Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny, tak się cieszę, że to będzie córeczka, czułam od początku ale bałam się rozczarowania, jednak coś prawdy jest w tym, że mama wie
Tatuś jest strasznie dumnyi już się boję co to za mała czarownica z niej wyrośnie. Imię wybraliśmy w H&M podczas zakupów pierwszych typowo dziewczęcych ciuszków. Będzie Hania
Magnosia, aanaa, szczesliwa_mamusia21, agania, Bąbelek, ZakręconaOna, BATTINKA, soraya, agaton, Natka88, annggela, Blondik lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
onka wrote:Dziewczyny, to może podrzucę gnębiący mnie temat. Czytam o tym, pod czym noworodek powinien spać. I generalnie widzę, że na początek kołderki i kocyki są odradzane, polecane beciki, śpiworki albo po prostu grubsze śpioszki. Jakie jest Wasze zdanie?
onka lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Wiedźma, Hania to piękne imię. My od początku wiedzieliśmy, że jak będzie dziewczynka, to Hania, a chłopiec Szymon.
Onka, ja mam i kocyk i kołderkę i śpiworek i rożek. I sama nie wiem. Mam też poduszeczkę klin. Chyba na początku wypróbuję śpiworekonka lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Zakocona, dziecko roczne, które mówi już mama i tata i umie chodzić, nagle po szczepieniu dostaje rumienia, gorączki, drgawki przez kilka dni, nagle przestaje chodzić (znów zaczęła dopiero po 2 miesiącach), a już zupełnie nic nie mówi, ani A ani BE przez kolejny rok to dla mnie nie jest przypadek. Pierwsze szczepienie też ciężko zniosła, ale wtedy była za mała, żeby zauważyć takie zmiany. Prawda jest taka, że większość dwulatków umie chociaż w podstawowy sposób się porozumieć, chociażby TAK i NIE, a już na pewno woła MAMA... To moja przyjaciółka i z dzieckiem odwiedza mnie raz na tydzień czy dwa i naprawdę widać, że dziecku coś się wydarzyło... Nie musisz mi wierzyć, ale sama byłam za wszelkimi szczepieniami aż do jej przypadku. Chwilę nawet byłam antyszepionkowa, ale te podstawowe i obowiązkowe dam na pewno. Rota i pneumokoki na bank nie. Chrześniak siostry miał p/rota szczepienie, a i tak wyglądował w szpitalu chory na to. Całe nasze pokolenia na pneumokoki itp. szczepione nie były i żyją, więc tego tym bardziej nie podam.
madu, jaroszka, Magnosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Byliśmy raz jeszcze przyjrzeć się Bugaboo Cameleon i decyzja zapadła - kupujemy
Tyle, że ja chciałam z różem, a mąż z pomarańczą
To chyba wybierzemy czerwony
Magnosia, jaroszka, onka, agania, ~Rewianka~, Natka88, Arielka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja typowej poscieli nie kupuje narazie.kupuje rozek, kocyk minky i spiworek.zaczne od rozka,ale dzidzia pewnie zweryfikuje w czym mu najwygodniej;) aha i mam tez klin,ale rownie dobrze mozna cos pod nogi loxeczka podstawic;)ja mam klin dlatego ze planujemy na pierwsze miesiace lozeczko dostawke a jak bedzie przymocowane do naszego lozka to juz nic pod nogi nie podstawie;)
onka lubi tę wiadomość
-
onka wrote:Dziewczyny, to może podrzucę gnębiący mnie temat. Czytam o tym, pod czym noworodek powinien spać. I generalnie widzę, że na początek kołderki i kocyki są odradzane, polecane beciki, śpiworki albo po prostu grubsze śpioszki. Jakie jest Wasze zdanie?
Ja planuję kłaść w rożku i/lub w otulaczu. Obawiam się, że się przydusi pod kołderką...onka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tez zakochana w minky;))zamowilam kocyk,ochraniacz na lozeczko,rozek i organizer wszystko jako komplet minky plus bawełna.tak jak wspomnialam posciel sobie narazie darowalam ale kto wie czy jak maly nie bedzie wiekszy to nie dokupie do tego poscieli z minky.nie zastanawialam sie nad tym;)
-
nick nieaktualnyBardzo dziekuje za odpowiedzi
Ja mam kupiony śpiworek, a dostałam rożek i kocyki, i pościel. I chyba będę próbować rożka i śpiworków na początek, kołderka później. Chyba też dokupię ten klin do łóżeczka, choć jedna położna mi go polecała, a czytam teraz, że noworodek powinien spać na wznak. Co człowiek to opinia