ta francuska oglądałam i kac tez także ciężko, my to kinomani jesteśmy to ciężko , juz tylko horrory i thrillery to z 2014/15 oglądamy bo juz limit z 20 lat wyczerpany :D

Kasiulka na pewno wyjdzie!
    SS, biedna :* ale na pewno będzie dobrze, jakbys nie rodziła to tylko ważne żeby zdrowy dzisziu był, nie przejmuje sie :*

ss lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

mi tez niewygodnie w spodniach, ktore dostalam od siostry i nosilam w okolicach 5go mca. ale sie nie mierzę, nie bede sie dolowac ;)

dzięki za odpowiedzi co do niań elektronicznych. ja znalazłam jeszcze stronkę z opiniami o różnych rzeczach i z rankingami produktów: http://www.sw-elzbieta.com. może Wam się przyda.

my dzis odebralismy fotelik samochodowy i kupiliśmy odtwarzacz cd/mp3 do Młodego do pokoju. chciałam obejrzeć jeszcze pościele firmy Gluck (tam znalazłam sporo fajnych wzorów), ale się okazało, że jednak nie ma sklepu tam, gdzie miał być :( macie może coś tej firmy? dobrej jakości mają rzeczy?

• ss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak weszlam do niej to powiedziala ze bardzo maly brzuszek mam i ze zaraz sobie posprawdzamy co u dzidziulka, jak tam wody itd,potem sie zwazylam i wyszlo ze przez miesiac przybralam tylko 700g czyli dokladnie tyle co synek.no i zapytala jak z jeansami sprzed ciazy bo widzi po mnie ze chyba tylko brzuszek rosnie a tu przy biodrsch sie nic nie dzieje.no i potwierdzilam ze bez problemu wchodze z jeansy.no i tak dalej sie rozmowa potoczyla ze duzy chlopczyk i bedzie na to zwracala uwage.

szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS to tak jak u mnie, ja teraz przez miesiąc i tydzień 800 gram , wiec to dzidzius. i w jeansach dalej chodze, taka nasza natura po prostu:)

Okna oj ja nie pomoge :( ale ,może po patrz na allegro i później opinie może cos się uda znaleźć :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusiu a Funy games ogladaliscie? Tez niezly horror:)

Ja tez się mieszcze w swoje jeansy i nie tyle przybralam w tylku (wrecz wcale), co mam wrazenie ze w udach.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mieszcze się w jeansy z przed ciąży które fakt były trochę luzniejsze na mnie jak schudlam a raz są w sam raz chociaż w pasie juz na styk totalnie .
    Ale w 4 miesiącu kupilam spodnie , miałam tydzień ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj Ja tez kocham horrory i komedie jak znacie jakieś dobre horrory to dawajcie tytuły: D bo komedie chyba wszystkie widziałam juz jakie istnieją: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje dwa ulubione horrory, właśnie Funny games i Nieznajomych. Jedyne na ktorych faktycznie sie balam, a nie smialam ;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ