WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, tak się cieszę, że to będzie córeczka, czułam od początku ale bałam się rozczarowania, jednak coś prawdy jest w tym, że mama wie :)
    Tatuś jest strasznie dumny :) i już się boję co to za mała czarownica z niej wyrośnie. Imię wybraliśmy w H&M podczas zakupów pierwszych typowo dziewczęcych ciuszków. Będzie Hania :)

Magnosia, aanaa, szczesliwa_mamusia21, agania, Bąbelek, ZakręconaOna, BATTINKA, soraya, agaton, Natka88, annggela, Blondik lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny, to może podrzucę gnębiący mnie temat. Czytam o tym, pod czym noworodek powinien spać. I generalnie widzę, że na początek kołderki i kocyki są odradzane, polecane beciki, śpiworki albo po prostu grubsze śpioszki. Jakie jest Wasze zdanie?
    Ja planuję kupić śpiworek, a kocyka lub kołderki zamierzam zacząć używać później.

onka lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, Hania to piękne imię. My od początku wiedzieliśmy, że jak będzie dziewczynka, to Hania, a chłopiec Szymon.

Onka, ja mam i kocyk i kołderkę i śpiworek i rożek. I sama nie wiem. Mam też poduszeczkę klin. Chyba na początku wypróbuję śpiworek ;)

onka lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo kocyk MINKY <3 piękne są w ogóle.
    Mnie się trochę bardziej Zuza podobało ale Hanka też chodzi mi po głowie i B. powiedział, ze fajniejsze. no to nie będę się kłócić :)

Magnosia lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję na początek rożek do spania, nie wiem czy będę kupować śpiworek - zobaczymy jak będzie reagować na rożek no i kołderkę z podusią niemowlęcą też nabędę ;)

onka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma zawsze możesz na drugie dać Zuza ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uznaję drugich imion. Ale może się przecież zdarzyć jeszcze jedna córcia ;)

aanaa, BATTINKA lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dziecko roczne, które mówi już mama i tata i umie chodzić, nagle po szczepieniu dostaje rumienia, gorączki, drgawki przez kilka dni, nagle przestaje chodzić (znów zaczęła dopiero po 2 miesiącach), a już zupełnie nic nie mówi, ani A ani BE przez kolejny rok to dla mnie nie jest przypadek. Pierwsze szczepienie też ciężko zniosła, ale wtedy była za mała, żeby zauważyć takie zmiany. Prawda jest taka, że większość dwulatków umie chociaż w podstawowy sposób się porozumieć, chociażby TAK i NIE, a już na pewno woła MAMA... To moja przyjaciółka i z dzieckiem odwiedza mnie raz na tydzień czy dwa i naprawdę widać, że dziecku coś się wydarzyło... Nie musisz mi wierzyć, ale sama byłam za wszelkimi szczepieniami aż do jej przypadku. Chwilę nawet byłam antyszepionkowa, ale te podstawowe i obowiązkowe dam na pewno. Rota i pneumokoki na bank nie. Chrześniak siostry miał p/rota szczepienie, a i tak wyglądował w szpitalu chory na to. Całe nasze pokolenia na pneumokoki itp. szczepione nie były i żyją, więc tego tym bardziej nie podam.

madu, jaroszka, Magnosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy raz jeszcze przyjrzeć się Bugaboo Cameleon i decyzja zapadła - kupujemy ;) Tyle, że ja chciałam z różem, a mąż z pomarańczą :P To chyba wybierzemy czerwony :D

Magnosia, jaroszka, onka, agania, ~Rewianka~, Natka88, Arielka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowej poscieli nie kupuje narazie.kupuje rozek, kocyk minky i spiworek.zaczne od rozka,ale dzidzia pewnie zweryfikuje w czym mu najwygodniej;) aha i mam tez klin,ale rownie dobrze mozna cos pod nogi loxeczka podstawic;)ja mam klin dlatego ze planujemy na pierwsze miesiace lozeczko dostawke a jak bedzie przymocowane do naszego lozka to juz nic pod nogi nie podstawie;)

onka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny, to może podrzucę gnębiący mnie temat. Czytam o tym, pod czym noworodek powinien spać. I generalnie widzę, że na początek kołderki i kocyki są odradzane, polecane beciki, śpiworki albo po prostu grubsze śpioszki. Jakie jest Wasze zdanie?

Ja planuję kłaść w rożku i/lub w otulaczu. Obawiam się, że się przydusi pod kołderką...

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma, ale fajnie, ze juz wiesz kto mieszka w brzuszku!
    Nie ma to tamto dziewczyny widzę góra :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i śpiworek i rożek i cienki kocyk....zobaczymy co sie sprawdzi. Kołderka i poduszka napewno odpada na początku.

ss, polkosia, onka lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rożek jest chyba najlepszy :) W końcu dziecko jest skrępowane jak w brzuszku i czuje się bezpiecznie, a przy okazji nic na twarz sobie nie zarzuci.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo wszystkie trzy myślimy tak samo :) rożek spoko, ale kebaba napewno nie kupie :p

onka, stokrotka25, Blondik lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o pościeli z jednej strony z materiałem MINKY? bo ja jestem zafascynowana.

jaroszka lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek minky ;) I komplet do wózka też z tego materiału. Milusie, zobaczymy jak się sprawdzą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:24

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk bawełna-minky i kołderkę też taką zamawiam :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zakochana w minky;))zamowilam kocyk,ochraniacz na lozeczko,rozek i organizer wszystko jako komplet minky plus bawełna.tak jak wspomnialam posciel sobie narazie darowalam ale kto wie czy jak maly nie bedzie wiekszy to nie dokupie do tego poscieli z minky.nie zastanawialam sie nad tym;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje za odpowiedzi :) Ja mam kupiony śpiworek, a dostałam rożek i kocyki, i pościel. I chyba będę próbować rożka i śpiworków na początek, kołderka później. Chyba też dokupię ten klin do łóżeczka, choć jedna położna mi go polecała, a czytam teraz, że noworodek powinien spać na wznak. Co człowiek to opinia ;)

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ