WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melana widzę, ze ta glukozę to dobie tek na ostanie chwile zostawiłas :)
    Bo to do 28 tygodnia sie robi, tak?

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nudy, oj nudno nudno u mnie tez od rana, mieli przyjść goście robic remont, oczywiście znów sie coś zmieniło...już mi się wkurzac nawet nie chce. więc siedzę od 7, na sklepy nie ma co, bo w mieszkaniu wszystko na kupie... idę zaraz odgrzac obiad potem na jakies zakupy jedzeniowe bo pustki w lodówce i pewnie zrobię R jakas dobra kolacje. Przynajmniej tyle dobrego z tego dnia będzie, że sie będzie cieszyć i sobie smacznie poje.

co do ruchów, czy wasze maluchy tez mają czkawkę ???:) bo moj od kilku dni codziennie po kilka razy przez około 10- 15 minut sobie czka :)

Little Frog lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Melana widzę, ze ta glukozę to dobie tek na ostanie chwile zostawiłas :)
    Bo to do 28 tygodnia sie robi, tak?

tak, a co mi tam ważne żeby wynik był dobry :P

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona no to powiem Ci ze jesteś mega opanowana. Szacunek kochana! Ja i moje panikarstwo zrobiłoby tak ze chałupa by się spaliła hah...

Co do przekrecania się dziecka moja mała tak fika ze dziennie na pewno ze dwa razy jest w innej pozycji.
    Madu u Nas czkawka regularnie pod wieczór codziennie od 4 dni ;)

madu lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Little Frog, ja to sie boję takich akcji różnych i chyba w głębi duszy jestem prepersem bo różne rzeczy mam pod reka na wszelki wypadek ;) A co do racjopnalnośic zachowania to tak to prawda, w takich chwilach człowiek mysli aż za jasno po prostu z automatu robi pewne rzeczy a potem jak przechodzą emocje, to ja przynajmniej zwykle płaczę ,jest mi słabo i nogi jak z waty...

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia eeee myślę ze tez byś dala rade ! :)
    Madu mój mały ma czkawke czasami aż brzuch lata w środku a mnie to smieszy aż hahaha

madu, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja dziś sie chyba za wszystkie czasy wyspałam bo aż do 11:00, myslę że to przez pierwszą od dawna chłodniejsza noc bo ostatnio w mieszkaniu u mnie jak w szklarni :)

mnie Mały boksuje znowu w dole nad spojeniem a jeszcze 1,5 tyg temu czułam go bardzo wysoko bo nad pępkiem , nawet lekarz powiedział ze macica juz wysoko podeszła :)

dziewczyny współczuje mega przeżyć bo kazda taka negatywna emocja nie wpływa na Nas teraz dobrze :( Mam nadzieje że już teraz tylko bedzie dobrze i odpoczniecie sobie :)

Jeśli chodzi o szczepienia po za obowiązkowymi ja nie doszczepiam już na nic więcej :)

madu, Little Frog lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która sie wybiera na te targi:

http://multiexpo.pl/family-days

relgh371crdcdbv2.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że Wy wszystkie takie ruchliwe a ja leżę i mi sie nie chce :P ale chyba wezmę się za siebie, najgorzej wstać z wyrka potem to juz z górki. A jeszcze mi M przed wyjściem powiedział że mam za dużo nie sprzątać tylko troszkę w salonie ogarnąć żebym sie nie przepracowała. Nawet obiadu nie chce po pracy.. Hmm ale za to prasowanie zawsze na mnie czeka wiec zaraz się chyba zabiorę :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Stokrotka ja też miałam dość ciężki weekend, w sensie cały czas w jednej pozycji i w trasie, poza tym trochę stresu i emocji. Trzeba zacząć o siebie dbać. Do tej pory ciąża przebiega mi prawie niezauważalnie, może to znak żebym jednak trochę przystopowala. Dzisiaj leżę i nic nie robię! :)

NO i tego się trzymajmy :) A będzie dobrze. Mi akurat przebiega zauważalnie bo szyjkę mam już krótką od półtora miesiąca i założony krążek na nią i ogólnie staram się oszczędzać ale przecież czasem trzeba po coś wyjść... Męczy mnie to 'lenienie się' bo jest tyle do zrobienia ale co to da jeśli stracę maleństwo... I muszę sobie to ciągle powtarzać żeby nie zabierac się za porządki...że kurz i bałagan mi na pewno nie uciekną i nikt od tego nie umrze.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję przeżyć dziewczyny!

Ja siedzę właśnie w warsztacie samochodowym wujka. Z pierdoly do zrobienia okazało się, że sprzęgło do wymiany w przyszłym tygodniu :( bye bye kolejna spora kasa :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona pewnie ze nawet i dzien przed porodem sie zdaza ze sie obraca, widzialam chyba u czerwcowek.moja gin twierdzi ze najbezpiecxniej jednak do 32-34 tyg bo potem juz naprawde coraz mniej miejsca maja i rzadziej sie obracaja,co nie znaczy ze sie to nie zdaza.ale kochana ja tu ostatnio sie boje cokolwiek napisac, mimo ze nikomu nic nie narzucam to zaraz oburzenie i fala krytyki:( nie tak powinno byc...ale cóż...
    Jaroszka haha no nie? w domu to zawsze jakas robota;)chociaz tez podchodze do tego, a przynajmniej staram sie na luzie.mam sile to robie, nie to leze i czytam.najtrudniej mialam na poczatku ciazy, bo zawsze bylo mnie wszedzie pelno,a tu nagle nie ma trzeba bylo zwolnic obroty, siasc na dupie i czesto patrzec na balagan i nic z nim nie robic.takie zderzenie z rzeczywistoscia:/

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Bardzo współczuję pożaru i przeżyć - dobrze, że wszystko skończyło się ok! Z dzieciątkiem też na pewno w porządku, ale warto się upewnić.

Ja też dzisiaj nie pospałam - po 7 obudziło mnie koszenie trawy >.<

Co do szczepień, na pewno podstawowe zrobię (raczej pojedynczo). Nad rota i pneumokokami się zastanawiam, ale raczej odpuszczę.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie czuję się dobrze i w miarę możliwości robię dość sporo. Ale mąż mi też sporo zabrania i tak przedwczoraj mył okna, a wczoraj szorował łazienkę. Żal mi biedaka, bo nie dość, że pracuje, to jeszcze zajmuje się grubszymi porządkami. Ostatnio przyniósł jeszcze jakiś płyn do dezynfekcji i smród straszny...musiałam się przenieść pod drzwi balkonowe. Powiedział, że jak mała przyjdzie na świat, to będzie musiał powtórzyć takie sprzątanie, bo to pełno zarazków musiało być :D Ciekawa jestem kto będzie bardziej ześwirowany - ja czy on ;]

Zakocona, nawet nie pisz o samochodach... Za kilka dni oddajemy nasz na sprawdzenie wszystkiego i ewentualne naprawy. Aż mnie ciarki przechodzą, bo zawsze to się wiąże z kosmicznymi kwotami. W zeszłym roku kupiliśmy samochód i miał kilka ukrytych wad, z której co jedna to większa :/ Aż się boję co to teraz będzie. Niby wszystkie większe porobione, ale do samochodów to my szczęścia nie mamy.

• Zorro Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy bardziej doświadczone jesteście, więc może mi podpowiecie- miałam test obciążenia glukoza 75g. Na czczo miałam 74,a 2godziny po spożyciu roztworu 100. Położna powiedziała,że ciut za dużo,ale na granicy błędu. A Wy jakie macie normy po 2 godzinach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:13

Synuś :-)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro bardzo dobry wynik, ja po dwóch godzinach 134 i to też w normie jest.

polkosia lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za duzo? Ciekawe...ja mialam 74,115,96 i gin byla zachwycona wynikiem,powiedziala ze to niskie cukry.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :-)

Synuś :-)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udalo sie zasnać , ale przeżyć przy tym ... mialam sen ! śniło mi się ze rodziłam w domu w PL na kanapie OŚMIORACZKI! porod odbierał moj tato ! Wychodzily ze mnie jak z masełka zero bolu nic nie czułam po 6 juz nie chcialy wychodzic tylko raczki wystawialy a ja wkladalam do srodka zeby sie obracaly , pozniej juz nie mialam jak i dzwonilam po pogotowie i przyjechali ale pogotowie juz niemieckie :D O matko mowie wam ... ale wszystko bezbolesne po prostu sobie wychodzily :) ja to mam sny ...

A co do waszych przezyc , pozar oleju , tego bloku i morderstwa .. matko takie rzeczy myslalam ze tylko w filmach ! macie zimna krew ! No i jeszcze wypadek ... jak dobrze ze nic wam sie nie stalo ! Kurcze masakra , ale jestescie dzielne laski :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez macie tak ze wszystko was denerwuje? nie wiem czy tak bede miala do konca ciazy ale od kilku dni mam ochote wszystko i wszystkich rozszarpac:/

Fatim, Blondik lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ